logo
28 MAYIS 2026

UNIVERSIADE 2005

17.08.2005 00:00:00
Bugün 11 dalda müsabakalar var23. Dünya Üniversiteler Spor Oyunları'na, bugün 11 daldaki müsabakalarla devam edilecek. Oyunlarda bugün basketbolda erkekler ve bayanlar, voleybolda erkekler, atlama, atletizm, eskrim, sutopu, yüzme, tenis, tekvando, grekoromen güreş ve yelken dallarında müsabakalar yapılacak ve Türk sporcuları bunların tümünde mücadele edecek. Oyunlarda bugün Türk sporcularının müsabaka programı şöyle:Atlama:10.00 Erkekler 1 metre tramplen atlama eleme ve final müsabakaları(Narlıdere Yüzme Havuzu)Atletizm: 10.00-12.00 ve 18.00-21.30 6 branşta finaller, diğer branşlarda elemeler (Atatürk Stadı)Basketbol:15.00 Türkiye-Sırbistan&Karadağ (erkekler 2. tur) (Atatürk Spor Salonu)17.15 (Bayanlar yarı final maçı)(Halkapınar Spor Salonu) veya(Bayanlar klasman maçı)(Fuar Celal Atik Spor Salonu)Eskrim:10.00-19.00 Erkekler epe ve bayanlar kılıç takım eleme ve final müsabakaları(Kültürpark 2 nolu salon)Sutopu:18.30 Türkiye, bu geceki çeyrek finali yitirirse Sırbistan&Karadağ-İspanya maçının mağlubuyla klasman maçı yapacak (Atatürk Yüzme Tesisleri)Tenis:10.00 Tek erkekler ve çift bayanlarda çeyrek, tek bayanlar, çift erkekler ve karışık çiftlerde yarı final maçları(Karşıyaka Tenis Merkezi)Grekoromen Güreş:60, 74 ve 96 kilolarda eleme ve final müsabakaları (10.00-13.00 ve17.00-20.00)(Özel Yamanlar Lisesi Spor Salonu)Tekvando:09.00-20.00 Erkeklerde 72 ve artı 84, bayanlarda 59 ve artı 72 kilolarda eleme ve final müsabakaları (Kültürpark 4 nolu salon)Erkekler Voleybol:15.00 Türkiye-Polonya (çeyrek final)(Karşıyaka Spor Salonu)Yelken:13.00 6 sınıfta 5. ve 6. yarışlar(Karşıyaka yelken parkuru)Yüzme:8 kategoride 09.30 elemeler, 17.30 finaller (Manisa Valiliği İl Özel İdaresi Yüzme Havuzu)

Beşiktaş'a 'ayı' gibi sol bek! Operasyonu Adalı yürütüyor

Vlachimidos ve Pavlidis hamleleri için İspanya’ya giden Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, Sevilla forması giyen ve güçlü fiziği nedeniyle "Oso" (Ayı) lakabıyla anılan 22 yaşındaki sol bek Joaquín Martínez Gauna için resmen devreye girdi

28.05.2026 12:07:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'a 'ayı' gibi sol bek! Operasyonu Adalı yürütüyor
Beşiktaş'a 'ayı' gibi sol bek! Operasyonu Adalı yürütüyor
Vlachimidos ve Pavlidis hamleleri için İspanya'ya giden Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, Sevilla forması giyen ve güçlü fiziği nedeniyle "Oso" (Ayı) lakabıyla anılan 22 yaşındaki sol bek Joaquín Martínez Gauna için resmen devreye girdi. Fransız Strasbourg'un da peşinde olduğu genç yetenek için bonuslar hariç 5 milyon Euro'luk bir teklif sunulurken, transferin kaderini oyuncunun sözleşmesindeki boşluk belirleyecek.






Yeni sezon kadro yapılanması doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, savunmanın solunu yetenekli ve potansiyel bir isimle güçlendirmek için harekete geçti. Siyah-beyazlı yönetim, Sevilla forması giyen ve güçlü fiziği nedeniyle "Oso" (Ayı) lakabıyla anılan 22 yaşındaki Joaquín Martínez Gauna'yı gündemine aldı.






5 MİLYON EURO'LUK TEKLİF

Sol bek pozisyonunu uzun yıllar güvence altına almak isteyen Beşiktaş, genç oyuncu için kesenin ağzını açtı. Siyah-beyazlıların, Sevilla kulübüne bonuslar hariç net 5 milyon Euro değerinde resmî bir teklif ilettiği iddia edildi. Kulübüyle 2027 yılına kadar sözleşmesi bulunan İspanyol sol bek için Fransa'nın Strasbourg kulübünün de devrede olduğu ve transfer piyasasında ciddi bir rekabetin yaşandığı iddia edildi.






SCOUT VE MENAJER TAVSİYESİ

Operasyonun perde arkasındaki detaylar da netleşmeye başladı. Alınan bilgilere göre transferi bizzat Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı yürütüyor. Vlachimidos ve Pavlidis transferlerine nokta koymak adına İspanya'ya çıkarma yapan Başkan Adalı, burada önemli bir scout ve menajer tavsiyesi aldı.






SÖZLEŞMESİNDE YER ALAN BOŞLUK

Adalı'ya eşlik eden menajerin, Oso'nun sergilediği üstün performansın yanı sıra sözleşmesinde yer alan hukuki bir boşluktan bahsetmesi üzerine siyah-beyazlılar harekete geçti. Bu fırsatı kaçırmak istemeyen Başkan Adalı, oyuncunun şartlarını masaya yatırarak Sevilla ile ilk resmî temasları kurdu.

Filipe Luis bahane, Serdar Topraktepe şahane

Beşiktaş’ta teknik direktörlük koltuğu için Filipe Luís ile dirsek teması devam ediyor. Madalyonun diğer tarafında ise yasal ve bürokratik gerçekler var

28.05.2026 11:19:00
Haber Merkezi
Filipe Luis bahane, Serdar Topraktepe şahane
Filipe Luis bahane, Serdar Topraktepe şahane
Beşiktaş'ta teknik direktörlük koltuğu için Filipe Luís ile dirsek teması devam ediyor. Madalyonun diğer tarafında ise yasal ve bürokratik gerçekler var.

Bu da siyah-beyazlıların öz evladı Serdar Topraktepe'yi bir kez daha kilit bir figür haline getirdi. Brezilyalı hocanın UEFA Pro Lisansı olmaması işleri Topraktepe ile çözülmesine neden olacak.

Beşiktaş'ta teknik direktör arayışları baş döndüren bir trafiğe sahne oluyor. Siyah-beyazlılar, Avrupa futbolunda adı sıkça anılan Filipe Luís'i takımın başına getirmek istiyor. İddialara göre; Beşiktaş Futbol Direktörü Önder Özen ve ünlü menajer Ahmet Bulut, Portekiz'de Brezilya teknik adamla bir araya geldi.







BAZI GÜVENCELER VERİLMESİNİ İSTİYOR

Avrupa kariyerine Beşiktaş gibi köklü bir camiada başlamaya sıcak bakan Filipe Luis iddialara göre siyah-beyazlıların projesine "evet" demeye yakın. Transferin resmiyete dökülmesi için geriye kalan tek kriter; yönetimin Luís ile aynı vizyonda buluşması ve iddialı bir kadro yapılanması için güvence vermesi.







TFF'YE GÖRE TÜRKİYE'DE ÇALIŞAMAZ

Son dönemde adı Chelsea, Leverkusen, Strasbourg, Benfica ve ezeli rakip Fenerbahçe ile de anılan Filipe Luís'in Avrupa piyasasındaki değeri her geçen gün katlanıyor. Görüşmeler olumlu yönde ilerlese de tarafların önünde ciddi bir yasal engel var.

Filipe Luís'in elinde şu anda Güney Amerika Futbol Konfederasyonu'na ait CONMEBOL A Lisansı var. TFF talimatlarına göre ise, Süper Lig'de teknik direktör olarak kulübede yer alabilmek için UEFA Pro Lisans şartı aranıyor.







TFF'YE TOPRAKTEPE İSMİ VERİLECEK

Beşiktaş yönetimi, bu lisans krizini son dönemde sık sık takımın başına geçen Serdar Topraktepe ile çözmeyi planlıyor.  TFF'ye resmi teknik direktör olarak UEFA Pro Lisans sahibi Serdar Topraktepe bildirilecek. Filipe Luís ise kağıt üzerinde farklı bir statüyle (danışman, menajer veya antrenör) kulübede yer alarak takımı fiilen yönetecek.







SERGEN YALÇIN A TAKIMDAN GÖNDERDİ

Son dönemde Beşiktaş'a gelen tüm yabancı teknik adamların ekibinde yer alan ve kulüp yapısını en iyi bilen isimlerden biri olan Topraktepe, bu projenin kilit figürü konumunda.

Geçmişte teknik direktör Sergen Yalçın tarafından A takım teknik heyetinden çıkarılan ancak kulüp bünyesinde farklı görevlerde çalışmaya devam eden Topraktepe, yeni dönemde Filipe Luís'in en büyük yardımcısı ve köprüsü olacak.

Beşiktaş İspanyolları dondurdu! Sevilla kolunu kımıldatamadı

Beşiktaş, Yunanistan Milli Takımı'nın dünyaca ünlü kalecisi Odysseas Vlachodimos için İspanya’ya çıkarma yaptı

28.05.2026 11:09:00
Haber Merkezi
Beşiktaş İspanyolları dondurdu! Sevilla kolunu kımıldatamadı
Beşiktaş İspanyolları dondurdu! Sevilla kolunu kımıldatamadı
Beşiktaş, Yunanistan Milli Takımı'nın dünyaca ünlü kalecisi Odysseas Vlachodimos için İspanya'ya çıkarma yaptı. Siyah-beyazlı kurmayların milyon euro'luk dev sözleşmeyle yürüttüğü operasyon karşısında Sevilla adeta donakaldı.

Başarılı eldivenin haklarını elinde bulunduran Premier Lig ekibi Newcastle United'a da resmi teklifi sunan Beşiktaş, uyguladığı agresif stratejiyle Endülüs ekibini devre dışı bıraktı.

Beşiktaş transfer piyasasında ses getirecek bir operasyon için tam gaz çalışıyor. Siyah-beyazlılar, Yunanistan Milli Takımı'nın dünyaca ünlü kalecisi Odysseas Vlachodimos'u kadrosuna katmak için İspanya'ya çıkarma yaptı, Sevilla'nın tüm planlarını altüst etti.

İspanyol VamosMiSevillaFC.'nin doğruladığı bilgilere göre; Beşiktaş'ın bu agresif hamlesi sonrası Sevilla, başarılı eldiveni takımda tutma ümidini tamamen kesti.







MENAJERİ VE KALECİYLE ANLAŞILDI

Kalede dünyaca ünlü bir isim görmek isteyen Beşiktaş, transferi bitirmek için beklememe kararı aldı. Siyah-beyazlıların temsilcileri, Vlachodimos'un menajerleriyle yüz yüze görüşmek üzere acilen Sevilla'ya gitti. İspanya'da gerçekleşen bu kritik zirvede, Beşiktaş yönetiminin tecrübeli kaleciyi ikna etmek adına milyon euro'luk göz kamaştırıcı bir sözleşme teklifi sunduğu bildirildi.







NEWCASTLE'A DA TEKLİF YAPILDI

Beşiktaş ayrıca transferin Sevilla ayağını tamamen devre dışı bırakacak usta işi bir strateji izliyor. Oyuncu şu anda kiralık statüsünde olduğu için, siyah-beyazlı yönetim Vlachodimos'un haklarını elinde bulunduran Premier Lig ekibi Newcastle United'a da satın alma teklifi sundu. Bu bitirici hamleyle birlikte, Sevilla'nın başarılı kaleciyi elinde tutmak için yapabileceği tüm manevra şansı ortadan kaldırıldı.







SERGEN YALÇIN VETO ETTİ

Beşiktaş'ın bu gövde gösterisi ve bitirici hamleleri karşısında havlu atan Sevilla ise kaleci arayışlarında B planına geçmek zorunda kaldı. Endülüs ekibi, devre arasında teknik direktör Sergen Yalçın'ın transferini veto ettiği Leeds United'ın kalecisi Illan Meslier'i kadrosuna katmak için yeniden çalışmalara başladı.

Talisca özel jetine ismini yazdırdı

Fenerbahçe'nin yıldızı Talisca, saha içindeki futbol kimliğinin ötesine geçerek saha dışındaki müzik yaşamıyla ezberleri bozmaya devam ediyor

28.05.2026 11:07:00
Haber Merkezi
Talisca özel jetine ismini yazdırdı
Talisca özel jetine ismini yazdırdı
Fenerbahçe'nin yıldızı Talisca, saha içindeki futbol kimliğinin ötesine geçerek saha dışındaki müzik yaşamıyla ezberleri bozmaya devam ediyor.

Yoğun geçen sezonun ardından eşi Carolaine Freitas ile birlikte lüks bir tatile çıkan golcü oyuncu, havaalanına geldiği 500 bin dolarlık ultra lüks aracı ve isminin baş harfleriyle bezeli özel jetiyle kendisinden söz ettirmeyi başardı.

Talisca sezonun sona ermesinin ardından tatile çıktı. Sosyal medyada büyük yankı uyandıran lüks tatil görüntüleriyle dikkat çeken yıldız Fenerbahçeli futbolcu, saha dışındaki çok yönlü kariyeriyle de adından söz ettiriyor.

Eşi Carolaine Freitas ile tatile çıkan Talisca, sosyal medyada dolaşıma giren bir videosuyla gündeme oturdu.







500 BİN DOLAR'LIK LÜKS ARAÇ

Görüntülerde havaalanına yaklaşık 500 bin dolar değerindeki lüks bir araçla vardığı, ardından kendisi için hazırlanan özel bir jete doğru ilerlediği görülüyor. Uçağın yan tarafında yer alan ve sporcunun baş harflerinden oluşan özel tasarım görsel kimlik detayı dikkatlerden kaçmıyor.

ASKERİ DİSİPLİNLE ÇALIŞIYOR

Son yıllarda bir hobiden öteye geçerek dijital platformlarda düzenli yayınlar yapan yapılandırılmış bir faaliyete dönüşen bu ikinci kariyerinde yıldız oyuncu, "Spark" sahne adını kullanıyor. Boş zamanlarını şarkı kaydetmek, söz yazmak ve yeni albümler planlamak için kullanan sporcu, rutinini adeta askeri bir disiplinle yönetiyor.







YENİ EP'Sİ YAYINLANDI

Maç dönemlerinde tamamen Fenerbahçe ile antrenmanlara, maçlara ve seyahatlere odaklanıyor. Tatil dönemlerinde evindeki özel stüdyosuna ayırdığı zamanı artırıyor; kayıt seanslarına ağırlık veriyor.







Spark, geçtiğimiz ay "Ciclos" (Döngüler) adını taşıyan yeni EP'sini müzikseverlerin beğenisine sundu. Çağdaş R&B çizgilerini taşıyan albümün prodüktörlüğünü, Spark'ın sık sık birlikte çalıştığı TX ve destek ekibi üstlendi.

Trabzonspor'un rakibi Arda Turan! 18'lik Sambacı için çılgın yarış

Gelecek sezon şampiyonluğa oynayacak güçlü bir kadro kurmak için transfer çalışmalarına hız veren Trabzonspor, aradığı genç yıldızı Brezilya’da buldu

27.05.2026 13:10:00
Haber Merkezi
Trabzonspor'un rakibi Arda Turan! 18'lik Sambacı için çılgın yarış
Trabzonspor'un rakibi Arda Turan! 18'lik Sambacı için çılgın yarış
Gelecek sezon şampiyonluğa oynayacak güçlü bir kadro kurmak için transfer çalışmalarına hız veren Trabzonspor, aradığı genç yıldızı Brezilya'da buldu. Bordo-mavililer, Flamengo forması giyen 18 yaşındaki kanat oyuncusu Ryan Roberto'yu kadrosuna katmak için 6 milyon euro'luk devasa bir teklifle masaya oturdu. Bu transferde Arda Turan faktörüyle Shakhtar da devreye girdi. Diğer talipler CSKA ve Lille.






Trabzonspor transfer komitesi, gelecek vaat eden yetenekleri kadrosuna katma stratejisi doğrultusunda rotayı bir kez daha Brezilya'ya çevirdi.

Globo Esporte'nin iddiasına göre bordo-mavililer, Flamengo forması giyen 18 yaşındaki kanat oyuncusu Ryan Roberto'yu gözüne kestirdi.






6 MİLYON EURO'LUK DEV TEKLİF

Geleceğin en büyük yıldız adayları arasında gösterilen Ryan Roberto için Avrupa transfer piyasası cıvıl cıvıl.

Genç Sambacı için Fransa'dan Lille, Ukrayna'dan Arda Turan'ın takımı Shakhtar Donetsk ve Rusya'dan CSKA Moskova ciddi şekilde devreye girmiş durumda.

Ancak bu transfer yarışında en somut ve agresif adımı atan kulüp Trabzonspor oldu. Karadeniz devi, Brezilya ekibinin kapısını 6 milyon euro'luk devasa bir teklifle çalarak görüşmeleri resmen başlattı.






OYUNCU BU DÖNEM AYRILMAK İSTEMİYOR

Bordo-mavililerin bu çılgın teklifine rağmen, genç forvet oyuncusunu hemen ikna etmek kolay görünmüyor. Globo'nun haberine eklediği kritik detaylara göre; oyuncunun bu yaz döneminde takımdan ayrılması beklenmiyor.






İMZA PARASI KAZANMAK İSTİYORLAR

Flamengo ile sözleşme uzatmaya yanaşmayan Ryan Roberto'nun menajerleri ise tamamen farklı bir strateji peşinde. Oyuncunun sözleşme durumunu koz olarak kullanmak isteyen menajerler, önümüzdeki sonbahar döneminden itibaren taliplilerle bedelsiz transfer (bunu imza parası avantajına çevirerek) üzerinden masaya oturmayı planlıyor.

Fenerbahçe'nin başkan adayı Hakan Safi olmak ne kadar?

Forbes listelerini zorlayan yüz milyonlarca dolarlık servetine ve devasa holding yatırımlarına rağmen düne kadar sadece iş dünyasının tanıdığı bir isim olan Hakan Safi, Fenerbahçe başkan adaylığı süreci ve peş peşe patlattığı transfer iddialarıyla Türkiye'nin en çok aranılan figürlerinden biri oldu

27.05.2026 13:06:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'nin başkan adayı Hakan Safi olmak ne kadar?
Fenerbahçe'nin başkan adayı Hakan Safi olmak ne kadar?
Forbes listelerini zorlayan yüz milyonlarca dolarlık servetine ve devasa holding yatırımlarına rağmen düne kadar sadece iş dünyasının tanıdığı bir isim olan Hakan Safi, Fenerbahçe başkan adaylığı süreci ve peş peşe patlattığı transfer iddialarıyla Türkiye'nin en çok aranılan figürlerinden biri oldu. Futbolun sunduğu bu akılalmaz "kitlesel bilinirliği" kullanmadan, konvansiyonel medya ve agresif reklam stratejileriyle aynı zihin payını satın almak için ne kadar harcaması gerekirdi?






İş dünyasında Safiport Liman İşletmeciliği, şeker fabrikaları ve madencilik yatırımlarıyla tanınan, Forbes listelerindeki yüz milyonlarca dolarlık servete sahip Hakan Safi, son dönemde Türkiye gündemini en çok işgal eden figürlerden biri.

Önce Kerem Aktürkoğlu transferindeki rolü, ardından dünyaca ünlü futbol efsanesi Paolo Maldini ile masaya oturması ve Fenerbahçe başkanlığı vizyonu, onu her gün ulusal TV kanallarında saatlerce canlı yayına çıkan, Google'da ismi en çok aratılan isimlerden biri haline getirdi.






İŞTE FATURASI BU ŞEKİLDE ÇIKARILDI

Arkasında milyonlarca taraftarın dinamizmi olmadan, sadece ticari başarılarıyla tanınan başka bir iş insanı bu seviyede bir kitlesel popülariteyi yakalamak isteseydi ne yapmalıydı?

Deneyimli PR ve marka uzmanları, futbolun sunduğu bu organik gücü geleneksel reklam ve iletişim yöntemleriyle taklit etmenin "faturasını" çıkardı.






RTÜK'ÜN KURALLARINA BİLE AYKIRI

PR uzmanlarına göre; ticari bir markanın patronunu televizyon kanallarında her gün 1-2 saat tutmak, geleneksel yayıncılık kuralları ve RTÜK mevzuatları gereği imkansız. Kanallar, bu isimleri reklam parası aldıkları için değil, "reyting garantisi" sundukları için ekranlarında ağırlıyor.

Uzmanların hazırladığı projeksiyona göre, futbol dışı bir iş insanının Hakan Safi'nin ulaştığı "haftalık erişim sıklığı" ve "toplumsal görünürlük" seviyesine ulaşması için yıllık yaklaşık 22 milyon dolar'ı gözden çıkarması gerekiyor.






İŞTE KALEM KALEM HARCAMASI GEREKENLER

- TV Ana Akım Program ve Kuşak Sponsorlukları: 9 milyon dolar
(Ulusal haber kanallarında her hafta prime-time kuşaklarında özel programlar ve içerik ortaklıkları)

-Dijital Dominasyon ve Keşfet Algoritması: 6.5 milyon dolar
(Büyük haber sitelerinde her gün manşet reklamları, Google SEO operasyonları ve YouTube'un en büyük bağımsız programlarına düzenli sponsorluklar)

-"Maldini Efekti" (Global Network ve Prestij): $5 milyon dolar

- Ajans Hizmeti ve Kriz Yönetimi Bedeli: $1.5 milyon dolar.






HİÇ BİR İŞADAMI BUNU YAKALAYAMAZ

Yılda 22 milyon dolar harcayan bir iş insanı, sokaktaki herkes tarafından tanınan, saygı duyulan ve merak edilen bir figür haline gelebilir. Ancak harcanan milyonlarca dolara rağmen, kitlelerin bir futbol kulübü başkanına duyduğu o "tutku, aidiyet, aşk ve fanatizm" karışımı duyguyu geleneksel reklamla satın almak imkansız.

Jorge Jesus Fenerbahçe'yi kullanarak servet kazandı

Türkiye’deki başkanlık seçimlerini ve transfer gündemini satranç tahtası gibi kullanarak Suudi Arabistan’da servetine servet katan Jorge Jesus’un devasa PR tezgahı deşifre oldu! Al-Nassr’daki 12 milyon Euro'luk maaşını yetersiz bularak gözünü daha fazlasına diken Portekizli kurt hoca, "Fenerbahçe ve Beşiktaş benimle ilgileniyor, Türkiye’den astronomik teklifler var" algısını sosyal medya ve dış basın üzerinden köpürterek Arapları köşeye sıkıştırdı

27.05.2026 12:27:00
Haber Merkezi
Jorge Jesus Fenerbahçe'yi kullanarak servet kazandı
Jorge Jesus Fenerbahçe'yi kullanarak servet kazandı
Geçtiğimiz yaz Cristiano Ronaldo'nun talebiyle Al-Nassr'da teknik direktörlük koltuğuna oturan Jorge Jesus, Suudi Arabistan'da krallar gibi... ancak aldığı para kendisine yetmedi. 1 yıllık sözleşmesi kapsamında net maaşı ve bonuslarıyla yıllık 12 Euro kazancı olan deneyimli teknik adam yaptığı "PR hamleleriyle" maaşını 18 milyon Euro'ya güncelledi.






CİDDİ BİR ZAM ALDI
 
Portekiz basını son dönemde Jorge Jesus'un eski takımı Fenerbahçe'den yıllık 15 milyon Euro'luk astronomik bir teklif aldığını ileri sürüyordu. Ancak Al-Nassr'ın yaptığı yüzde 50'lik zam hamlesi, tecrübeli hocanın Arabistan'da kalacağını ve iddiaların sadece kağıt üzerinde kaldığını net bir şekilde gözler önüne serdi.







KİMSENİN ALAKASI YOK
 
Maaş zammı gündemi sarsarken, Jorge Jesus'ın PR oyunları da ortaya çıktı. Kurt hoca sözleriyle Arapları sıkıştırdı:
 
- Sadece Fenerbahçe değil, Türkiye'den başka bir takım daha bana teklif yaptı. Türkiye'de üç büyük takım var; Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş. Bu üç takımdan ikisi benimle ilgilendi. İkinci takım şimdilik sır olarak kalmaya devam ediyor.
 
- Aziz Yıldırım (Fenerbahçe Başkan Adayı): Jorge Jesus ile hiç görüşmedim.
- Hakan Safi (Fenerbahçe Başkan Adayı): Jorge Jesus ile temasımız olmadı.
-Beşiktaş Kulübü: Basında çıkan isimlere itibar etmeyin.







71 YAŞINDAKİ ÇAKAL
 
Kısacası 71 yaşındaki Portekizli teknik adamın maaşına zam almak için Türkiye'deki başkanlık seçimlerini ve sosyal medyayı alet ederek ortaya attığı "teklif var" iddiaları boşa düştü. Zamlı kontrat kapma yolundaki tüm bu PR hamleleri "dede işi biliyor" dedirtti.

Paolo Maldini Fenerbahçe'nin geleceğini planlıyor

Fenerbahçe'de başkan adayı Hakan Safi'nin özel davetlisi olarak İstanbul'a gelen AC Milan'ın efsanevi kaptanı Paolo Maldini'nin Ali Sami Yen Stadyumu'ndaki atmosfer için geçmişte söylediği "Beni orada sadece 25 bin kişi olduğuna kimse inandıramaz" sözleri akıllara geldi. Efsane savunmacı bu kez de Fenerbahçe ile AC Milan arasındaki çarpıcı tarihsel ve kültürel benzerliklere dikkat çekti

27.05.2026 12:21:00
Haber Merkezi
Paolo Maldini Fenerbahçe'nin geleceğini planlıyor
Paolo Maldini Fenerbahçe'nin geleceğini planlıyor
AC Milan'ın efsanevi kaptanı Paolo Maldini, başkan adayı Hakan Safi'nin misafiri olarak geldiği İstanbul'dan evine döndü. Efsane isim, Türk futbolu ve Fenerbahçe hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Oyunculuk döneminde sarı-lacivertli ekibe karşı mücadele ettiğini hatırlatan unutulmaz savunmacı ilginç ifadeler kullandı:
 
- Fenerbahçe, oyuncu olduğum dönemden beri bildiğim bir kulüp. Çok köklü bir camia. Milan ile çok benzer noktaları var. Çok ateşli bir taraftara sahip olduğunu biliyorum.







SAMİ YEN'E ÖVGÜLER DİZMİŞTİ
 
eçmişte Galatasaray'ın eski stadı Ali Sami Yen için söylediği "Beni kimse orada sadece 25 bin kişi olduğuna inandıramaz" sözleriyle Türk taraftarının tutkusuna olan hayranlığını gizlemeyen Maldini'nin işaret ettiği "Milan ve Fenerbahçe" benzerlikleri ise iki kulübün köklü tarihini ve ortak noktalarını yeniden gündeme getirdi.







AC MILAN VE FENERBAHÇE'NİN BENZER YANLARI
 
Her iki kulüp de kuruluş dönemlerinde şehirlerindeki ezeli rakiplerine karşı daha halkçı bir kimlikle özdeşleşti. Milano'da AC Milan daha çok işçi sınıfı tarafından desteklenirken, ezeli rakibi Inter burjuvaziyi temsil ediyordu.
 
Benzer şekilde Fenerbahçe, İstanbul'un Anadolu yakasında kurulup geniş halk kitlelerine yayılırken; rakibi Galatasaray daha çok lise kökenli ve elit bir tabana, Beşiktaş ise semt kültürüne dayanıyordu.







MALDİNİ'NİN HAYALİ ORTAYA ÇIKTI
 
Bu arada Il Giornale gazetesi, Maldini'nin şu anda tereddüt ettiğini, asıl hayalinin AC Milan'ın başına geri dönmek olduğunu, mevcut yönetimle bunun imkansız olduğunu ancak gelecekte ihtimal dışı olmadığını yazdı. Gazete ayrıca Maldini, İtalya Futbol Federasyonu'nun (FIGC) başına geçmesi durumunda Malago'nun ekibine katılma konusunda da ikna olmuş görünmüyor.

Amedspor'a Tunceli çocuğu! İsviçre milli takım stoperi

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın geçmiş yıllardaki tekliflerini geri çeviren Eray Cömert'e Süper Lig yolu açıldı

27.05.2026 12:17:00
Haber Merkezi
Amedspor'a Tunceli çocuğu! İsviçre milli takım stoperi
Amedspor'a Tunceli çocuğu! İsviçre milli takım stoperi
Fenerbahçe ve Galatasaray'ın geçmiş yıllardaki tekliflerini geri çeviren Eray Cömert'e Süper Lig yolu açıldı.

Valencia ile sözleşmesi sona erecek 28 yaşındaki tecrübeli savunmacı Amedspor'un radarına girdi. Avrupa'dan da talipleri bulunan uluslararası tecrübeye sahip Tuncelili bir ailenin çocuğu olan oyuncuya Süper Lig'den başka takımlarında da ilgi gösterdiği söyleniyor.

Geçmiş dönemlerde Türk futbolunun iki devi Fenerbahçe ve Galatasaray'ın radarına giren, ancak yapılan teklifleri geri çeviren Eray Cömert için sürpriz bir transfer gelişmesi yaşanıyor. Türk asıllı İsviçreli savunmacıya Süper Lig kapıları ardına kadar açıldı.







SÖZLEŞMESİ SEZON SONU BİTİYOR

İspanya La Liga ekiplerinden Valencia ile olan sözleşmesi resmen sona eren ve bonservisini eline alan 28 yaşındaki tecrübeli stoperin yeni adresi netleşiyor.

Gelen bilgilere göre, Süper Lig'in yeni ve iddialı ekiplerinden Amedspor, boşa çıkan savunma oyuncusunu kadrosuna katmak için kolları sıvadı. Yönetimin, Eray Cömert ve temsilcisiyle ileri düzeyde transfer görüşmeleri yürüttüğü bildirildi.







BAŞKA TAKIMLAR DA PEŞİNDE

Ailesi Tunceli'den İsviçre'ye göç eden ve kariyerinde 20 kez İsviçre Milli Takımı forması giyen başarılı stoperin tek talibi Amedspor değil. Bonservis engelinin bulunmaması ve uluslararası tecrübesiyle dikkat çeken 28 yaşındaki oyuncunun peşinde, Süper Lig'den başka kulüplerin yanı sıra Avrupa'dan da bazı takımların olduğu belirtildi.







İSPANYA VE FRANSA'DA OYNADI

Kariyerinde Basel, Valencia ve Nantes gibi önemli kulüplerin formasını terleten Eray Cömert'in, Türkiye seçeneğine bu kez oldukça sıcak baktığı ve geleceğiyle ilgili kesin kararını kısa süre içinde vereceği ifade edildi.

Beşiktaş'ın yeni hava kuvvetleri komutanı!

Futbol aklı Önder Özen’in sunduğu raporda adı geçen 1.93'lük Gabriele Guarino'nun transferi gerçekleşirse Beşiktaş'ın yeni 'Hava Kuvvetleri Komutanı' olmaya aday

27.05.2026 12:13:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'ın yeni hava kuvvetleri komutanı!
Beşiktaş'ın yeni hava kuvvetleri komutanı!
Futbol aklı Önder Özen'in sunduğu raporda adı geçen 1.93'lük Gabriele Guarino'nun transferi gerçekleşirse Beşiktaş'ın yeni 'Hava Kuvvetleri Komutanı' olmaya aday.

2004 doğumlu İtalyan kule, Beşiktaş'ın aradığı o lider stoper profilinin tam karşılığı. Ancak Torino ve Bologna da pusuda beklerken, siyah-beyazlıların elini çabuk tutması gerekiyor.

Beşiktaş'ta yeni sezonun transfer çalışmaları tüm hızıyla sürerken futbol aklı Önder Özen'den ezber bozacak bir transfer önerisi geldi. Özen, İtalya Serie B'de sergilediği performansla devleri peşine takan 22 yaşındaki Gabriele Guarino'yu yönetimin önüne koydu.







HAVA TOPU SORUNUNA KÖKTEN ÇÖZÜM

Süper Lig'de şampiyonluk yarışının uzağında kalan ve gelecek sezon savunma kurgusunu tamamen değiştirmeyi hedefleyen Beşiktaş'ta yeni futbol dirktörü Özen'e göre 1.93'lük dev stoper, Beşiktaş'ın savunmadaki pek çok krizini kökten çözebilecek bir isim.







YENİ YABANCI STATÜSÜNE UYUYOR

Beşiktaş'ın bu sezon özellikle yan toplarda ve duran top savunmasında yaşadığı ciddi zaafiyetler göz önüne alındığında, Guarino can suyu olabilir.

Henüz 22 yaşında olan İtalyan savunmacı, sert ve hamleli oyun tarzıyla Süper Lig'in fiziksel sertliğine uyum sağlayacak nitelikte. Genç yaşı ve 2004 sonrası oyuncu statüsüne uyumluluğu da Beşiktaş için gelecekte yüksek bonservis beklentisi yaratabilir.







BOLOGNA VE TORINO DA İSTİYOR

Sözleşmesi biten hava topu uzmanı Guillermo Maripan'ın yerini doldurmak isteyen Torino, genç oyuncuyu mercek altına aldı. Savunma rotasyonunu potansiyelli isimlerle genişletmek isteyen Bologna da pusuda bekleyen bir diğer ciddi aday.

Piyasa değeri 2.5 milyon Euro civarında olan ve Empoli ile 2028'e kadar sözleşmesi bulunan İtalyan stoper için Beşiktaş yönetiminin yapacağı hamle merakla bekleniyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.