logo
29 MART 2024

Taksim’deki o kadınlar yakalandı

Taksim’de çocukları kullanarak dilenen kadınlar yakalandı
19.08.2022 10:48:00 /
Taksim’de küçük yaştaki çocukları kullanarak dilenen kadınlar Beyoğlu Zabıta ekiplerince yakalandı. Kadınlar araca bindirilerek zabıta müdürlüğüne götürülürken, bir şahsın dilencileri yakalayan zabıtalara ve görüntü alan basın mensubuna engel olmaya çalıştığı anlar kameralara yansıdı.
 
İstanbul’un en işlek yerlerinden biri olan, her gün on binlerce kişinin ziyaret ettiği Taksim dilenci sorunu ile boğuşuyor. Hemen her köşe başında bekleyen dilenciler, duygu sömürüsü yaparak aldıkları paralarla haksız kazanç elde ediyor.
 
Dilencilerin birçoğu insanları daha kolay etkilemek için küçük çocukları kullanıyor. Özellikle yabancı turistleri hedef olarak seçen dilenciler, para alabilmek için her yolu deniyor. Konuyla ilgili çok sayıda ihbar alan Beyoğlu Zabıta Müdürlüğü ekipleri dün öğle saatlerinde dilencileri yakalamak için yine görev başındaydı.
 
“Çocuk korkuyor” diyerek zabıtadan kaçmaya çalıştı
 
Denetimler sırasında tamamı kadınlardan oluşan dilencilerin yanlarında çocuklar olduğu görüldü. Kadınlardan biri ekip aracına binmemek için elinden geleni yaptı. Dilenci bir kadın yanındaki çocuğu bahane ederek, “Çocuk korkuyor” gibi gözler söyledi ve kaçmaya çalıştı. Abla kardeş oldukları öğrenilen dilenciler ekip aracına bindirildi.
 
Dilenciyi korudu, zabıtaya ve basın mensubuna engel olmaya çalıştı
 
Zabıta ekiplerince, yine yanındaki küçük çocuğu kullanarak dilenen başka kadın daha yakalandı. Kadın ekip aracına götürülürken kim olduğu bilinmeyen bir kişi zabıtanın önünü kesti ve engel olmaya çalıştı. Şahıs ayrıca görüntü alan basın mensubuna da el işareti yapıp, “çekme bak!” diyerek tehditkar hareketlerde bulundu.
 
Zabıta ekipleri kendilerini ve basın mensubunu engellemek isteyen kişiye izin vermedi ve kadın dilenciyi araca bindirerek işlemlerinin yapılması için Beyoğlu Zabıta Müdürlüğüne götürdü.
 
Beyoğlu Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin, dilencileri engellemeye yönelik çalışmalarının süreceği öğrenildi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.