logo
28 MART 2024

Dünyanın en saçma binasının dev sütunları yıkıldı

Kahramanmaraş’ta vatandaşlar Özel İdare binasının yıkılışını ilgiyle takip ediyor
27.05.2022 11:13:00 /
Kahramanmaraş’ta vatandaşlar, dünyanın en saçma binası olarak bilinen Özel İdare binasının son sütunlarının yıkılışını da ilgiyle izledi.
 
Kahramanmaraş’ta Şehir Meydanı projesi için yıkımına başlanan, yapısı ve boyasıyla "dünyanın en saçma binası" olarak adlandırılan Özel İdare İş Merkezi'nde yıkım işlemleri devam ediyor. Dulkadiroğlu ilçesinde yer alan toplam 35 bin metrekare alana sahip bölgede eski adliye ve İl Emniyet Müdürlüğü binasının ardından Özel İdare İş Merkezi’nin yıkımına da başlanmıştı.
 
Bina, internet arama motoru Google'a "dünyanın en saçma binası" yazılıp görsellerde arama yapıldığında ilk sırada çıkıyordu. İş makinaları ile 18 katlı binanın çatısından başlanan yıkımda sona doğru gelindi. Binanın caddeye bakan kısmındaki dev kolonlar ise iş makinalarının yardımıyla tek tek devrildi. Yıllar önce binanın yapılışına şahit olan Kahramanmaraşlılar, binanın yıkılışını da merakla takip etti.
 
Güzergahtan geçen vatandaşlar telefonlarının kameralarıyla binanın son fotoğraflarını çekti. Binanın yıkılışını izleyen vatandaşların kimisi üzülürken, kimisi de sevindiğini dile getirdi. Binanın yıkımının yaklaşık yüzde 80’lik kısmı tamamlandı.
 
1994 yılında iş merkezi olarak yapılan ve mimari yapısı ve renkleriyle dünyaca tanınan bina, kent merkezinin birçok noktasından da görülüyordu. Binanın yıkımı ile ilgili Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesine 6 milyon 600 bin TL katkı sağlanacak.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.