logo
29 MART 2024

Mevzu ekonomi dedi ve çarpıcı açıklamalar yaptı

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş sosyal medya hesabından ekonomiye dair dikkat çekici paylaşımlar yaptı
25.05.2022 12:48:00 /
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş sosyal medya hesabından ekonomiye dair dikkat çekici paylaşımlar yaptı.
3 ayrı video yayınlayan BTP lideri, İktidarın ekonomi politikasına yönelik eleştirilerde bulundu, çözüm önerilerini anlattı.
 
Konut kredisine farklı bakış
 
Hüseyin Baş'ın yayınladığı ilk video konut kredisi üzerine oldu. 
Baş, "Şimdi bunlar ne yapıyor. Diyorlar ki '0,99 faizle ev kredisi veriyoruz. 'Çok düşük faizle kredi veriyoruz' diye de övünüyorlar. Bakın 2 milyon lirası olan bir vatandaş bankaya gidiyor parasını faize yatırıyor ve 30 bin lira aylık gelir elde ediyor. Aynı vatandaş gidiyor diğer bankaya 2 milyon lira 0,99 faizli ev kredisi alıyor. Aylık 27 bin lira ödeme yapacak. Oradan aldığını buraya yatırıyor. Aradan 10 sene geçiyor, bu vatandaşın 2 milyonu duruyor, nur topu gibi bir tane de evi oluyor. Şimdi çalıştı mı? Çalışmadı ama ev sahibi oldu. Sen çalışıyorsun bir şey elde edebiliyor musun? Edemiyorsun! Demek ki neymiş, senin destekleyeceğin adres cebinde 2 milyonu olan adam değil, senin destekleyeceğin adres parası olmayan adam" dedi.
 
"Çiftçiyi, işçiyi desteklersen ekonominin çarkı döner"
 
Bir diğer videosunda ise, "Biz çiftçiyi desteklersek, esnafı desteklersek, işçiyi desteklersek bu ekonominin çarkı rahat bir şekilde dönecek" diyen Hüseyin Baş, "Bakın çok basit bir örnek vereyim; 5 kişi düşünün, yan yana dursunlar ve birbirlerine 200'er lira borcu olsun, buna da piyasa diyelim. 5 kişilik piyasanın toplam borcu 200'er liradan bin liradır.  Peki son halkaya bir tane 200 lira verelim ve para elden ele geçsin. Şimdi piyasanın ne kadar borcu kaldı? Sıfır lira. Kaç parayla çözdüm bu işi 200 lirayla. Yani sen piyasaya gerekli parayı verirsen bu piyasada ne borç kalır, ne zorluk kalır, ne üretimsizlik kalır" şeklinde konuştu.
 
"Zamlar Erdoğan'ı çay atamaz hale getirdi"
 
Hüseyin Baş ekonomik kriz geldiği seviyeyi anlatırken de dikkat çekici örnekler kullandı.
"Türkiye çay cenneti çay. Zenginliklerimizi anlat anlat bitmez" diyen BTP lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gezilerinde bir otobüsten vatandaşlara çay atmasını hatırlattı ve şunları söyledi; "Sayın Cumhurbaşkanımı gittiği her yerde çay atardı değil mi. Şimdi atmıyor. Niye? Zam geldi. Cumhurbaşkanımızın çay atamaz hale geldiği bir ortamda artık ekonominin ne kadar kötü olduğunu herkes kabullenmişken, herkese çözümün Bağımsız Türkiye Partisi olduğunu anlatmanın tam vaktidir."
 
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.