logo
09 MAYIS 2024

Virüslerden nasıl kurtuluruz ?

02.05.2021 00:00:00
'Virüslerden nasıl kurtuluruz ?' seslendirme dosyası:
Bulaşma hızlarını ve mutasyon süreçlerini dikkate aldığımızda artık istesek de istemesek de, uzun yıllar daha virüslerle beraber yaşamaya hazırlıklı olmalıyız.

Pandeminin dünyadaki seyri, bundan sonra virüslerin hayatımızın ayrılmaz bir parçası olacağını gösteriyor. Önümüzdeki zaman diliminde çok uzun bir süre virüslerin var olacağının haberini BBC News, "Dünya Sağlık Örgütü'nden koronavirüs uyarısı: Virüs, HIV gibi hiçbir zaman yok olmayabilir!" başlığıyla verdi.

Dünya çapında artan pandemi süreci ile birlikte Covid 19 vakalarının artış göstermesi, tamamlayıcı tedavi yöntemlerinin tekrar gündeme gelmesine neden olmuştur. Bu yöntemlerden biri olan ozon gazının önemi ise bir kez daha anlaşılmaktadır.
Virüslerin yok edilmesinde en etkili metotlardan biri de ozon gazının kullanımıdır. Ozon gazının virüsler üzerindeki etkisi uzmanlar tarafından uluslararası bir çok makalade yer almış ve laboratuvar çalışmalarıyla ispatlanmıştır.

Virüslerin yok edilmesinde ozon gazı iki aşamalı olarak uygulanabilir. 1. aşama vücut içerisindeki virüslerin yok edilmesidir. Bu amaçla tıbbi ozon gazı uzman doktorlar tarafından ozon terapi yöntemiyle kullanılabilir. Dünyada ve yurdumuzda olumlu sonuçlar alınan bu uygulamanın örnekleri ile karşılaşmaktayız. 2. aşama ise vücut dışında kalan, kapalı alanlarda teneffüs edilen havanın ve temas edilen yüzeylerin ozon gazı kullanılarak virüslerden arındırılmasıdır. Bu uygulamanın da dünyada örnekleri ile karşılaşmaktayız.

Ozon tedavisi, metabolik, hormonal bozukluk veya hastalıklar, akut veya kronik iltihabi hastalıklar, KOAH ve diğer bazı akciğer hastalıkları, kronik bağırsak problemleri,  gecikmiş yara iyileşmesi, kronik ağrı ile seyreden hastalıklar, fibromiyalji, kronik yorgunluk sendromu, uyku bozukluğu, detoks, antiaging amacıyla ve daha pek çok problemde uygulanabildiği gibi virüslerin vücut içerisindeki olumsuz etkilerinin ortadan kaldırılmasında da uygulanabilir.

Bu konuda, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de olumlu sonuç alınan çalışmalar yapılmaktadır.
İspanya'da virüslerden korunmak amacıyla maske, temizlik, sosyal izolasyon ve test sayısını artırmak dışında İbiza Nuestra Señora del Rosario Poliklinik Hastanesi'nde deneysel bir tedavi olarak  covid 19 hastalarına ozon terapi uyguladıklarında, mekanik ventilasyona bağlı, entübe edilecek hastalar, sadece birkaç seans ozon terapiyle oksijen desteği gerektirmeyecek noktaya gelmişlerdir.
Japonya'da Fujita Sağlık Üniversitesi araştırmacıları, ozon gazının insan sağlığı için zararsız kabul edilen milyonda 0,1 ya da 0,05 seviyesindeki kullanımının virüsü yok edebileceğini kanıtladıklarını ileri sürmüşlerdir. Araştırmacılar covid 19 numunesinin yer aldığı sızdırmaz bir odada ozon jeneratörü kullanarak gerçekleştirdikleri deneyde, 10 saat boyunca düşük düzey ozon konsantrasyonu uygulayarak virüsün nüfuzunu yüzde 90 düzeyde düşürdüklerini söylemişlerdir.

Ayrıca Japon araştırmacılardan Murata Takayuki, hastanelerin koronavirüsten temizlenmesinde düşük konsantrasyonlu ozon tedavisinin potansiyel bir yöntem sağlayacağını belirterek, "Sürekli ve düşük seviyede ozon konsantrasyon tedavisiyle, virüs bulaşmasının insanların bulunduğu lokasyonlarda  düşürülebileceğini, bu çalışmanın özellikle yüksek nemli şartlarda daha etkili olduğunu tespit ettiklerini "ifade etmiştir. Bu kapsamda, üniversitenin Aiçi eyaletindeki hastanesinde hasta odalarına ve bekleme alanlarına enfeksiyon seviyesini düşürmesi için ozon jeneratörleri kurulmuştur.
 
İtalya'da Brescia kliniğinden Dr. Antonio Carlo Galoforo'nun  internet sitesinde "Brescia kliniğinden yeni umutlar" başlığıyla verilen habere göre Dr. Galoforo'nun virüs tedavisinde ozon kullanımı ile ilgili  araştırmasının Çin'deki tedavi protokolüne ilham verdiğinden bahsedilmektedir. Geleneksel bir çözümün, geleceğin olası ilacı haline geldiğinin ifade edildiği makalede Covid 19 ile mücadelede ozon tedavisinin kullanımına dayanan çalışmaların, Dr. Antonio Galoforo liderliğindeki bir ekiple Brescia kliniğinde yapıldığı yazmaktadır. Makalede ayrıca halihazırda hastalığın ilerlemesinin farklı aşamalarına sahip hastalara uygulanarak test edildiği ve ozonla virüs tedavisinin olumlu sonuçlar verdiği anlatılmaktadır.
 
Mustafa Kemal Üniversitesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Tülin Durgun Yetim, basına verdiği demeçte: "Bir çok hastalıkta etkili olan ve vücudun paslarını silen ozon tedavisinin covid 19 üzerinde etkili olduğunu" ifade etmiştir.
 
 
Moder Medikal Ozon Oksijen Derneği Başkanı ve medikal ozon konusunda uluslararası bir çok sempozyum düzenlemiş olan,  Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uz. Dr. Lale Yeprem yaptığı açıklamada: "Son zamanlarda televizyon programlarında ozon tedavi ile ilgili olumlu   olumsuz çeşitli yorumları kaygı ile izlemekteyiz. Ozon tedavi yaklaşık 100 yıldır dünyada hekimler tarafından uygulanan bir tedavi metodu olup 2014 yılından beri de Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından tanınan, yönetmeliği olan başta muayenehaneler olmak üzere ve üniversiteler, şehir hastaneleri ve  devlet hastaneleri ve yaklaşık 30 üniversite ve devlet hastanesi  tarafından da uygulanmakta olan bir destek tedavi metodudur. Ozon tedavi bağışıklık sistemini en iyi yükselten, direkt hücre içi antioksidan sistemi aktive eden, glutatyonu arttıran  virüs salgını döneminde destek olarak kullanılabilecek en güzel tedavi  metotlarından biridir. Ozon tedavi hastanın kendi kanı ile yapılan koruyucu  tedavi yöntemi olduğu gibi viral enfeksiyonların tedavisinde de kullanılmaktadır. Çin Halk Cumhuriyeti, COVİD 19 tedavisinde ozonla tedaviyi destek olarak kullanmıştır. Elimizde bu kadar güçlü ve yan etkisi olmayan bir tedavi metodunu hem hastalarımızın tedavisinin hızlı bir şekilde tamamlanmasına destek olabilecek hem de hasta olmayanların  hastalığa karşı bağışıklık sistemini güçlü tutarak hastalığı daha hafif atlatmaları yada önlenmesi şeklinde kullanılabilir." demiştir.

Yerel basınımızda yer alan, Amerika Kaliforniya'dan Dr. Rowen ve arkadaşları 2016'da Afrika'daki EBOLA virüs salgınında 6 hastaya ozon tedavisi uyguladı. 6 hastanın 6 'sı da tamamen iyileşti." haberinin yanında:

"İstanbul'da corona virüs  tedavisi ile ilgili dikkat çeken bir son dakika haberi geldi. 52 yaşındaki Ahmet Emecen, geçtiğimiz nisan ayında yüksek ateş ve öksürük şikayetiyle soluğu hastanede aldı. Yapılan testler sonucunda koronavirüsün Emecen'in akciğerinin yüzde 80'ini kapladığı belirlendi. Nefes almakta güçlük çeken hasta, 18 günlük yoğun bakım sürecine rağmen iyileşemedi. Ümitlerin kaybolduğu anda doktorların ozon tedavisi uyguladığı Ahmet Emecen, 2 aylık tedavi sürecinin ardından koronavirüsü yendi." haberi de halen tazeliğini korumaktadır.

İtalya'da bulunan Udine Üniversitesi'nde pnömoni ve solunum güçlüğü olan 36 hasta ozon tedavisi sayesinde sağlığına kavuşmuş, sadece 1 hasta yoğun bakımda entübe edilmek durumunda kalmıştır. Bu tedavi ekibinin başında, Türkiye'ye gelerek akademik sunumlar yapmış olan Dr. Demonte bulunmaktadır.

Tıbbi kullanımının yanında uluslararası birçok havalandırma projesinde de ozon gazı kullanılmaktadır. Ozonun kapalı ortamlarda hava ve yüzeyler üzerindeki dezenfeksiyon etkisine örnek olarak, Dubai uluslararası havalimanının havalandırma sisteminin tamamında ozon gazı kullanıldığı bilgisini paylaşabiliriz.

Tüm dünyadaki etkisini günden güne artıran virüslere karşı uygulanacak tedbirlerden en hızlı, en kesin, en çevreci ve en ekonomik çözümlü olanı ozon gazı uygulamaları olduğu uluslararası bilim insanları tarafından açıklanmıştır.
Virüslerin etkisinin ortadan kaldırılması amacıyla ozon gazı, tıbbi uygulamaların yanında alışveriş merkezleri, oteller, hastaneler, eczaneler, eğitim kurumları, lokantalar, cafeler, ofisler, konutlar, ulaşım araçları gibi tüm kapalı yaşam alanlarında, doğal olması, kimyasal kalıntı bırakmaması, mikro damlacık enfeksiyonuna karşı virüsleri bulundukları yerde imha etmesi gibi özellikleri  esas alınarak ve uygulama kriterlerine dikkat edilerek kullanıldığında etkili ve kesin sonuç alınacaktır.

 
İlker Kuran / diğer yazıları
'Çözüm üretmeyen diyalogun itibarı yoktur'
Cicim ayları ne kadar sürer?
O görüşmeyi bu sözlerle savundu
"Bire birde bana 'abi' der"
Biden'den İsrail'e Refah uyarısı
'Silah göndermeyi durdururum'
Trabzonspor finale yükseldi
Beşiktaş ile kupa için mücadele edecek
Atanmayan öğretmenlere çağrı yaptı
'Saraçhane'ye bekliyoruz'
Okula silahla girip cinayet işlemişti
Öğretmen katili tutuklandı
Özgür Özel geri adım atmayacak
'Tepkiler maksatlı ve örgütlü'
Cezaevinde intihar ettiği açıklanmıştı
Cem Garipoğlu'nun son görüntüsü
Kamu görevlileri 10 yıl sonra yargı karşısına çıktı
Adalet Soma'ya çok uzak!
'4 aydır dükkana musallat oldular'
Pilavcıya haraç kurşunu!
Dervişoğlu ilk grup toplantısında
Küskünlere çağrı yaptı
İstanbul Valisi, 2024'ün ilk 4 aylık asayiş verilerini açıkladı
"576 operasyonda 1256 şüpheli yakalandı"
Türkiye'de besiciliğin geldiği durumu
Diyanet İşleri Başkanı itiraf etti
Yabancı uyruklu bir öğrenci okul müdürünü öldürmüştü
Eğitimciler cuma günü iş bırakacak
İsrail'in saldırıları Refah'ı mezarlığa çevirebilir
İsrail acilen durdurulmalı
'Çözüm üretmeyen diyalogun itibarı yoktur'
Cicim ayları ne kadar sürer?
O görüşmeyi bu sözlerle savundu
"Bire birde bana 'abi' der"
Biden'den İsrail'e Refah uyarısı
'Silah göndermeyi durdururum'
Trabzonspor finale yükseldi
Beşiktaş ile kupa için mücadele edecek
Atanmayan öğretmenlere çağrı yaptı
'Saraçhane'ye bekliyoruz'
Okula silahla girip cinayet işlemişti
Öğretmen katili tutuklandı
Özgür Özel geri adım atmayacak
'Tepkiler maksatlı ve örgütlü'
Cezaevinde intihar ettiği açıklanmıştı
Cem Garipoğlu'nun son görüntüsü
Kamu görevlileri 10 yıl sonra yargı karşısına çıktı
Adalet Soma'ya çok uzak!
'4 aydır dükkana musallat oldular'
Pilavcıya haraç kurşunu!
Dervişoğlu ilk grup toplantısında
Küskünlere çağrı yaptı
İstanbul Valisi, 2024'ün ilk 4 aylık asayiş verilerini açıkladı
"576 operasyonda 1256 şüpheli yakalandı"
Türkiye'de besiciliğin geldiği durumu
Diyanet İşleri Başkanı itiraf etti
Yabancı uyruklu bir öğrenci okul müdürünü öldürmüştü
Eğitimciler cuma günü iş bırakacak
İsrail'in saldırıları Refah'ı mezarlığa çevirebilir
İsrail acilen durdurulmalı
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.