logo
28 MART 2024

Eskişehir toz duman

Eskişehir’de tozu dumana katan yıkım
03.05.2021 19:24:00 /
Eskişehir’de yapılan inceleme sonucu çürük olduğu belirlenen ve uzun zamandır boş olan 7 katlı binanın yıkımı sırasında su kullanılmaması sonucu etrafa yoğun toz yayılırken, bu durum vatandaşlar ve çevredeki esnafın tepkisine neden oldu.
 
Edinilen bilgiye göre; Kurtuluş Mahallesinde bulunan binanın, yaklaşık 5 sene önce dış yalıtımı için belediyeye yapılan başvuru sonrası alınan numunelerle çürük olduğu belirlendi. Daha sonra boşaltılan 7 katlı binanın bugün yıkımına başlandı.
 
Yapılan yıkım çalışmasında sulama yönteminin kullanılmaması mahalleyi yoğun şekilde toza boğarken, evlerinin pencereleri ve arabaları tozla kaplanan mahalle sakinleri mağdur oldu. İnşaatın hemen karşısında bulunan Kurtuluş Kapalı Halk Pazarı’nın içine kadar giren tozlar esnafı zora sokarken, üzeri tozla kaplanmış tezgâhlarındaki mallarını satamayacağından endişe duyan pazar esnafı mağduriyetini dile getirdi.
 
“Evler ve işyerleri mahvolmuş durumda”
 
Mahalle sakini Ayhan Yılmaz, sabah ekmek almaya indiği sırada gördüğü inşaattan yayılan toza tepki gösterdi. Yarın da bu şekilde devam edileceğinden endişe duyan Yılmaz, “Vatandaşın durumu ortada görüyorsunuz. Evler ve işyerleri mahvolmuş durumda ve her taraf toz duman içinde. Bugün de böyle, yarın da böyle. Sabah saat 9-10 civarı veya daha erkenden beri böyle. Aşağı ekmek almak için indiğimde her tarafın toz duman olduğunu gördüm. Arabaların halini ve pazarın içini görüyorsunuz. Millet şimdi gelecek burada alışveriş yapacak.” dedi.
 
“Adamlar kafasına göre yıkım yapıyorlar”
 
Kurtuluş Kapalı Halk Pazarı sorumlusu Reşat Polat, pazarcı esnafının mağduriyetini dile getirdi. Pazar tezgâhındaki meyve sebzelerin toz içinde kaldığını söyleyen Polat, “Portakallar, erikler, çilekler, bunların hepsi olduğu gibi toz. Yani bunu hiç mi görmüyor belediye yetkilileri hiç mi bakmıyorlar? Esnaflık bu kadar hakir mi? Biz yetkilileri arıyoruz kaç gündür gelip ilgilenen yok.
 
Adamlar kafasına göre yıkım yapıyorlar sulama gibi bir önlem, bir tedbir yok. İki tane plastik çekilmiş, ‘buradan geçmek yasak’ diyorlar. Böyle şey olur mu? Güzelce önlemini al barikatla, tankerle sulayarak yıkımını yap. Kusura bakmayın pazarcı olarak şu sebzelerin ve meyvelerin durumuna bakar mısınız? Komple toz içinde her yer. Pazarın içi, apartmanlar ve evler de toz içinde” diyerek tepki gösterdi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.