logo
19 MART 2024

Plastik fabrikası küle döndü

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 1. kısımda bulunan plastik geri dönüşüm tesisinde gece saatlerinde çıkan yangın söndürüldü. Tesisten geriye küle dönmüş yığınlar kalırken, jandarma ekipleri yangın tespit köpeği ile bölgede araştırma yaptı  

23.07.2021 12:56:00 /
Yangın, Antalya OSB 1. kısımda bulunan plastik geri dönüşüm tesisinde gece saat 23.30 sıralarında çıktı. Edinilen bilgiye göre, tesisten dumanların yükseldiğini gören güvenlik görevlileri durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi ve OSB itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Alevlerin tüm tesisi sarması üzerine olay yerine sevk edilen Organize Sanayi Bölgesi'ne ait 3, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait 10 arazöz de yangına müdahale etti. İtfaiye ekipleri, yangının çevre fabrikalara sıçramasını önlemek için yoğun çaba harcadı. Yangın yaklaşık 3 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı.

'Kimsenin olmaması faciayı önledi'

Yangın sırasında tesis içerisinde bayram dolayısıyla kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Ekiplerin sabah erken saatlere kadar soğutma çalışmaları devam etti. Yangının boyutu ise sabah gün ağarınca ortaya çıktı. Tesiste bulunan geri dönüşüm ürünlerinin ve kullanılan makinelerin küle döndüğü görüldü. 

Olay yerine gelen Jandarma Olay Yeri İnceleme ekipleri ise herhangi bir kundaklama ihtimaline karşı tesis içerisinde ve çevresinde incelemede bulundu. Yapılan araştırmaya yangın tespit köpeği ‘Kırpık’ da destek verdi. Yangının çıkış nedeni itfaiye ve jandarma ekiplerinin hazırladığı rapor sonrasında netlik kazanacak. Öte yandan yanan tesis alanı drone ile havadan da görüntülendi.



logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.