logo
24 NİSAN 2024

Otobüsle taşan nehri geçmek istedi: 20 ölü

Kenya’da taşan nehri geçmek isteyen otobüs devrildi: 20 ölü
05.12.2021 18:47:00 /
Kenya’nın Kitui kasabasında taşan Enziu Nehri'ni geçmek isteyen yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 20 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
 
Kenya'nın güneydoğusunda yer alan Kitui kasabasındaki asma köprüden taşan Enziu Nehri'ni geçmeye çalışan yolcu otobüsü nehre devrildi. Kaza sonucu ilk belirlemelere göre 20 kişinin boğularak hayatını kaybettiği, 10 kişinin ise kurtarıldığı aktarıldı.
 
Kitui Polis Şefi Leah Kithei yaptığı açıklamada, otobüsün Katolik Kilisesi tarafından işletilen bir özel okul olan Mwingi Junior Ruhban Okulu'na ait olduğunu ve 51 yolcu kapasitesi bulunduğunu aktararak, otobüste Nuu bölgesindeki bir düğüne katılmak üzere yola çıkan Mwingi Katolik Kilisesi korosu üyeleri ve düğün davetlilerin bulunduğunu ifade etti.
 
Bölgede arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ifade eden polis, nehrin şiddetli akıntısının çalışmaları aksattığını açıkladı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.