logo
29 MART 2024

Çin maglev trenini tanıttı

Çin, saatte 600 kilometre hıza çıkabilen maglev trenini tanıttı
20.07.2021 22:00:00 /
Çin, yüksek hızlı manyetik levitasyon (Maglev) trenini tanıttı. Trenin saatte 600 kilometre hıza çıkabildiği aktarıldı.
 
Çin, yüksek hızlı tren teknolojisinde çığır açan yüksek hızlı manyetik levitasyon (MAGLEV) trenini tanıttı. Shandong eyaletinde yer alan Qingdao'da yerel olarak geliştirilen trenin, saatte 600 kilometre hıza çıkabildiği aktarıldı. Trenin sürüş testleri geçtiğimiz yıl haziran ayında Şangay’da başlarken, resmi olarak hizmete alınmasın halinde dünyanın en hızlı toplu taşıma aracı unvanını alacak.
 
Pekin-Şangay arasının bu teknoloji ile 2,5 saatte inmesi beklenirken, iki şehir arasındaki yüksek hızlı tren seyahati 5,5 saat, uçakla yolculuk ise 3 saat sürüyor.
 
Çin, söz konusu teknolojiyi yaklaşık 20 yıldır çok sınırlı bir ölçekte kullanırken, Şangay şehir merkezinden Pudong Havaalanı arasında 30 kilometrelik bir maglev hattı bulunuyor.
 
Çin, yüksek hızlı demiryolu yapımında dünya lideri konumundayken, 2020'nin sonunda ülke genelinde hizmette olan 37 bin 900 kilometrelik yüksek hızlı demiryolu hattı bulunuyor.
 
Maglev teknolojinde mıknatıslar yardımı tren ve ray arasındaki sürtünme önlenerek, yüksek hızlara çıkılması sağlanıyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.