logo
29 MART 2024

Helikopterine lazer tutulan pilot konuştu

Helikopterine lazer tutulan pilot: "Lazer geçici körlüğe neden olabilir ve sonuçları çok kötü olur"
16.08.2022 19:37:00 /
Muğla’nın Bodrum ilçesinde yangınlarla ilgili keşif yapan helikoptere lazer tutulmasının ardından helikopter pilotu açıklamalarda bulundu. Pilot Süleyman Mukim, “Lazer tutulması pilotta flash körlüğü, gece körlüğü, geçici körlük, dikkat dağıtılmasına yol açıyor” dedi.
 
Önceki gün Bodrum semalarında yangın kontrolleri için devriye atan yangın helikopterine karadan lazer tutulması büyük tepkilere yol açtı. Lazerin, şahıs tarafından mı yoksa bir eğlence kulübünün lazer şovundan mı yansıdığı bilinmezken helikopter pilotu Süleyman Mukim açıklama yaparak hem bizim hem halkın can güvenliği tehlikeye atıyorlar diyerek açıklamalardan bulundu.
 
Göltürkbükü'nden helikoptere yansıtılan lazerin tehlikeli bir hareket olduğunu da belirten Mukim, “Hava aracıyla 5 kişi ile gün batımından önce havalandık. Güneş battıktan sonra derinlik algımız ve görüşümüz çok düşük olduğu için uçuşlarımızda gece görüşlü kasklarımızı kullanıyoruz.
 
Biz test uçuşumuzu yaptığımız sırada gece karanlıkta Türkbükü tarafından hava aracımıza lazer tutuldu. O anda bölgede çalışma yapıyorduk ve bölgeden ayrılma durumunda kaldık. Lazer tutulması pilotta flash körlüğü, gece körlüğü, geçici körlük, dikkat dağıtılması gibi sorunlar yaşatıyor.
 
Acil durumlarda kazaya kesinlikle sebep olabiliyor. Test yaptığımız sırada denk geldik. Böyle bir duruma yangın zamanında denk gelseydik sonuçları çok kötü olabilirdi. Vatandaşlarımızın bu konuda biraz daha bilinçli davranmaları gerekiyor" diye konuştu.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.