logo
29 MART 2024

Yahudiler yine Mescid-i Aksa'yı bastı

Yüzlerce fanatik Yahudi'den Mescid-i Aksa'ya baskın
18.07.2021 11:40:00 /
İsrail güçlerinin eşlik ettiği fanatik Yahudiler, Mescid-i Aksa'nın avlusuna baskın düzenledi. İsrail güçleri, baskına karşı çıkan Filistinlilere göz yaşartıcı gaz ve ses bombaları ile müdahale etti.
 
İsrail güçlerinin eşlik ettiği yüzlerce fanatik Yahudi, Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdi. İsrail güçleri, baskına tepki gösteren Filistinlilere göz yaşartıcı gaz ve ses bombaları ile karşılık verdi. İsrail güçlerinin saldırılarında çok sayıda Filistinli yaralandı.
 
Büyük gruplar halinde İsrail polisinin himayesinde Süleyman Mabedi'nin yıkılışının yıl dönümü olarak kabul ettikleri ve "Tişa BeAv" adını verdikleri matem günü nedeniyle Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen fanatik Yahudiler, avluda talmudik ayin yaptı. Yerel kaynaklar, Mescid-i Aksa'yı basan fanatik Yahudilerin sayısının şu ana kadar 600’e yükseldiğini aktardı. İsrail Parlamentosu Knesset'in eski üyesi aşırı sağcı Yehuda Glick ise sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, yüzlerce yerleşimciyle birlikte Mescid-i Aksa'nın avlularına girdiklerini söyledi.
 
Fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya yaptığı büyük baskın öncesi İsrail güçleri, dün akşam Kudüs'teki Bab al-Amud bölgesini kapatmıştı. Tapınak (Heykel) grupları olarak adlandırılan aşırılık yanlısı Yahudi örgütleri, geçtiğimiz günlerde Süleyman Mabedi'nin yıkılışının yıl dönümünde Mescid-i Aksa'ya büyük baskın yapılması için çağrıda bulunmuştu.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.