logo
18 NİSAN 2024

Kandiliniz Mübarek Olsun

Merhum Prof. Dr. Haydar Baş'ın 2019 yılında Regaib Kandili münasebetiyle yayımladığı mesaj
 
18.02.2021 10:18:00 /
Regaib Kandili'nin mübarek üç ayların gelişini müjdelediğini ifade eden Prof. Dr. Baş, mesajında şunları ifade etti: "Aziz kardeşlerim, mukaddes üç ayların girişiyle ilk mübarek gece olan Regaib Kandili'ni hep birlikte idrak ediyoruz.
 
Bol bağış, lütuf ve ihsan manasına gelen Regaib, asıl ulviyetini, iki cihan serveri sevgili Peygamberimizin ana rahminde hissedilmesinden, Hz. Muhammed'in (s.a.v.) nübüvvet nurunun mübarek annesi Âmine Hatun'da görülmesinden ve Hz. Resulüllah'ın bu âleme teşrifinin ilk işareti olmasından alır. Bu münasebetle Regaib, esasen Hz. Peygamber'in insanlık için bir bağış, lütuf, ihsan ve kurtuluş vesilesi olması ve de bu mananın kainatı kuşatmasıdır."
 
Resûlullah yegâne ümidimiz
 
En büyük hidayet rehberi olan Resulü Ekrem (s.a.v.), bugün her hususta mustarip olan insanlığın yegâne ışığı ve ümididir. O'na ve Ehl-i Beyt'ine tabi olmadan kurtuluş mümkün değildir. Aynı zamanda Regaib, insanlar arasında bağış, ihsan, esirgeme, merhamet, cömertlik, saygı, sevgi, birlik ve dayanışma fırsatıdır. Aziz Türk Milleti, asırlardır Regaib Kandili'nin manasını anlamış ve onu hayatına hakim kılmıştır.
 
Birlik beraberliğe kardeşlik ve dayanışmaya her şeyden daha ziyade muhtaç olduğumuz bu günlerde kandillerin ve mübarek günlerin önemi büyüktür. Bu vesileyle insanın ve insanlığın ihyası ve kurtuluşunun vesilelerinden olan mübarek Regaib Kandilinizi tebrik eder, yüce Türk milletine, İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini Cenab-ı Hak'tan (c.c) niyaz ederim."
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.