logo
19 MART 2024

Meçhul askere mezarlık görevlisi sahip çıktı

Hatay Büyükşehir Belediyesi mezarlık görevlisi Eyüp Kaplan, Suriye sınırında 1950 yılında şehit olan isminin Hacı olduğu bilinen askerin mezarını kendi imkanları ile yaptırdı
11.08.2022 15:38:00 /
Hatay’da 72 yıl önce Suriye sınırında vatani görevini yaptığı sırada şehit düşen Karadenizli meçhul askere mezarlık görevlisi sahip çıktı. Kendi imkanlarıyla şehide mezarlık yaptıran görevli, "Amacım şehidimizin biran önce yakınlarına ulaşmak ve onu mezarında rahat ettirmek" dedi.
 
1950 yılında Hatay’ın Suriye sınırın sıfır noktasında bulunan Hassa ilçesindeki Sakızlı Karakolu'nda bulunan mevzilerde nöbet tutan bölüklerde vatani görevini yaparken 3 arkadaşı ile şehit olan ve sadece adının Hacı olduğunu bilinen asker, Hassa ilçesine bağlı Koru Köyünde bulunan araziye defnedildi. Aradan geçen 72 yıl boyunca meçhul şehit mezarı olarak bilinen mezarın sahipsizliği, Hassa ilçesi mezarlık sorumlusu Eyüp Kaplan’ın mezarını yaptırması ve ayyıldızlı bayrağı dikmesiyle son buldu.
 
Şehit askerin ailesine ulaşmaya çalıştığını söyleyen Eyüp Kaplan, ”Şehidimizin sadece adının Hacı olduğunu ve 1950 yılında Suriye sınırında 3 arkadaşıyla şehit edildiğini öğrendik. Diğer şehit olan askerlerin naaşlarını aileleri yakınlarını alarak gitmişler ancak burada yatan şehidimiz kalmış sadece. Benim edindiğim bilgiye göre adının Hacı olduğunu ve şehit olduktan sonra şapkasının içerisinden çıkan para ile o dönemde mezarının yapıldığını öğrendim” dedi.
 
Şehidin 2014 yılında ailesinin Hatay’a gelerek araştırma yaptığını öğrendiğini anlatan Kaplan, ”Ailesi netice alamadan geri dönmüş. Benim amacım şehidimizin biran önce yakınlarına ulaşmak ve onu mezarında rahat ettirmek. Şehidimizin mezarı başında bulunan ve 1950 yılından kalan hece taşında yazanlara göre Karadeniz Ereğlili olduğunu öğrendiğimiz şehidimiz inşallah en kısa zamanda ailesine kavuşur” diye konuştu.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.