logo
28 MAYIS 2026

Cimbom'da hedef 3 puan

06.04.2003 00:00:00
Karşılaşmanın hazırlıklarını dün yaptığı basına kapalı antrenmanla tamamlayan Galatasaray'da, eksikler teknik heyette sıkıntı yaratırken, sakatlara bir de eşi doğum yapacak olan Revivo'nun İstanbul'da kalması eklendi.

18 futbolcu götürüldü

Galatasaray'da, sakatlıkları nedeniyle Berkant, Kerem, Suat Usta, Vedat ve Ergün, Diyarbakır'a götürülmezken, Suat Kaya ve kaleci Aykut da kadroda yer almadı. Bu arada sakatlığı bulunmasına karşın Hakan Ünsal maç kadrosuna alınırken, Ergün'ün yokluğunda PAF takımından İlker de kafileye dahil edildi. Galatasaray, Diyarbakır'a 18 futbolcu götürdü.

Açık ara fark

Galatasaray ile Diyarbakır, bugün yapacakları maçla birlikte ligde 14. randevuya çıkacak. Diyarbakır ile şimdiye kadar 13 kez karşılaşan G.Saray, bu maçlarda 9 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 de yenilgi aldı. Yeşil-kırmızılı ekiple deplasmanda yaptığı 6 maçta G.Saray, 2 galibiyet alırken, ev sahibi ekip 1 kez kazandı, 3 maç da beraberlikle sonuçlandı. "Aslan", bu sezonun ilk yarısında kendi sahasında oynadığı karşılaşmayı ise rakibinin kendi kalesine attığı golle 1-0 kazanmıştı.

Deplasman tanımıyor

Sarı-kırmızılılar, ligde son oynadıkları 6 deplasman maçını da kazanarak, geçmiş sezonlarda yaşadığı rakip saha korkusundan sıyrıldı. "Cim Bom", bu 6 maçta rakip fileleri toplam 12 kez havalandırırken, kalesinde sadece 2 gol gördü.

4 aydır puan kaybetmedi

Galatasaray, ligde Gençlerbirliği ile 24 Kasım 2002 tarihinde yaptığı ve aldığı 1-0'lık yenigiden sonra 4 aydır deplasmanda puan kaybetmedi. Galatasaray, son 6 deplasmanda İstanbulspor, Kocaelispor, Bursaspor, Samsunspor, Gaziantepspor ve Ankaragücü'nü mağlup etmesini bildi. "Aslan", bu sezon deplasmanda sadece Gençlerbirliği ile Fenerbahçe'ye yenilirken, Malatyaspor, Elazığspor ve Adanaspor ile berabere kalarak, toplam 12 puan kaybetti.

Göztepe, Lille ile Juan için görüşüyor

Fransız ekibi Lille, Göztepe'nin Brezilyalı futbolcu Juan için İzmir ekibiyle yeniden görüşmelere başladı

28.05.2026 14:30:00
İhlas Haber Ajansı
Göztepe, Lille ile Juan için görüşüyor
Göztepe, Lille ile Juan için görüşüyor
Fransız ekibi Lille, Göztepe'nin Brezilyalı futbolcu Juan için İzmir ekibiyle yeniden görüşmelere başladı.

Trendyol Süper Lig'de sezonun sona ermesiyle birlikte Göztepe'de yeni sezon planlamaları doğrultusunda transfer çalışmaları hız kazandı. İzmir temsilcisi, ilk olarak Heliton ile yollarını ayırırken ardından Efkan Bekiroğlu'nun sözleşmesini uzattı. Kadro yapılanmasını sürdüren sarı-kırmızılı ekip, savunmadaki boşluğu ise Yunanistan temsilcisi Aris forması giyen Noah Sonko Sundberg ile doldurmak için önemli mesafe katetti.



Göztepe ara transfer döneminde de görüşmeler gerçekleştirdiği Lille ile Juan transferi için yeniden masaya oturdu. Fransız temsilcisinin, sezonun tamamlanmasının hemen ardından İzmir takımıyla tekrar temas kurduğu öğrenildi. Ara transfer döneminde Lille'den gelen 18 milyon euroluk teklifi geri çeviren sarı-kırmızılıların, bu kez daha yüksek bir bonservis bedeli talep ettiği ifade edildi.

Lille cephesinin henüz net bir yanıt vermediği ancak görüşmelerin sürdüğü belirtilirken, Fransız temsilcisinin teklifini 20 milyon euro seviyelerine çıkarması halinde transferin gerçekleşmesinin beklendiği kaydedildi.

Brezilyalı futbolcu, bu sezon Göztepe formasıyla ligde 32 maça çıkarken, 11 gol ve 4 asistlik performans sergiledi.

7 Haziran'daki seçimin vaadi Victor Osimhen!


 
Fenerbahçe ile Real Madrid aynı gün yeni başkanını seçecek... Sarı-lacivertlilerde efsane Başkan aziz Yıldırım'ın rakibi Hakan Safi. Real Madrid'de de efsane başkan 79 yaşındaki Florentino Perez'in rakibi 37 yaşındaki Enrique Riquelme. Fenerbahçe'de iki başkan santrfor transferi için sözler verirken, Riquelme'nin santrfor sözü ise Galatasaray'ın yıldızı Victor Osimhen oldu.

28.05.2026 14:12:00 / Güncelleme: 28.05.2026 15:14:35
Haber Merkezi
7 Haziran'daki seçimin vaadi Victor Osimhen!
7 Haziran'daki seçimin vaadi Victor Osimhen!

Real Madrid'de gelecek hafta sonu yapılacak seçim öncesi kulisler yanıyor. Florentino Perez'e karşı başkanlık yarışına giren Enrique Riquelme, seçim projesinin merkezine Galatasaray'ın yıldız forveti Victor Osimhen'i koydu.
Riquelme, mevcut başkan Perez'e karşı elini güçlendirmek ve kulüp üyelerini harekete geçirmek için Nijeryalı golcüyü kilit figür olarak kullanmayı kararlaştırdı.







Osimhen seçim vaadi

Seçim kampanyasındaki ana mesaj ise net: Kulübün acil hedeflerine ulaşması için yüksek etki yaratacak bir yönetim anlayışı. Real Madrid'in hücum hattındaki santrafor ihtiyacı uzun süredir spor kamuoyunda tartışma konusuydu. Riquelme'ye göre Osimhen, tam da bu tartışmaları bitirecek profil. Riquelme, Osimhen'le taraftara "büyük düşünen ve agresif hamleler yapabilen" bir yönetim vaat ediyor.







100 milyon Euro nakit koyacak

Nijeryalı golcüyü kadrosuna katmak için daha önce önemli bir yatırım yapan Galatasaray, oyuncusunu ucuza bırakmaya kesinlikle niyetli değil. Bizzat Başkan Dursun Özbek açıkladı. İddialara göre Riquelme, sarı-kırmızılı yönetimi ikna etmek için masaya 90 ila 100 milyon Euro'yu nakit olarak koyarak işi bitirecek.
Riquelme'nin bu büyük vaadi, Real Madrid'in mevcut finansal gerçekliğiyle çelişebilir. Bu büyüklükte bir transferin gerçekleşmesi; maaş bütçesi istikrarı, kadro derinliği sınırları ve ertelenmiş ödeme yapısı gibi çok titiz bir finansal yönetimi zorunlu kılıyor.







Riquelme'nin işi zor

Ancak seçimi kazanmak Enrique Riquelme için madalyonun sadece ilk yüzü. Bu kalibredeki bir forvet için yarış sadece Real Madrid ile sınırlı değil. İngiltere'nin dev kulüpleri (Chelsea, Asenal vb...) Osimhen'in durumunu yakından izliyor. Osimhen'in önündeki projeleri, sunulan rekabet avantajlarını değerlendirerek en doğru fırsatı bekleyeceği belirtiliyor. Riquelme'nin şirketi Cox Energy, dünyanın önde gelen güneş enerjisi şirketlerinden biri olarak dikkat çekiyor.
Eğer Riquelme seçimi kazanırsa, sadece kulüp üyelerine verdiği sözü tutmakla kalmayacak; aynı zamanda Premier Lig devlerinin de dahil olduğu son derece rekabetçi bir ortamda Galatasaray ile çetin bir pazarlık masasına oturacak.






Eski oyuncusu Tedesco'yu yerin dibine soktu

Belçika milli takımının golcüsü Romelu Lukaku, eski hocası Domenico Tedesco’nun taktik tercihlerini sert bir dille eleştirdi. Fenerbahçe'den ayrıldığında taraftarın göz yaşı döktüğü Alman hocanın oyun planları için "İşe yaramayacak bir planı vardı ve bunu sahada hissediyorduk; kadrodaki genç oyuncular ise yedek kulübesine gönderilme korkusuyla ses çıkaramadı" dedi.

28.05.2026 12:18:00
Haber Merkezi
Eski oyuncusu Tedesco'yu yerin dibine soktu
Eski oyuncusu Tedesco'yu yerin dibine soktu
Belçika milli takımının golcüsü Romelu Lukaku, La Dernière Heure gazetesine verdiği röportajda Fenerbahçe eski teknik direktörü Domenico Tedesco'yu yerden yere vurdu.

İlk ayrıldığı dönemde sarı-lacivertli taraftarların özel olarak veda törenleri tertiplediği, sonra da bir anda unuttuğu Tedesco için Lukaku'nun sözleri çok su kaldıracak cinsten.






DE BRUYNE'U ÖRNEK GÖSTERDİ

Euro 2024'te Roberto Martinez'in yerine göreve gelen Tedesco'nun taktik tercihlerini sert bir dille eleştiren Lukaku, turnuva boyunca takım içinde büyük bir memnuniyetsizlik olduğunu itiraf etti:

- Sizce ne düşünüyorduk? İşe yaramayacak bir taktik plan vardı. Oyuncu olarak bunu sahada hissedersiniz. İnanmıyorsanız Kev'e (Kevin De Bruyne) sorun.






FEDERASYONU DA ELEŞTİRDİ

- Kendi kendinize düşünürsünüz: 'Bu işe yaramayacak.' Kadromuzdaki genç oyuncuların çoğu da durumun farkındaydı. Ama yedek kulübesine gönderilme korkusuyla seslerini çıkaramadılar. Bu durum takımda büyük bir hayal kırıklığına neden oldu.






HENRY'Yİ İSTEDİKLERİNİ SÖYLEDİ

Martinez'in ayrılığının ardından oyuncu grubu olarak yardımcı antrenör Thierry Henry'nin göreve getirilmesini talep ettiklerini belirten Lukaku, federasyonun bu kararına sitem etti:

- Hırvatistan'a karşı alınan yenilgiden sonra Katar'da kendi aramızda konuştuk. Herkes, 'Bizim Thierry Henry'ye ihtiyacımız var' diyordu.

- Çünkü Henry bizi iyi tanıyordu ve hatalarımızdan ötürü bizi doğrudan sorumlu tutacak, yüzümüze söyleyecek biriydi. Başından beri kafamızda sorular vardı.






GARCIA'YA ÖVGÜLER DİZEN SÖZLER

Tedesco ile yolların ayrılmasının ardından Belçika milli takımının dümenine geçen Fransız teknik adam Rudi Garcia ise Lukaku'dan tam not aldı:

- Rudi Garcia'nın net fikirleri var. Önce bizlerle istişare ediyor, söylediklerimizi dikkate alıyor ve ardından son kararı kendisi veriyor. Oyuncular da artık Avrupa Şampiyonası'ndaki döneme kıyasla çok daha olgun.

Galatasaray'daki 'sızıntı' ne oldu? Başkan'a köstepek suçlaması

Yeşil sahaların perde arkasında yaşanan bilgi sızdırma krizleri, kulüplerin soyunma odalarını adeta birer cadı avı merkezine dönüştürdü. Fransa'nın köklü ekibi Marsilya'da baş gösteren casusluk takıntısı, kulüp efsanelerinden futbolculara, hatta Başkan Pablo Longoria’ya kadar uzanan kitlesel bir paranoyaya yol açtı. Akıllara Fatih Terim'den Okan Buruk'a miras kalan "köstebek" krizini getirdi.
 

28.05.2026 12:14:00
Haber Merkezi
Galatasaray'daki 'sızıntı' ne oldu? Başkan'a köstepek suçlaması
Galatasaray'daki 'sızıntı' ne oldu? Başkan'a köstepek suçlaması
Futbol dünyası sadece sahada oynanan taktik savaşlarla değil, perde arkasındaki "bilgi sızdırma" krizleriyle de çalkalanıyor. Kulüplerin adeta birer kale gibi korumak istediği soyunma odaları, içeriden basına sızan haberlerle sarsılırken, bu durumun en somut örnekleri Türkiye'de Galatasaray, Fransa'da ise Marsilya kulüplerinde yaşanıyor.






GALATASARAY'DA DA ÇÖZÜLEMİYOR

Galatasaray'da "köstebek" tartışmaları yeni bir mevzu değil. Temelleri Fatih Terim dönemine kadar uzanan bu kriz, sarı-kırmızılı kulübün iç dinamiklerini uzun süre meşgul etti. Takım içindeki taktiklerin, ilk 11'lerin ve özel tartışmaların basına sızması üzerine kulüp içinde ciddi bir inceleme başlatıldı.






METEHAN BALTACI BİLE SUÇLANDI

Süreç öyle bir noktaya geldi ki, kulübün önemli figürlerinden Ayhan Akman, idari kadrodan Fatih Demireli ve hatta genç futbolcu Metehan Baltacı bile hedef tahtasına oturtuldu, sızıntının kaynağı olmakla suçlandı.

Günün sonunda kesin bir çözüm bulunamadı ve net bir isim deşifre edilemedi. Ancak futboldaki o meşhur kural yeniden işledi: Şampiyonluk gelince, köstebek iddiaları da rafa kaldırıldı ve unutuldu.






SON 2 YILDIR ÜST SEVİYEYE YÜKSELDİ

Galatasaray'da kamufle edilen bu kriz, Fransa'nın köklü kulübü Marsilya'da "paranoya dalgasına" dönüştü. Son iki yıldır kulüpte eşi benzeri görülmemiş bir güvensizlik ortamı hakim. Personel, oyuncuları şüpheli bulurken; oyuncular da yönetimi medyayı manipüle etmekle suçluyor. Gruplaşmalar, fısıltılı tartışmalar ve herkesin konuşmadan önce arkasını kolladığı sürekli bir öz sansür kulübü içeriden kemiriyor.






BAŞKAN BİLE KÖSTEBEK OLMAKLA SUÇLANDI

Marsilya'daki cadı avı, kulübün en alt kademesinden en üst düzey yöneticisine kadar kimseyi esirgemedi. Eski başkan Pablo Longoria bile suçlamaların hedefi oldu. Kulüp efsanesi ve 20 yıldır kulübün içinde yer alan Pancho Abardonado ile orta saha oyuncusu Valentin Rongier bile suçlandı. Hatta Güvenlik bir dönem De Zerbi'nin Menajeri de casusluk iddialarının hedefi haline geldi. Ancak hiç birinden sonuç alınamadı.

Beşiktaş'a 'ayı' gibi sol bek! Operasyonu Adalı yürütüyor

Vlachimidos ve Pavlidis hamleleri için İspanya’ya giden Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, Sevilla forması giyen ve güçlü fiziği nedeniyle "Oso" (Ayı) lakabıyla anılan 22 yaşındaki sol bek Joaquín Martínez Gauna için resmen devreye girdi

28.05.2026 12:07:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'a 'ayı' gibi sol bek! Operasyonu Adalı yürütüyor
Beşiktaş'a 'ayı' gibi sol bek! Operasyonu Adalı yürütüyor
Vlachimidos ve Pavlidis hamleleri için İspanya'ya giden Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, Sevilla forması giyen ve güçlü fiziği nedeniyle "Oso" (Ayı) lakabıyla anılan 22 yaşındaki sol bek Joaquín Martínez Gauna için resmen devreye girdi. Fransız Strasbourg'un da peşinde olduğu genç yetenek için bonuslar hariç 5 milyon Euro'luk bir teklif sunulurken, transferin kaderini oyuncunun sözleşmesindeki boşluk belirleyecek.






Yeni sezon kadro yapılanması doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, savunmanın solunu yetenekli ve potansiyel bir isimle güçlendirmek için harekete geçti. Siyah-beyazlı yönetim, Sevilla forması giyen ve güçlü fiziği nedeniyle "Oso" (Ayı) lakabıyla anılan 22 yaşındaki Joaquín Martínez Gauna'yı gündemine aldı.






5 MİLYON EURO'LUK TEKLİF

Sol bek pozisyonunu uzun yıllar güvence altına almak isteyen Beşiktaş, genç oyuncu için kesenin ağzını açtı. Siyah-beyazlıların, Sevilla kulübüne bonuslar hariç net 5 milyon Euro değerinde resmî bir teklif ilettiği iddia edildi. Kulübüyle 2027 yılına kadar sözleşmesi bulunan İspanyol sol bek için Fransa'nın Strasbourg kulübünün de devrede olduğu ve transfer piyasasında ciddi bir rekabetin yaşandığı iddia edildi.






SCOUT VE MENAJER TAVSİYESİ

Operasyonun perde arkasındaki detaylar da netleşmeye başladı. Alınan bilgilere göre transferi bizzat Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı yürütüyor. Vlachimidos ve Pavlidis transferlerine nokta koymak adına İspanya'ya çıkarma yapan Başkan Adalı, burada önemli bir scout ve menajer tavsiyesi aldı.






SÖZLEŞMESİNDE YER ALAN BOŞLUK

Adalı'ya eşlik eden menajerin, Oso'nun sergilediği üstün performansın yanı sıra sözleşmesinde yer alan hukuki bir boşluktan bahsetmesi üzerine siyah-beyazlılar harekete geçti. Bu fırsatı kaçırmak istemeyen Başkan Adalı, oyuncunun şartlarını masaya yatırarak Sevilla ile ilk resmî temasları kurdu.

Razvan Lucescu'dan Beşiktaş açıklaması: Kulüpler görüştüler ve...

Beşiktaş'ın teknik direktör adayları arasında adı geçen PAOK’un Rumen çalıştırıcısı Razvan Lucescu, siyah-beyazlıların ilgisine dair sessizliğini bozarak spekülasyonlara son noktayı koydu. Yunan kulübüyle olan güçlü bağına ve sözleşme detaylarına dikkat çeken deneyimli hoca, geçmişten verdiği çarpıcı örnekle transfer kapısını kapattı

28.05.2026 11:43:00
Haber Merkezi
Razvan Lucescu'dan Beşiktaş açıklaması: Kulüpler görüştüler ve...
Razvan Lucescu'dan Beşiktaş açıklaması: Kulüpler görüştüler ve...
Beşiktaş'ta yeni sezon öncesi teknik direktör arayışları doğrultusunda PAOK'un Rumen çalıştırıcısı Razvan Lucescu'nun gündeme geldiği iddiaları ilk ağızdan yalanlandı. Lucescu, ülkesinin Prima Sport kanalına yaptığı açıklamalarda Yunanistan ekibindeki geleceğine sadık olduğunu vurguladı. Spekülasyonlara son noktayı koydu






KONUYU KAPATMAYI İSTEDİ
 
Beşiktaş'ın kendisine yönelik ilgisiyle ilgili gelen soruyu doğrudan yanıtlayan 57 yaşındaki teknik direktör, PAOK ile olan sözleşmesini işaret ederek şu ifadeleri kullandı:
 
- Bu konuyu çabucak kapatalım. Sözleşmemin bitmesine bir yıl daha var. Kulüple ve oradaki insanlarla çok derin, anlamlı bir bağ kurdum; bu bağ halen devam ediyor. Ne olursa olsun onları üzecek bir adım atmam söz konusu bile olamaz.







YAPILAN TEKLİFİ AÇIKLADI
 
Sözleşmesinde yer alan çıkış maddesine ve kulübün yönetim yapısına da değinen tecrübeli çalıştırıcı, geçmişten bir örnek vererek kararın yönetimde olduğunu belirtti:
 
- Burada kendi kararlarını veren bir kulüp sahibi var. Sonrasında ise kararları antrenör verir, bunu zamanla göreceğiz. İki yıl önce başka bir takım transferimi istediğinde onlara fesih maddemi hatırlatmıştım.
 
- Kulüple görüştüler ve kulüp ayrılığıma onay vermedi. Serbest kalma maddem şu anda da geçerli ancak bunun hiçbir önemi yok.







LUCESCU TOPU PATRONA ATTI
 
Lucescu'nun geçmişteki transfer sürecini örnek göstererek topu kulüp sahibine atması, sözleşme maddelerinden ziyade PAOK'un duruşunun belirleyici olduğunu bir kez daha kanıtladı.
 
Bu açıklamaların ardından Beşiktaş kurmaylarının, rotayı listesindeki diğer yerli ve yabancı teknik adamlara çevirmesine kesin gözüyle bakılıyor.







Beşiktaş İspanyolları dondurdu! Sevilla kolunu kımıldatamadı

Beşiktaş, Yunanistan Milli Takımı'nın dünyaca ünlü kalecisi Odysseas Vlachodimos için İspanya’ya çıkarma yaptı

28.05.2026 11:09:00
Haber Merkezi
Beşiktaş İspanyolları dondurdu! Sevilla kolunu kımıldatamadı
Beşiktaş İspanyolları dondurdu! Sevilla kolunu kımıldatamadı
Beşiktaş, Yunanistan Milli Takımı'nın dünyaca ünlü kalecisi Odysseas Vlachodimos için İspanya'ya çıkarma yaptı. Siyah-beyazlı kurmayların milyon euro'luk dev sözleşmeyle yürüttüğü operasyon karşısında Sevilla adeta donakaldı.

Başarılı eldivenin haklarını elinde bulunduran Premier Lig ekibi Newcastle United'a da resmi teklifi sunan Beşiktaş, uyguladığı agresif stratejiyle Endülüs ekibini devre dışı bıraktı.

Beşiktaş transfer piyasasında ses getirecek bir operasyon için tam gaz çalışıyor. Siyah-beyazlılar, Yunanistan Milli Takımı'nın dünyaca ünlü kalecisi Odysseas Vlachodimos'u kadrosuna katmak için İspanya'ya çıkarma yaptı, Sevilla'nın tüm planlarını altüst etti.

İspanyol VamosMiSevillaFC.'nin doğruladığı bilgilere göre; Beşiktaş'ın bu agresif hamlesi sonrası Sevilla, başarılı eldiveni takımda tutma ümidini tamamen kesti.







MENAJERİ VE KALECİYLE ANLAŞILDI

Kalede dünyaca ünlü bir isim görmek isteyen Beşiktaş, transferi bitirmek için beklememe kararı aldı. Siyah-beyazlıların temsilcileri, Vlachodimos'un menajerleriyle yüz yüze görüşmek üzere acilen Sevilla'ya gitti. İspanya'da gerçekleşen bu kritik zirvede, Beşiktaş yönetiminin tecrübeli kaleciyi ikna etmek adına milyon euro'luk göz kamaştırıcı bir sözleşme teklifi sunduğu bildirildi.







NEWCASTLE'A DA TEKLİF YAPILDI

Beşiktaş ayrıca transferin Sevilla ayağını tamamen devre dışı bırakacak usta işi bir strateji izliyor. Oyuncu şu anda kiralık statüsünde olduğu için, siyah-beyazlı yönetim Vlachodimos'un haklarını elinde bulunduran Premier Lig ekibi Newcastle United'a da satın alma teklifi sundu. Bu bitirici hamleyle birlikte, Sevilla'nın başarılı kaleciyi elinde tutmak için yapabileceği tüm manevra şansı ortadan kaldırıldı.







SERGEN YALÇIN VETO ETTİ

Beşiktaş'ın bu gövde gösterisi ve bitirici hamleleri karşısında havlu atan Sevilla ise kaleci arayışlarında B planına geçmek zorunda kaldı. Endülüs ekibi, devre arasında teknik direktör Sergen Yalçın'ın transferini veto ettiği Leeds United'ın kalecisi Illan Meslier'i kadrosuna katmak için yeniden çalışmalara başladı.

Konferans Ligi'nde şampiyon Crystal Palace

UEFA Konferans Ligi finalinde İngiliz ekibi Crystal Palace, İspanyol temsilcisi Rayo Vallecano'yu 1-0 mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

28.05.2026 09:49:00
İhlas Haber Ajansı
Konferans Ligi'nde şampiyon Crystal Palace
Konferans Ligi'nde şampiyon Crystal Palace
UEFA Konferans Ligi finalinde İspanyol takımı Rayo Vallecano'yu 1-0 yenen İngiliz ekibi Crystal Palace, kupasına kavuştu.

Leipzig Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmadı.

Rayo Vallecano karşısında ikinci yarıda Jean-Philippe Mateta ile öne geçen İngiliz takımı, sahadan 1-0 galip ayrıldı ve UEFA Konferans Ligi'nde şampiyonluğa uzanmayı başardı.

İngiltere'de 2024-2025 sezonunda Federasyon Kupası'nı (FA Cup) kazanan ancak "çok kulüplü mülkiyet kriterlerini ihlal ettiği" gerekçesiyle UEFA Konferans Ligi'ne düşürülen Crystal Palace, kupaya uzanarak tarihi bir başarı elde etti.



Karşılaşmanın ardından büyük sevinç yaşayan İngiliz temsilcisinin futbolcuları, coşkularını taraftarlarla paylaşırken, Rayo Vallecano tarafında ise üzüntü vardı.

Finali kaybeden Rayo Vallecano'da taraftarlar futbolcuları alkışlayarak tribüne çağırdı. Rayo Vallecanolu futbolcular taraftara giderek onlarla bir araya geldi. Crystal Palace taraftarları da Rayo Vallecano oyuncularını alkışlayarak destek verdi.

İspanyol temsilcisinin oyuncularına, Crystal Palace futbolcularının alkışları eşliğinde ikincilik madalyaları verildi.

Rayo Vallecano'nun platformdan inmesiyle Crystal Palace sahneye çıktı. Teknik direktör Oliver Glasner ve futbolcular, UEFA Başkanı Aleksander Ceferin'in elinden madalyalarını aldı.


Trabzonspor'un rakibi Arda Turan! 18'lik Sambacı için çılgın yarış

Gelecek sezon şampiyonluğa oynayacak güçlü bir kadro kurmak için transfer çalışmalarına hız veren Trabzonspor, aradığı genç yıldızı Brezilya’da buldu

27.05.2026 13:10:00
Haber Merkezi
Trabzonspor'un rakibi Arda Turan! 18'lik Sambacı için çılgın yarış
Trabzonspor'un rakibi Arda Turan! 18'lik Sambacı için çılgın yarış
Gelecek sezon şampiyonluğa oynayacak güçlü bir kadro kurmak için transfer çalışmalarına hız veren Trabzonspor, aradığı genç yıldızı Brezilya'da buldu. Bordo-mavililer, Flamengo forması giyen 18 yaşındaki kanat oyuncusu Ryan Roberto'yu kadrosuna katmak için 6 milyon euro'luk devasa bir teklifle masaya oturdu. Bu transferde Arda Turan faktörüyle Shakhtar da devreye girdi. Diğer talipler CSKA ve Lille.






Trabzonspor transfer komitesi, gelecek vaat eden yetenekleri kadrosuna katma stratejisi doğrultusunda rotayı bir kez daha Brezilya'ya çevirdi.

Globo Esporte'nin iddiasına göre bordo-mavililer, Flamengo forması giyen 18 yaşındaki kanat oyuncusu Ryan Roberto'yu gözüne kestirdi.






6 MİLYON EURO'LUK DEV TEKLİF

Geleceğin en büyük yıldız adayları arasında gösterilen Ryan Roberto için Avrupa transfer piyasası cıvıl cıvıl.

Genç Sambacı için Fransa'dan Lille, Ukrayna'dan Arda Turan'ın takımı Shakhtar Donetsk ve Rusya'dan CSKA Moskova ciddi şekilde devreye girmiş durumda.

Ancak bu transfer yarışında en somut ve agresif adımı atan kulüp Trabzonspor oldu. Karadeniz devi, Brezilya ekibinin kapısını 6 milyon euro'luk devasa bir teklifle çalarak görüşmeleri resmen başlattı.






OYUNCU BU DÖNEM AYRILMAK İSTEMİYOR

Bordo-mavililerin bu çılgın teklifine rağmen, genç forvet oyuncusunu hemen ikna etmek kolay görünmüyor. Globo'nun haberine eklediği kritik detaylara göre; oyuncunun bu yaz döneminde takımdan ayrılması beklenmiyor.






İMZA PARASI KAZANMAK İSTİYORLAR

Flamengo ile sözleşme uzatmaya yanaşmayan Ryan Roberto'nun menajerleri ise tamamen farklı bir strateji peşinde. Oyuncunun sözleşme durumunu koz olarak kullanmak isteyen menajerler, önümüzdeki sonbahar döneminden itibaren taliplilerle bedelsiz transfer (bunu imza parası avantajına çevirerek) üzerinden masaya oturmayı planlıyor.

Vedat Muriqi tercihini yaptı: Fenerbahçe mi, Galatasaray mı?

Transfer derbisi için geri sayım başladı... hem Fenerbahçe hem de Galatasaray'ın kadrosuna katmak istediği Vedat Muriqi'den Türkiye'yi sallayacak açıklamalar geldi

27.05.2026 12:59:00
Haber Merkezi
Vedat Muriqi tercihini yaptı: Fenerbahçe mi, Galatasaray mı?
Vedat Muriqi tercihini yaptı: Fenerbahçe mi, Galatasaray mı?
Transfer derbisi için geri sayım başladı... hem Fenerbahçe hem de Galatasaray'ın kadrosuna katmak istediği Vedat Muriqi'den Türkiye'yi sallayacak açıklamalar geldi! La Liga'da Kylian Mbappe'nin hemen arkasından gol krallığı yarışını domine eden Kosovalı golcü Türkiye'ye ancak "yıldız" statüsünde döneceğinin altını çizdi. Ayrıca Okan Buruk'un kendisini Victor Osimhen ile yan yana oynatma projesini ilginç bulduğu bildirildi.






Transfer kulisleri Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki Vedat Muriqi derbisiyle sallanıyor. Adı ezeli rakiplerle anılan golcü oyuncu, geleceğine dair adeta bomba etkisi yaratacak ifadeler kullandı. Kalitesinden ve başarılarından ödün vermeyen deneyimli santrfor, Türkiye'ye sadece sıradan bir transfer olarak değil, gerçek bir "yıldız" olarak döneceğinin sinyalini verdi.






LA LIGA'DA MBAPPE'NİN ENSESİNDEYDİ

Kosovalı forvet, Avrupa'nın en zorlu liglerinden birinde rüştünü ispatladığının altını çizerek şunları söyledi:

- Ben Kylian Mbappe'nin hemen arkasında La Liga'nın gol krallığı yarışında zirveye oynadım. Bunu Avrupa'nın en büyük 5 liginden biri olan La Liga'da başardım. Aynı zamanda Kosova Milli Takımı'nın kaptanıyım. Eğer Türkiye'ye döneceksem, buraya doğrudan 'yıldız' olarak geleceğim.






BURUK'UN SUNDUĞU PLAN DAHA DEĞERLİ

Muriqi'in transferinde ezeli rakipler arasındaki en büyük farkı ise teknik adamların taktiksel planları belirliyor. Golcü oyuncunun, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un kendisine sunduğu projeye çok daha sıcak baktığı öğrenildi.

Buruk'un, Muriqi'i Victor Osimhen ile birlikte çift forvet oynatma fikri, Kosovalı yıldızın kararında belirleyici rol oynuyor. Dünyaca ünlü bir isimle partner olmak ve hücum hattında ana planın parçası haline gelmek Muriqi'in iştahını kabartıyor.






FENERBAHÇE'NİN AS TERCİHİ DEĞİL

Fenerbahçe'nin de masada olduğu bilinirken, sarı-lacivertlilerin planı Muriqi'i ikna etmeye yetmedi. Başkan adaylarının Serhou Guirassy ya da o tarzda dünyaca ünlü, baskın bir "yıldız" forvet daha almayı planlaması, transferin önünü tıkadı.

Böyle bir senaryoda kulübede beklemeyi ya da ikinci planda kalmayı kesinlikle kabul etmeyen Muriqi'in, Guirassy gibi bir forvetin arkasında yedek beklemeye sıcak bakmadığı bildirildi.






ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE RESMİYET KAZANIR

Hücumda doğrudan ilk 11'i ve liderliği hedefleyen Vedat Muriqi'in, taktiksel roller ve kendisine verilen değer nedeniyle transferde Galatasaray'a çok daha sıcak baktığı ve rotasını sarı-kırmızılılara çevirdiği öğrenildi.
Dev transferde önümüzdeki günlerde resmi adımların atılması bekleniyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.