Yeni Mesaj - İSTANBUL
Domuz gribi nedeniyle işlerinin azaldığından yakınan lokantacılar başta olmak üzere yiyecek ve içecek hizmeti veren esnaf, Sağlık Bakanlığından domuz gribi virüsünün lokantalardaki bulaşma riskiyle ilgili bilgilendirme istiyor.
Bakanlık körüklüyorBakanlığın domuz gribiyle ilgili yaptığı açıklamalara vatandaşın aşırı tepki verdiğini gözlemlediklerini vurgulayan Sezer, "son bir haftadır lokantalarda işler önemli oranda azladı. Lokanta, kafeterya ve pastahane gibi işletmeler, halkın yoğunlukta oturup kalktığı yerler. Bu hizmet sektörü, domuz gribi açıklamalarından büyük oranda etkilendi"dedi. Lokanta başta olmak üzere yiyecek ve içecek hizmeti veren sektördeki esnafın iş yapıp para kazanması, çalışanlarına aylık vermesi gerektiğini anlatan Sezer, şunları kaydetti: "Pek çok kişi lokantalara, pastahanelere girmiyor. İnsanlar aşırı tedirgin. Bırakın lokantayı, zorunlu kalmadıkça belediye otobüsüne bile binilmiyor. Sağlık Bakanlığı yetkililerinden bu konuda destek bekliyoruz. Bu süre içinde lokantalar tabii ki kapalı kalmayacak, ancak lokantacı esnafı bu konuda nasıl bir tedbir alacağını bilmiyor. Sağlık Bakanlığından lokantalardaki bulaşma riskiyle ilgili bilgilendirme istiyoruz. Yiyecek ve içecek hizmeti sunulan yerlerde nasıl hizmet edilir? Bu konuda hiçbir bilgimiz yok. Bize ne yapmamız gerektiğini söylesinler, gerekli önlemleri alalım. Böylece vatandaş da lokantalara güvenle girebilsin. Bu konuda resmi kanaldan açıklama bekliyoruz." Konya Lokantacılar Odası Başkanı Ali Osman Karamercan ise Konya'daki lokantalarda domuz gribi endişesi nedeniyle esnafın işlerinin bir hafta öncesine göre yaklaşık yüzde 40 azaldığını söyledi.