logo
29 MART 2024

Öğrencilerden örnek uygulama

Osmaniye’de Güneysu İlkokulu öğrencileri ‘Osmaniye Okuyor’ projesi çerçevesinde okudukları kitapların resimlerini çizdi
05.04.2022 10:22:00 /
Osmaniye’de Güneysu İlkokulu öğrencileri ‘Osmaniye Okuyor’ projesi çerçevesinde okudukları kitapların resimlerini çizdi. Öğrencilerin çizdiği resimler okulun koridor duvarlarında sergilerken projeyle çocuklara kitap sevgisi aşılanmak amaçlandı.
 
Milli Eğitim Müdürlüğü’nce hayata geçirilen ‘Osmaniye Okuyor’ projesi bünyesinde Güneysu İlkokulu’nda görev yapan Resim Öğretmeni Sevilay Erkul, okul içerisinde projeye farklı bir boyut kazandırmak istedi. Bu çerçevede öğrenciler okudukları kitaplarda kendilerini en çok etkileyen bölümlerin resimlerini çizdi. Çizilen resimler okulun koridor duvarında sergilenirken oraya renkli görüntüler çıktı. Proje çerçevesinde öğrencilere kitap sevgisini aşılamak istediklerini belirten Erkul, sergiledikleri resimlerde öğrencilerin renkli dünyalarını yansıtmak istediklerini söyledi.
 
Projeyle öğrencilere kitap sevgisini aşılamak istediklerini söyleyen Resim Öğretmeni Sevilay Erkul, “Osmaniye Okuyor Projesi adı altında başladık. Bizlerde çocukların okudukları kitapları resmetmek istedik. Öğrencilerin hayal dünyasını geliştirmek ve kitap sevgisini aşılamak için bu çalışmayı yaptık. Yaptıkları resimleri de okulumuzda sergileyerek renkli dünyalarını yansıtmak istedik” diye konuştu.
 
Okuduğu kitapta yaşadığı şaşkınlığı resmetmek istediğini söyleyen Ömer Mercimekoğlu, “En son okuduğum kitabın adı Altın Yumurtlayan Tavuk. Bu kitapta beni en çok şaşırtan bölüm tavuğun altın yumurtlama bölümüydü. O yüzden resmimde de o bölümü çizdim. Ben resmimi görenlerin şaşkınlık duymasını istedim. İnşallah da duymuşlardır” dedi.
 
Elif Gökçegül ise “Son okumuş olduğum Seçilmiş Çocuklar kitabıyla ilgili bir resim yaptım. Kitapta yaşanan macera benim çok hoşuma gitti. Bende bunu resmime yansıtmak istedim” şeklinde konuştu.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.