logo
25 NİSAN 2024

Polis eşliğinde 529 Yahudi, Mescid-i Aksa'yı bastı

Polis eşliğinde 529 Yahudi, Mescid-i Aksa'yı bastı
22.09.2021 14:49:00 /
İsrail polisi eşliğindeki yaklaşık 529 fanatik Yahudi, Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.
 
Kudüs’teki İslami Vakıflar İdaresi'nden yapılan açıklamada, yaklaşık 529 fanatik Yahudi'nin Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'nın güneybatısındaki El-Meğaribe (Faslılar) Kapısı'ndan Harem-i Şerif'e baskın düzenlediği bildirildi. İsrail Parlamentosu Knesset'in üyesi Itamar Ben Gavir de dahil olmak üzere fanatik Yahudilerin, gruplar halinde Mescid-i Aksa’nın avlusuna girdiği belirtildi. Görgü tanıkları, İsrail polisinin Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişini kısıtladığını açıkladı. İsrail polisi korumasındaki Yahudi grubun, Harem-i Şerif'in avlusunda dolaştıktan sonra Mescid-i Aksa'dan ayrıldığı ifade edildi.
 
İbrani takvimine göre dün başlayan ve 27 Eylül'de sona erecek olan Sukot (Çardaklar) Bayramı için yapılan çağrılar kapsamında gerçekleştirilen baskında, Yahudi grupların Mescid-i Aksa'nın önünde yüksek sesle şarkı söylemesi ve dans etmesi tepki çekti.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.