logo
24 MAYIS 2026

Zirvede puanlar paylaşıldı

Süper Lig'in 26. haftasında Trabzonspor ile Medipol Başakşehir karşılaştı. Müsabaka 1-1 beraberlikle sonuçlandı.

15.03.2020 18:16:00
Zirvede puanlar paylaşıldı
Zirvede puanlar paylaşıldı
Süper Lig'in 26. haftasında Trabzonspor ile Medipol Başakşehir karşılaştı. Müsabaka 1-1 beraberlikle sonuçlandı.
 
İlk yarı
 
7. dakikada Edin Visca'nın sağ taraftan ortasında Gulbrandsen'in kafa vuruşunu kaleci Uğuncan çizgi üzerinde kornere çeldi.
 
24. dakikada Ekuban sağ taraftan getirdiği topa ceza sahası içinde buluşan Nwakaeme'nin vuruşunda meşin yuvarlak auta çıktı.
 
35. dakikada sağ taraftan Abdulkadir Ömür'ün derinlemesine pasında ceza sahası içinde topla buluşan Sosa'nın vuruşunda kaleci Mert, meşin yuvarlağı kornere çıkardı.
 

 
İkinci yarı
 
52. dakikada Gulbrandsen'in pasında ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Edin Visca'nın vuruşunda meşin yuvarlak Uğurcan Çakır'ın sağından auta çıktı.
 
56. dakikada Edin Visca'nın yerden pasında topun gelişine sert vuran Demba Ba, meşin yuvarlağı kaleci Uğurcan Çakır'ın solundan ağlarla buluşturdu. 0-1
 
63. dakikada Sosa'nın sağ taraftan kullandığı kornerde Ekuban ile birlikte topa yükselen Skrtel meşin yuvarlağı kendi kalesine gönderdi. 1-1
 
77. dakikada kullanılan kornerde topu önünde bulan Demba Ba'nın vuruşunda kaleci Uğurcan Çakır meşin yuvarlağı kornere çıkardı.
 
80. dakikada Abdulkadir Parmak'ın ceza sahası dışından sert şutu kaleci Mert'te kaldı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maç bu skorla tamamlandı.

İran'ın Dünya Kupası kampı ABD'den Meksika'ya alındı

İran Milli Futbol Takımı'nın 2026 FIFA Dünya Kupası kampının, ABD'den Meksika'ya alındığı duyuruldu.

24.05.2026 11:05:00
AA
İran'ın Dünya Kupası kampı ABD'den Meksika'ya alındı
İran'ın Dünya Kupası kampı ABD'den Meksika'ya alındı
İran Milli Futbol Takımı'nın 2026 FIFA Dünya Kupası kampının, ABD'den Meksika'ya alındığı duyuruldu.

İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre FIFA, milli takım kampının ABD'den Meksika'ya taşınması talebini onayladı.

Kamp, Pasifik Okyanusu kıyısında ve Meksika ile ABD sınırında bulunan Tijuana'da düzenlenecek.

İran Futbol Federasyonu Başkanı Mehdi Taj, İran milli takımının kampının ABD'den Meksika'ya taşınmasıyla ilgili olarak "Dünya Kupası'na katılan takımların kamplarının FIFA tarafından onaylanması gerekiyor ve şükürler olsun ki, aldığımız taleplerin yanı sıra İstanbul'da FIFA yetkilileri ve Dünya Kupası organizatörleriyle yapılan toplantılar ve dün FIFA Genel Sekreteri ile yaptığımız web semineri göz önünde bulundurularak, kampın ABD'den Meksika'ya taşınması talebi onaylandı." açıklamasını yaptı.

İran Milli Futbol Takımı'nın Antalya kampı sürüyor

ABD, Kanada ve Meksika'nın ev sahipliğinde düzenlenecek 2026 FIFA Dünya Kupası'nda mücadele edecek İran Milli Futbol Takımı'nın Antalya'daki hazırlık kampı devam ediyor.

Dünya Kupası için 5 Haziran'a kadar kentte hazırlıklarını sürdürecek İran Milli Futbol Takımı, kamp kapsamında 29 Mayıs'ta Gambiya, 4 Haziran'da ise Mali ile hazırlık maçı oynayacak.

Milli takımın 2026 FIFA Dünya Kupası için belirlenen nihai 26 kişilik kadrosu ise 1 Haziran'da açıklanacak.

Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde zafer Barcelona'nın oldu

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi finalinde Lyon'u 4-0 mağlup eden Barcelona, 4. kez kupayı müzesine götürdü

24.05.2026 10:28:00
İhlas Haber Ajansı
Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde zafer Barcelona'nın oldu
Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde zafer Barcelona'nın oldu
UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi finalinde Lyon'u 4-0 mağlup eden Barcelona, 4. kez kupayı müzesine götürdü.



UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi finalinde Barcelona ile Lyon, Norveç'in Oslo kentindeki Ullevaal Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. İspanyol ekibi, 55 ve 70. dakikalarda Ewa Pajor, 90 ve 90+3. dakikalarda Salma Paralluelo'nun kaydettiği gollerle Fransız temsilcisini 4-0 mağlup etti.



Ligde son 8 sezonu şampiyon tamamlamayı başaran Barcelona, son 5 yılda 4. kez Kadınlar Şampiyonlar Ligi kupasını müzesine götürdü.

Acun Ilıcalı’nın Hull Cıty’si Premier Lig’de!

90 dakikası büyük bir taktik savaşına sahne olan ve golsüz eşitlikle geçilen mücadelede, iki takım da savunma güvenliğini ön planda tuttu

23.05.2026 22:01:00
Haber Merkezi
Acun Ilıcalı’nın Hull Cıty’si Premier Lig’de!
Acun Ilıcalı’nın Hull Cıty’si Premier Lig’de!
İngiltere Championship play-off finalinde eşine az rastlanır bir futbol draması yaşandı. Türk iş insanı Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City, Wembley Stadyumu'nda karşılaştığı güçlü rakibi Middlesbrough'u uzatma dakikalarında bulduğu tek golle 1-0 mağlup ederek adını milyarlarca sterlinlik devler ligi olan Premier Lig'e yazdırdı.

Wembley'de Nefes Kesen 120 Dakika



90 dakikası büyük bir taktik savaşına sahne olan ve golsüz eşitlikle geçilen mücadelede, iki takım da savunma güvenliğini ön planda tuttu. Ancak uzatma devrelerinde baskısını artıran Hull City, aradığı golü bularak adeta bir peri masalını gerçeğe dönüştürdü.

Hull City'nin kasasına girecek para



Bu galibiyetle birlikte Hull City, sadece Premier Lig vizesi almakla kalmadı; aynı zamanda "dünyanın en pahalı maçı" olarak bilinen bu finali kazanarak yaklaşık 170 milyon sterlinlik dev bir gelirin de sahibi oldu.

Hull City, bu tarihi galibiyetle birlikte kelimenin tam anlamıyla bir servet kazandı. Dünyanın en yüksek ekonomik değerli tek maçı olarak bilinen Championship play-off finalini kazanan kulübün elde edeceği gelir, Premier Lig'in yeni yayın ihalesiyle birlikte bu sezon rekor seviyeye ulaştı.

Kulübün Premier Lig'e yükselmesiyle elde edeceği toplam ekonomik değerin 180 milyon sterlin ile 220 milyon sterlin (yaklaşık 7,5 milyar TL - 9,2 milyar TL) arasında olduğu belirtiliyor.

Hull City, önümüzdeki sezon Premier Lig'de tutunamayıp hemen küme düşse bile sadece yayın hakları, ticari gelirler ve sponsorluklardan 110 milyon ile 130 milyon sterlin arasında doğrudan bir geliri garantiledi.

Eğer takım ilk sezonunda küme düşerse, sonraki iki yıl boyunca Championship'te mali kriz yaşamaması için Premier Lig tarafından "paraşüt ödemesi" (parachute payments) adı altında destek fonu aktarılacak. Bu destekle birlikte kulübün minimum kazancı yine 180 milyon sterline ulaşacak.

Acun Ilıcalı'nın takımı önümüzdeki sezon Premier Lig'de kalmayı başarırsa, bu garanti kazanç otomatik olarak 220 milyon sterlinlik üst sınıra yaklaşacak ve ilerleyen yıllarda katlanarak artacak.

Acun Ilıcalı: "Bir Hayali Gerçekleştirdik"



Maçın bitiş düdüğüyle birlikte Hull City tribünlerinde ve saha içinde büyük bir coşku yaşandı. Kulübü devraldığı günden bu yana "Premier Lig" hedefini her fırsatta dile getiren Acun Ilıcalı, maç sonu gözyaşlarına hakim olamadı.

Ilıcalı, sıcağı sıcağına yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bu sadece bir futbol başarısı değil, bir inanç hikayesi. Hull City taraftarına ve bize inanan tüm Türk halkına teşekkür ediyorum. Hayal ettik, çok çalıştık ve başardık. Şimdi dünyanın en büyük liginde Türkiye'yi ve Hull City'yi en iyi şekilde temsil etme zamanı!"

Torreira Galatasaray'dan ayrılacak mı?

Galatasaray'ın başarılı orta saha dinamosu Lucas Torreira, Uruguay ekibi Nacional'e transfer olacağı yönündeki iddialara net bir yanıt verdi; Türkiye'deki geleceğini ve kontrat kararını açıkça ilan etti

23.05.2026 15:40:00
Haber Merkezi
Torreira Galatasaray'dan ayrılacak mı?
Torreira Galatasaray'dan ayrılacak mı?
Galatasaray'ın başarılı orta saha dinamosu Lucas Torreira, Uruguay ekibi Nacional'e transfer olacağı yönündeki iddialara net bir yanıt verdi; Türkiye'deki geleceğini ve kontrat kararını açıkça ilan etti.

Galatasaray'ın başarılı orta saha oyuncusu Lucas Torreira, geleceği ve eski kulübü Nacional'e dönme ihtimali hakkında net mesajlar verdi. Uruguaylı yıldız, "Nacional'de ne zaman oynamayı düşünüyorsun?" sorusuna Türkiye kariyerine ve kulübüne olan bağlılığını vurgulayarak yanıt verdi.







- Şu anda Türkiye'de çok önemli bir dönem geçiriyorum. Bir sözleşmem var ve kulübüme her zaman saygı göstermek önemli.






Türkiye'deki kariyerine ve devam eden kontratına sadık olduğunu belirten başarılı oyuncu, taraftarların ve kulübün içini rahatlatırken, önceliğinin mevcut hedefler ve başarılar olduğunun altını çizdi.

Fenerbahçe ve Galatasaray'a rakip var

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın golcü listesindeki eski tanıdık Vedat Muriqi için Barcelona devreye girdi!

23.05.2026 15:31:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe ve Galatasaray'a rakip var
Fenerbahçe ve Galatasaray'a rakip var
Fenerbahçe ve Galatasaray'ın golcü listesindeki eski tanıdık Vedat Muriqi için Barcelona devreye girdi!

Barcelona Teknik Direktörü Hansi Flick, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın da listesinde olan eski tanıdık Vedat Muriqi'in transfer edilmesini talep etti.







Fichajes'in paylaştığı özel habere göre; Alman teknik adam, Mallorca forması giyen Kosovalı golcü Vedat Muriqi'in kadroya katılmasını istedi.

Bu gelişme, golcü arayışlarını sürdüren ve oyuncuyla dirsek temasında olan Süper Lig devleri Fenerbahçe ve Galatasaray'a transfer pazarında çok güçlü bir rakip çıktığı anlamına geliyor.







Barcelona ile sözleşmesini 2028 yılına kadar uzatan Hansi Flick, Robert Lewandowski sonrası dönem için forvet hattına farklı bir oyun karakteri kazandırmayı hedefliyor. 






Alman çalıştırıcının, La Liga'da sergilediği fiziksel performansla dikkat çeken Muriqi'i hücum hattında stoperleri yıpratacak, hava toplarında hakimiyet kuracak ve ön alanda top tutabilecek ideal bir pivot santrfor olarak gördüğü belirtildi.

Galatasaray'a işareti böyle çaktı

Eyüpspor forması giyen Mateusz Legowski, Galatasaray Stadı'na yakın bir yerde oturduğunu anlattı. Gollerden haberdar olmak için televizyona ihtiyaç duymadığını söyledi!

23.05.2026 15:19:00
Haber Merkezi
Galatasaray'a işareti böyle çaktı
Galatasaray'a işareti böyle çaktı
Mateusz Legowski, bu sezon başında Salernitana'dan bedelsiz olarak Eyüpspor'a katılmıştı. Polonyalı orta sahayla 30 Haziran 2028 tarihine kadar mukavele yapıldı. 23 yaşındaki futbolcu, Eyüpspor'la birlikte Süper Lig'de kalmayı başarmıştı. Sezonun ardından ilginç açıklamalarda bulundu.






GECİKME OLMADAN!

Ülkesinin basınına konuşan Mateusz Legowski, "Galatasaray ligde veya Şampiyonlar Ligi'nde gol attığında bunu öğrenmek için televizyonu açmama gerek olmuyor. Biliyorsunuz, TV yayınında biraz gecikme var. Ama ben gecikme olmadan gol seslerini duyabiliyorum" ifadelerini kullandı.






DÜZ BİR HATTA 500 METRE

Polonyalı futbolcu, "Harika bir stadyuma sahipler. Oturduğum yer, düz bir hat üzerinde stada 500 metre mesafede... Maçlardan saatler önce zaten bölge hareketlenmeye başlıyor. Binlerce taraftar oraya geliyor. Bir sürü polis de bulunuyor. Gerçekten çılgın bir ortam" yorumunu yaptı.

Van Dijk için İlkay Gündoğan devrede

İlkay Gündoğan ve Virgil van Dijk'ın menajerlik şirketleri aynı... Üstelik İlkay'ın amcası İlhan Gündoğan da ROOF şirketinde bulunuyor. Galatasaray'ın bu kozu devreye sokmak istediği öğrenildi

23.05.2026 15:10:00
Haber Merkezi
Van Dijk için İlkay Gündoğan devrede
Van Dijk için İlkay Gündoğan devrede
34 yaşındaki efsane stoper Virgil van Dijk'ın Liverpool'la mukavelesi 30 Haziran 2027'ye kadar sürüyor. Ancak tıpkı Salah örneğindeki gibi yıldız ismin bonservisini alabileceği konuşuluyor. Galatasaray uzun süredir tecrübeli savunmacının durumunu takip ediyor...






TANIDIK KOZU!

İlkay Gündoğan ve van Dijk'ın menajerliğini ROOF şirketi yapıyor. İlkay'ın amcası İlhan Gündoğan da burada görev yapıyor. Sarı-Kırmızılılar'ın, "tanıdık" kozuyla birlikte Hollandalı savunmacıyı bitirmek istediği iddia edildi. Elbette bir yandan da TFF'nin 10+4'lük yabancı kontenjanı durumu var...






KULÜPLERİN TUTUMU

Galatasaray ve Beşiktaş, yeni sezon için belirlenen kontenjanın değişmesi gerektiğini ifade etmişti. Fenerbahçe'nin başkan adaylarından Hakan Safi de yabancı konusundaki kısıtlamalara karşı olduğunu söyledi. TFF, 10+4'le ilgili resmi açıklama yaptı. Ancak ilerleyen süreçte bir değişiklik yaşanırsa, van Dijk konusunda çok sürpriz gelişmeler yaşanabilir.

Bernardo Silva transferinde Galatasaray'a kötü haber

Manchester City ile mukavelesi biten Bernardo Silva'nın adı ciddi şekilde Galatasaray'la anılıyordu. Tecrübeli 10 numara konusunda sıcak bir gelişme yaşandı

23.05.2026 15:05:00
Haber Merkezi
Bernardo Silva transferinde Galatasaray'a kötü haber
Bernardo Silva transferinde Galatasaray'a kötü haber
Nico Schira'nın haberine göre; Bernardo Silva, Atletico Madrid'e transfer olmak üzere... Manchester City ile mukavelesi biten Portekizli futbolcuya bonservis bedeli ödenmeyecek. 31 yaşındaki 10 numarayla 30 Haziran 2028'e kadar sözleşme yapılacak. Kontratta ayrıca +1 yıllık uzatma opsiyonu bulunacak.






İŞİ BİTİRDİLER GİBİ

Portekizli yıldızın adı uzun süre Galatasaray'la anılmıştı. Bernardo Silva, yeni takımıyla ilgili kararını Dünya Kupası öncesinde vermek istediğini söylemişti. Bugün itibarıyla Atletico Madrid işi bitirmiş gibi gözüküyor. 1.73 boyundaki yıldız, Sarı-Kırmızılılar'dan senelik 15 milyon euro talep ediyordu.






TEK HEDEF DEĞİLDİ

Sarı-Kırmızılılar açısından tek hedef Bernardo Silva değildi. Cim-Bom, alternatiflere ağırlık verdi. Galatasaray kesin olarak 10 numara bölgesini güçlendirecek. Bütün takviyelerin bir an önce bitirilmesi planlanıyor. Aslan'ın kısa süre içinde farklı isimlerden sonuç alması bekleniyor.

Fenerbahçe'den çifte operasyon


 
 
Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi'nin canlı yayındaki 'iki santrfor alacağız' sözlerinin ardından bombalar patladı. Sarı-lacivertlilerin yeni dönemdeki golcü adaylarının Darwin Nunez ve Serhou Guirassy olduğu iddia edildi.

23.05.2026 14:55:00
Haber Merkezi
 Fenerbahçe'den çifte operasyon
 Fenerbahçe'den çifte operasyon

Fenerbahçe'de 23 Mayıs'ta düzenlediği basın toplantısıyla yönetimini tanıtan başkan adayı Hakan Safi, katıldığı canlı yayında camiayı heyecanlandıracak çok net transfer vaatlerinde bulundu.
Göreve gelmesi halinde kurulacak kadronun kalibresini açıkça ortaya koyan Safi, transfer stratejisini ve bütçe planlamasını şu sözlerle özetledi: "Bugün benim talip olduğum oyuncular dünya yıldızı. Takımı Şampiyonlar Ligi seviyesindeki oyuncularla dolduracağız. Fenerbahçe'nin 3-4 bölgesine dünya yıldızı alacağız. İki santrfor, bir sol stoper ve bir kaleci transferi yapacağız."







Vaatler büyük, cep küçük mü?

Sarı-lacivertli camiada Hakan Safi ve kurmaylarının listesinde olduğu iddia edilen Şampiyonlar Ligi patentli o isimler:
• Kaleci adayı olarak Porto'nun ve Portekiz Milli Takımı'nın 1 numarası Diogo Costa'nın ismi geçiyor.







• Defans hattının solunu sağlama almak isteyen Safi'nin, Manchester United forması giyen Arjantinli dünya şampiyonu Lisandro Martínez için nabız yokladığı ileri sürüldü.







•  İki santrfor sözü veren başkan adayının hedefindeki isimlerin, Dortmund'un golcüsü Serhou Guirassy (alttaki fotoda) ve Al-Hilal forması giyen Darwin Nunez (üstteki fotoda) olduğu iddia ediliyor.







Adım atılacak?

"Fenerbahçeli hayal etmez, hayal ettirir" diyerek taraftara 12 yıllık hasreti bitirme sözü veren Hakan Safi'nin, sandıktan zaferle çıkması halinde bu isimler için resmi adımları derhal atması bekleniyor.

Galatasaray bu transferden vazgeçmiyor


 
Galatasaray, ocak ayında kadrosuna katmak istediği ancak maliyeti nedeniyle ertelediği Pape Gueye için yeniden kolları sıvadı.
 

23.05.2026 14:43:00
Haber Merkezi
Galatasaray bu transferden vazgeçmiyor
Galatasaray bu transferden vazgeçmiyor

Galatasaray'ın Villarreal forması giyen Senegalli Pape Gueye için yeniden devrede olduğu iddia edildi. Ancak İspanyol kulübünün inadı ve oyuncunun maliyeti transferin önündeki en büyük engel.







Ocak ayındaki Afrika Uluslar Kupası'nda Senegal formasıyla 3 gol atarak dikkatleri üzerine çeken yıldız oyuncu, son olarak ülkesinin 2026 Dünya Kupası kadrosuna da adını yazdırdı. Bu çıkışıyla piyasa değerini 40 milyon euro seviyelerine çıkaran Gueye, transfer piyasasının en gözde isimlerinden biri konumunda.







Senegalli orta sahanın menajerlik şirketinin de yıllık yaklaşık 8 milyon Euro civarında bir maaş talep ettiği gelen bilgiler arasında. Galatasaray yönetimi, bu yüksek maliyet duvarını aşmak için formül bulamazsa devre arasında olduğu gibi yine sadece ilgilenmekle kalacak.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.