logo
09 HAZİRAN 2026

Kartal avantaj peşinde

05.04.2006 00:00:00
Süper Lig'de zirve yarışından erken kopan ve üçüncülük mücadelesi veren Beşiktaş, Türkiye Kupası yarı final ilk maçında bu akşam Gaziantepspor ile deplasmanda karşılaşacak. Siyah beyazlılar tur kapısını ilk maçta aralamak istiyor.

Beşiktaş, Fortis Türkiye Kupası yarı final ilk maçında bugün deplasmanda Gaziantepspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını basına kapalı yaptığı antrenmanla tamamladı. BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde Teknik Direktör Jean Tigana nezaretinde yapılan antrenmanda siyah-beyazlı futbolcuların taktik ağırlıklı çift kale maç yaptığı bildirildi. Antrenmana sakatlığı bulunan Ali Tandoğan katılmazken, Mustafa Doğan ise fizyoterapist eşliğinde çalıştı. Sergen ve Gökhan yokSergen Yalçın ve Gökhan Zan'ın ise kondisyonlarını yükseltmek için farklı bir program uyguladığı belirtildi. Bu iki futbolcu bugünkü zorlu maçta forma giyemeyecek. İstanbul'daki rövanş için avantajlı bir skor elde etmek amacındaki Beşiktaş'ın, sahaya, Cordoba, Ali Güneş, İbrahim Toraman, Koray, Çağdaş, Ahmed Hassan, Kleberson, Okan, İbrahim Üzülmez, Gökhan Güleç, Bobo olası 11'iyle çıkması bekleniyor.Gaziantep Kamil Ocak Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak ve Digitürk Lig TV'den naklen yayınlanacak maçı hakem Bülent Yıldırım yönetecek.

Kleberson: Hata yapmamalıyızBeşiktaş, Gaziantepspor ile yapacağı yarı final ilk maçı için uçakla Gaziantep'e gitti. Beşiktaşlı futbolculardan Kleborson, Atatürk Havalimanı'nda hareket öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, ''Tek hedefimiz iyi maç çıkarıp, rövanş için avantaj elde etmek'' dedi. Çok önemli bir maç yapacaklarını dile getiren Brezilyalı futbolcu, en az hatayla oynayıp ikinci maç için avantaj sağlamak zorunda olduklarını söyledi.

Kupada 4. eşleşmeFortis Türkiye Kupası yarı final ilk maçında bugün karşı karşıya gelecek Beşiktaş ile Gaziantepspor, bugüne dek kupada 4 kez birbirleriyle eşleşti. İki takım arasındaki 4 eşleşmenin 3'ünde Beşiktaş, 1'inde ise Gaziantepspor turu geçen taraf oldu. Siyah-beyazlılar, 1973-74, 1983-84 ve 2001-02 sezonlarındaki eşleşmelerde turu geçerken, Gaziantepspor ise 2003-04 sezonunda rakibini yenerek bir üst tura yükseldi. Beşiktaş, 2 kez çeyrek final, 1 kez de 6. turda rakibini elerken, Gaziantepspor ise 3. turda siyah-beyazlıları eleyerek bir üst tura çıkma başarısı gösterdi. Beşiktaş ve Gaziantepspor, Türkiye Kupası'nda bugüne dek 6 maç yaptı. Bu karşılaşmalarda iki takım da 3'er galibiyet elde ederken, Beşiktaş 11, Gaziantepspor ise 9 gol attı. İki takımın Türkiye Kupası'ndaki eşleşmeleri ve alınan sonuçlar şöyle:1973-74 sezonu (Çeyrek final):Beşiktaş-Gaziantepspor: 5-0.Gaziantepspor-Beşiktaş: 1-0.      1983-84 sezonu (6. tur):Gaziantepspor-Beşiktaş: 2-1.Beşiktaş-Gaziantepspor: 1-0.2001-02 sezonu (Çeyrek final)Gaziantepspor-Beşiktaş: 2-3(Altın golle Beşiktaş turu geçti).2003-04 sezonu (3. tur):Gaziantepspor-Beşiktaş: 4-1.

Fenerbahçe'nin göz diktikleri bir bir gözden kayboluyor!


 
Fenerbahçe’de başkan adaylarının taraftara söz verdiği dünyaca ünlü golcüler birer birer elden kaçıyor!

09.06.2026 18:57:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'nin göz diktikleri bir bir gözden kayboluyor!
Fenerbahçe'nin göz diktikleri bir bir gözden kayboluyor!

Fenerbahçe'de başkan adaylarının transfer listelerini süsleyen dünyaca ünlü yıldızlardan arka arkaya kötü haberler geliyor. Corriere dello Sport, seçim sürecinde Fenerbahçe başkan adaylarının transfer listesinde yer alan Mason Greenwood, Alexander Sörloth ve Randal Kolo Muani'nin Serie A'nın yolunu tutmaya oldukça yakın olduğunu yazdı.

Greenwood, Roma yolunda

Hakan Safi'nin "Anlaştım" diyerek müjdelediği Mason Greenwood için İtalya devi Roma ciddi şekilde devrede. Çizme basınından gelen bilgilere göre, Roma ile Greenwood arasındaki görüşmeler oldukça olumlu ilerliyor ve transferin tamamlanma ihtimali her geçen gün güçleniyor.







Vlahovic nereye gidiyor?

Aziz Yıldırım'ın listesinde adı sıkça geçen Dusan Vlahovic defterinin kapanma noktasına gelmesinin ardından Juventus rotayı tanıdık bir isme kırdı.







Sörloth, Juve yolunda

Yine Yıldırım'ın golcü listesinde yer aldığını açıkça belirttiği eski Trabzonsporlu Alexander Sörloth, Juventus ile anlaşma noktasına geldi.







Muani de Juve olacak

Hakan Safi'nin golcü adayları arasında yer aldığı iddia edilen Paris Saint-Germain'in Fransız yıldızı Randal Kolo Muani de Juventus'a imza atmaya çok yakın.

Trabzonspor her yerden çıkıyor


 
Trabzonspor yeni sezon öncesi sol kanat hücum hattını güçlendirmek için İtalya'da yeri yerinden oynattı. Bordo-mavili yönetimin bu bölge için ilk tercihi sezonu Cagliari'de tamamlayan Semih Kılıçsoy. Semih'i kadroda tutamayacağını anlayan Cagliari, milli oyuncunun yerini Bologna'nın 22 yaşındaki Arjantinli oyun kurucusu Benjamín Domínguez ile doldurmak istedi. Ancak Trabzonspor, Semih'in alternatifi olarak Dominguez için de Bologna ile temas kurdu.

09.06.2026 18:37:00 / Güncelleme: 09.06.2026 18:52:10
Haber Merkezi
  Trabzonspor her yerden çıkıyor
  Trabzonspor her yerden çıkıyor

Gelecek sezon iddialı bir kadro kurmak için hırs ve azimle çalışan Trabzonspor, transfer hattında Serie A ekiplerinden Cagliari ile karşı karşıya geldi. Bordo-mavili yönetimin sol kanat forvet pozisyonu için belirlediği yol haritası, İtalyanlarla kafa kafaya geldi.
Karadeniz devinin bu bölge için ilk tercihi geçtiğimiz sezon Beşiktaş'tan Cagliari'ye kiralanan Semih Kılıçsoy. Trabzonspor, milli oyuncuyu için şartları zorlarken, bu hamle Cagliari'nin planlarını tamamen altüst etti.







Cagliari, Semih'ten vazgeçmedi

İtalya'dan gelen bilgilere göre; Semih Kılıçsoy'u geri almak için indirim isteyen Cagliari milli oyuncuyu beklerken B planını da devreye soktu. İtalyan ekibinin yeni sportif direktörü Pietro Accardi, Semih'in yerine Bologna'nın 22 yaşındaki Arjantinli oyun kurucusu Benjamín Domínguez'i gözüne kestirdi. Ancak İtalyan ekibi ikinci bir Trabzonspor şokuyla daha sarsıldı. Çünkü sol kanat forvet havuzunu geniş tutan Trabzonspor, Semih olmazsa diye Benjamín Domínguez için de Bologna'nın kapısını resmen çaldı.







Alternatif Dominguez

Bordo-mavililerin, Bologna forması giyen genç Arjantinli için ilk resmi teklifini sunması Çizme basınına bomba gibi düştü. Cagliari, Semih'in gidişiyle doğacak boşluğu Domínguez ile kapatmak isterken; Trabzonspor'un bu transfere de somut ve agresif bir şekilde dahil olması İtalyanların elini kolunu bağladı.







Trabzonspor'un bu güçlü varlığı, Bologna'nın iştahını kabartırken transfer maliyetlerini de Cagliari'nin karşılayamayacağı seviyelere çekme riski taşıyor. Çizme ekibi şimdi hem Semih Kılıçsoy'un durumunu yakından takip etmek hem de B planı olan Domínguez'i Trabzonspor'a kaptırmamak için yoğun bir strateji savaşı vermek zorunda.

Beşiktaş İtalyanları şok etti!


 
Bologna ile kazandığı tarihi kupanın ardından adı Milan ve Napoli gibi İtalyan devleriyle anılan Vincenzo Italiano’yu, Serie A’nın elit kulüpleri ne olduğunu anlayamadan radikal bir hamleyle renklerine bağlayan Beşiktaş, İtalyan futbol kamuoyunda adeta şok etkisi yarattı. 

09.06.2026 18:27:00
Haber Merkezi
Beşiktaş İtalyanları şok etti!
Beşiktaş İtalyanları şok etti!

İtalya Serie A'da Bologna ile geçirdiği iki sezonda İtalya Kupası zaferi yaşayarak kulüp tarihine geçen Vincenzo Italiano, Mayıs ayı sonunda kırmızı-mavili kulüple yollarını karşılıklı anlaşarak ayırmıştı. Bu ayrılığın ardından adı Napoli ve Milan gibi devlerle anılan ve Çizme'nin en potansiyelli teknik direktörleri arasında gösterilen Italiano'nun ani bir rotayla Beşiktaş'a yönelmesi, İtalyan medyasında şok etkisi yarattı.







Goal dergisi bile kabul etmekte zorlandı

Goal İtalya yazarı Antonio Torrisi, İtalya'daki teknik direktör satranç oyununda Beşiktaş'ın nasıl hızlı davranarak Italiano'yu kaptığını şu sözlerle özetledi: "Bologna'dan ayrıldıktan sonra Vincenzo Italiano'nun adı Napoli ve Milan'la ciddi şekilde anılmaya başlanmıştı. Serie A'nın devlerinde taşlar henüz tam oturmamışken, Massimiliano Allegri'nin Napoli için adı geçerken ve Milan kendi yönetim stratejilerini belirlemeye çalışırken, Beşiktaş elini çabuk tuttu. Siyah-beyazlılar öne çıkmaya karar verdi ve Vincenzo Italiano'yu Serie A'dan kopardı."







Şok maaş iddiası

Galatasaray ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluğa oynamak için İtalyan teknik adama büyük bir transfer bütçesi ve iddialı bir kadro sözü verdi. Siyah-beyazlıların Italiano'ya sezon başına net 6 milyon Euro maaş öngören bir sözleşme teklif ettiği, bu rakamın başarılı hocanın Bologna'da kazandığının tam iki katı olduğu belirtiliyor.







Maifredi hazmedemedi

İtalyan futbolunun 80 yaşındaki tecrübeli, Juventus ve Bologna'nın eski teknik direktörü Gigi Maifredi, Italiano'nun Beşiktaş tercihini hazmedemeyerek çok sert ifadeler kullandı: "De Laurentiis'in (Napoli Başkanı) onunla görüşmek istemesi, ona odaklanmaya karar verdiği anlamına gelmiyordu. Türklere 'evet' demenin tamamen finansal bir karar olduğunu anlıyorum. Ancak acı gerçek şu ki; eğer İngiltere'ye veya Almanya'ya takım çalıştırmaya giderseniz kariyerinizde bir adım ileriye gitmiş olursunuz. Türkiye'ye giderseniz kesinlikle aynı şey söylenemez."

"Salah gelmek istiyor"

Fenerbahçe’nin eski yöneticisi Ertan Torunoğulları, dünya yıldızı Mohamed Salah’ın transferiyle ilgili ezber bozan bir açıklama yaptı: 
Maaşına kadar anlaşmıştık, yeni yönetim isterse Fenerbahçe formasını giyer

09.06.2026 18:26:00
Haber Merkezi
"Salah gelmek istiyor"
"Salah gelmek istiyor"
Fenerbahçe'nin eski yöneticilerinden Ertan Torunoğulları, dünya futbolunun en büyük yıldızlarından Mohamed Salah ile ilgili gündeme bomba gibi düşecek açıklamalarda bulundu. Torunoğulları, Mısırlı yıldızın Türkiye'ye gelmeye ve Fenerbahçe forması giymeye son derece sıcak baktığını açıkladı.

Kendisi Türkiye'ye gelmeye çok sıcak bakıyordu. Bizimle yaptığı görüşmeler de son derece olumluydu. Maaşına kadar pek çok konuda kendisiyle anlaşma zemini oluşturmuştuk. Yeni yönetimin böyle bir talebi olursa Salah'ın, Fenerbahçe formasını giyeceğine ben inanıyorum. Görüşme konusunda yeni yönetimle birlikte de seve seve çalışırız.

Ertan Torunoğulları'nın açıklamaları, bu ilginin sadece bir nabız yoklamasından ibaret olmadığını, transfer görüşmelerinin ciddi aşamalara geldiğini gözler önüne serdi. Yıldız oyuncuyla maaş bütçesi dahil birçok kritik detayda orta yolun bulunduğu belirtilirken, transferin resmiyete dökülmesi için topun artık mevcut yönetimde olduğu ifade edildi.

Beşiktaş'tan 25 milyon euro istediler

Beşiktaş'ın kadrosuna katmak istediği Armand Lauriente için Sassuolo kapıyı 25 milyon Euro’dan açtı; Fransız kulüplerinin de devreye girdiği transferde siyah-beyazlıların işi zorlaşıyor

09.06.2026 18:24:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'tan 25 milyon euro istediler
Beşiktaş'tan 25 milyon euro istediler
Yeni sezon öncesi transfer çalışmalarına hız kesmeden devam eden Beşiktaş'ın, İtalya Serie A ekiplerinden Sassuolo forması giyen Armand Lauriente aşkı bitmiyor. Siyah-beyazlıların Fransız kanat oyuncusuna olan ilgisi ciddiyetini korurken, transferin önündeki mali tablo ve rakipler netleşmeye başladı.

İtalyan gazeteci Alfredo Pedulla'nın aktardığı bilgilere göre; Beşiktaş, Teknik Direktör Vincenzo Italiano'nun da onay verdiği 27 yaşındaki yıldız için resmi girişimlerini sıklaştırdı.

İtalyan temsilcisi, takımdan ayrılmaya sıcak bakan Fransız yıldız için kapıyı 25 milyon Euro bonservis bedeliyle açtı. Beşiktaş'ın bu rakam karşısında teklifini güncelleyerek önümüzdeki günlerde yeni bir hamle yapması bekleniyor.

Bu arada Mason Greenwood ile yollarını ayırmaya hazırlanan Marsilya'nın, Fransız oyuncu için devreye girebilecek en ciddi adaylardan biri olduğu konuşuluyor.

Aziz Yıldırım'dan Greenwood kararı! Menajeri ile ilk görüşme yapıldı

Fenerbahçe’de başkanlık seçimini kazanan Aziz Yıldırım, transferde ayağının tozuyla çok büyük bir krizle karşı karşıya kaldı. Hakan Safi’nin anlaşmaya vardığı Mason Greenwood’un babası Andrew, Türkiye’deki yetkili menajeri aracılığıyla yeni yönetime ulaştı. Operasyonun devam edip etmeyeceğini sordu. Yıldırım’ın talebi üzerine masaya gelen resmi yazılı teklifteki şartlar Başkan Yıldırım'ı şok etti. Son noktayı koydu: Burada yazan mali şartların her birinin yarısını kabul ediyorsa, görüşmelere ancak o zaman başlarız!

09.06.2026 18:21:00
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım'dan Greenwood kararı! Menajeri ile ilk görüşme yapıldı
Aziz Yıldırım'dan Greenwood kararı! Menajeri ile ilk görüşme yapıldı
Fenerbahçe'de kongre geride kaldı... başkanlık yarışını Aziz Yıldırım kazandı. Seçim sürecinde Mason Greenwood ile anlaştığını açıklayan Hakan Safi'nin kaybetmesi sonrası, transfer operasyonuna dair çarpıcı bir gelişme yaşandı. İngiliz oyuncunun babası ve danışmanı Andrew Greenwood, Türkiye'deki yetkili menajeri aracılığıyla vakit kaybetmeden Aziz Yıldırım yönetimine ulaştı.






NET BİR DURUŞ SERGİLENDİ

Hakan Safi'nin seçimi kaybetmesine rağmen transferi sürdürmek isteyen Greenwood cephesi, yeni yönetime "Safi olmasa da bu operasyon devam edecek mi?" sorusunu yöneltti.

Aziz Yıldırım ve kurmayları bu hamle karşısında net bir duruş sergiledi. Hakan Safi yönetimiyle yapılan tüm anlaşmaların ve verilen sözlerin kendilerine yazılı olarak resmi bir mail ile iletilmesini talep etti.






YILDA 10 MİLYON EURO MAAŞ

Greenwood'un menajerlik şirketi tarafından gönderilen resmi mail, Başkan Aziz Yıldırım'ın masasına ulaştığında şok etkisi yarattı.

-Yıllık Maaş: 10 milyon Euro net ücret.
-Bonuslar: Toplamda 7 milyon Euro'yu bulan imaj hakları ve sadakat primleri.
-Performans Primleri: Yaklaşık 5 milyon Euro civarında, kolay ve zor şartlara bağlı ek bonuslar.
-Serbest Kalma Maddesi: Sözleşmede Premier Lig kulüpleri için geçerli olan 50 milyon Euro'luk çıkış maddesi.






OSIMHEN'DEN FAZLASI ÖNERİLMİŞ

Bu astronomik talepleri ve Hakan Safi'nin verdiği sözleri gören başkan Yıldırım, kulübün mali yapısını tehlikeye atacak bu şartlara tepki gösterdi. Kurmaylarına "Adama Osimhen'den fazlasını vaat etmişler!" diyerek isyan etti.

İngiliz yıldızın transferini tamamen rafa kaldırmak istemeyen ancak bu şartlarda da masaya oturmayı reddeden  Yıldırım, menajerler kanalıyla Greenwood cephesine son sözünü iletti:

Burada yazan mali şartların her birinin yarısını kabul ediyorsa, görüşmelere ancak o zaman başlarız!

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın yeni savaşı

Savunmaya sol ayaklı lider arayan Galatasaray, rotayı Serie A’ya çevirdi. Corriere dello Sport, Aslan'ın Bologna forması giyen Jhon Lucumi'nin durumunu anlık olarak izlediğini duyurdu. Satır arasına Fenerbahçe'yi de ekledi

09.06.2026 16:10:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe ve Galatasaray'ın yeni savaşı
Fenerbahçe ve Galatasaray'ın yeni savaşı
Galatasaray'da yeni sezon öncesi savunma hattını güçlendirme çalışmaları tüm hızıyla sürerken, rota bir kez daha Serie A'ya çevrildi.

Corriere dello Sport'un haberine göre sarı-kırmızılılar, Bologna forması giyen Kolombiyalı stoper Jhon Lucumi'nin durumunu çok yakından takip ediyor.

Bologna ile olan sözleşmesi 2027 yılında sona erecek olan sol ayaklı stoperin, İtalyan kulübünden gelen kontrat uzatma tekliflerine mesafeli yaklaştığı belirtiliyor. Bologna yönetimi ise istikrarlı performansıyla dikkat çeken Kolombiyalı yıldızı önümüzdeki yıl bedelsiz kaybetmek istemiyor. Bu nedenle Serie A ekibi, kontratının son yılına girmeden oyuncu için gelecek cazip teklifleri masaya yatırmaya hazır.

Galatasaray, Jhon Lucumi transferinde yalnız değil. İtalyan medyasında yer alan iddialara göre, sarı-kırmızılıların ezeli rakibi Fenerbahçe de oyuncunun durumunu yakından izliyor.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Sunderland ve Bournemouth ile İtalya'dan Inter Milan'ın da başarılı stoperi listesinde bulundurduğu gelen haberler arasında.

Aziz Yıldırım masayı devirdi

Daha önce Serhou Guirassy transferi için Sadettin Saran yönetimine 35 milyon Euro karşılığında onay veren Dortmund ve oyuncunun menajeri, Aziz Yıldırım'ın kurmaylarından ekstra bonuslar koparmaya çalışınca sert kayaya çarptı 

09.06.2026 15:30:00
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım masayı devirdi
Aziz Yıldırım masayı devirdi
Fenerbahçe'de yeni dönemin ilk büyük transfer krizinde Aziz Yıldırım masaya yumruğunu vurdu! Daha önce Serhou Guirassy transferi için Sadettin Saran yönetimine 35 milyon Euro karşılığında onay veren Dortmund ve oyuncunun menajeri, Yıldırım kurmaylarından ekstra bonuslar koparmaya çalışınca sert kayaya çarptı. Menajerlerin uyanıkça kurguladığı "zor bonusları kolaymış gibi gösterme" oyununa pabuç bırakmayan başkan, 35 milyon Euro'luk sınırı kesinlikle geçmeyeceğini de Almanlara iletti.






Fenerbahçe'de seçim maratonun bitti... başkan seçilen Aziz Yıldırım kolları sıvadı. Transfer için gaza bastı. Yıldırım ve kurmayları, transfer masasında kulübün mali yapısını korumak adına sert bir duruş sergiliyor. Dortmund forması giyen Serhou Guirassy transferinde menajer oyunlarına ve Alman kulübünün taleplerine savaş açıldı.






DORTMUND FİYAT ARTIRDI

Daha önce Saran yönetimi döneminde yapılan görüşmelerde 35 milyon Euro'luk bonservis bedeline "evet" diyen Alman kulübü, Aziz Yıldırım'ın başkanlığa gelmesinin ardından çark etti. Son dönemde gerçekleştirilen temaslarda Dortmund tarafı, Yıldırım kurmaylarından ekstra bonuslar ve uçuk rakamlar talep etmeye başladı.






MENAJERİN AYAK OYUNLARI

Sadece kulüp değil, Guirassy'nin menajeri de süreci fırsata çevirmeye çalışarak fiyat artırma çabasına girdi. Menajerlik şirketinin, "zor bonusları kolay bonusların içine yedirme" kurnazlığına Yıldırım cephesi pabuç bırakmadı. Deneyimli başkan, bu akıl oyunlarına kanmayarak resti çekti.






GUIRASSY ŞU ANDA DAHA UZAK

Yıldırım, Guirassy için belirlenen 35 milyon Euro'luk tavan fiyatın kesinlikle üzerine çıkmayacaklarını taraflara net bir dille iletti. Yaşanan bu restleşmenin ardından, transferin ilk günlerindeki olumlu hava dağıldı ve Guirassy, Fenerbahçe'ye şu an için başladığı noktadan çok daha uzak bir konuma geldi.






B PLANI DUSAN VLAHOVIC

Guirassy transferinde geri adım atmayan Yıldırım, masadaki dev B planını da devreye soktu. Gineli golcü için gözden çıkarılan ancak menajer oyunları nedeniyle askıya alınan dev bütçeyi, çok daha genç ve sansasyonel bir isin olan Dusan Vlahovic'e yönlendirilecek.






Yıldırım'ın, Guirassy için talep edilen ekstra paketleri ve imza paralarını, Sırp golcüye imza bonusu olarak teklif etmeye hazır olduğu belirtildi. Eğer Sırp dünya yıldızı Fenerbahçe'nin bu çılgın teklifini kabul ederse, Kadıköy'de yüzyılın transfer operasyonu tamamlanmış olacak.

A Milli Takıma çöl eziyeti

Dünya Kupası vizesini son anda cebine koyan A Milli Takım, TFF'nin lojistik öngörüsüzlüğü ve bütçe hesapları yüzünden ABD’de adeta bir hayatta kalma sınavına itildi

09.06.2026 14:52:00
Haber Merkezi
A Milli Takıma çöl eziyeti
A Milli Takıma çöl eziyeti
Dünya Kupası vizesini son anda cebine koyan A Milli Takım, TFF'nin lojistik öngörüsüzlüğü ve bütçe hesapları yüzünden ABD'de adeta bir hayatta kalma sınavına itildi.

Devlerin aylar öncesinden serin ve konforlu merkezleri kapatmasıyla ortada kalan Ay-yıldızlılar, Arizona'nın 40 dereceyi bulan kavurucu çöl sıcağına ve "Arizona Kertenkeleleriyle" kamp yapmaya mahkum edildi.







Play-off'tan Dünya Kupası biletini son anda alan A Milli Takım, çölün ortasına "Arizona Kertenkeleleriyle" kamp yapmak zorunda bırakıldı. Vincenzo Montella ve öğrencileri, TFF'nin "bütçe ve lojistik" hesapları yüzünden Arizona'nın 40 dereceyi bulan cehennem sıcağında ve 9 bin kilometrelik yol eziyetiyle baş başa kaldı.






ERKEN KALKANLAR ERKEN YOL ALDI

Dünya Kupası'na doğrudan katılan ülkeler, ABD'nin en konforlu, serin ve lojistik açıdan avantajlı kamp merkezlerini aylar öncesinden kapattı. Turnuvaya play-off etabını geçerek sonradan dahil olan Türkiye'ye ise seçenek kalmadı!







TFF, FIFA'nın belirlediği standart kamp merkezlerinin dışına çıkıp tüm organizasyon yükünü ve maliyetini üstlenmek yerine kolay yolu seçti. Ay-yıldızlılar, çöl iklimi ve kavurucu sıcaklarıyla bilinen Arizona'nın Mesa şehrindeki Arizona Athletic Grounds tesislerine mahkum edildi.






HAYATTA KALMA MÜCADELESİ VERECEKLER

Haziran ayı itibarıyla "kertenkeleleriyle" ünlü Arizona'da hava sıcaklıkları 35-40 derecenin üzerine çıkmış durumda. Bu acımasız iklim şartlarında futbolcuların sağlığını korumaya çalışan teknik direktör Vincenzo Montella, tüm antrenman programını mecburen akşam saatlerine kaydırdı.

Takımın turnuva öncesi kondisyon depolaması gereken bu kritik süreç, kavurucu sıcaklar nedeniyle adeta bir hayatta kalma mücadelesine dönüştü.







9 BİN KİLOMETRE YOL YAPACAKLAR

ABD, Kanada ve Meksika'nın ortaklaşa düzenlediği turnuvadaki en büyük handikap seyahat mesafeleri olurken, en ağır darbeyi yine bizim çocuklar yedi. Arizona'da konaklayacak olan Milliler, grup aşamasındaki sadece 3 maç için adeta mekik dokuyacak. Turnuva boyunca toplamda 9 bin kilometreye yakın yol kat edecek olan ay-yıldızlılar, yaklaşık 10 saatlik uçuş süreleriyle saha dışı bir lojistik eziyetle de mücadele etmek zorunda kalacak.

Fenerbahçe’nin gündemindeydi, Al-Ahli ile nikah tazeledi

Fenerbahçe’de başkan adayı Hakan Safi’nin "anlaştım" dediği Merih Demiral transferinin arkasındaki gerçekler ortaya çıktı

09.06.2026 14:39:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe’nin gündemindeydi, Al-Ahli ile nikah tazeledi
Fenerbahçe’nin gündemindeydi, Al-Ahli ile nikah tazeledi
Fenerbahçe'de önce Ali Koç sonra da Sadettin Saran yönetiminin sunduğu yıllık 6 milyon Euro'luk Skriniar tarifesini, takım kaptanlığı vaadini ve özel projeleri reddeden Merih Demiral, Al-Ahli ile nikah tazeleyerek Suudi Arabistan'da kaldı. Başkan adayı Hakan Safi'nin Merih Demiral'ı nasıl ikna ettiği ise çok dikkat çekici.

Fenerbahçe'de başkan adayı Hakan Safi'nin "anlaştım" dediği Merih Demiral transferinin arkasındaki gerçekler ortaya çıktı. Ali Koç ve Sadettin Saran yönetiminin tüm ısrarlarına, kaptanlık ve cazip proje tekliflerine rağmen milli stoper, tercihini ekonomik şartlardan yana kullanarak Al-Ahli ile nikah tazeledi.







SKRINIAR KADAR MAAŞ ALACAKTI

Fenerbahçe, normal şartlarda sözleşmesi 30 Haziran 2026'da bitecek Merih'i bu yaz bonservissiz olarak kadrosuna katmak istiyordu.

Sarı-lacivertliler, yıldız savunmacıya Skriniar seviyesinde yıllık 6 milyon Euro civarında bir maaş teklif etti. Ancak Al-Ahli'de bonuslarla birlikte yıllık 12 milyon Euro kazanan Merih, İstanbul'a gelmek için maaşında yarı yarıya bir indirime gitmeye yanaşmadı.







AZİZ YILDIRIM İSTEMİYOR

Başkan Ali Koç daha önce, sezon devam ederken de eski futbol şube sorumlusu Ertan Torunoğulları da Kasım ayında oyuncuyla bizzat görüştü ve sözleşme yenilememesini istedi.







Ali Koç, aidiyet hissi yaratmak için Merih'e özel bir forma paketi gönderdi ve iddialara göre takım kaptanlığını dahi teklif etti. Tüm bu projelere "hayır" diyen Merih Demiral'ı, Suudi Arabistan'daki mevcut maaşını garanti ederek ikna eden isim Hakan Safi oldu. Ancak Safi seçimi kazanamadı; mevcut durumda Aziz Yıldırım'ın da Merih'i transfer etmek gibi bir planı bulunmuyor.






75 MİLYON EURO KAZANACAK

Fenerbahçe'nin ısrarlarına rağmen 12 Aralık'ta Al-Ahli ile masaya oturan 28 yaşındaki savunmacı, kendisini 2029 yılına kadar Suudi ekibine bağlayan yeni sözleşmeye imzayı attı.







2023'ten bu yana Suudi Arabistan'da zaten 36 milyon Euro kazanan Merih Demiral, 6 yıllık sürecin tamamlanmasıyla birlikte Al-Ahli'den toplamda 75 milyon Euro gibi astronomik bir gelir elde etmiş olacak.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.