HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 16 HAZİRAN 2021, ÇARŞAMBA

Halil İbrahim Sofrası

20.05.2001 00:00:00
Düşes patates

Malzemesi:

600 g patates püresi

3 yumurta sarısı

1/2 çay kaşığı tuz

tercihen çekilmiş beyaz biber ya da taze çekilmiş karabiber

60 g (4 çorba kaşığı) margarin

1 yumurta (1 çay kaşığı ayçiçek yağı ve 1 çay kaşığı su ile çırpılmış)

Hazırlanışı:

Önce fırınınızı 200 °C'ye getirip, ısıtın.

Patates püresini bir tencereye koyun. Yumurta sarıları ile tuz, biber ve 3 çorba kaşığı margarini ilave edin. Tencereyi orta ateş üzerinde tahta bir kaşıkla karıştırarak patatesi hafifçe ısıtın. Bu işlem sırasında patateslerin fazla ısınıp yumurta sarılarını pişirmemesine dikkat edin. Patates karışımını tırtıllı uçlu duyu olan bir sıkma torbasına doldurun. Kalan 2-1 çorba kaşığı margarini eritip, fırça ile fırın tepsisine sürün. Sıkma torbasındaki patates püresini burmalı bir biçimde yaklaşık 4-5 cm çapında yağlanmış tepsiye sıkın. Üzerlerine çırpılmış yumurta - yağ-su karışımından fırçayla sürün. Tepsiyi fırına sürün. Patateslerin üzeri altın sarısı bir renk alıp yer yer kahverengileşinceye kadar birkaç dakika pişirin. Tepsiyi fırından alın. Düşes patatesleri kırmamaya özen göstererek bir paletle tepsiden alın ve önceden ısıtılmış tabaklarda kişi başına 2 parça olmak üzere servis yapın.


logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 425 10 66
Faks: (212) 424 69 77
E-posta: [email protected]


WhatsApp haber: (0542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2021

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez.