logo
24 NİSAN 2024

Uzay aracı Starship infilak etti

SpaceX’in uzay aracı Starship infilak etti
04.03.2021 10:57:00 /
Spacex'in Mars ve Ay yolculuğu için tasarladığı uzay aracı Starship'in prototipi yüksek irtifa test uçuşu sırasında yere indikten sonra infilak etti.
 
Elon Musk'ın kurucusu olduğu uzay ve havacılık şirketi SpaceX’in uzay aracı Starship’in prototipi SN10, Texas’ta yüksek irtifa test uçuşu için fırlatıldı. Uzay aracı iniş gerçekleştirdikten 8 dakika sonra infilak etti. Patlamaya rağmen Prototipin uçuş sırasında manevralarını başarıyla gerçekleştirdiği ve başarılı bir iniş yapmayı başardığı belirtildi.
 
SpaceX Mars ve Ay'a yolcu taşımak için geliştirilen Starship prototipleri SN8 ve SN9 daha önce test uçuşu gerçekleştirmiş ve başarısız olmuştu.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.