logo
19 MART 2024

Civcivlere horoz annelik yapıyor

Annesi köpekler tarafından telef edilen civcivlere horoz annelik yapıyor
03.07.2022 20:27:00 /
Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir çiftlikte köpekler tarafından telef edilen tavuğun 9 civcivine horoz annelik yapıyor.
 
İnegöl ilçesinde bir çiftlikte 10 gün önce köpekler tarafından telef edilen tavuğun 9 civcivine horoz annelik yapıyor. Geceleri civcivleri kanatlarının altına alarak soğuktan koruyan horoz, onları gagasıyla besliyor, dış tehlikelere karşı korumak için yanlarından bir an olsun ayrılmıyor.
 
Çiftlik sahibi mobilya firması sahibi İsmail Şentürk, horozun civcivlere annelik yapmasına şaşırdığını söyledi. Şentürk, “Çiftliğimizde çeşitli hayvanlarımız var. Zaman zaman hayvanlarımızda ilginç durumlar görüyoruz. 10 gün önce kuluçkadan çıkan 9 adet civcimizin annesini sokak köpeği parçalayarak öldürdü. Annesiz kalan civcivler başıboş kalınca Hozor ismini verdiğimiz süs horozumuz onları sahiplendi.
 
Şu an onlara anne şefkati veriyor. Geceleri civcivleri kanatlarının altına alarak soğuktan koruyor. Gagasıyla civcivleri besliyor. Civcivleri tehlikelere karşı koruyor. Sürekli yanından ayırmıyor. Horozun civcivlere annelik yapması bizi şaşırttı.
 
Daha önce de çiftliğimizdeki erkek hindi kuluçkaya yatıp civciv çıkarmıştı. İnsanların evlatlarını terk ettiği dönemde bir babanın annelik görevi yapması çok güzel bir duygu. Bu içgüdüsel bir durum. Kendini tamamen onlara adadı. Başka tavuklarla gezmesi gerekirken, tamamen civcivleriyle zaman geçiriyor. Bu zaten ilginç olan” dedi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.