logo
28 MAYIS 2026

Hakan Balta sakatmış!

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Tudor'un Bruma ile birlikte Rize maçı kadrosuna almadığı Hakan Balta'nın adelesinde zorlanma olduğu ve tedavisine başlandığı bildirildi

18.02.2017 00:00:00
Galatasaray Kulübü, sakatlıkları bulunan futbolcuların durumuyla ilgili açıklama yaptı.
Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, antrenmanda yaşadığı ağrı nedeniyle Kardemir Karabükspor maçı kadrosuna alınmayan Hakan Balta'nın, sağ uyluk iç adalesinde birinci derece zorlanma tespit edildiği ve tecrübeli futbolcunun günü tedavi ile geçirdiği kaydedildi. Tedavilerine devam edilen futbolculardan Wesley Sneijder ve Lionel Carole'ün kondisyoner eşliğinde, Eren Derdiyok'un ise saha ve salonda özel program dahilinde çalıştığı duyuruldu.

Filipe Luis bahane, Serdar Topraktepe şahane

Beşiktaş’ta teknik direktörlük koltuğu için Filipe Luís ile dirsek teması devam ediyor. Madalyonun diğer tarafında ise yasal ve bürokratik gerçekler var

28.05.2026 11:19:00
Haber Merkezi
Filipe Luis bahane, Serdar Topraktepe şahane
Filipe Luis bahane, Serdar Topraktepe şahane
Beşiktaş'ta teknik direktörlük koltuğu için Filipe Luís ile dirsek teması devam ediyor. Madalyonun diğer tarafında ise yasal ve bürokratik gerçekler var.

Bu da siyah-beyazlıların öz evladı Serdar Topraktepe'yi bir kez daha kilit bir figür haline getirdi. Brezilyalı hocanın UEFA Pro Lisansı olmaması işleri Topraktepe ile çözülmesine neden olacak.

Beşiktaş'ta teknik direktör arayışları baş döndüren bir trafiğe sahne oluyor. Siyah-beyazlılar, Avrupa futbolunda adı sıkça anılan Filipe Luís'i takımın başına getirmek istiyor. İddialara göre; Beşiktaş Futbol Direktörü Önder Özen ve ünlü menajer Ahmet Bulut, Portekiz'de Brezilya teknik adamla bir araya geldi.







BAZI GÜVENCELER VERİLMESİNİ İSTİYOR

Avrupa kariyerine Beşiktaş gibi köklü bir camiada başlamaya sıcak bakan Filipe Luis iddialara göre siyah-beyazlıların projesine "evet" demeye yakın. Transferin resmiyete dökülmesi için geriye kalan tek kriter; yönetimin Luís ile aynı vizyonda buluşması ve iddialı bir kadro yapılanması için güvence vermesi.







TFF'YE GÖRE TÜRKİYE'DE ÇALIŞAMAZ

Son dönemde adı Chelsea, Leverkusen, Strasbourg, Benfica ve ezeli rakip Fenerbahçe ile de anılan Filipe Luís'in Avrupa piyasasındaki değeri her geçen gün katlanıyor. Görüşmeler olumlu yönde ilerlese de tarafların önünde ciddi bir yasal engel var.

Filipe Luís'in elinde şu anda Güney Amerika Futbol Konfederasyonu'na ait CONMEBOL A Lisansı var. TFF talimatlarına göre ise, Süper Lig'de teknik direktör olarak kulübede yer alabilmek için UEFA Pro Lisans şartı aranıyor.







TFF'YE TOPRAKTEPE İSMİ VERİLECEK

Beşiktaş yönetimi, bu lisans krizini son dönemde sık sık takımın başına geçen Serdar Topraktepe ile çözmeyi planlıyor.  TFF'ye resmi teknik direktör olarak UEFA Pro Lisans sahibi Serdar Topraktepe bildirilecek. Filipe Luís ise kağıt üzerinde farklı bir statüyle (danışman, menajer veya antrenör) kulübede yer alarak takımı fiilen yönetecek.







SERGEN YALÇIN A TAKIMDAN GÖNDERDİ

Son dönemde Beşiktaş'a gelen tüm yabancı teknik adamların ekibinde yer alan ve kulüp yapısını en iyi bilen isimlerden biri olan Topraktepe, bu projenin kilit figürü konumunda.

Geçmişte teknik direktör Sergen Yalçın tarafından A takım teknik heyetinden çıkarılan ancak kulüp bünyesinde farklı görevlerde çalışmaya devam eden Topraktepe, yeni dönemde Filipe Luís'in en büyük yardımcısı ve köprüsü olacak.

Fenerbahçe'nin işi 'noter'e kaldı! TFF izin vermezse ne olacak?

Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım’ın 28. şampiyonluğun tescili için ortaya attığı "Gerekirse notere ve mahkemeye gider, hakkımızı alırız" çıkışı, Türk futbolunda yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi

28.05.2026 11:13:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'nin işi 'noter'e kaldı! TFF izin vermezse ne olacak?
Fenerbahçe'nin işi 'noter'e kaldı! TFF izin vermezse ne olacak?
Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım'ın 28. şampiyonluğun tescili için ortaya attığı "Gerekirse notere ve mahkemeye gider, hakkımızı alırız" çıkışı, Türk futbolunda yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Spor hukukçuları, Anayasa'nın 59. maddesi uyarınca spor müsabakalarında tek nihai mercinin TFF ve Tahkim Kurulu olduğunu hatırlatarak; sivil mahkemelerin bu konuda yetkisiz kalacağını ve noter formülünün yasal bir karşılığı bulunmadığını belirtti.







Fenerbahçe'nin tarihi şampiyonluklarının tescili için kurulan TFF komisyonunun sürecini eleştiren Aziz Yıldırım, hakkı olanı almak için kimsenin kapısını çalmak zorunda olmadıklarını belirtti.

- 28. şampiyonluğu istiyorsak bu kolay. Oraya buraya kimseye müracaat etmemize de gerek yok. Çünkü elimizde belge var, bilgi var. Gideriz noterden tasdik ettiririz. Gerekirse mahkemeye gideriz. Hakkımızı oradan alırız elimize. Buraya yıldız koyacağız. Nereye yapacağız? Yaparız.







NOTER VE MAHKEME FORMÜLÜ GEÇERSİZ

Aziz Yıldırım'ın bu sözleri, "TFF onay vermezse ne olur?" ve "Mahkeme yoluyla bu hak alınabilir mi?" sorularını da beraberinde getirdi.

Spor hukukçuları ve uzmanlar, Yıldırım'ın "noter ve mahkeme" formülünün önündeki yasal sınırları ve kulübün karşılaşabileceği senaryoları şu şekilde değerlendiriyor:

ANAYASA'NIN 59. MADDESİ GEREĞİ

Anayasa'nın 59. maddesi gereği, Türkiye'de spor müsabakalarına ve tescillere dair kararlarda tek ve nihai yetkili merci TFF ve onun üst kurulu olan TFF Tahkim Kurulu'dur.

Sivil mahkemeler (Asliye Hukuk veya İdare Mahkemeleri), sporun yönetimine dair bu tür davalarda "görevsizlik" kararı vermektedir. Bu nedenle noter tasdiki ya da sivil mahkeme kararı, TFF'yi resmi lig tescilini değiştirmeye doğrudan zorlayamaz.







Beşiktaş İspanyolları dondurdu! Sevilla kolunu kımıldatamadı

Beşiktaş, Yunanistan Milli Takımı'nın dünyaca ünlü kalecisi Odysseas Vlachodimos için İspanya’ya çıkarma yaptı

28.05.2026 11:09:00
Haber Merkezi
Beşiktaş İspanyolları dondurdu! Sevilla kolunu kımıldatamadı
Beşiktaş İspanyolları dondurdu! Sevilla kolunu kımıldatamadı
Beşiktaş, Yunanistan Milli Takımı'nın dünyaca ünlü kalecisi Odysseas Vlachodimos için İspanya'ya çıkarma yaptı. Siyah-beyazlı kurmayların milyon euro'luk dev sözleşmeyle yürüttüğü operasyon karşısında Sevilla adeta donakaldı.

Başarılı eldivenin haklarını elinde bulunduran Premier Lig ekibi Newcastle United'a da resmi teklifi sunan Beşiktaş, uyguladığı agresif stratejiyle Endülüs ekibini devre dışı bıraktı.

Beşiktaş transfer piyasasında ses getirecek bir operasyon için tam gaz çalışıyor. Siyah-beyazlılar, Yunanistan Milli Takımı'nın dünyaca ünlü kalecisi Odysseas Vlachodimos'u kadrosuna katmak için İspanya'ya çıkarma yaptı, Sevilla'nın tüm planlarını altüst etti.

İspanyol VamosMiSevillaFC.'nin doğruladığı bilgilere göre; Beşiktaş'ın bu agresif hamlesi sonrası Sevilla, başarılı eldiveni takımda tutma ümidini tamamen kesti.







MENAJERİ VE KALECİYLE ANLAŞILDI

Kalede dünyaca ünlü bir isim görmek isteyen Beşiktaş, transferi bitirmek için beklememe kararı aldı. Siyah-beyazlıların temsilcileri, Vlachodimos'un menajerleriyle yüz yüze görüşmek üzere acilen Sevilla'ya gitti. İspanya'da gerçekleşen bu kritik zirvede, Beşiktaş yönetiminin tecrübeli kaleciyi ikna etmek adına milyon euro'luk göz kamaştırıcı bir sözleşme teklifi sunduğu bildirildi.







NEWCASTLE'A DA TEKLİF YAPILDI

Beşiktaş ayrıca transferin Sevilla ayağını tamamen devre dışı bırakacak usta işi bir strateji izliyor. Oyuncu şu anda kiralık statüsünde olduğu için, siyah-beyazlı yönetim Vlachodimos'un haklarını elinde bulunduran Premier Lig ekibi Newcastle United'a da satın alma teklifi sundu. Bu bitirici hamleyle birlikte, Sevilla'nın başarılı kaleciyi elinde tutmak için yapabileceği tüm manevra şansı ortadan kaldırıldı.







SERGEN YALÇIN VETO ETTİ

Beşiktaş'ın bu gövde gösterisi ve bitirici hamleleri karşısında havlu atan Sevilla ise kaleci arayışlarında B planına geçmek zorunda kaldı. Endülüs ekibi, devre arasında teknik direktör Sergen Yalçın'ın transferini veto ettiği Leeds United'ın kalecisi Illan Meslier'i kadrosuna katmak için yeniden çalışmalara başladı.

Talisca özel jetine ismini yazdırdı

Fenerbahçe'nin yıldızı Talisca, saha içindeki futbol kimliğinin ötesine geçerek saha dışındaki müzik yaşamıyla ezberleri bozmaya devam ediyor

28.05.2026 11:07:00
Haber Merkezi
Talisca özel jetine ismini yazdırdı
Talisca özel jetine ismini yazdırdı
Fenerbahçe'nin yıldızı Talisca, saha içindeki futbol kimliğinin ötesine geçerek saha dışındaki müzik yaşamıyla ezberleri bozmaya devam ediyor.

Yoğun geçen sezonun ardından eşi Carolaine Freitas ile birlikte lüks bir tatile çıkan golcü oyuncu, havaalanına geldiği 500 bin dolarlık ultra lüks aracı ve isminin baş harfleriyle bezeli özel jetiyle kendisinden söz ettirmeyi başardı.

Talisca sezonun sona ermesinin ardından tatile çıktı. Sosyal medyada büyük yankı uyandıran lüks tatil görüntüleriyle dikkat çeken yıldız Fenerbahçeli futbolcu, saha dışındaki çok yönlü kariyeriyle de adından söz ettiriyor.

Eşi Carolaine Freitas ile tatile çıkan Talisca, sosyal medyada dolaşıma giren bir videosuyla gündeme oturdu.







500 BİN DOLAR'LIK LÜKS ARAÇ

Görüntülerde havaalanına yaklaşık 500 bin dolar değerindeki lüks bir araçla vardığı, ardından kendisi için hazırlanan özel bir jete doğru ilerlediği görülüyor. Uçağın yan tarafında yer alan ve sporcunun baş harflerinden oluşan özel tasarım görsel kimlik detayı dikkatlerden kaçmıyor.

ASKERİ DİSİPLİNLE ÇALIŞIYOR

Son yıllarda bir hobiden öteye geçerek dijital platformlarda düzenli yayınlar yapan yapılandırılmış bir faaliyete dönüşen bu ikinci kariyerinde yıldız oyuncu, "Spark" sahne adını kullanıyor. Boş zamanlarını şarkı kaydetmek, söz yazmak ve yeni albümler planlamak için kullanan sporcu, rutinini adeta askeri bir disiplinle yönetiyor.







YENİ EP'Sİ YAYINLANDI

Maç dönemlerinde tamamen Fenerbahçe ile antrenmanlara, maçlara ve seyahatlere odaklanıyor. Tatil dönemlerinde evindeki özel stüdyosuna ayırdığı zamanı artırıyor; kayıt seanslarına ağırlık veriyor.







Spark, geçtiğimiz ay "Ciclos" (Döngüler) adını taşıyan yeni EP'sini müzikseverlerin beğenisine sundu. Çağdaş R&B çizgilerini taşıyan albümün prodüktörlüğünü, Spark'ın sık sık birlikte çalıştığı TX ve destek ekibi üstlendi.

Kupa finalistleri PFDK'ye sevk edildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Ziraat Türkiye Kupası finalinde karşılaşan Trabzonspor ve TÜMOSAN Konyaspor'u, Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti

28.05.2026 10:24:00
AA
Kupa finalistleri PFDK'ye sevk edildi
Kupa finalistleri PFDK'ye sevk edildi
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Ziraat Türkiye Kupası finalinde karşılaşan Trabzonspor ve TÜMOSAN Konyaspor'u, Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti.

TFF'nin açıklamasına göre Trabzonspor ve Konyaspor, çirkin ve kötü tezahürat, saha olayları ve 6 oyuncunun sarı kart görmesi nedeniyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareket gerekçeleriyle disipline gönderildi.

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut'un PFDK'ye sevki ise sportmenliğe aykırı hareket, talimatlara aykırı hareket ve tedbire uymama gerekçeleriyle yapıldı.

Fenerbahçe'nin başkan adayı Hakan Safi olmak ne kadar?

Forbes listelerini zorlayan yüz milyonlarca dolarlık servetine ve devasa holding yatırımlarına rağmen düne kadar sadece iş dünyasının tanıdığı bir isim olan Hakan Safi, Fenerbahçe başkan adaylığı süreci ve peş peşe patlattığı transfer iddialarıyla Türkiye'nin en çok aranılan figürlerinden biri oldu

27.05.2026 13:06:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'nin başkan adayı Hakan Safi olmak ne kadar?
Fenerbahçe'nin başkan adayı Hakan Safi olmak ne kadar?
Forbes listelerini zorlayan yüz milyonlarca dolarlık servetine ve devasa holding yatırımlarına rağmen düne kadar sadece iş dünyasının tanıdığı bir isim olan Hakan Safi, Fenerbahçe başkan adaylığı süreci ve peş peşe patlattığı transfer iddialarıyla Türkiye'nin en çok aranılan figürlerinden biri oldu. Futbolun sunduğu bu akılalmaz "kitlesel bilinirliği" kullanmadan, konvansiyonel medya ve agresif reklam stratejileriyle aynı zihin payını satın almak için ne kadar harcaması gerekirdi?






İş dünyasında Safiport Liman İşletmeciliği, şeker fabrikaları ve madencilik yatırımlarıyla tanınan, Forbes listelerindeki yüz milyonlarca dolarlık servete sahip Hakan Safi, son dönemde Türkiye gündemini en çok işgal eden figürlerden biri.

Önce Kerem Aktürkoğlu transferindeki rolü, ardından dünyaca ünlü futbol efsanesi Paolo Maldini ile masaya oturması ve Fenerbahçe başkanlığı vizyonu, onu her gün ulusal TV kanallarında saatlerce canlı yayına çıkan, Google'da ismi en çok aratılan isimlerden biri haline getirdi.






İŞTE FATURASI BU ŞEKİLDE ÇIKARILDI

Arkasında milyonlarca taraftarın dinamizmi olmadan, sadece ticari başarılarıyla tanınan başka bir iş insanı bu seviyede bir kitlesel popülariteyi yakalamak isteseydi ne yapmalıydı?

Deneyimli PR ve marka uzmanları, futbolun sunduğu bu organik gücü geleneksel reklam ve iletişim yöntemleriyle taklit etmenin "faturasını" çıkardı.






RTÜK'ÜN KURALLARINA BİLE AYKIRI

PR uzmanlarına göre; ticari bir markanın patronunu televizyon kanallarında her gün 1-2 saat tutmak, geleneksel yayıncılık kuralları ve RTÜK mevzuatları gereği imkansız. Kanallar, bu isimleri reklam parası aldıkları için değil, "reyting garantisi" sundukları için ekranlarında ağırlıyor.

Uzmanların hazırladığı projeksiyona göre, futbol dışı bir iş insanının Hakan Safi'nin ulaştığı "haftalık erişim sıklığı" ve "toplumsal görünürlük" seviyesine ulaşması için yıllık yaklaşık 22 milyon dolar'ı gözden çıkarması gerekiyor.






İŞTE KALEM KALEM HARCAMASI GEREKENLER

- TV Ana Akım Program ve Kuşak Sponsorlukları: 9 milyon dolar
(Ulusal haber kanallarında her hafta prime-time kuşaklarında özel programlar ve içerik ortaklıkları)

-Dijital Dominasyon ve Keşfet Algoritması: 6.5 milyon dolar
(Büyük haber sitelerinde her gün manşet reklamları, Google SEO operasyonları ve YouTube'un en büyük bağımsız programlarına düzenli sponsorluklar)

-"Maldini Efekti" (Global Network ve Prestij): $5 milyon dolar

- Ajans Hizmeti ve Kriz Yönetimi Bedeli: $1.5 milyon dolar.






HİÇ BİR İŞADAMI BUNU YAKALAYAMAZ

Yılda 22 milyon dolar harcayan bir iş insanı, sokaktaki herkes tarafından tanınan, saygı duyulan ve merak edilen bir figür haline gelebilir. Ancak harcanan milyonlarca dolara rağmen, kitlelerin bir futbol kulübü başkanına duyduğu o "tutku, aidiyet, aşk ve fanatizm" karışımı duyguyu geleneksel reklamla satın almak imkansız.

Dursun Özbek el yükseltti! İşte büyük planı

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in “Yerel başarılar artık bizi kesmez, küresel adımlar atacağız” çıkışının arkasındaki dev plan deşifre oldu

27.05.2026 12:14:00
Haber Merkezi
Dursun Özbek el yükseltti! İşte büyük planı
Dursun Özbek el yükseltti! İşte büyük planı
Gazetemizin geçtiğimiz günlerde duyurduğu Rakuten flörtünü bir nevi doğrulayan açıklamanın ardından, yönetimin NBA Avrupa projesi ve Avrupa göğüs sponsorluğu için Japon deviyle devam ettirdiği süreç oldukça dikkat çekici.






Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in geleceğe yönelik yaptığı vizyoner açıklamalar camiada büyük heyecan yarattı. Türkiye'deki başarıların artık kendilerini tatmin etmediğini vurgulayan Özbek, gözünü tamamen küresel arenaya diktiklerini belirtti. Şöyle dedi Başkan:
 
- Yerel bazlı başarılar ve sponsorluklarla kısıtlı kalmak istemiyorum. Yeni dönemde global adımlar atacağız. Dünyadaki Galatasaray markasını daha güçlü yapacağız. Beni ve tüm Galatasaraylıları artık Türkiye'deki başarılar kesmez.







JAPONLAR BASKETBOL İÇİN HAZIR
 
Dursun Özbek'in bu iddialı çıkışı, spor kulislerinde geniş yankı bulurken, akıllara gazetemizin gündeme getirdiği Rakuten haberini getirdi. Sarı-kırmızılı yönetimin, küresel marka değerini katlayacak dev bir operasyon için kolları sıvadığı biliniyor.
 
Galatasaray, Ekim 2027'de hayata geçmesi planlanan NBA Avrupa Projesi için şimdiden gözünü kararttı. Amerikan basketbol pazarının en büyük küresel ortaklarından olan Japon teknoloji devi Rakuten ile devasa bir bütçeyle masaya oturuldu. Görüşmelerin merkezinde, yeni salonun isim hakkı ve ana sponsorluğunu kapsayan "Rakuten Arena" projesi yer alıyor.







GALATASARAY TEKLİF SUNDU
 
Sarı-kırmızılı yönetim, basketboldaki bu dev bütçeli anlaşmaya zemin hazırlamak adına Japon devine ilk olarak futbolda iş birliği teklif etti.
 
Socar ile sözleşmesi sona eren Galatasaray, Avrupa kupalarında geçerli olacak yeni göğüs sponsorluğu arayışları kapsamında Rakuten'e sürpriz bir teklif sundu.







GLOBAL KULÜP HEDEFİ
 
Galatasaray yönetimi, bu iki aşamalı stratejik hamleyle hem futbolda hem de basketbolda dünya çapında bir sponsorluk gelirine ulaşmayı ve Başkan Dursun Özbek'in işaret ettiği "global kulüp" vizyonunu hayata geçirmeyi hedefliyor.

Beşiktaş'ın yeni hava kuvvetleri komutanı!

Futbol aklı Önder Özen’in sunduğu raporda adı geçen 1.93'lük Gabriele Guarino'nun transferi gerçekleşirse Beşiktaş'ın yeni 'Hava Kuvvetleri Komutanı' olmaya aday

27.05.2026 12:13:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'ın yeni hava kuvvetleri komutanı!
Beşiktaş'ın yeni hava kuvvetleri komutanı!
Futbol aklı Önder Özen'in sunduğu raporda adı geçen 1.93'lük Gabriele Guarino'nun transferi gerçekleşirse Beşiktaş'ın yeni 'Hava Kuvvetleri Komutanı' olmaya aday.

2004 doğumlu İtalyan kule, Beşiktaş'ın aradığı o lider stoper profilinin tam karşılığı. Ancak Torino ve Bologna da pusuda beklerken, siyah-beyazlıların elini çabuk tutması gerekiyor.

Beşiktaş'ta yeni sezonun transfer çalışmaları tüm hızıyla sürerken futbol aklı Önder Özen'den ezber bozacak bir transfer önerisi geldi. Özen, İtalya Serie B'de sergilediği performansla devleri peşine takan 22 yaşındaki Gabriele Guarino'yu yönetimin önüne koydu.







HAVA TOPU SORUNUNA KÖKTEN ÇÖZÜM

Süper Lig'de şampiyonluk yarışının uzağında kalan ve gelecek sezon savunma kurgusunu tamamen değiştirmeyi hedefleyen Beşiktaş'ta yeni futbol dirktörü Özen'e göre 1.93'lük dev stoper, Beşiktaş'ın savunmadaki pek çok krizini kökten çözebilecek bir isim.







YENİ YABANCI STATÜSÜNE UYUYOR

Beşiktaş'ın bu sezon özellikle yan toplarda ve duran top savunmasında yaşadığı ciddi zaafiyetler göz önüne alındığında, Guarino can suyu olabilir.

Henüz 22 yaşında olan İtalyan savunmacı, sert ve hamleli oyun tarzıyla Süper Lig'in fiziksel sertliğine uyum sağlayacak nitelikte. Genç yaşı ve 2004 sonrası oyuncu statüsüne uyumluluğu da Beşiktaş için gelecekte yüksek bonservis beklentisi yaratabilir.







BOLOGNA VE TORINO DA İSTİYOR

Sözleşmesi biten hava topu uzmanı Guillermo Maripan'ın yerini doldurmak isteyen Torino, genç oyuncuyu mercek altına aldı. Savunma rotasyonunu potansiyelli isimlerle genişletmek isteyen Bologna da pusuda bekleyen bir diğer ciddi aday.

Piyasa değeri 2.5 milyon Euro civarında olan ve Empoli ile 2028'e kadar sözleşmesi bulunan İtalyan stoper için Beşiktaş yönetiminin yapacağı hamle merakla bekleniyor.

Salih Özcan ile sadece bir takım ilgileniyor!


 
Borussia Dortmund ile bağlarını kopardıktan sonra bonservisi elinde bulunan Salih Özcan için sıcak gelişmeler yaşanıyor. Türkiye’den gelecek tekliflere açık olan gurbetçi orta saha oyuncusu için 4 büyüklerin hiç birisinden net bir teklif yok. Sadece Trabzonspor'un bir ilgisi olabilir ancak Salih'in istediği rakamlarla olmasına imkan yok.

27.05.2026 11:31:00
Haber Merkezi
Salih Özcan ile sadece bir takım ilgileniyor!
Salih Özcan ile sadece bir takım ilgileniyor!

Borussia Dortmund ile yollarını ayıran ve an itibarıyla bonservisi elinde olan milli futbolcu Salih Özcan, Süper Lig'de kendine yeni bir rota çizmek için kulüp arayışlarını sürdürüyor. Ancak gurbetçi oyuncunun transfer dönemi öncesindeki durumu, Süper Lig devlerinde bambaşka senaryolara yol açmış durumda.







Beşiktaş da istekli değil

Ara transfer döneminde Beşiktaş'ın kapısından dönen Salih Özcan için siyah-beyazlı cephede şu an hiçbir hareketlilik yok. Yönetimin ve transfer komitesinin milli oyuncuyla herhangi bir ilgisi bulunmuyor. Devre arasında gelmeyi kabul etmeyen Salih'i, görevden ayrılan Sergen Yalçın da yeni sezon planlamasında kesinlikle kadrosunda istemiyordu. Futbol aklı olarak göreve gelen Önder Özen'in bu konuda nasıl bir rapor sunacağı ise henüz net değil.







Buruk'un önceliği Atakan

Orta sahaya yerli takviyesi düşünen Galatasaray'ın, bonservisi elinde olan Salih Özcan ile bir dirsek teması yok. Okan Buruk'un listesinin ilk sırasında Salih yer almıyor. Buruk'un bu bölge için kesin ve net önceliği, Stuttgart'ta kaptanlığa kadar yükselen Atakan Karazor.







Fenerbahçe ilgilenmiyor

Orta saha rotasyonu zaten güçlü olan Fenerbahçe cephesinde ise Salih Özcan ismi hiçbir şekilde gündemde yer almıyor. Kadrosunda İsmail Yüksek ve N'Golo Kante gibi iki çok güçlü alternatifi bulunduran sarı-lacivertliler, bu bölgeye yeni bir yerli oyuncu takviyesi yapmayı kesinlikle düşünmüyor.







Trabzonspor 'pahalı' buldu

Dört Büyüklerden bir tek Trabzonspor, Salih Özcan seçeneğine belki sıcak bakabilir ancak burada da karşılıklı beklentiler arasında uçurum var. Bonservisi elinde olan 28 yaşındaki oyuncunun Türkiye haklarından beklentisi yıllık 3-4 milyon Euro civarında. Bordo-mavili kulübün mevcut ekonomik yapısıyla bu rakamları karşılama veya bu maliyetlerin altına girme ihtimali neredeyse sıfır.

Aziz Yıldırım'ın şaşırtan Ortega anısı


 
Fenerbahçe’de yaklaşan kongre öncesi efsane başkan Aziz Yıldırım, Ariel Ortega transferine dair paylaştığı hikayeyle futbol dünyasında büyük şaşkınlık yarattı. Dönemin Arjantin pazarını ve transfer gerçekleriyle çelişen hikaye, Aziz Yıldırım için "Fena halde kandırıldı mı, yoksa hafıza yanılması mı yaşıyor?" sorularını beraberinde getirdi.

27.05.2026 11:22:00
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım'ın şaşırtan Ortega anısı
Aziz Yıldırım'ın şaşırtan Ortega anısı

Fenerbahçe'de yaklaşan seçim öncesi başkan adayı Aziz Yıldırım'ın açıklamaları kafa karıştırmaya devam ediyor. TRT Spor'da katıldığı canlı yayında Ariel Ortega transferini anlatırken dile getirdiği bazı detaylar, futbol dünyasında "hafızası mı karıştı, yoksa fena halde yanıltıldı mı?" sorusunu beraberinde getirdi.







Arjantin'de yaşananları anlattı

Yıldırım, Arjantinli dünya yıldızı Ariel Ortega'nın transfer sürecini anlatırken, ezeli rakip Boca Juniors'ın efsanesi Juan Roman Riquelme'yi River Plate ile bağdaştırınca ortaya tarihi bir kronolojik hata çıktı. Aziz Yıldırım, transfer döneminde kardeşi Ali Yıldırım ve dönemin yöneticisi Celalettin Doğan'ın Arjantin'e gittiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: "Ortega'yı aldığımızda bizim biraderle Celalettin Bey gittiler. Orada bir çaycı, kulübü süpürüyor... Çay yapıyor aynı zamanda. 'Benim hayatımı mahvettiniz bu adamı (Ortega) alarak' diyor. Sonra o Arjantinli oyuncu vardı; Juan Román Riquelme. O da o kulüpte o zaman. Diyor ki: 'Beni alın.' Onlar da 'Biz Ortega'yla anlaştık, alıyoruz' diyorlar. Riquelme'ye Ortega'nın Arjantin futbolundaki yerini soruyorlar. Riquelme, '1 numara Maradona, sonra Ortega, sonra ben' diyor. Bizimkiler de 'Biz ortadakini alıyoruz' diyorlar."







River Plate'de hiç oynamadı

Aziz Yıldırım'ın hafızasında kalan bu anı futbolun gerçekleriyle çelişiyor. Yıldırım'ın bahsettiği kulüp Ortega'nın oynadığı River Plate olmalı ancak transferin diğer öznesi Juan Román Riquelme, ömrü boyunca River Plate forması giymedi.
Riquelme, River Plate'in can düşmanı, ezeli rakibi Boca Juniors'ın en büyük efsanelerinden biri... Hatta şu anda kulübün başkanı. İki oyuncunun aynı kulüp binasında bulunması veya aynı çaycıyla muhatap olması dönemin şartlarında imkansız.







Riquelme, Barça'ya gitti

Yıldırım'ın "Riquelme beni alın dedi, biz ortadakini (Ortega'yı) seçtik" anlatısı, o dönemki transfer piyasasının finansal gerçekliğiyle de pek uyuşmuyor.
Riquelme, o dönem Boca Juniors ile Copa Libertadores'i kaldırmış, özellikle Kıtalararası Kupa'da Real Madrid'e karşı tek başına sergilediği futbol resitaliyle dünya devlerinin radarına girmişti. Barcelona Başkanı Joan Gaspart, teknik direktör Louis van Gaal'in muhalefetine rağmen Riquelme'yi sezon bitmeden 15 milyon Euro bedelle Katalan devine transfer etmişti.
Fenerbahçe ise aynı dönemde River Plate'ten Ariel Ortega'yı 6.5 milyon Euro gibi o dönem için Türkiye adına rekor bir bonservisle kadrosuna katmıştı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.