logo
24 MAYIS 2026

Galatasaray testten geçecek

Galatasaray, Süper Lig'in gelecek 7 haftasında güçlü rakipleriyle maç yapacağı zorlu bir döneme giriyor. Galatasaray, Atiker Konyaspor deplasmanıyla başlayacağı 7 maçlık seride, Fenerbahçe, Trabzonspor, Medipol Başakşehir ve Beşiktaş gibi önemli rakiplerle karşılaşacak

04.10.2017 00:00:00
Süper Lig'de geride kalan 7 haftada 6 galibiyet ve 1 beraberlik alarak 19 puanla namağlup lider durumda bulunan Galatasaray, önündeki 7 maçlık periyotta zorlu bir döneme girecek.

Milli maçlar nedeniyle lige verilen aradan sonra sarı-kırmızılı ekip, Atiker Konyaspor deplasmanıyla başlayacağı seride Fenerbahçe, Trabzonspor, Medipol Başakşehir ve Beşiktaş gibi önemli rakipleriyle karşılaşacak. Galatasaray ilk olarak 8. haftada son Ziraat Türkiye Kupası ve Turkcell Süper Kupa şampiyonu Atiker Konyaspor'a konuk olacak ve burada seriye iyi bir başlangıç yapmaya çalışacak. Ligin 9. haftasındaki derbi maçta Fenerbahçe'yi Türk Telekom Stadı'nda ağırlayacak sarı-kırmızılı takım, 10. haftada ise zorlu Trabzonspor deplasmanına gidecek.

Üst üste önemli maçlara çıkacak Galatasaray, 11. haftada Gençlerbirliği ile evinde oynamasının ardından, 12. haftada bu kez Süper Lig'in istikrarlı ekiplerinden Medipol Başakşehir'le rakip sahada karşı karşıya gelecek. Aytemiz Alanyaspor'u 13. haftada ağırlayacak sarı-kırmızılı takımın zorlu serisi, 14. haftadaki derbi maçta Beşiktaş'a konuk olmasıyla sona erecek.

Performans karnesi çıkacak

Süper Lig'in ilk 7 haftasında nispeten orta ve alt sıra takımlarının ağırlıkta olduğu müsabakalar yapan Galatasaray'ın performans karnesi, önündeki 7 maçlık seride ortaya çıkacak. Ligin 7 haftalık ilk periyodunda yenilgi yüzü görmeyen ve sadece Antalyaspor (1-1) deplasmanında puan kaybı yaşayan sarı-kırmızılı takımın bu zorlu süreçte elde edeceği sonuçlar, şampiyonluk yarışındaki iddiasını da ortaya koyacak. Sarı-kırmızılı futbolseverler, özellikle Fenerbahçe, Trabzonspor, Medipol Başakşehir ve Beşiktaş maçlarında oynanacak futbol ve alınacak sonuçları merakla bekliyor.

Ergün: "Biz her karşılaşmamıza kazanmak için çıkıyoruz"

Galatasaray Sportif AŞ Futbol Direktörü Cenk Ergün, önlerindeki 7 haftalık zorlu periyodun önemine dikkati çekerek, "Biz her karşılaşmamıza kazanmak için çıkıyoruz. Maç maç bakacağız ve sadece önümüzdeki müsabakayı düşüneceğiz. Şimdi bizim için final Atiker Konyaspor maçı." dedi.

Cenk Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligin geride kalan 7 haftasında iyi bir performans ortaya koyduklarını dile getirerek, şunları söyledi: "Sadece hava şartları, nem, istediğimiz futbolu oynayamama gibi sebeplerden Antalyaspor deplasmanında 2 puan kaybettik. Önümüzdeki 7 maçlık süreçte de kendi oyunumuzu sahaya yansıtabilmek için mücadele edeceğiz. Şimdi bizim finalimiz Atiker Konyaspor karşılaşması. O maçı kazanıp, peşinden Fenerbahçe derbisine konsantre olacağız. Fikstür bize ilk 7 haftada derbi müsabakası çıkartmadı ama her maç çok önemli. Şampiyonluk buradan geçiyor." Milli maç aralarından dönüşte takımın sıkıntı yaşamasıyla ilgili olarak ise Ergün, "Milli maç dönüşlerinin sıkıntı olduğunu biliyoruz. Teknik kadromuza bu konuda uyarıları yaptık. Buna göre konsantre olacağız. Milli takımlara gidenler, uzun yoldan gelenler, oynayanlar veya oynamayanlar olacak. Teknik ekip buna göre formülünü yapacak. Kadromuzda 28 oyuncumuz var ve doğru formül bulunacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

İran'ın Dünya Kupası kampı ABD'den Meksika'ya alındı

İran Milli Futbol Takımı'nın 2026 FIFA Dünya Kupası kampının, ABD'den Meksika'ya alındığı duyuruldu.

24.05.2026 11:05:00
AA
İran'ın Dünya Kupası kampı ABD'den Meksika'ya alındı
İran'ın Dünya Kupası kampı ABD'den Meksika'ya alındı
İran Milli Futbol Takımı'nın 2026 FIFA Dünya Kupası kampının, ABD'den Meksika'ya alındığı duyuruldu.

İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre FIFA, milli takım kampının ABD'den Meksika'ya taşınması talebini onayladı.

Kamp, Pasifik Okyanusu kıyısında ve Meksika ile ABD sınırında bulunan Tijuana'da düzenlenecek.

İran Futbol Federasyonu Başkanı Mehdi Taj, İran milli takımının kampının ABD'den Meksika'ya taşınmasıyla ilgili olarak "Dünya Kupası'na katılan takımların kamplarının FIFA tarafından onaylanması gerekiyor ve şükürler olsun ki, aldığımız taleplerin yanı sıra İstanbul'da FIFA yetkilileri ve Dünya Kupası organizatörleriyle yapılan toplantılar ve dün FIFA Genel Sekreteri ile yaptığımız web semineri göz önünde bulundurularak, kampın ABD'den Meksika'ya taşınması talebi onaylandı." açıklamasını yaptı.

İran Milli Futbol Takımı'nın Antalya kampı sürüyor

ABD, Kanada ve Meksika'nın ev sahipliğinde düzenlenecek 2026 FIFA Dünya Kupası'nda mücadele edecek İran Milli Futbol Takımı'nın Antalya'daki hazırlık kampı devam ediyor.

Dünya Kupası için 5 Haziran'a kadar kentte hazırlıklarını sürdürecek İran Milli Futbol Takımı, kamp kapsamında 29 Mayıs'ta Gambiya, 4 Haziran'da ise Mali ile hazırlık maçı oynayacak.

Milli takımın 2026 FIFA Dünya Kupası için belirlenen nihai 26 kişilik kadrosu ise 1 Haziran'da açıklanacak.

Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde zafer Barcelona'nın oldu

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi finalinde Lyon'u 4-0 mağlup eden Barcelona, 4. kez kupayı müzesine götürdü

24.05.2026 10:28:00
İhlas Haber Ajansı
Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde zafer Barcelona'nın oldu
Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde zafer Barcelona'nın oldu
UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi finalinde Lyon'u 4-0 mağlup eden Barcelona, 4. kez kupayı müzesine götürdü.



UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi finalinde Barcelona ile Lyon, Norveç'in Oslo kentindeki Ullevaal Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. İspanyol ekibi, 55 ve 70. dakikalarda Ewa Pajor, 90 ve 90+3. dakikalarda Salma Paralluelo'nun kaydettiği gollerle Fransız temsilcisini 4-0 mağlup etti.



Ligde son 8 sezonu şampiyon tamamlamayı başaran Barcelona, son 5 yılda 4. kez Kadınlar Şampiyonlar Ligi kupasını müzesine götürdü.

Almanya Kupası'nın sahibi Bayern Münih oldu

Bayern Münih, Almanya Kupası finalinde karşılaştığı Stuttgart'ı 3-0 mağlup ederek Almanya Kupası'nın sahibi oldu.

24.05.2026 10:26:00
İhlas Haber Ajansı
Almanya Kupası'nın sahibi Bayern Münih oldu
Almanya Kupası'nın sahibi Bayern Münih oldu
Bayern Münih, Almanya Kupası finalinde karşılaştığı Stuttgart'ı 3-0 mağlup ederek Almanya Kupası'nın sahibi oldu.

Almanya Kupası finalinde Bayern Münih ile Stuttgart, Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Bayern Münih, mücadeleden 3-0'lık galibiyetle ayrıldı ve kupayı müzesine götürdü. Bayern Münih'e kupayı getiren golleri 55, 80 ile 90+2'de penaltıdan Harry Kane attı.



Bundesliga'da da şampiyonluğa ulaşan Bayern, Almanya Kupası zaferiyle birlikte sezonu 2 kupayla kapatmış oldu.



Almanya Kupası'nı en son 2019-2020 sezonunda müzesine götüren Bavyera ekibi, bu kupayla birlikte 21. kez Almanya Kupası'nın sahibi oldu.

Acun Ilıcalı’nın Hull Cıty’si Premier Lig’de!

90 dakikası büyük bir taktik savaşına sahne olan ve golsüz eşitlikle geçilen mücadelede, iki takım da savunma güvenliğini ön planda tuttu

23.05.2026 22:01:00
Haber Merkezi
Acun Ilıcalı’nın Hull Cıty’si Premier Lig’de!
Acun Ilıcalı’nın Hull Cıty’si Premier Lig’de!
İngiltere Championship play-off finalinde eşine az rastlanır bir futbol draması yaşandı. Türk iş insanı Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City, Wembley Stadyumu'nda karşılaştığı güçlü rakibi Middlesbrough'u uzatma dakikalarında bulduğu tek golle 1-0 mağlup ederek adını milyarlarca sterlinlik devler ligi olan Premier Lig'e yazdırdı.

Wembley'de Nefes Kesen 120 Dakika



90 dakikası büyük bir taktik savaşına sahne olan ve golsüz eşitlikle geçilen mücadelede, iki takım da savunma güvenliğini ön planda tuttu. Ancak uzatma devrelerinde baskısını artıran Hull City, aradığı golü bularak adeta bir peri masalını gerçeğe dönüştürdü.

Hull City'nin kasasına girecek para



Bu galibiyetle birlikte Hull City, sadece Premier Lig vizesi almakla kalmadı; aynı zamanda "dünyanın en pahalı maçı" olarak bilinen bu finali kazanarak yaklaşık 170 milyon sterlinlik dev bir gelirin de sahibi oldu.

Hull City, bu tarihi galibiyetle birlikte kelimenin tam anlamıyla bir servet kazandı. Dünyanın en yüksek ekonomik değerli tek maçı olarak bilinen Championship play-off finalini kazanan kulübün elde edeceği gelir, Premier Lig'in yeni yayın ihalesiyle birlikte bu sezon rekor seviyeye ulaştı.

Kulübün Premier Lig'e yükselmesiyle elde edeceği toplam ekonomik değerin 180 milyon sterlin ile 220 milyon sterlin (yaklaşık 7,5 milyar TL - 9,2 milyar TL) arasında olduğu belirtiliyor.

Hull City, önümüzdeki sezon Premier Lig'de tutunamayıp hemen küme düşse bile sadece yayın hakları, ticari gelirler ve sponsorluklardan 110 milyon ile 130 milyon sterlin arasında doğrudan bir geliri garantiledi.

Eğer takım ilk sezonunda küme düşerse, sonraki iki yıl boyunca Championship'te mali kriz yaşamaması için Premier Lig tarafından "paraşüt ödemesi" (parachute payments) adı altında destek fonu aktarılacak. Bu destekle birlikte kulübün minimum kazancı yine 180 milyon sterline ulaşacak.

Acun Ilıcalı'nın takımı önümüzdeki sezon Premier Lig'de kalmayı başarırsa, bu garanti kazanç otomatik olarak 220 milyon sterlinlik üst sınıra yaklaşacak ve ilerleyen yıllarda katlanarak artacak.

Acun Ilıcalı: "Bir Hayali Gerçekleştirdik"



Maçın bitiş düdüğüyle birlikte Hull City tribünlerinde ve saha içinde büyük bir coşku yaşandı. Kulübü devraldığı günden bu yana "Premier Lig" hedefini her fırsatta dile getiren Acun Ilıcalı, maç sonu gözyaşlarına hakim olamadı.

Ilıcalı, sıcağı sıcağına yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bu sadece bir futbol başarısı değil, bir inanç hikayesi. Hull City taraftarına ve bize inanan tüm Türk halkına teşekkür ediyorum. Hayal ettik, çok çalıştık ve başardık. Şimdi dünyanın en büyük liginde Türkiye'yi ve Hull City'yi en iyi şekilde temsil etme zamanı!"

Jorge Jesus'a reddedemeyeceği teklif

Fenerbahçe’nin gündeminde yer alan Jorge Jesus için Al Nassr harekete geçti

23.05.2026 15:36:00
Haber Merkezi
Jorge Jesus'a reddedemeyeceği teklif
Jorge Jesus'a reddedemeyeceği teklif
Fenerbahçe'nin gündeminde yer alan Jorge Jesus için Al Nassr harekete geçti! Suudi ekibi, Portekizli teknik adamı takımda tutmak adına önümüzdeki günlerde maddi şartları iyileştirilmiş, revize edilmiş dev bir sözleşme teklifi sunmaya hazırlanıyor.






Fenerbahçe'nin teknik direktör adayları arasında ilk sıralarda yer alan Portekizli çalıştırıcı Jorge Jesus konusunda sıcak gelişmeler yaşanıyor. 






Suudi Aawsat'ın paylaştığı bilgilere göre, Al Nassr yönetimi tecrübeli teknik adamı bırakmak istemiyor.






Jorge Jesus'u takımın başında tutmakta kararlı olan Al Nassr yönetiminin, başarılı hocayı ikna etmek için kesenin ağzını açtığı öğrenildi. Önümüzdeki günlerde Portekizli teknik adama, maddi anlamda önemli ölçüde iyileştirilmiş ve revize edilmiş yeni bir sözleşme teklifi sunulacağı belirtildi.

Fenerbahçe ve Galatasaray'a rakip var

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın golcü listesindeki eski tanıdık Vedat Muriqi için Barcelona devreye girdi!

23.05.2026 15:31:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe ve Galatasaray'a rakip var
Fenerbahçe ve Galatasaray'a rakip var
Fenerbahçe ve Galatasaray'ın golcü listesindeki eski tanıdık Vedat Muriqi için Barcelona devreye girdi!

Barcelona Teknik Direktörü Hansi Flick, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın da listesinde olan eski tanıdık Vedat Muriqi'in transfer edilmesini talep etti.







Fichajes'in paylaştığı özel habere göre; Alman teknik adam, Mallorca forması giyen Kosovalı golcü Vedat Muriqi'in kadroya katılmasını istedi.

Bu gelişme, golcü arayışlarını sürdüren ve oyuncuyla dirsek temasında olan Süper Lig devleri Fenerbahçe ve Galatasaray'a transfer pazarında çok güçlü bir rakip çıktığı anlamına geliyor.







Barcelona ile sözleşmesini 2028 yılına kadar uzatan Hansi Flick, Robert Lewandowski sonrası dönem için forvet hattına farklı bir oyun karakteri kazandırmayı hedefliyor. 






Alman çalıştırıcının, La Liga'da sergilediği fiziksel performansla dikkat çeken Muriqi'i hücum hattında stoperleri yıpratacak, hava toplarında hakimiyet kuracak ve ön alanda top tutabilecek ideal bir pivot santrfor olarak gördüğü belirtildi.

Bernardo Silva transferinde Galatasaray'a kötü haber

Manchester City ile mukavelesi biten Bernardo Silva'nın adı ciddi şekilde Galatasaray'la anılıyordu. Tecrübeli 10 numara konusunda sıcak bir gelişme yaşandı

23.05.2026 15:05:00
Haber Merkezi
Bernardo Silva transferinde Galatasaray'a kötü haber
Bernardo Silva transferinde Galatasaray'a kötü haber
Nico Schira'nın haberine göre; Bernardo Silva, Atletico Madrid'e transfer olmak üzere... Manchester City ile mukavelesi biten Portekizli futbolcuya bonservis bedeli ödenmeyecek. 31 yaşındaki 10 numarayla 30 Haziran 2028'e kadar sözleşme yapılacak. Kontratta ayrıca +1 yıllık uzatma opsiyonu bulunacak.






İŞİ BİTİRDİLER GİBİ

Portekizli yıldızın adı uzun süre Galatasaray'la anılmıştı. Bernardo Silva, yeni takımıyla ilgili kararını Dünya Kupası öncesinde vermek istediğini söylemişti. Bugün itibarıyla Atletico Madrid işi bitirmiş gibi gözüküyor. 1.73 boyundaki yıldız, Sarı-Kırmızılılar'dan senelik 15 milyon euro talep ediyordu.






TEK HEDEF DEĞİLDİ

Sarı-Kırmızılılar açısından tek hedef Bernardo Silva değildi. Cim-Bom, alternatiflere ağırlık verdi. Galatasaray kesin olarak 10 numara bölgesini güçlendirecek. Bütün takviyelerin bir an önce bitirilmesi planlanıyor. Aslan'ın kısa süre içinde farklı isimlerden sonuç alması bekleniyor.

Fenerbahçe'den çifte operasyon


 
 
Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi'nin canlı yayındaki 'iki santrfor alacağız' sözlerinin ardından bombalar patladı. Sarı-lacivertlilerin yeni dönemdeki golcü adaylarının Darwin Nunez ve Serhou Guirassy olduğu iddia edildi.

23.05.2026 14:55:00
Haber Merkezi
 Fenerbahçe'den çifte operasyon
 Fenerbahçe'den çifte operasyon

Fenerbahçe'de 23 Mayıs'ta düzenlediği basın toplantısıyla yönetimini tanıtan başkan adayı Hakan Safi, katıldığı canlı yayında camiayı heyecanlandıracak çok net transfer vaatlerinde bulundu.
Göreve gelmesi halinde kurulacak kadronun kalibresini açıkça ortaya koyan Safi, transfer stratejisini ve bütçe planlamasını şu sözlerle özetledi: "Bugün benim talip olduğum oyuncular dünya yıldızı. Takımı Şampiyonlar Ligi seviyesindeki oyuncularla dolduracağız. Fenerbahçe'nin 3-4 bölgesine dünya yıldızı alacağız. İki santrfor, bir sol stoper ve bir kaleci transferi yapacağız."







Vaatler büyük, cep küçük mü?

Sarı-lacivertli camiada Hakan Safi ve kurmaylarının listesinde olduğu iddia edilen Şampiyonlar Ligi patentli o isimler:
• Kaleci adayı olarak Porto'nun ve Portekiz Milli Takımı'nın 1 numarası Diogo Costa'nın ismi geçiyor.







• Defans hattının solunu sağlama almak isteyen Safi'nin, Manchester United forması giyen Arjantinli dünya şampiyonu Lisandro Martínez için nabız yokladığı ileri sürüldü.







•  İki santrfor sözü veren başkan adayının hedefindeki isimlerin, Dortmund'un golcüsü Serhou Guirassy (alttaki fotoda) ve Al-Hilal forması giyen Darwin Nunez (üstteki fotoda) olduğu iddia ediliyor.







Adım atılacak?

"Fenerbahçeli hayal etmez, hayal ettirir" diyerek taraftara 12 yıllık hasreti bitirme sözü veren Hakan Safi'nin, sandıktan zaferle çıkması halinde bu isimler için resmi adımları derhal atması bekleniyor.

Galatasaray'da seçim heyecanı başladı

Galatasaray Spor Kulübü Olağan Seçim Toplantısı başladı

23.05.2026 12:02:00
İhlas Haber Ajansı
Galatasaray'da seçim heyecanı başladı
Galatasaray'da seçim heyecanı başladı
Galatasaray Spor Kulübü Olağan Seçim Toplantısı başladı.

Galatasaray Spor Kulübü'nde olağan seçimli toplantısı Galatasaray Lisesi'nde başladı. Genel kurulda mevcut Dursun Özbek tek aday olarak yer alıyor.



Genel kurulda ilk olarak divan başkanlığına Ahmet Kemal Kumkumoğlu seçildi ve başkanlık divanı belirlendi.



Daha sonra saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Son olarak da sandıklarında görev alacak kişiler belirlendi.

Süper Lig'e yükselecek son takım yarın belli olacak

Trendyol Süper Lig'de gelecek sezon mücadele edecek son takım, yarın Esenler Erokspor ile Çorum FK arasında oynanacak play-off finali sonrası belli olacak

23.05.2026 11:57:00
İhlas Haber Ajansı
Süper Lig'e yükselecek son takım yarın belli olacak
Süper Lig'e yükselecek son takım yarın belli olacak
Trendyol Süper Lig'de gelecek sezon mücadele edecek son takım, yarın Esenler Erokspor ile Çorum FK arasında oynanacak play-off finali sonrası belli olacak.

Trendyol 1. Lig Yükselme Play-Off Final maçında Esenler Erokspor ile Çorum FK, yarın saat 19.00'da karşı karşıya gelecek. Konya Büyükşehir Stadyumu'nda oynanacak finalde Süper Lig'e adını yazdıracak son takım belli olacak.



Esenler Erokspor, ligde normal sezonu 3. tamamlayarak doğrudan play-off finaline yükselirken, Çorum FK ise play-off 1. turda Ankara Keçiörengücü'nü eledi. Kırmızı-siyahlılar, bir sonraki turda Bodrum FK ile eşleşirken, ilk maçta 1-0 mağlup olduğu rakibine rövanşta 2-0'lık skorla üstünlük sağladı ve final biletini aldı.

İki ekip arasında bu sezon oynanan karşılaşmalarda İstanbul'da ev sahibi 3-1 kazanırken, Çorum'daki maçta ise Çorum FK 2-1'lik skorla galibiyet elde etti.

Trendyol 1. Lig'in 2025-2026 sezonunda ilk 2 sırayı alan Erzurumspor FK ile Amed Sportif Faaliyetler doğrudan Süper Lig'e yükselmişti.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.