logo
28 MAYIS 2026

'Türkiye'ye gitmeyecek'

Dortmund'da kiralık olarak forma giyen ve sözleşmesi R. Madrid'de bulunan Nuri Şahin'in menajeri Reza Fazeli, milli futbolcunun İspanya'ya ve Türkiye'ye gitmeyeceğini söyledi

05.08.2013 00:00:00
Borussia Dortmund'da kiralık olarak forma giyen ve sözleşmesi Real Madrid'de bulunan milli futbolcumuz Nuri Şahin, geleceği için kararını verdi. Alman ve İspanyol basınında Real Sociedad'a gideceği yazılan Nuri'nin menajeri Reza Fazeli, Galatasaray'la da adı anılan Nuri'nin kariyer planını açıkladı.Dortmund'ta mutluNuri Şahin'in her zaman Borussia Dortmund takımı ve taraftarları için önemli bir yerde olduğunu ifade eden Fazeli şunları söyledi. "Nuri buradan ayrılırken de üzüntülü ama takımına ekonomik açıdan yararlı olduğu için mutluydu. Real Madrid'de oldukça şanssız günler yaşadı. Sakatlıklar yakasını bırakmadı. Sonunda geçen sezonun devre arasında Almanya'ya döndü. Ama bu dönüş bir başarısızlık değil yeniden kendini kanıtlama ve Dortmund taraftarıyla buluşma oldu. Söylendiği gibi ne İspanya'ya ne de Türkiye'ye gitmeyecek. Sezon sonuna kadar Dortmund'da kalacak ve eski başarısını yeniden yakalayacak. Nuri, Almanya'da ve Borussia Dortmund'da oynamaktan çok mutlu."Emre oynamak için ayrıldıGalatasaray ve Beşiktaş'ın yakından ilgilendiği Emre Can'ın da menajeri olan Fazeli, oyuncunun daha çok süre almak ve yeniden gelecekte Bayern Münih forması giymek istediği için Leverkusen'i tercih ettiğini söyledi. Fazeli sözlerini şöyle tamamladı. "Emre için Türkiye her zaman önemli bir duraktır. Ancak şimdi kendisi için Leverkusen çok iyi bir şans".

Beşiktaş İspanyolları dondurdu! Sevilla kolunu kımıldatamadı

Beşiktaş, Yunanistan Milli Takımı'nın dünyaca ünlü kalecisi Odysseas Vlachodimos için İspanya’ya çıkarma yaptı

28.05.2026 11:09:00
Haber Merkezi
Beşiktaş İspanyolları dondurdu! Sevilla kolunu kımıldatamadı
Beşiktaş İspanyolları dondurdu! Sevilla kolunu kımıldatamadı
Beşiktaş, Yunanistan Milli Takımı'nın dünyaca ünlü kalecisi Odysseas Vlachodimos için İspanya'ya çıkarma yaptı. Siyah-beyazlı kurmayların milyon euro'luk dev sözleşmeyle yürüttüğü operasyon karşısında Sevilla adeta donakaldı.

Başarılı eldivenin haklarını elinde bulunduran Premier Lig ekibi Newcastle United'a da resmi teklifi sunan Beşiktaş, uyguladığı agresif stratejiyle Endülüs ekibini devre dışı bıraktı.

Beşiktaş transfer piyasasında ses getirecek bir operasyon için tam gaz çalışıyor. Siyah-beyazlılar, Yunanistan Milli Takımı'nın dünyaca ünlü kalecisi Odysseas Vlachodimos'u kadrosuna katmak için İspanya'ya çıkarma yaptı, Sevilla'nın tüm planlarını altüst etti.

İspanyol VamosMiSevillaFC.'nin doğruladığı bilgilere göre; Beşiktaş'ın bu agresif hamlesi sonrası Sevilla, başarılı eldiveni takımda tutma ümidini tamamen kesti.







MENAJERİ VE KALECİYLE ANLAŞILDI

Kalede dünyaca ünlü bir isim görmek isteyen Beşiktaş, transferi bitirmek için beklememe kararı aldı. Siyah-beyazlıların temsilcileri, Vlachodimos'un menajerleriyle yüz yüze görüşmek üzere acilen Sevilla'ya gitti. İspanya'da gerçekleşen bu kritik zirvede, Beşiktaş yönetiminin tecrübeli kaleciyi ikna etmek adına milyon euro'luk göz kamaştırıcı bir sözleşme teklifi sunduğu bildirildi.







NEWCASTLE'A DA TEKLİF YAPILDI

Beşiktaş ayrıca transferin Sevilla ayağını tamamen devre dışı bırakacak usta işi bir strateji izliyor. Oyuncu şu anda kiralık statüsünde olduğu için, siyah-beyazlı yönetim Vlachodimos'un haklarını elinde bulunduran Premier Lig ekibi Newcastle United'a da satın alma teklifi sundu. Bu bitirici hamleyle birlikte, Sevilla'nın başarılı kaleciyi elinde tutmak için yapabileceği tüm manevra şansı ortadan kaldırıldı.







SERGEN YALÇIN VETO ETTİ

Beşiktaş'ın bu gövde gösterisi ve bitirici hamleleri karşısında havlu atan Sevilla ise kaleci arayışlarında B planına geçmek zorunda kaldı. Endülüs ekibi, devre arasında teknik direktör Sergen Yalçın'ın transferini veto ettiği Leeds United'ın kalecisi Illan Meslier'i kadrosuna katmak için yeniden çalışmalara başladı.

Talisca özel jetine ismini yazdırdı

Fenerbahçe'nin yıldızı Talisca, saha içindeki futbol kimliğinin ötesine geçerek saha dışındaki müzik yaşamıyla ezberleri bozmaya devam ediyor

28.05.2026 11:07:00
Haber Merkezi
Talisca özel jetine ismini yazdırdı
Talisca özel jetine ismini yazdırdı
Fenerbahçe'nin yıldızı Talisca, saha içindeki futbol kimliğinin ötesine geçerek saha dışındaki müzik yaşamıyla ezberleri bozmaya devam ediyor.

Yoğun geçen sezonun ardından eşi Carolaine Freitas ile birlikte lüks bir tatile çıkan golcü oyuncu, havaalanına geldiği 500 bin dolarlık ultra lüks aracı ve isminin baş harfleriyle bezeli özel jetiyle kendisinden söz ettirmeyi başardı.

Talisca sezonun sona ermesinin ardından tatile çıktı. Sosyal medyada büyük yankı uyandıran lüks tatil görüntüleriyle dikkat çeken yıldız Fenerbahçeli futbolcu, saha dışındaki çok yönlü kariyeriyle de adından söz ettiriyor.

Eşi Carolaine Freitas ile tatile çıkan Talisca, sosyal medyada dolaşıma giren bir videosuyla gündeme oturdu.







500 BİN DOLAR'LIK LÜKS ARAÇ

Görüntülerde havaalanına yaklaşık 500 bin dolar değerindeki lüks bir araçla vardığı, ardından kendisi için hazırlanan özel bir jete doğru ilerlediği görülüyor. Uçağın yan tarafında yer alan ve sporcunun baş harflerinden oluşan özel tasarım görsel kimlik detayı dikkatlerden kaçmıyor.

ASKERİ DİSİPLİNLE ÇALIŞIYOR

Son yıllarda bir hobiden öteye geçerek dijital platformlarda düzenli yayınlar yapan yapılandırılmış bir faaliyete dönüşen bu ikinci kariyerinde yıldız oyuncu, "Spark" sahne adını kullanıyor. Boş zamanlarını şarkı kaydetmek, söz yazmak ve yeni albümler planlamak için kullanan sporcu, rutinini adeta askeri bir disiplinle yönetiyor.







YENİ EP'Sİ YAYINLANDI

Maç dönemlerinde tamamen Fenerbahçe ile antrenmanlara, maçlara ve seyahatlere odaklanıyor. Tatil dönemlerinde evindeki özel stüdyosuna ayırdığı zamanı artırıyor; kayıt seanslarına ağırlık veriyor.







Spark, geçtiğimiz ay "Ciclos" (Döngüler) adını taşıyan yeni EP'sini müzikseverlerin beğenisine sundu. Çağdaş R&B çizgilerini taşıyan albümün prodüktörlüğünü, Spark'ın sık sık birlikte çalıştığı TX ve destek ekibi üstlendi.

Trabzonspor'un rakibi Arda Turan! 18'lik Sambacı için çılgın yarış

Gelecek sezon şampiyonluğa oynayacak güçlü bir kadro kurmak için transfer çalışmalarına hız veren Trabzonspor, aradığı genç yıldızı Brezilya’da buldu

27.05.2026 13:10:00
Haber Merkezi
Trabzonspor'un rakibi Arda Turan! 18'lik Sambacı için çılgın yarış
Trabzonspor'un rakibi Arda Turan! 18'lik Sambacı için çılgın yarış
Gelecek sezon şampiyonluğa oynayacak güçlü bir kadro kurmak için transfer çalışmalarına hız veren Trabzonspor, aradığı genç yıldızı Brezilya'da buldu. Bordo-mavililer, Flamengo forması giyen 18 yaşındaki kanat oyuncusu Ryan Roberto'yu kadrosuna katmak için 6 milyon euro'luk devasa bir teklifle masaya oturdu. Bu transferde Arda Turan faktörüyle Shakhtar da devreye girdi. Diğer talipler CSKA ve Lille.






Trabzonspor transfer komitesi, gelecek vaat eden yetenekleri kadrosuna katma stratejisi doğrultusunda rotayı bir kez daha Brezilya'ya çevirdi.

Globo Esporte'nin iddiasına göre bordo-mavililer, Flamengo forması giyen 18 yaşındaki kanat oyuncusu Ryan Roberto'yu gözüne kestirdi.






6 MİLYON EURO'LUK DEV TEKLİF

Geleceğin en büyük yıldız adayları arasında gösterilen Ryan Roberto için Avrupa transfer piyasası cıvıl cıvıl.

Genç Sambacı için Fransa'dan Lille, Ukrayna'dan Arda Turan'ın takımı Shakhtar Donetsk ve Rusya'dan CSKA Moskova ciddi şekilde devreye girmiş durumda.

Ancak bu transfer yarışında en somut ve agresif adımı atan kulüp Trabzonspor oldu. Karadeniz devi, Brezilya ekibinin kapısını 6 milyon euro'luk devasa bir teklifle çalarak görüşmeleri resmen başlattı.






OYUNCU BU DÖNEM AYRILMAK İSTEMİYOR

Bordo-mavililerin bu çılgın teklifine rağmen, genç forvet oyuncusunu hemen ikna etmek kolay görünmüyor. Globo'nun haberine eklediği kritik detaylara göre; oyuncunun bu yaz döneminde takımdan ayrılması beklenmiyor.






İMZA PARASI KAZANMAK İSTİYORLAR

Flamengo ile sözleşme uzatmaya yanaşmayan Ryan Roberto'nun menajerleri ise tamamen farklı bir strateji peşinde. Oyuncunun sözleşme durumunu koz olarak kullanmak isteyen menajerler, önümüzdeki sonbahar döneminden itibaren taliplilerle bedelsiz transfer (bunu imza parası avantajına çevirerek) üzerinden masaya oturmayı planlıyor.

Vedat Muriqi tercihini yaptı: Fenerbahçe mi, Galatasaray mı?

Transfer derbisi için geri sayım başladı... hem Fenerbahçe hem de Galatasaray'ın kadrosuna katmak istediği Vedat Muriqi'den Türkiye'yi sallayacak açıklamalar geldi

27.05.2026 12:59:00
Haber Merkezi
Vedat Muriqi tercihini yaptı: Fenerbahçe mi, Galatasaray mı?
Vedat Muriqi tercihini yaptı: Fenerbahçe mi, Galatasaray mı?
Transfer derbisi için geri sayım başladı... hem Fenerbahçe hem de Galatasaray'ın kadrosuna katmak istediği Vedat Muriqi'den Türkiye'yi sallayacak açıklamalar geldi! La Liga'da Kylian Mbappe'nin hemen arkasından gol krallığı yarışını domine eden Kosovalı golcü Türkiye'ye ancak "yıldız" statüsünde döneceğinin altını çizdi. Ayrıca Okan Buruk'un kendisini Victor Osimhen ile yan yana oynatma projesini ilginç bulduğu bildirildi.






Transfer kulisleri Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki Vedat Muriqi derbisiyle sallanıyor. Adı ezeli rakiplerle anılan golcü oyuncu, geleceğine dair adeta bomba etkisi yaratacak ifadeler kullandı. Kalitesinden ve başarılarından ödün vermeyen deneyimli santrfor, Türkiye'ye sadece sıradan bir transfer olarak değil, gerçek bir "yıldız" olarak döneceğinin sinyalini verdi.






LA LIGA'DA MBAPPE'NİN ENSESİNDEYDİ

Kosovalı forvet, Avrupa'nın en zorlu liglerinden birinde rüştünü ispatladığının altını çizerek şunları söyledi:

- Ben Kylian Mbappe'nin hemen arkasında La Liga'nın gol krallığı yarışında zirveye oynadım. Bunu Avrupa'nın en büyük 5 liginden biri olan La Liga'da başardım. Aynı zamanda Kosova Milli Takımı'nın kaptanıyım. Eğer Türkiye'ye döneceksem, buraya doğrudan 'yıldız' olarak geleceğim.






BURUK'UN SUNDUĞU PLAN DAHA DEĞERLİ

Muriqi'in transferinde ezeli rakipler arasındaki en büyük farkı ise teknik adamların taktiksel planları belirliyor. Golcü oyuncunun, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un kendisine sunduğu projeye çok daha sıcak baktığı öğrenildi.

Buruk'un, Muriqi'i Victor Osimhen ile birlikte çift forvet oynatma fikri, Kosovalı yıldızın kararında belirleyici rol oynuyor. Dünyaca ünlü bir isimle partner olmak ve hücum hattında ana planın parçası haline gelmek Muriqi'in iştahını kabartıyor.






FENERBAHÇE'NİN AS TERCİHİ DEĞİL

Fenerbahçe'nin de masada olduğu bilinirken, sarı-lacivertlilerin planı Muriqi'i ikna etmeye yetmedi. Başkan adaylarının Serhou Guirassy ya da o tarzda dünyaca ünlü, baskın bir "yıldız" forvet daha almayı planlaması, transferin önünü tıkadı.

Böyle bir senaryoda kulübede beklemeyi ya da ikinci planda kalmayı kesinlikle kabul etmeyen Muriqi'in, Guirassy gibi bir forvetin arkasında yedek beklemeye sıcak bakmadığı bildirildi.






ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE RESMİYET KAZANIR

Hücumda doğrudan ilk 11'i ve liderliği hedefleyen Vedat Muriqi'in, taktiksel roller ve kendisine verilen değer nedeniyle transferde Galatasaray'a çok daha sıcak baktığı ve rotasını sarı-kırmızılılara çevirdiği öğrenildi.
Dev transferde önümüzdeki günlerde resmi adımların atılması bekleniyor.

Jorge Jesus Fenerbahçe'yi kullanarak servet kazandı

Türkiye’deki başkanlık seçimlerini ve transfer gündemini satranç tahtası gibi kullanarak Suudi Arabistan’da servetine servet katan Jorge Jesus’un devasa PR tezgahı deşifre oldu! Al-Nassr’daki 12 milyon Euro'luk maaşını yetersiz bularak gözünü daha fazlasına diken Portekizli kurt hoca, "Fenerbahçe ve Beşiktaş benimle ilgileniyor, Türkiye’den astronomik teklifler var" algısını sosyal medya ve dış basın üzerinden köpürterek Arapları köşeye sıkıştırdı

27.05.2026 12:27:00
Haber Merkezi
Jorge Jesus Fenerbahçe'yi kullanarak servet kazandı
Jorge Jesus Fenerbahçe'yi kullanarak servet kazandı
Geçtiğimiz yaz Cristiano Ronaldo'nun talebiyle Al-Nassr'da teknik direktörlük koltuğuna oturan Jorge Jesus, Suudi Arabistan'da krallar gibi... ancak aldığı para kendisine yetmedi. 1 yıllık sözleşmesi kapsamında net maaşı ve bonuslarıyla yıllık 12 Euro kazancı olan deneyimli teknik adam yaptığı "PR hamleleriyle" maaşını 18 milyon Euro'ya güncelledi.






CİDDİ BİR ZAM ALDI
 
Portekiz basını son dönemde Jorge Jesus'un eski takımı Fenerbahçe'den yıllık 15 milyon Euro'luk astronomik bir teklif aldığını ileri sürüyordu. Ancak Al-Nassr'ın yaptığı yüzde 50'lik zam hamlesi, tecrübeli hocanın Arabistan'da kalacağını ve iddiaların sadece kağıt üzerinde kaldığını net bir şekilde gözler önüne serdi.







KİMSENİN ALAKASI YOK
 
Maaş zammı gündemi sarsarken, Jorge Jesus'ın PR oyunları da ortaya çıktı. Kurt hoca sözleriyle Arapları sıkıştırdı:
 
- Sadece Fenerbahçe değil, Türkiye'den başka bir takım daha bana teklif yaptı. Türkiye'de üç büyük takım var; Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş. Bu üç takımdan ikisi benimle ilgilendi. İkinci takım şimdilik sır olarak kalmaya devam ediyor.
 
- Aziz Yıldırım (Fenerbahçe Başkan Adayı): Jorge Jesus ile hiç görüşmedim.
- Hakan Safi (Fenerbahçe Başkan Adayı): Jorge Jesus ile temasımız olmadı.
-Beşiktaş Kulübü: Basında çıkan isimlere itibar etmeyin.







71 YAŞINDAKİ ÇAKAL
 
Kısacası 71 yaşındaki Portekizli teknik adamın maaşına zam almak için Türkiye'deki başkanlık seçimlerini ve sosyal medyayı alet ederek ortaya attığı "teklif var" iddiaları boşa düştü. Zamlı kontrat kapma yolundaki tüm bu PR hamleleri "dede işi biliyor" dedirtti.

Amedspor'a Tunceli çocuğu! İsviçre milli takım stoperi

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın geçmiş yıllardaki tekliflerini geri çeviren Eray Cömert'e Süper Lig yolu açıldı

27.05.2026 12:17:00
Haber Merkezi
Amedspor'a Tunceli çocuğu! İsviçre milli takım stoperi
Amedspor'a Tunceli çocuğu! İsviçre milli takım stoperi
Fenerbahçe ve Galatasaray'ın geçmiş yıllardaki tekliflerini geri çeviren Eray Cömert'e Süper Lig yolu açıldı.

Valencia ile sözleşmesi sona erecek 28 yaşındaki tecrübeli savunmacı Amedspor'un radarına girdi. Avrupa'dan da talipleri bulunan uluslararası tecrübeye sahip Tuncelili bir ailenin çocuğu olan oyuncuya Süper Lig'den başka takımlarında da ilgi gösterdiği söyleniyor.

Geçmiş dönemlerde Türk futbolunun iki devi Fenerbahçe ve Galatasaray'ın radarına giren, ancak yapılan teklifleri geri çeviren Eray Cömert için sürpriz bir transfer gelişmesi yaşanıyor. Türk asıllı İsviçreli savunmacıya Süper Lig kapıları ardına kadar açıldı.







SÖZLEŞMESİ SEZON SONU BİTİYOR

İspanya La Liga ekiplerinden Valencia ile olan sözleşmesi resmen sona eren ve bonservisini eline alan 28 yaşındaki tecrübeli stoperin yeni adresi netleşiyor.

Gelen bilgilere göre, Süper Lig'in yeni ve iddialı ekiplerinden Amedspor, boşa çıkan savunma oyuncusunu kadrosuna katmak için kolları sıvadı. Yönetimin, Eray Cömert ve temsilcisiyle ileri düzeyde transfer görüşmeleri yürüttüğü bildirildi.







BAŞKA TAKIMLAR DA PEŞİNDE

Ailesi Tunceli'den İsviçre'ye göç eden ve kariyerinde 20 kez İsviçre Milli Takımı forması giyen başarılı stoperin tek talibi Amedspor değil. Bonservis engelinin bulunmaması ve uluslararası tecrübesiyle dikkat çeken 28 yaşındaki oyuncunun peşinde, Süper Lig'den başka kulüplerin yanı sıra Avrupa'dan da bazı takımların olduğu belirtildi.







İSPANYA VE FRANSA'DA OYNADI

Kariyerinde Basel, Valencia ve Nantes gibi önemli kulüplerin formasını terleten Eray Cömert'in, Türkiye seçeneğine bu kez oldukça sıcak baktığı ve geleceğiyle ilgili kesin kararını kısa süre içinde vereceği ifade edildi.

Dursun Özbek el yükseltti! İşte büyük planı

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in “Yerel başarılar artık bizi kesmez, küresel adımlar atacağız” çıkışının arkasındaki dev plan deşifre oldu

27.05.2026 12:14:00
Haber Merkezi
Dursun Özbek el yükseltti! İşte büyük planı
Dursun Özbek el yükseltti! İşte büyük planı
Gazetemizin geçtiğimiz günlerde duyurduğu Rakuten flörtünü bir nevi doğrulayan açıklamanın ardından, yönetimin NBA Avrupa projesi ve Avrupa göğüs sponsorluğu için Japon deviyle devam ettirdiği süreç oldukça dikkat çekici.






Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in geleceğe yönelik yaptığı vizyoner açıklamalar camiada büyük heyecan yarattı. Türkiye'deki başarıların artık kendilerini tatmin etmediğini vurgulayan Özbek, gözünü tamamen küresel arenaya diktiklerini belirtti. Şöyle dedi Başkan:
 
- Yerel bazlı başarılar ve sponsorluklarla kısıtlı kalmak istemiyorum. Yeni dönemde global adımlar atacağız. Dünyadaki Galatasaray markasını daha güçlü yapacağız. Beni ve tüm Galatasaraylıları artık Türkiye'deki başarılar kesmez.







JAPONLAR BASKETBOL İÇİN HAZIR
 
Dursun Özbek'in bu iddialı çıkışı, spor kulislerinde geniş yankı bulurken, akıllara gazetemizin gündeme getirdiği Rakuten haberini getirdi. Sarı-kırmızılı yönetimin, küresel marka değerini katlayacak dev bir operasyon için kolları sıvadığı biliniyor.
 
Galatasaray, Ekim 2027'de hayata geçmesi planlanan NBA Avrupa Projesi için şimdiden gözünü kararttı. Amerikan basketbol pazarının en büyük küresel ortaklarından olan Japon teknoloji devi Rakuten ile devasa bir bütçeyle masaya oturuldu. Görüşmelerin merkezinde, yeni salonun isim hakkı ve ana sponsorluğunu kapsayan "Rakuten Arena" projesi yer alıyor.







GALATASARAY TEKLİF SUNDU
 
Sarı-kırmızılı yönetim, basketboldaki bu dev bütçeli anlaşmaya zemin hazırlamak adına Japon devine ilk olarak futbolda iş birliği teklif etti.
 
Socar ile sözleşmesi sona eren Galatasaray, Avrupa kupalarında geçerli olacak yeni göğüs sponsorluğu arayışları kapsamında Rakuten'e sürpriz bir teklif sundu.







GLOBAL KULÜP HEDEFİ
 
Galatasaray yönetimi, bu iki aşamalı stratejik hamleyle hem futbolda hem de basketbolda dünya çapında bir sponsorluk gelirine ulaşmayı ve Başkan Dursun Özbek'in işaret ettiği "global kulüp" vizyonunu hayata geçirmeyi hedefliyor.

Salih Özcan ile sadece bir takım ilgileniyor!


 
Borussia Dortmund ile bağlarını kopardıktan sonra bonservisi elinde bulunan Salih Özcan için sıcak gelişmeler yaşanıyor. Türkiye’den gelecek tekliflere açık olan gurbetçi orta saha oyuncusu için 4 büyüklerin hiç birisinden net bir teklif yok. Sadece Trabzonspor'un bir ilgisi olabilir ancak Salih'in istediği rakamlarla olmasına imkan yok.

27.05.2026 11:31:00
Haber Merkezi
Salih Özcan ile sadece bir takım ilgileniyor!
Salih Özcan ile sadece bir takım ilgileniyor!

Borussia Dortmund ile yollarını ayıran ve an itibarıyla bonservisi elinde olan milli futbolcu Salih Özcan, Süper Lig'de kendine yeni bir rota çizmek için kulüp arayışlarını sürdürüyor. Ancak gurbetçi oyuncunun transfer dönemi öncesindeki durumu, Süper Lig devlerinde bambaşka senaryolara yol açmış durumda.







Beşiktaş da istekli değil

Ara transfer döneminde Beşiktaş'ın kapısından dönen Salih Özcan için siyah-beyazlı cephede şu an hiçbir hareketlilik yok. Yönetimin ve transfer komitesinin milli oyuncuyla herhangi bir ilgisi bulunmuyor. Devre arasında gelmeyi kabul etmeyen Salih'i, görevden ayrılan Sergen Yalçın da yeni sezon planlamasında kesinlikle kadrosunda istemiyordu. Futbol aklı olarak göreve gelen Önder Özen'in bu konuda nasıl bir rapor sunacağı ise henüz net değil.







Buruk'un önceliği Atakan

Orta sahaya yerli takviyesi düşünen Galatasaray'ın, bonservisi elinde olan Salih Özcan ile bir dirsek teması yok. Okan Buruk'un listesinin ilk sırasında Salih yer almıyor. Buruk'un bu bölge için kesin ve net önceliği, Stuttgart'ta kaptanlığa kadar yükselen Atakan Karazor.







Fenerbahçe ilgilenmiyor

Orta saha rotasyonu zaten güçlü olan Fenerbahçe cephesinde ise Salih Özcan ismi hiçbir şekilde gündemde yer almıyor. Kadrosunda İsmail Yüksek ve N'Golo Kante gibi iki çok güçlü alternatifi bulunduran sarı-lacivertliler, bu bölgeye yeni bir yerli oyuncu takviyesi yapmayı kesinlikle düşünmüyor.







Trabzonspor 'pahalı' buldu

Dört Büyüklerden bir tek Trabzonspor, Salih Özcan seçeneğine belki sıcak bakabilir ancak burada da karşılıklı beklentiler arasında uçurum var. Bonservisi elinde olan 28 yaşındaki oyuncunun Türkiye haklarından beklentisi yıllık 3-4 milyon Euro civarında. Bordo-mavili kulübün mevcut ekonomik yapısıyla bu rakamları karşılama veya bu maliyetlerin altına girme ihtimali neredeyse sıfır.

Fenerbahçe'de Ederson'un kaderi çizildi! Jorge Mendes uyarmıştı

Aziz Yıldırım'dan radikal bir Ederson kararı geldi. Taraftarın "gitsin" dediği sambacıya sahip çıkan Yıldırım, seçimi kazanması halinde Brezilyalı eldivenle yola devam etme kararı aldı 

27.05.2026 11:20:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'de Ederson'un kaderi çizildi! Jorge Mendes uyarmıştı
Fenerbahçe'de Ederson'un kaderi çizildi! Jorge Mendes uyarmıştı
Fenerbahçe'de yaklaşan seçim öncesi Aziz Yıldırım'dan radikal bir Ederson kararı geldi. Camianın ve taraftarın bir kısmının "gitsin" dediği sambacıya sahip çıkan Yıldırım, seçimi kazanması halinde Brezilyalı eldivenle yola devam etme kararı aldı. Astronomik kaleci maliyetlerinin ve yeni bir macera arayışının takımı krize sokacağını düşünen Yıldırım ve ekibinin bu hamlesi Jorge Mendes'in, Hakan Safi'ye tavsiyesiyle de uyuşuyor.






Fenerbahçe'de haziran başında yapılacak seçim öncesi başkan adaylarının hamleleri ve transfer kulisleri baş döndürücü bir hıza ulaştı. Bu sırada Aziz Yıldırım'dan "aklı selim" bir hamle geldi. Camianın ve taraftarın bir kısmının performansını eleştirdiği ve "gitsin" yorumları yaptığı Ederson için Yıldırım'dan radikal bir hamle geldi: Efsane başkan seçilirse Ederson'la devam edecek.






EDERSON'DAN İYİSİ ÇOK ZOR BULUNUR

Aziz Yıldırım tarafının bu kararı almasındaki en büyük etken, piyasada Ederson'dan daha kaliteli ve kalibresi yüksek bir kaleci bulmanın neredeyse imkansız olması. Yeni bir kaleci transferinin sadece astronomik bir maliyet getirmekle kalmayacağını, aynı zamanda Ederson'un kalitesinin altında kalacak bir ismin takımda çok daha büyük krizlere yol açacağını düşünen Yıldırım ve ekibi, Ederson'la devam edip bütçeyi diğer bölgelere harcamayı hedefliyor.






JORGE MENDES, SAFİ'YE ANLATMIŞTI

Bu arada akıllara gazetemizin yaklaşık 15 gün önce yaptığı "Hakan Safi'ye dev tavsiye: Ederson Fenerbahçe'de kalsın" haberi akıllara geldi.






Asensio, Semedo ve Ederson gibi dünya yıldızlarının haklarını elinde bulunduran Jorge Mendes ile masaya oturan Hakan Safi, Portekizli menajerden "Ederson krizini çözmesi" tavsiyesi almıştı.






Ederson'un hala dünyanın en iyi 5-10 kalecisi arasında yer aldığını yedeği Livakovic'in de bu listede olduğunu hatırlattı. Elindeki en iyi kaleci Diogo Costa'yı (Porto) Fenerbahçe'ye gelmeye ikna edemeyeceğini savundu.

Guirassy'nin Fenerbahçe'ye maliyeti Osimhen'i geçecek

Fenerbahçe’de başkanlık seçimi öncesi tırmanan transfer popülizmi, geri dönülemez bir mali kaosa sürükleme riski taşıyor

27.05.2026 11:10:00
Haber Merkezi
Guirassy'nin Fenerbahçe'ye maliyeti Osimhen'i geçecek
Guirassy'nin Fenerbahçe'ye maliyeti Osimhen'i geçecek
Fenerbahçe'de başkanlık seçimi öncesi tırmanan transfer popülizmi kulübü geri dönülemez bir mali kaosa sürükleme riski taşıyor. Aziz Yıldırım'ın işaret ettiği Serhou Guirassy transferinin perde arkasındaki devasa rakamlar gün yüzüne çıktı. Sözleşmesindeki 35 milyon euro'luk özel serbest kalma maddesi sarı-lacivertlileri kapsamazken, Dortmund'da servet kazanan 30 yaşındaki Gineli golcünün imza parası, imaj hakları ve bonuslarla birlikte Fenerbahçe'den yıllık talebi tam 25 milyon euro'yu buluyor.






Başkanlık seçimi öncesi transfer hareketliliği Fenerbahçe'de ciddi boyutlara ulaştı. İki başkanın da sadece paradan ve transferlerden bahsetmesi, kendilerine sorulan soruların da sadece transferlerle ilgili olması camianın 'aklı selim' insanlarının gözünü korkutuyor.






35 MİLYON EURO FENERBAHÇE İÇİN DEĞİL

Son olarak başkan adaylardan Aziz Yıldırım, "bazı oyuncuların çıkış maddesi var. Çıkış maddesini zaten yatıracağız. 60'a (milyon euro) falan gerek kalmayacak" açıklaması transfer beklentisi içinde bekleyen taraftarın gönlünde heyecan yarattı. İddialara göre, Yıldırım'ın işaret ettiği isim Serhou Guirassy.






Transferin önünü açacak olan sözleşmesinde yer alan serbest kalma maddesine göre; 1 Temmuz-31 Temmuz arası sözleşmede belirlenen kulüpler (Man.City, Barcelona ve Real Madrid vb...)  35 milyon euro yatırarak Dortmund'u devre dışı bırakabiliyor. Ancak bu takımlar arasında Fenerbahçe'nin adı yer almıyor. Fenerbahçe'nin Guirassy'yi alması için ödemesi gereken rakam 42 milyon euro.






İŞTE DORTMUND'DAKİ SÖZLEŞMESİ

30 yaşındaki Gineli santrfor, 2028 yılına kadar sözleşmesinin bulunduğu Dortmund'da da servet kazanıyor. Süle'nin (10 milyon euro) ardından takımın en yüksek maaş alan ikinci oyuncusu olan Guirassy'nin mevcut gelir tablosu şöyle:

- Garanti Maaşı: Yıllık net 9.4 milyon euro
- Bonuslar: Performans maddeleriyle bu rakam 11 milyon euro seviyesine çıkıyor.
- Skor Katkısı: 20 gol + asist barajına ulaştığında 250 bin euro ekstra prim.
- Puan Başına Prim: İlk 11 başladığı maçlarda alınan her puan başına 15 bin euro.
- Başarı Ortaklığı: Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final (2 milyon euro), Bundesliga şampiyonluğu (1 milyon euro)






OSIMHEN'DEN FAZLASINI İSTİYOR

Guirassy, Fenerbahçe'ye gelmek için Dortmund'daki kazancını ikiye katlamak istiyor. Yıldız golcünün başkan adaylarından talepleri (Aziz Yıldırım'la beraber Hakan Safi de istiyor) bonuslar dahil yıllık 25 milyon euro (Osimhen 21 milyon euro kazanıyor) civarında.

- 15 milyon euro net garanti maaş.
- İmaj hakları, sadakat bonusu ve imza parası olarak ekstra 10 milyon Euro.
- Dortmund'da olduğu gibi; puan, asist ve gol odaklı ekstra başarı bonusları.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.