logo
09 HAZİRAN 2026

Djokovic kendini hatırlattı

Uzun sakatlık sürecinin ardından yeniden formunu yakalayan Novak Djokovic, sezonun ikinci grand slam zaferine ABD Açık'ta ulaştı

10.09.2018 00:00:00
Djokovic kendini hatırlattı
Djokovic kendini hatırlattı
Kariyerinin 14'üncü grand slam şampiyonluğuna ABD Açık'ı kazanarak ulaşan Sırp tenisçi Novak Djokovic, yeniden forma girmenin mutluluğunu yaşıyor.

ABD Açık'ın finalinde 3 numaralı seribaşı Arjantinli Juan Martin del Potro'yu rahat bir oyunun ardından 6-3, 7-6 ve 6-3'lük setlerle 3-0 mağlup eden Djokovic, bu sezon Wimbledon'ın ardından ikinci grand slam zaferini elde ederek dünya sıralamasında yeniden 3'üncü basamağa kadar yükseldi. Kariyerindeki 14'üncü grand slam zaferine ulaşan 31 yaşındaki Djokovic, bu alanda ABD'li efsane tenisçi Pete Sampras'ı yakalayarak önemli başarıya imza attı.

223 hafta zirvede kalarak tenis tarihinin en başarılı sporcuları arasına adını yazdıran Djokovic, son yıllarda yaşadığı ciddi sakatlıklar nedeniyle zorlu günlerden geçti.

Birçok kez antrenör değiştirdi

Kariyerinin en iyi dönemini geçirdiği 2015 ve 2016 yıllarında düzenlenen 8 grand slamin 5'inden zaferle ayrılan Sırp tenisçi, üst üste yaşadığı sakatlıkların ardından eski günlerine dönmekte zorlandı. Formunu kaybettiği dönemlerde antrenör değişikliğine giderek çıkış arayan Djokovic, kariyerinin en iyi yıllarını geçirdiği Boris Becker'in yanı sıra Marian Vajda, Gebhard Phil Gritsch, Andre Agassi, Radek Stepanek ve fizyoterapisti Miljan Amanovic ile son 3 yıl içinde yollarını ayırdı.

Bu değişikliklere rağmen istediği çıkışı yakalayamayan Sırp tenisçi, geçen sezon geçirdiği diz sakatlığının ardından eski antrenörlerinden Slovak Wajda ile bu sezon yeniden çalışmaya başladı.

Geç form tuttu

Sezona iyi başlamak için hazırlık turnuvası Tie Break Tens'e katılan ve ilk turda Avustralyalı Lleyton Hewitt'e kaybeden Djokovic, sezonun ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık'ın üçüncü turunda ise Güney Koreli Chung Hyeon'a yenildi. Bu maçı ardından dirseğinden bir kez daha ameliyata alınan Djokovic, kısa bir süre sonra iyileşerek katıldığı Indian Wells, Miami Açık, Monte Carlo, Barcelona, Madrid ve İtalya'daki turnuvalardan da eli boş döndü.

Sezonun ikinci grand slami Fransa Açık'ta formunu yükseltmeye başlayan tenisçi, çeyrek finale kadar yükselmesine rağmen bu turda İtalyan Marco Cecchinato'ya 3-1 mağlup olarak elendi. Çim kort döneminin başlamasıyla yaklaşık üç yıldır kovaladığı forma yeniden ulaşan Novak Djokovic, Queen's Club Tenis Turnuvası'nda finale kadar yükselmesine rağmen Hırvat Marin Cilic'e kaybetti.

Nadal ve Federer'i yendi

Sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon'da kötü hava koşulları nedeniyle iki gün süren yarı final karşılaşmasında dünya 1 numarası İspanyol Rafael Nadal'ı 3-2 mağlup eden Djokovic, finalde ise Güney Afrikalı Kevin Anderson'ı 3-0'la geçerek kupaya uzandı.

ABD'de düzenlenen Cincinnati Masters'ın finalinde dünya 2 numarası İsviçreli Roger Federer'i 6-4'lük setlerle 2-0 yenerek bir kez daha kupaya ulaşan Djokovic, sezonun son grand slami ABD Açık'tan da mutlu sonla ayrılarak eski formunu yakaladığını kanıtladı. Djokovic'in, toplam grand slam şampiyonluğunda İspanyol Rafael Nadal'ı yakalaması için 3, İsviçreli Roger Federer'i egale etmesi için de 6 kez daha kupaya uzanması gerekiyor.

Sırp tenisçinin kariyerinde 5 ATP Finali, 31 ATP Dünya Turu 1000 Masters Serisi, 12 ATP Dünya Turu 500 Serisi şampiyonluğu da bulunuyor.

Dünya Kupası'nın golcü ülkeleri

Dünya Kupası tarihinde bir turnuvada en çok gol atan takım Macaristan, en çok gol yiyen ekip ise Güney Kore oldu

09.06.2026 12:27:00
AA
Dünya Kupası'nın golcü ülkeleri
Dünya Kupası'nın golcü ülkeleri
Dünya Kupası tarihinde bir turnuvada en çok gol atan takım Macaristan, en çok gol yiyen ekip ise Güney Kore oldu.

Macaristan, kupa tarihinin en gollü turnuvası 1954 İsviçre'de çıktığı 5 maçta rakip fileleri 27 kez havalandırarak bir şampiyonada en çok gol atan takım ünvanını aldı.

Macarlar, mücadele ettikleri 2. grupta Güney Kore'yi 9-0, Batı Almanya'yı 8-3 yenerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Brezilya'yı, yarı finalde de uzatmalarda Uruguay'ı aynı sonuçlarla 4-2 mağlup eden Macaristan, finalde ise grupta 8 gol attıkları Almanya'ya 3-2 yenilerek şampiyonluk şansını kaçırdı.

Almanya ise aynı turnuvada 25 gol atıp bu alanda ikinci sıraya yerleşti. Fransa da 1958 Dünya Kupası'nda 6 karşılaşmada 23 gole imza attı.

A Milli Futbol Takımı, Arizona'daki ilk idmanına çıktı


 
2026 FIFA Dünya Kupası hazırlıkları için Arizona'da kampa giren A Milli Futbol Takımı, buradaki ilk idmanını taraftar eşliğinde yaptı.
 

09.06.2026 06:54:00
HABER MERKEZİ/AA
A Milli Futbol Takımı, Arizona'daki ilk idmanına çıktı
A Milli Futbol Takımı, Arizona'daki ilk idmanına çıktı

2026 FIFA Dünya Kupası hazırlıkları için Arizona'da kampa giren A Milli Futbol Takımı, buradaki ilk idmanını taraftar eşliğinde yaptı.
Arizona Athletic Grounds'taki antrenman teknik direktör Vincenzo Montella yönetiminde gerçekleştirildi.

Isınma koşularıyla başlayan antrenman, 3 grup halinde top kapma ve pas çalışmasıyla devam etti. Futbolcular, antrenmanın son bölümünde dar alanda çift kale maç yaptı. İdman şut çalışmasıyla tamamlandı.

Kenan Yıldız ayrı çalıştı

Tedavisi devam eden Kenan Yıldız, takımdan ayrı çalıştı.
A Milli Futbol Takımı, 10 Haziran'da yapacağı antrenmanla Dünya Kupası hazırlıklarını sürdürecek.

Millilere büyük ilgi

A Milli Futbol Takımı'nın antrenmanını 3 binin üzerinde taraftar takip etti. Bölgede yaşayan Türk vatandaşlarının yanı sıra Meksikalı, Brezilyalı ve Bosna Hersekli taraftarlar da dikkat çekti. Özellikle La Liga'da yılın golüne imza atan Arda Güler'e destek veren yabancı taraftarlar, milli takım antrenmanını Real Madrid formalarıyla takip etti.

İdman öncesinde tribünler, milli takıma uzun süre tezahüratta bulundu. Teknik direktör Vincenzo Montella ve futbolcular hem antrenman öncesinde hem de idman sonunda taraftarları alkışladı.

Trump, basket maçını cam bölmede izledi


 
 
ABD'nin New York kentinde Trump'ın izlediği NBA maçı için sıkı güvenlik önlemleri alındı. 

09.06.2026 05:49:00 / Güncelleme: 09.06.2026 06:34:07
Haber Merkezi
Trump, basket maçını cam bölmede izledi
Trump, basket maçını cam bölmede izledi

ABD Başkanı Donald Trump'ın izleyeceği Amerikan Basketbol Ligi (NBA) final serisi maçı öncesinde New York kentinde sıkı güvenlik tedbirleri alındı.
New York Knicks ile San Antonio Spurs arasındaki üçüncü maçı izleyen Trump, bir NBA final serisi maçını izleyen görevdeki ilk ABD Başkanı oldu.

Trump'ın katılımı nedeniyle maç öncesinde sıkı güvenlik önlemlerine başvuruldu. New York Polis Departmanı ve ABD Gizli Servisi, maçın başlamasından 4 saatten uzun süre önce Madison Square Garden çevresinde yaya ve araç trafiğini kısıtlamak için bariyerler yerleştirdi.



Güvenlik önlemleri nedeniyle maça iki saat önceden gelmeleri istenen taraftarlar, kapılar önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Polis, ayrıca arenanın dışındaki ekranlardan maçın izlendiği partilerin iptal edildiğini ve bilet sahipleri için de çanta taşıma yasağı getirildiğini duyurdu.

New York Belediye Başkanı Zohran Mamdani ve diğer üst düzey katılımcılar da maçı canlı izledi.

Son derece gergin geçen maçı Spurs, 115-111 önde tamamladı. 

Trabzonspor'dan Saviolo'ya 5 yıllık imza

Trabzonspor, yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdürürken Portekiz ekibi Vitoria'da forma giyen Noah Jose Saviolo'yu kadrosuna kattığını duyurdu

08.06.2026 20:29:00
İhlas Haber Ajansı
Trabzonspor'dan Saviolo'ya 5 yıllık imza
Trabzonspor'dan Saviolo'ya 5 yıllık imza
Trabzonspor, yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdürürken Portekiz ekibi Vitoria'da forma giyen Noah Jose Saviolo'yu kadrosuna kattığını duyurdu. Bordo-mavili kulüp, genç futbolcunun bonservisi ve sözleşme detaylarını Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

Trabzonspor tarafından KAP'a yapılan açıklamada, profesyonel futbolcu Noah Jose Saviolo'nun kesin transferi konusunda Vitoria Kulübü ile anlaşma sağlandığı belirtildi. Anlaşmaya göre bordo-mavili kulüp, Portekiz temsilcisine sözleşme fesih bedeli olarak 8 milyon 500 bin Euro'yu 4 taksit halinde ödeyecek.

Ayrıca anlaşmada performansa bağlı olarak toplam 3 milyon Euro'luk bonus maddesinin yer aldığı ifade edildi. Bonus şartlarının da yerine gelmesi halinde söz konusu transfer Karadeniz ekibine 11 Milyon 500 Bin Euro'ya mal olmuş olacak. Oyuncunun ilerleyen dönemde başka bir kulübe transfer olması halinde ise Trabzonspor'un elde edeceği transfer gelirinden, Vitoria'ya ödenen ve ödenecek tutarlar düşüldükten sonra kalan kısmın yüzde 20'sinin Portekiz ekibine verileceği kaydedildi.

5 yıllık sözleşme imzalandı

Karadeniz ekibi, genç oyuncu ile 5 yıllık sözleşme imzaladığını da açıkladı. Yapılan anlaşmaya göre Saviolo, 2026-2027 sezonunda 1 milyon 350 bin Euro garanti ücret kazanacak.Oyuncuya 2027-2028 sezonunda 1 milyon 200 bin Euro garanti ücret ödenecek. Sözleşmenin kalan üç sezonunda ise her sezon için 1 milyon Euro garanti ücret verileceği bildirildi.

Geleceğe yatırım

Trabzonspor'un uzun vadeli kadro planlamasının önemli parçalarından biri olarak görülen Saviolo'nun, genç yaşına rağmen gösterdiği performansla Avrupa kulüplerinin dikkatini çektiği ifade ediliyor. Bordo-mavili yönetim, hem sportif katkı hem de gelecekteki satış potansiyeli nedeniyle oyuncuyu önemli bir yatırım olarak değerlendiriyor.

Milli Takım, Arizona'da

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası için çalışmalarını sürdüreceği ABD'deki ana kamp merkezi Arizona eyaletinin Mesa şehrine geldi.

08.06.2026 10:27:00
İhlas Haber Ajansı
Milli Takım, Arizona'da
Milli Takım, Arizona'da
A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası için çalışmalarını sürdüreceği ABD'deki ana kamp merkezi Arizona eyaletinin Mesa şehrine geldi.



2026 FIFA Dünya Kupası çalışmaları kapsamında ABD'de ilk olarak Florida eyaletine gelen A Milli Futbol Takımı, Venezuela ile Fort Lauderdale kentindeki Inter Miami CF Stadyumu'nda oynadığı hazırlık maçının ardından turnuvadaki ana kamp merkezi olan Arizona eyaletinin Mesa şehrine geçti.



Millileri burada çok sayıda taraftarlar karşıladı. Ay-yıldızlı futbolcular ve teknik ekip, Türk taraftarların tezahüratları eşliğinde otele giriş yaptı.

Kadıköy'de seçim sonuçları belli oldu!

Fenerbahçe Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda Aziz Yıldırım, 8 yıl sonra başkanlığa seçildi. Yıldırım, toplam 17 bin 245 oy olarak sarı-lacivertli kulübün 35. başkanı oldu

07.06.2026 22:16:00
İhlas Haber Ajansı
Kadıköy'de seçim sonuçları belli oldu!
Kadıköy'de seçim sonuçları belli oldu!
Fenerbahçe Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda Aziz Yıldırım, 8 yıl sonra başkanlığa seçildi. Yıldırım, toplam 17 bin 245 oy olarak sarı-lacivertli kulübün 35. başkanı oldu.

Fenerbahçe Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi ve stat bitişinde yer alan eski Kenan Evren arazisinde gerçekleşti. Saat 10.00'da başlayan oy verme işlemi, saat 17.00'de sona erdi ve oy sayımına geçildi.



Aziz Yıldırım ile Hakan Safi'nin yarıştığı başkanlık seçiminde 45 sandıkta 27 bin 387 üye oy kullandı. Seçimde geçerli oy 27 bin 172 olurken, 80 boş oy, 135 geçersiz oy oldu. Aziz Yıldırım 17 bin 245 oy alarak başkanlığa seçildi. Hakan Safi'nin ise 9 bin 927 oy aldığı açıklandı.

Sarı-lacivertli camiada 1998-2018 yılları arasında başkanlık görevinde bulunan 73 yaşındaki iş insanı, 8 yıllık aranın ardından yeniden başkanlığa seçildi.

Aziz Yıldırım'ın başkanlığını yapacağı yönetim kurulunda şu isimler yer alıyor:

"Barış Göktürk, Mahmut Nedim Uslu, Nihat Özbağı, Mustafa Çağlar, Ahmet Önder Fırat, Cihan Kamer, Fatih Öztürk, Batuhan Özdemir, Tanju Kaya, Ahmet Murat İman, Özgür Peker, Yusuf Buğra Tanık, Mehmet Aydın, Mehmet Selim Kosif."

Yönetim Kurulu yedek üyeler: "Fatih Aslan, Volkan Akan, Mustafa Aydın Acun, Barış Karagöz, Savaş Adalet, Demre İşçen, Yasemin Babayiğit."

Fenerbahçe'de oy kullanma işlemi başladı

Fenerbahçe Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nın ikinci gününde oy kullanma işlemi başladı

07.06.2026 11:19:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe'de oy kullanma işlemi başladı
Fenerbahçe'de oy kullanma işlemi başladı
Fenerbahçe Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nın ikinci gününde oy kullanma işlemi başladı.

Fenerbahçe Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda yapılıyor. İki gün süren toplantının ilk gününde dün yönetim kurulu faaliyet raporu, denetim kurulu raporu okunarak kongre üyeleri tarafından oylanarak kabul edildi. Mevcut yönetim de üyeler tarafından ibra edildi.



Kongrenin ikinci gününde ise oy verme işlemine geçildi. Stadyumun bitişiğinde bulunan Kenan Evren Lisesi arsasında saat 10.00'da başlayan oy kullanma işlemi saat 17.00'de sona erecek.



Genel Kurulda 44 bin 741 kongre üyesinin oy kullanma hakkı bulunurken, toplam 45 sandıkta oy kullanılacak. Başkan adaylarından Aziz Yıldırım sarı, Hakan Safi ise beyaz pusulayla yer alacak.

Venezuela ile ilk karşılaşmada kazandık

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası hazırlık kapsamında ABD'de de karşılaştığı Venezuela'yı 2-1'lik skorla mağlup etti.

07.06.2026 11:11:00
İhlas Haber Ajansı
Venezuela ile ilk karşılaşmada kazandık
Venezuela ile ilk karşılaşmada kazandık
A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası hazırlık kapsamında ABD'de de karşılaştığı Venezuela'yı 2-1'lik skorla mağlup etti. Milliler bu süreçte oynadığı 2 hazırlık maçını da kazandı.

FIFA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında çalışmalarını ABD'de sürdüren A Milli Futbol Takımı, son hazırlık maçında Inter Miami FC Stadyumu'nda Venezuela ile karşılaştı. Milliler ilk yarısını 1-1 berabere tamamladığı müsabakayı 2-1'lik skorla kazandı. A Millilerin gollerini 44. dakikada Barış Alper Yılmaz, 54. dakikada da Yunus Akgün kaydetti. Venezuela'nın golünü ise 13. dakikada Gleiker Mendoza attı.

Ay-yıldızlılar, ilk hazırlık maçında İstanbul'da karşılaştığı Kuzey Makedonya'yı 4-0'lık skorla mağlup etmişti. Kırmızı-beyazlılar böylece hazırlık döneminde oynadığı 2 karşılaşmadan da galip ayrıldı.

Milliler, karşılaşmanın ardından Dünya Kupası'ndaki ana kamp merkezi olan Arizona Mesa'ya geçecek.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, karşılaşmaya Uğurcan Çakır, Zeki Çelik, Ozan Kabak, Abdülkerim Bardakcı, Eren Elmalı, Orkun Kökçü, İsmail Yüksek, Barış Alper Yılmaz, Arda Güler, İrfan Can Kahveci ve Deniz Gül 11'ile başladı. Montella daha sonra oyuna Maça daha sonra Merih Demiral, Yunus Akgün, Kerem Aktürkoğlu, Mert Müldür, Salih Özcan, Can Uzun, Hakan Çalhanoğlu ve Oğuz Aydın'ı dahil etti.

Venezuela ile ilk kez oynadı

A Milli Futbol Takımı, Venezuela ile tarihinde ilk kez karşı karşıya geldi. Milliler, Güney Amerika ekibiyle oynadığı ilk müsabakadan da galip ayrıldı.

Barış Alper Yılmaz 4. golünü kaydetti

Millilerin ilk gol Barış Alper Yılmaz'dan geldi. Müsabakanın 44. dakikasında sağ taraftan Arda Güler'in kullandığı köşe vuruşunda kale önünde oluşan karambolde Barış Alper, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve skor 1-1 oldu. 26 yaşındaki futbolcu böylece A Milli Takım'daki 3. golünü attı. Maça 11'de başlayan Barış Alper Yılmaz, 90 dakika sahada kaldı.

Yunus Akgün 4. golünü attı

Ay-yıldızlıların müsabakadaki ikinci golünü Yunus Akgün kaydetti. Karşılaşmanın 54. dakikasında sol taraftan Arda Güler'in pasında ceza yayı üzerinde topla buluşan Yunus'un vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti ve skoru 2-1 oldu. 25 yaşındaki futbolcu bu golle milli takımdaki gol sayısını 4'e çıkardı. Mücadelede yedeklerde yer alan Yunus Akgün, 46. dakikada İrfan Can Kahveci'nin yerine oyuna girdi.

Kerem Aktürkoğlu süre aldı

A millilerde İstanbul'daki çalışmalarda sakatlanan Kerem Aktürkoğlu, tedavisinin tamamlanmasının ardından ilk maçını Venezuela karşısında oynadı. Kerem, müsabakanın 62. dakikasında Deniz Gül'ün yerine oyuna dahil oldu.

Can Uzun, 'cimbom'a ne kadar yakın?


 
 
Transfer piyasasını sallayan Can Uzun, günlerdir kendisini Galatasaray'a yazan iddialara Miami'deki milli takım kampında ilginç cevap verdi!

06.06.2026 19:48:00 / Güncelleme: 06.06.2026 19:54:39
Haber Merkezi
Can Uzun, 'cimbom'a ne kadar yakın?
Can Uzun, 'cimbom'a ne kadar yakın?

Günlerdir adı Galatasaray ile anılan ve sarı-kırmızılı taraftarları heyecanlandıran Can Uzun'dan gündemi sarsacak bir transfer açıklaması geldi. A Milli Takımın Miami'deki kampında bulunan genç yıldıza fotoğraf çektirmek isteyen bir taraftar transfer piyasasının merak ettiği o kritik soruyu sordu.
- Galatasaray'a gidiyor musun?







Geleceği hakkında ne karar vereceği merak konusu olan ve adı ısrarla Galatasaray ile anılan milli futbolcu, transfer iddialarına net bir mesafe koydu.







Kendisine yöneltilen Galatasaray sorusunu doğrulamak ya da yalanlamak yerine tamamen milli takıma odaklandığını belirten şu cevabı verdi:
- Abi Dünya Kupasına gidiyoruz ya...

Can Uzun'un videosu https://x.com/forzacimbom/status/2063147002666291239

Fenerbahçe'de Becao yolcu


 
Fenerbahçe'nin Brezilyalı stoperi Rodrigo Becao, ülkesine geri dönmeye hazırlanıyor. Savunma hattını güçlendirmek isteyen Vasco da Gama, tecrübeli savunmacıyı kadrosuna katmak için resmi girişimlere başladı.

06.06.2026 19:39:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'de Becao yolcu
Fenerbahçe'de Becao yolcu

Yeni sezon kadro yapılanması doğrultusunda transfer çalışmalarına hız veren Fenerbahçe'de, sıcak bir ayrılık gelişmesi yaşanıyor. Sarı-lacivertlilerin Brezilyalı stoperi Rodrigo Becao, ülkesinin köklü kulüplerinden Vasco da Gama'nın radarına girdi.







Güney Amerika temsilcisi, savunma hattındaki eksiklikleri gidermek adına deneyimli oyuncuyu kadrosuna katmak için kolları sıvadı.







Brezilya basınında yer alan iddialara göre; SAF (Futbol Anonim Şirketi) anlaşmasına ilişkin belgeler üzerinde Marcos Lamacchia ile son aşamaya gelen Vasco da Gama, yeni dönemin ilk büyük hamlesini savunmaya yapmak istiyor. Kadrosunda özellikle hava topu hakimiyeti yüksek bir lider stoper eksikliği hisseden Brezilya kulübü, bu boşluğu Becao ile doldurmayı hedefliyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.