logo
29 MART 2024

O kadını 'Heimlich' manevrasıyla kurtardı

Boğazına yemek kaçan kadını, Heimlich manevrasıyla kurtardı
01.05.2022 21:13:00 /
Fatih’teki bir restoranda hamburger yerken boğazına yemek kaçan kadın müşteriyi, ilk yardım eğitimi olan restoran yöneticisi kurtardı. O anlar, restoranın güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.
 
Olay, Fatih ilçesi Millet Caddesi üzerinde bulunan bir hamburger restoranında dün saat 16.00 sıralarında meydana geldi. Kız çocuğuyla birlikte restoranda hamburger yiyen kadının boğazına yemek kaçtı. Edinilen bilgiye göre, kadının boğulduğunu gören personeller durumu restoran yöneticisi Serhat Can Aygül’e haber verdi. İlk yardım eğitimi almış olan Aygül, hemen kadının yanına geldi. Aygül, “Heimlich manevrası” yöntemiyle müdahalede bulunarak kadının hayatını kurtardı.
 
“Müşterinin boğazından yemeği çıkardık”
 
Yaşananları anlatan restoran yöneticisi Serhat Can Aygül, “Müşterimiz servisten yemeğini alıp çocuğuyla beraber oturmuş. Masada yemeğini yerken boğazına yemek kaçıyor. Ben de o sırada ofiste işlerimizi hallediyordum. Vardiya müdürü bana seslendi. O sırada ben de acil bir şey olduğu için koştum. Lobiye çıktığımda müşterinin boğazına yemek kaçtığını ve nefes alamadığını fark etmiştim. Heimlich manevrası yaparak müşterinin boğazından yemeği çıkardık. Sonra kendisi bana teşekkür etti. Sarıldı ve ağladı. Biz de duygulandık. Restorandan ayrıldı. Biz de geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Gerekirse hastaneye götürebileceğimizi, refakatçi olabileceğimizi söyledik. Kabul etmedi” dedi.
 
“Nefessiz kalıp bilincini kaybedecekti”
 
Müşterinin çocuğuyla beraber oturduğunu söyleyen Aygül, “Kız çocuğu vardı. Çocuğa da çok üzüldük. ‘Anne’ diyerek ağlıyordu. Hamburger almıştı. Onu tüketiyordu. Müdahale etmeseydik nefessiz kalıp bilincini kaybedecekti. Biz yardımcı olamasaydık 112’yi arayacaktım. Durumu hemen bildirecektik. Allah’tan müdahalemiz başarıyla sonuçlandı. Kadının hayatını kurtarmış olduk” diye konuştu.
 
"Şirket bize bunun eğitimini veriyor"
 
Kadının 38-39 yaşlarında olduğunu ifade eden Aygül, “Müşteride herhangi bir sağlık problemi olmadı. Biz ilk yardım eğitimi alıyoruz. Şirket bize bunun eğitimini veriyor. Acil müdahalede personel ve müşteriye müdahale edebiliyoruz. Sertifikaya da sahip olduğum için kendime özgüvenim de vardı. Direkt müdahale etme gereği duydum. Başarılı da olduk” dedi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.