logo
19 NİSAN 2024

'Emekli derneğinden emekliye odun kömür kazığı'

Türkiye Emekliler Derneği Yüreğir Şube Başkanı ve yöneticilerinin; işbirliği yaptıkları bir esnafla, emeklilere odun-kömür satıyor gibi gösterip nakit para vererek yüksek oranlarda komisyon aldıkları ayrıca kömür parasını da faiziyle birlikte maaşından taksitle tahsil ettikleri ileri sürüldü
 
30.03.2022 10:35:00 /
Türkiye Emekliler Derneği Yüreğir Şube Başkanı ve yöneticilerinin, işbirliği yaptıkları bir esnafla, emeklilere odun-kömür satıyor gibi gösterip nakit para vererek yüksek oranlarda komisyon aldıkları ayrıca kömür parasını da faiziyle birlikte maaşından taksitle tahsil ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 17 zanlının sorgusu devam ediyor.
 
Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Türkiye Emekliler Derneği Yüreğir Şubesi yöneticilerinin, tefecilik yaparak haksız kazanç sağladıkları iddiası üzerine harekete geçti. Ekipler, şüphelileri yakalamak için belirlenen 23 ayrı adrese dün şafak vakti operasyon düzenledi. Yüreğir Şube Başkanı A.Ç.’nin de aralarında bulunduğu genel sekreter A.B., sayman A.B., kadın sekreter İ.Y. ile odun ve kömür satışı yapan bir firmanın işletmecisi Y.Y. ve diğer 17 şüpheli gözaltına alındı.
 
Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ruhsatsız 2 tabanca, 2 otomatik av tüfeği, çok sayıda dernek üyesi emeklilere ait maaş kesinti belgesi, 21 emekli kimlik kartı, 28 boş emekli kimlik kartı, 10 kişinin kimlik fotokopisi, 143 yakacak teslimat makbuzu, geçen yıla ait kömür kesinti listesi ve borç bilgilerinin bulunduğu evrak, bin TL tutarında senet, tapu senetleri ve 32 boş senet, çok sayıda alacak notlarının bulunduğu defter ve dijital materyal ele geçirildi.
 
Emniyete götürülen şüphelilerin, özellikle derneğe kayıtlı borç batağındaki emekli vatandaşları tuzaklarına düşürdükleri öne sürüldü. Borcu olan kişilere faizle para vermeyi teklif eden şüphelilerin bir odun-kömür işletmecisiyle ortak hareket ettiği iddia edildi. Sorguya alınan dernek yöneticilerinin, kömür satıcısı ile işbirliği yaparak, ellerinden maaş kartlarını aldıkları emeklilere kömür satmış gibi fatura kestiği, fatura bedelini taksit taksit tahsil edilip, paranın bir bölümünü zimmetlerine geçirdiği ileri sürüldü.
 
Ayrıca zanlıların tefecilik yaparak haksız kazanç sağladıkları iddia edildi. Zanlıların borç batağına girmiş emeklileri tespit edip bunlara uygun fiyatlara odun-kömür satıyor gibi gösterip aldığı kömürün ya da odunun yarı parasını verdiğini, kömürün gerçek fiyatını da emeklinin maaşından faiziyle birlikte aldığı öne sürüldü. Bundan 3 yıl öncede yine Yüreğir Emekliler Derneği'ne odun, kömür operasyonu yapılmış o dönemki başkan gözaltına alınıp tutuklanmıştı. Emniyette sorgusu devam eden zanlılara "tefecilik", "resmi belgede sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlamalarından işlem yapılacağı öğrenildi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.