logo
25 NİSAN 2024

Türk ekonomisine nefes aldıracak buluş

"Atık plastiği geri kazanarak ithalatı azaltabiliriz." 
Gaziantep Üniversitesi’nde görevli Doç. Dr. Yusuf Yılmaz, 3 yıllık çalışmanın sonucunda bulduğu formülle atık plastik PVC’den sıfır ham madde üretti. Türk ekonomisine milyonlarca liralık katkı yapacak buluşa imza atan Doç. Dr. Yılmaz, “Ciddi miktarda plastiği geri kazanarak ithalatı azaltabiliriz. Bunun ekonomiye de ciddi katkısı olacak” dedi.
17.04.2022 23:40:00 /
Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu (MYO) Kimya Teknolojisi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Yusuf Yılmaz, Ayakkabı Test Laboratuvarı’nda yaptığı çalışmalar esnasında önemli bir buluşa imza attı. Doç. Dr. Yılmaz, endüstride çok sayıda alanda kullanılan ve Türkiye’nin her yıl binlerce ton ithal ettiği polivinil lorür’ün (PVC) atığının tekrardan kazanılarak kullanılabileceğini fark etti. Atık haline gelen PVC’nin geri kazanımı için 2019 yılında
çalışmalara başlayan Doç. Dr. Yılmaz, 3 yılın sonunda atık PVC’yi sıfır hammadde haline getirecek formülü buldu.
 

Ekonomiye milyonlarca liralık katkı yapacak

Türk ekonomisine milyonlarca liralık katkı yapacak çalışmaya imza atan Doç. Dr. Yılmaz’ın bu buluşu sayesinde atık plastiğin geri kazanılmasıyla ithalatın büyük oranda önüne geçilecek. Atık plastiğin geri kazanımını sağlayarak hem ekonomiye hem de çevreye ciddi katkı sunacak keşfini İhlas Haber Ajansı’na (İHA) anlatan Doç. Dr. Yusuf Yılmaz, “Eğer bu projede hedeflenen sonuçlara ulaşabilirsek ciddi miktarda polimeri geri kazanacağız. Ekonomiye de ciddi katkısı olacak” dedi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.