logo
09 MAYIS 2024

Ahmet Ercan’dan Naci Görür’e ‘artık sus’ mesajı

Meltem TV'ye konuk olan Prof. Dr. Ahmet Ercan sık sık 'deprem olacak' açıklaması yapan deprem bilimcilerine, 'Artık susun, halkı tedirgin etmeyin' diye seslendi
04.01.2024 11:39:00 / Önder YILMAZ
Türkiye sürekli depremlerle sarsılırken deprem bilimcilerin uyarıları da sürüyor. Başta Marmara ve İstanbul olmak üzere farklı bölgelerimiz için deprem uyarıları yapılıyor.
 
Bu uyarıları yapan isimlerin başında Prof. Dr. Naci Görür geliyor. Görür İstanbul ve Doğu Anadolu konusunda sık sık uyarılarda bulunurken Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan bu tip açıklamalara tepki geldi.
 
Meltem TV'ye konuk olan Ercan 'toplum artık bezdi' dedi
 
Ercan şunları söyledi,
 
"Vatandaşlarımız, her gün televizyonlara veya sosyal medyaya çıkarak şurada deprem olacak, burada deprem bekliyorum, burası gerildi gibi haberleri lütfen dinlemesinler. Çünkü deprem olayı bir defa söylenir ve bir daha değişmez. Türkiye'de sosyal medya depremlerle çok meşgul ediliyor ve insanlar psikolojik hasta oldu Türkiye'de. Kimsenin bunun yapmaya hakkı yok bence.
 
Dolayısıyla özellikle basından rica ediyorum,  bu tür depremcileri sık sık televizyonlara çıkarıp da korkutucu deprem haberlerini halka vermeyin. Halk bezdi; bir tarafta siyaseten bezdi, bir taraftan ekonomik olarak bezdi, bir de sürekli olarak şurada deprem olacak burada deprem olacak sözlerinden halk bezdi. Deprem olayları meteorolojik haberler gibi verilmez"
 
 
 
 
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.