logo
18 NİSAN 2024

Prof. Dr. Haydar Baş’tan kandil mesajı

Merhum Prof. Dr. Haydar Baş, Berat Kandili için neler demişti
27.03.2021 13:05:00 /
Berat Kandili'nin milletimize ve İslam âlemine huzur ve bereket, insanlığa da barış getirmesi temennisinde bulunan Prof. Dr. Baş yayımladığı mesajında şunları söyledi: "Bu gece, Cenab-ı Hak'ın (c.c.) rahmetine, mağfiret ve affına erişmenin en önemli fırsatlarından olan mübarek Berat Kandili'dir. Bu vesileyle Berat Kandilinizi tebrik ediyor, hayırlar getirmesini diliyorum.
 
Berat Kandili anlamını, Kur'an-ı Kerim'in Levh-i Mahfuz'dan dünya semasına toplu halde indirilişinden almaktadır. Berat Kandili, beraat etmek, kurtuluş, bağışlama, af ve mağfirete kavuşma gibi anlamlara gelir.
 
Şaban ayının 15. gecesine 'Berat' denilmesinin iki hikmeti vardır:
 
Bu gece, Cenab-ı Hak tarafından şakîlere tövbe etmeleri halinde kurtuluş fermanı verilir. Ve yine bu gece, Allah'ın veli kullarına, ziyana uğramaktan kurtuluş beratı lütfedilir.
 
İnsanlık için iki önemli mesaj
 
Mübarek Berat Kandili'nde insanlık ve Müslümanlar için iki önemli mesaj da söz konusudur:
 
Bunlardan biri; tevhid, istikamet, birlik, hidayet, adalet, huzur ve bereketin ancak Kur'an-ı Kerim ve onun kendisiyle gönderildiği âlemlere rahmet Hz. Muhammed (s.a.v) ile mümkün olduğudur.
 
Diğeri de insanların ebedi kurtuluşu ve bağışlanması için bu gecenin çok önemli bir fırsat olduğudur.
 
İyi bilinmelidir ki hidayet ve kurtuluş ancak Kur'an-ı Kerim'e ve Hz. Muhammed'e tabi olmakla mümkündür.
 
Bu gece bu iki büyük mesajın idrakinde olarak tam bir muhasebe ile Yüce Allah'ın af ve saadet kapısını çalma zamanıdır. Bu iç muhasebe ve ayıkma, şüphesiz sosyal sahada da iç barış ve kardeşliğin temin ve tesisine vesile olacaktır.
 
Birlik ve kardeşlik tesis edilmelidir
 
Bugün en çok muhtaç olduğumuz husus doğru istikamet, güzel ahlak ve buna bağlı birlik, beraberlik ve kardeşlik dayanışmasının tesis edilmesidir.
 
Şüphesiz Türk milleti kardeştir. Birdir, beraberdir. Onu bir arada tutmak, Devlet ve Cumhuriyetimizin bekası için şarttır.
 
Ülkemiz ve bölgemiz üzerinde iştah kabartan küresel güçler ve onların işbirlikçilerinin asıl ve öncelikli hedefleri ve tüm gayretleri, Türk milletinin birlik ve kardeşliğini ortadan kaldırmaya yöneliktir.
 
Bugün ve bu gece, birlik ve bütünlüğümüzü bozacak her türlü fitneye kapıları kapama günüdür. Buna mecburuz da…
 
İdrak edeceğimiz Berat Kandili gibi mübarek gecelerimiz, medeniyet ve birliğimizin mayası olan İslam dininin bize ikramlarıdır. Bu muhasebe, tevbe, feyiz ve muhabbet geceleri, Müslüman'ın Müslüman kardeşi ile olan hukukunu hatırlatan kıymetli zamanlardır… Bu gece birlik, beraberlik, barış ve huzur için samimiyetle duaya kalkan elleri, elbette ki Cenab-ı Hak boş çevirmeyecektir.
 
Kandiller ve bayramlar, mübarek gün ve geceler, bunu temin eden fırsat anları olduğu için milletimizin hayatında çok önemli yer tutar. Bizi büyük millet yapan sır işte buradadır.
 
Asla unutmayalım ki dini bütünlüğümüz milli bütünlüğümüzdür.
 
Bu duygularla, rahmet ayı olan Ramazan'ı müjdeleyen mübarek Berat Kandilinizi tebrik eder; Türk milletine ve İslam alemine hayırlar, tüm insanlığa da hidayet ve barış getirmesini Cenab-ı Hak'tan niyaz ederim."
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.