logo
20 NİSAN 2024

Griezmann ve Dembele'nin ırkçılık skandalı

Fransız futbolcular Griezmann ve Dembele'nin ırkçılık skandalı kamerada
05.07.2021 20:21:00 /
Fransa Milli Takımı'ndan Antoine Griezmann ve Ousmane Dembele'nin 2019 yılında kaldıkları bir oteldeki Asyalı görevlilerle alay ettiği anların görüntüleri ortaya çıktı. Dembele'nin Griezmann'a, "Bütün o çirkin yüzler sen oyun oynayabilesin diye" ifadesini kullandığı videoya sosyal medyada tepki yağdı.
 
Fransa Milli Takımı oyuncusu Antoine Griezmann ve Ousmane Dembele'nin 2019 yılında kaldıkları otel odasında Asyalı çalışanlarla alay ettiği ortaya çıktı. Dembele'nin çektiği videoda, kaldıkları odadaki televizyona futbol oyunu kurmaya çalışan Asyalı otel çalışanları ile önce alay ettiği, daha sonra çalışanlara yönelik ırkçı sözler kullandığı görülüyor.
 
Videoda Dembele'nin Griezmann'a, "Bütün bu çirkin yüzler, sen oyun oynayabilesin diye" dediği duyuluyor. Dembele daha sonra kamerayı Asyalı otel görevlilerinin yüzlerine yakınlaştırıp dilleriyle de alay ediyor. “Bu nasıl bir geri kalmış dildir?” diyen Dembele, “Ülkenizde teknolojik olarak gelişmiş misiniz, değil misiniz?” ifadelerini kullanıyor. Otel görevlilerinin ise Fransızca konuşmalarını anlamadığı görülüyor.
 
O anlara tepki yağdı
 
Barcelona takımında forma giyen iki futbolcunun ortaya çıkan yeni görüntüleri sosyal medyada hızla yayılarak ülke gündemine oturdu. Sosyal medya platformu Twitter'da"#StopAsianHate" şeklinde etiket açılırken, iki futbolcunun da Milli Takımda forma giymemesi gerektiği yönünde yorumlar yapıldı.
 
İki isimden de özür geldi
Dembele Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, hiçbir toplumu hedef almadığını belirtip "en içten özürlerini" ilettiğini vurguladı. Griezmann da Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "her türlü ayrımcılığa karşı mücadele ettiğini" ve ırkçı söylemleri kesinlikle kabul etmediğini kaydederek üzdüğü herkesten özür diledi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.