logo
28 MART 2024

Kamerun’da stadyum girişinde izdiham: 8 ölü, 50 yaralı

Kamerun’da stadyum girişinde izdiham: 8 ölü, 50 yaralı
25.01.2022 21:44:00 /
Kamerun’da Afrika Uluslar Kupası maçı öncesinde futbol stadyumunun girişinde meydana gelen izdihamda 8 kişi hayatını kaybederken en az 50 kişi de yaralandı.
 
Afrika ülkesi Kamerun’un başkenti Yaounde’deki Olembe Stadyumu'nda izdiham yaşandı. Kamerun Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kamerun ve Komorlar futbol takımları arasındaki Afrika Uluslar Kupası maçı öncesinde stadyum girişinde meydana gelen izdihamda 8 kişinin hayatını kaybettiği ve 2’si ağır en az 50 kişinin de yaralandığı bildirildi. İzdihamda yaralanan 1 bebek ile diğer yaralıların hastaneye kaldırıldığı aktarılan açıklamada, izdiham nedeniyle 1 bebeğin olay yerinde hayatını kaybettiğini duyurdu.
 
Can kaybı sayısı hakkında güvenilir bir bilgi bekliyoruz
 
Afrika Uluslar Kupası Organizasyon Komitesi Sözcüsü Abel Mbengue, olayla ilgili yaptığı açıklamada, "İzdihama neden olabilecek şekilde ezilme yaşandı. Bu trajik olaydaki can kaybı sayısı hakkında güvenilir bir bilgi bekliyoruz" ifadesini kullandı.
 
Öte yandan, Kamerun Sağlık Bakanı Manaouda Malachie sosyal medya hesabında olayda yaralananları hastanede ziyaret ettiği fotoğrafları paylaşarak, "Yaralılara ücretsiz bakım ve en iyi desteği vermek için her şey yapıldı" dedi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.