logo
18 NİSAN 2024

Peru'da 6.0 büyüklüğündeki deprem anı

Peru'da 6.0 büyüklüğündeki deprem anı kamerada
23.06.2021 14:41:00 /
Peru, 6.0 büyüklüğündeki depremle sallandı. Deprem anı güvenlik kameralarına yansırken, halk büyük panik yaşadı.
 
Güney Amerika ülkesi Peru'da Jeofizik Enstitüsü (IGP) Ulusal Sismoloji Merkezi tarafından yapılan açıklamada, yerel saatle 21.54'te 6.0 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi. Depremin merkez üssünün Mala'nın 33 kilometre güneybatısında, başkent Lima'nın yaklaşık 100 kilometre güneyinde olduğu aktarıldı. 32 kilometre derinlikte kaydedilen depremin ardından tsunami uyarısı yapılmazken, halk büyük panik yaşadı.
 
Peru nüfusunun yaklaşık üçte biri olan 9.7 milyon kişiye ev sahipliği yapan başkentte sakinler, şiddetli sarsıntının ardından kendini sokağa attı. IGP Başkanı Hernando Tavera, "Geçtiğimiz yıllara göre Lima'da hissedilen en güçlü depremlerden biriydi" dedi. 60 yaşındaki Julia Lazaro Rodriguez de, "Çok güçlüydü, tüm evi salladı, dışarı çıkmak zorunda kaldık" diye konuştu. Mala Belediye Başkanı Sonia Ramos ise yerel medyaya yaptığı açıklamada, "İnsanlar sokakta, şoktan bayılanlar olduğu bilgisi var" ifadelerini kullandı.
 
Yerel medya, 80 metre yüksekliğindeki kayalıklardan bazı parçaların düştüğünü, Lima'nın plajlarıyla ünlü turistik yeri Costa Verde boyunca yolun trafiğe kapandığını belirtti. Başkent dışındaki bazı noktalarda da küçük çaplı toprak kaymaları meydana geldiği aktarıldı.
 
Deprem anı kamerada
 
Peru'yu sarsan şiddetli depremde ölen ya da yaralanan olmazken, deprem anı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Başkent Lima'daki bir güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, deprem sırasında elektrik kablolarının sallandığı görüldü. Depremin hissedildiği farklı bir noktada ise siren sesleri duyulurken, halkın sokağa çıktığı görüldü.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.