logo
25 NİSAN 2024

Z kuşağı araç üretti

Lise öğrencilerinden en ucuz ve en hızlı elektrikli araç
 
22.06.2021 14:42:00 /
Eskişehir Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Motorlu Araçlar Teknolojisi Bölümü öğretmenleri ve öğrencileri, kısıtlı imkanlarla yapmış oldukları elektrikli araç ile TEKNOFEST’e katılacaklar.
 
TÜBİTAK kapsamında gerçekleştirilen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) 4-5 Eylül 2021 tarihlerinde düzenlenecek. TEKNOFEST’in 'Elektrikli Araçlar' dalında düzenlenen ve lise düzeyindeki yarışmasına Eskişehir’den Atatürk Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi de katılacak. Motorlu Araçlar Teknolojisi Bölümü öğretmenleri ve öğrencilerinin 4 aylık çalışmalarıyla çalışır haldeki iskelet araç oluşturuldu. Şase kısmında profil, gövde kısmında ise kompozit malzeme kullanılan araçta 60 volt, 3000 watt elektrikli motor kullanıldı.
 
Yürür aksamı tamamlanan araçta iyileştirme çalışmaları devam ederken dış giydirmesi için hazırlıklar başladı. Araç, 4-5 Eylül 2021’de İstanbul Park Pisti’nin çevresinde 1 saatte 5 tur atarak 27 kilometre yol gidecek. Çevre kuruluşlardan ve işletmelerden desteklerle yapılan araçta bölüm öğretmenlerinin hedefi ise ilerleyen yıllarda elektrikli motorunu kendilerinin üretebileceği imkâna ulaşmak.
 
“2021-2022 eğitim öğretim yılından itibaren elektrikli araçlar dalında eğitim vereceğiz”
 
Okullarında önümüzdeki sene elektrikli araçlar dalında eğitim verilecek olmasının bu yarışma için kendilerini teşvik ettiğini belirten Eskişehir Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İlhan Özata, “TÜBİTAK’ın düzenlediği TEKNOFEST’te elektrikli araçlar dalının olduğunu öğrendik. Biz de alan şeflerimiz, öğretmenlerimiz ve ilgili öğrencilerimizle birlikte günlerce süren tartışmalar sonucu bu yarışmaya katılmaya karar verdik.
 
Bunun en büyük etkeni okulumuzun motorlu araçlar alanına elektrikli araçlar dalının açılması için verdiğimiz teklifin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kabul edilmesi oldu. Biz 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı’ndan itibaren elektrikli araçlar dalında eğitim vereceğiz. Öğrencilerimizin ilgisini çekebilmesi için bir elektrikli araç üretip TEKNOFEST’e katılmaya karar verdik” ifadelerini kullandı.
 
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.