logo
19 MART 2024

Darp edilen okul müdürüne destek

Darp edilen okul müdürüne meslektaşları destek çıktı
27.09.2021 15:51:00 /
Sivas’ta darp edilen okul müdürüne meslektaşları destek çıktı.
 
Sivas'ta geçtiğimiz gün bir okul müdürü, okulun bahçesine araç park etmek isteyen kişi tarafından darp edilmişti. Aracını okul bahçesine park etmek isteyen E.G., okul müdürü F.Ç. tarafından uyarılmış, ikili arasında çıkan tartışmada okul müdürü F.Ç. burnundan yaralanmıştı. Olaydan sonra meslektaşları, toplandıkları okul bahçesinde okul müdürüne destek oldu.
 
Burada açıklamalarda bulunan Memur-Sen Sivas il Temsilcisi Halil İbrahim Temiz, “Öncelikle Eğitim-Bir-Sen Sivas 1 Nolu Şube Olarak Eğitim çalışanlarının şiddete maruz kalmasını nefretle kınıyoruz. Sivas Merkez Şehit Adnan Saka Ortaokulu Müdürümüz Feryat ÇEVİK okulunda hafta sonu Destekleme Yetiştirme Kurslarında Görevli İdareci iken 26.09.2021 Pazar günü 13:30 sıralarında okul bahçesine aracını park eden E.G.’ye okul bahçesinde araç bulundurmanın yasak olduğunu söylemesi üzerine; E.G. tarafından okul müdürümüze küfürler edilmiş, fiili şiddette bulunulmuş, şiddet ve darp sonrası okul müdürümüzün burnu kırılmıştır.
 
 Okul müdürümüz Feryat Çevik’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu olayda bizi derinden yaralayan bir diğer konu da arkadaşımıza saldıran bu vandalın ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmış olmasıdır. Buradan yetkililere bir kez daha sesleniyorum bu vandalın tutuklanması için saldırıya uğrayanın eğitim çalışanı dışında birilerinin olması mı gerekiyor?
 
Eğitimciye verilen değer bu mu? Hani eğitimciye verilen değer her şeye değerdi. Bu kararın yetkililerce yeniden gözden geçirilmesini bekliyoruz. Şiddeti nefretle kınıyor, reddediyor, telin ediyoruz. Eğitimciye şiddet konusunda bütün eğitim çalışanlarının yekvücut bir şekilde dimdik ayakta olduğunu tüm Türkiye kamuoyuna ilan ediyoruz” ifadelerini kullandı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.