HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 17 MAYIS 2021, PAZARTESİ

Halil İbrahim Sofrası

08.09.2001 00:00:00
Patlıcanlı börek

Malzemesi (8 adet)

* 3 adet patlıcan * 3 adet domates

* 6 adet sivri biber * 1 adet soğan

* 2 adet yufka * 1 tatlı kaşığı salça

* Yarım çay bardağı sıvıyağ * Yarım paket margarin * 1 çay bardağı su, tuz * Üzerine susam

Hazırlanışı:

Patlıcanları soyup, küp biçiminde doğrayın. Tuz serpip elinizle sıkın. Bu şekilde acısını aldıktan sonra sudan geçirin. Domates, biber ve soğanı da küçük küçük doğrayın. Yarım çay bardağı sıvıyağda patlıcanla birlikte soteleyin. Tencereyi ocaktan almaya yakın salça ve tuzu ekleyin. Bu arada margarini eritip, suyu katın. Yufkaları açarak, üzerine yağlı karışımı sürün. Kenarlarından ortaya doğru katlayıp büyük bir kare elde edin. Dörde bölerek üzerlerine patlıcanlı harcı koyun. Yufkayı bohça şeklinde katlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizerek, üzerine kalan yağlı karışımı dökün. 5 dakika beklettikten sonra susam serpip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana dek pişirin.


logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 425 10 66
Faks: (212) 424 69 77
E-posta: [email protected]


WhatsApp haber: (0542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2021

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez.