logo
28 MAYIS 2026

Göztepe, son dönemeçte sıkıntılı

Göztepe, Trendyol 1. Lig'de oynadığı son 4 maçta 1 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 2 beraberlik elde ederek Süper Lig hedefini son haftalara bıraktı

15.04.2024 11:20:00
İhlas Haber Ajansı
Göztepe, son dönemeçte sıkıntılı
Göztepe, son dönemeçte sıkıntılı
Trendyol 1. Lig ekibi Göztepe, ligde son 4 maçta aldığı sonuçlarla Süper Lig hedefini son haftalara bıraktı. Son olarak Tuzlaspor'la deplasmanda karşı karşıya gelen sarı-kırmızılılar, rakibiyle 1-1 berabere kaldı. İzmir ekibi, bu sonucun ardından son 4 haftada sadece 1 kez kazanırken, 2 beraberlik ve 1 de mağlubiyet aldı.

Tuzlaspor maçına dair açıklamalarda bulunan Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov, kendi oyunlarını üst seviyede oynayamadıklarını belirterek, "Karşılaşmanın ilk yarısında iyiydik. Fırsatlar da yakaladık. Bu fırsatları değerlendirip golü bulmalıydık ve bu şekilde ikinci yarıyı daha rahat geçirebilirdik. İkinci yarıdan oyun anlamında pek memnun değilim. Aynı zamanda memnun olmadığım bir diğer durum oyunun çok fazla durması. Oyunda çok fazla zaman geçirme durumu oldu. Ben bu durumun kimseye yardımcı olduğunu düşünmüyorum. Biz de istediğimiz golü bulamadık. İki golün de şans eseri olduğunu düşünüyorum. Geçen hafta da söylemiştim henüz hiçbir şey bitmedi. Çok motive ve hırslı bir şekilde yolumuza devam etmeliyiz. Bugün çok daha iyi bir oyun ortaya koymalıydık çünkü bizim bir hedefimiz var. Süper Lig'e yükselmek istiyoruz ama sadece 45 dakika bunun için yeterli değil" dedi. İHA

Süper serveti olmayan bu takıma başkan olamıyor


 
37 yaşındaki Real Madrid Başkan Adayı Enrique Jose Riquelme, 79 yaşındaki 6'sı Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu olmak üzere 37 kupalı Real Madrid'in efsanevi başkanı Florentino Perez'in karşısında aday oldu. Bunun için ciddi miktarda banka garantisi göstermek zorundaydı!
 

28.05.2026 15:14:00 / Güncelleme: 28.05.2026 15:24:04
HASAN GÜNDOĞDU
 Süper serveti olmayan bu takıma başkan olamıyor
 Süper serveti olmayan bu takıma başkan olamıyor

Real Madrid Başkan Adayı Enrique Jose Riquelme, dünyanın en zengin kulübü Real Madrid'in tüzüğünde belirtilen ve Florentino Perez'in başkanlığı döneminde sıkılaştırılan zorlu şartları yerine getirmek zorundaydı.
Başkan adaylarının İspanyol vatandaşı ve en az 20 yıldır kulüp üyesi olması ve kulüp bütçesinin yüzde 15'i değerinde bir banka garantisi sağlaması gerekiyordu.

187.2 milyon Euro banka teminatı

2025-26 sezonu için bu garanti, Real Madrid'in 1 milyar 248 milyar Euro'luk rekor harcama bütçesine dayanarak 187.2 milyon Euro olarak belirlendi. Konuyla ilgili bilgi sahibi bir kaynağa göre, Riquelme bu garantiyi Katalonya merkezli Andbank aracılığıyla sağladı.



Perez, İspanya'nın en zengin 10 kişisinden biri

Forbes'a göre inşaat grubu ACS'nin başkanı olarak 6.8 milyar dolarlık bir servet biriktiren Perez, 2000 yılında Lorenzo Sanz'ı yenerek Real Madrid'in başına geçtiğinden beri iki dönem boyunca Real Madrid'i yönetti. 2009'da tek aday olarak geri döndü ve o zamandan beri rakipsiz olarak art arda beş seçim kazandı.

Galatasaray'daki 'sızıntı' ne oldu? Başkan'a köstepek suçlaması

Yeşil sahaların perde arkasında yaşanan bilgi sızdırma krizleri, kulüplerin soyunma odalarını adeta birer cadı avı merkezine dönüştürdü. Fransa'nın köklü ekibi Marsilya'da baş gösteren casusluk takıntısı, kulüp efsanelerinden futbolculara, hatta Başkan Pablo Longoria’ya kadar uzanan kitlesel bir paranoyaya yol açtı. Akıllara Fatih Terim'den Okan Buruk'a miras kalan "köstebek" krizini getirdi.
 

28.05.2026 12:14:00
Haber Merkezi
Galatasaray'daki 'sızıntı' ne oldu? Başkan'a köstepek suçlaması
Galatasaray'daki 'sızıntı' ne oldu? Başkan'a köstepek suçlaması
Futbol dünyası sadece sahada oynanan taktik savaşlarla değil, perde arkasındaki "bilgi sızdırma" krizleriyle de çalkalanıyor. Kulüplerin adeta birer kale gibi korumak istediği soyunma odaları, içeriden basına sızan haberlerle sarsılırken, bu durumun en somut örnekleri Türkiye'de Galatasaray, Fransa'da ise Marsilya kulüplerinde yaşanıyor.






GALATASARAY'DA DA ÇÖZÜLEMİYOR

Galatasaray'da "köstebek" tartışmaları yeni bir mevzu değil. Temelleri Fatih Terim dönemine kadar uzanan bu kriz, sarı-kırmızılı kulübün iç dinamiklerini uzun süre meşgul etti. Takım içindeki taktiklerin, ilk 11'lerin ve özel tartışmaların basına sızması üzerine kulüp içinde ciddi bir inceleme başlatıldı.






METEHAN BALTACI BİLE SUÇLANDI

Süreç öyle bir noktaya geldi ki, kulübün önemli figürlerinden Ayhan Akman, idari kadrodan Fatih Demireli ve hatta genç futbolcu Metehan Baltacı bile hedef tahtasına oturtuldu, sızıntının kaynağı olmakla suçlandı.

Günün sonunda kesin bir çözüm bulunamadı ve net bir isim deşifre edilemedi. Ancak futboldaki o meşhur kural yeniden işledi: Şampiyonluk gelince, köstebek iddiaları da rafa kaldırıldı ve unutuldu.






SON 2 YILDIR ÜST SEVİYEYE YÜKSELDİ

Galatasaray'da kamufle edilen bu kriz, Fransa'nın köklü kulübü Marsilya'da "paranoya dalgasına" dönüştü. Son iki yıldır kulüpte eşi benzeri görülmemiş bir güvensizlik ortamı hakim. Personel, oyuncuları şüpheli bulurken; oyuncular da yönetimi medyayı manipüle etmekle suçluyor. Gruplaşmalar, fısıltılı tartışmalar ve herkesin konuşmadan önce arkasını kolladığı sürekli bir öz sansür kulübü içeriden kemiriyor.






BAŞKAN BİLE KÖSTEBEK OLMAKLA SUÇLANDI

Marsilya'daki cadı avı, kulübün en alt kademesinden en üst düzey yöneticisine kadar kimseyi esirgemedi. Eski başkan Pablo Longoria bile suçlamaların hedefi oldu. Kulüp efsanesi ve 20 yıldır kulübün içinde yer alan Pancho Abardonado ile orta saha oyuncusu Valentin Rongier bile suçlandı. Hatta Güvenlik bir dönem De Zerbi'nin Menajeri de casusluk iddialarının hedefi haline geldi. Ancak hiç birinden sonuç alınamadı.

Beşiktaş'a 'ayı' gibi sol bek! Operasyonu Adalı yürütüyor

Vlachimidos ve Pavlidis hamleleri için İspanya’ya giden Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, Sevilla forması giyen ve güçlü fiziği nedeniyle "Oso" (Ayı) lakabıyla anılan 22 yaşındaki sol bek Joaquín Martínez Gauna için resmen devreye girdi

28.05.2026 12:07:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'a 'ayı' gibi sol bek! Operasyonu Adalı yürütüyor
Beşiktaş'a 'ayı' gibi sol bek! Operasyonu Adalı yürütüyor
Vlachimidos ve Pavlidis hamleleri için İspanya'ya giden Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, Sevilla forması giyen ve güçlü fiziği nedeniyle "Oso" (Ayı) lakabıyla anılan 22 yaşındaki sol bek Joaquín Martínez Gauna için resmen devreye girdi. Fransız Strasbourg'un da peşinde olduğu genç yetenek için bonuslar hariç 5 milyon Euro'luk bir teklif sunulurken, transferin kaderini oyuncunun sözleşmesindeki boşluk belirleyecek.






Yeni sezon kadro yapılanması doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, savunmanın solunu yetenekli ve potansiyel bir isimle güçlendirmek için harekete geçti. Siyah-beyazlı yönetim, Sevilla forması giyen ve güçlü fiziği nedeniyle "Oso" (Ayı) lakabıyla anılan 22 yaşındaki Joaquín Martínez Gauna'yı gündemine aldı.






5 MİLYON EURO'LUK TEKLİF

Sol bek pozisyonunu uzun yıllar güvence altına almak isteyen Beşiktaş, genç oyuncu için kesenin ağzını açtı. Siyah-beyazlıların, Sevilla kulübüne bonuslar hariç net 5 milyon Euro değerinde resmî bir teklif ilettiği iddia edildi. Kulübüyle 2027 yılına kadar sözleşmesi bulunan İspanyol sol bek için Fransa'nın Strasbourg kulübünün de devrede olduğu ve transfer piyasasında ciddi bir rekabetin yaşandığı iddia edildi.






SCOUT VE MENAJER TAVSİYESİ

Operasyonun perde arkasındaki detaylar da netleşmeye başladı. Alınan bilgilere göre transferi bizzat Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı yürütüyor. Vlachimidos ve Pavlidis transferlerine nokta koymak adına İspanya'ya çıkarma yapan Başkan Adalı, burada önemli bir scout ve menajer tavsiyesi aldı.






SÖZLEŞMESİNDE YER ALAN BOŞLUK

Adalı'ya eşlik eden menajerin, Oso'nun sergilediği üstün performansın yanı sıra sözleşmesinde yer alan hukuki bir boşluktan bahsetmesi üzerine siyah-beyazlılar harekete geçti. Bu fırsatı kaçırmak istemeyen Başkan Adalı, oyuncunun şartlarını masaya yatırarak Sevilla ile ilk resmî temasları kurdu.

Razvan Lucescu'dan Beşiktaş açıklaması: Kulüpler görüştüler ve...

Beşiktaş'ın teknik direktör adayları arasında adı geçen PAOK’un Rumen çalıştırıcısı Razvan Lucescu, siyah-beyazlıların ilgisine dair sessizliğini bozarak spekülasyonlara son noktayı koydu. Yunan kulübüyle olan güçlü bağına ve sözleşme detaylarına dikkat çeken deneyimli hoca, geçmişten verdiği çarpıcı örnekle transfer kapısını kapattı

28.05.2026 11:43:00
Haber Merkezi
Razvan Lucescu'dan Beşiktaş açıklaması: Kulüpler görüştüler ve...
Razvan Lucescu'dan Beşiktaş açıklaması: Kulüpler görüştüler ve...
Beşiktaş'ta yeni sezon öncesi teknik direktör arayışları doğrultusunda PAOK'un Rumen çalıştırıcısı Razvan Lucescu'nun gündeme geldiği iddiaları ilk ağızdan yalanlandı. Lucescu, ülkesinin Prima Sport kanalına yaptığı açıklamalarda Yunanistan ekibindeki geleceğine sadık olduğunu vurguladı. Spekülasyonlara son noktayı koydu






KONUYU KAPATMAYI İSTEDİ
 
Beşiktaş'ın kendisine yönelik ilgisiyle ilgili gelen soruyu doğrudan yanıtlayan 57 yaşındaki teknik direktör, PAOK ile olan sözleşmesini işaret ederek şu ifadeleri kullandı:
 
- Bu konuyu çabucak kapatalım. Sözleşmemin bitmesine bir yıl daha var. Kulüple ve oradaki insanlarla çok derin, anlamlı bir bağ kurdum; bu bağ halen devam ediyor. Ne olursa olsun onları üzecek bir adım atmam söz konusu bile olamaz.







YAPILAN TEKLİFİ AÇIKLADI
 
Sözleşmesinde yer alan çıkış maddesine ve kulübün yönetim yapısına da değinen tecrübeli çalıştırıcı, geçmişten bir örnek vererek kararın yönetimde olduğunu belirtti:
 
- Burada kendi kararlarını veren bir kulüp sahibi var. Sonrasında ise kararları antrenör verir, bunu zamanla göreceğiz. İki yıl önce başka bir takım transferimi istediğinde onlara fesih maddemi hatırlatmıştım.
 
- Kulüple görüştüler ve kulüp ayrılığıma onay vermedi. Serbest kalma maddem şu anda da geçerli ancak bunun hiçbir önemi yok.







LUCESCU TOPU PATRONA ATTI
 
Lucescu'nun geçmişteki transfer sürecini örnek göstererek topu kulüp sahibine atması, sözleşme maddelerinden ziyade PAOK'un duruşunun belirleyici olduğunu bir kez daha kanıtladı.
 
Bu açıklamaların ardından Beşiktaş kurmaylarının, rotayı listesindeki diğer yerli ve yabancı teknik adamlara çevirmesine kesin gözüyle bakılıyor.







Galatasaray'dan TFF'yi devirecek plan! Fenerbahçe ve Beşiktaş'la

Şampiyonluk kupasının kurye ile gönderilmesi ile büyüyen krizde Galatasaray, TFF'ye karşı Türk futbol tarihinin en büyük operasyonu için düğmeye bastı. 7 Haziran'daki Mali Genel Kurul öncesi diplomasi trafiği yürüten sarı-kırmızılı yönetim, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı da yanına çekerek dev bir "İbra Koalisyonu" kurmaya çalışıyor

28.05.2026 11:32:00
Haber Merkezi
Galatasaray'dan TFF'yi devirecek plan! Fenerbahçe ve Beşiktaş'la
Galatasaray'dan TFF'yi devirecek plan! Fenerbahçe ve Beşiktaş'la
Galatasaray ile İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığındaki TFF arasındaki gerilim farklı bir boyuta evrilmek üzere... şampiyonluk gecesinde sarı-kırmızılı camiaya yaşatılan "kurye krizini" kurumsal onura yapılmış bir saygısızlık olarak nitelendiren Dursun Özbek yönetimi, bu durumu sadece bir protestoyla geçiştirmeyi düşünmüyor.






FENERBAHÇE VE BEŞİKTAŞ'A MESAJ
 
Kulislerden sızan bilgilere göre sarı-kırmızılı kulüp, TFF'yi köşeye sıkıştıracak iki aşamalı bir stratejiyi masaya yatırdı. TFF'yi devirecek bir erken seçim dalgası yaratmak için diplomasi trafiği başlattı. Hakem kararlarından, kurulların işleyişinden ve 10+4 yabancı kuralından uzun süredir rahatsız olan diğer Süper Lig kulüpleriyle (başta Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor olmak üzere) temas kuran sarı-kırmızılı kurmaylar, sandıkta blok halinde "red" oyu kullanılması için nabız yokluyor.







ANADOLU KULÜPLERİYLE İŞ BİRLİĞİ
 
TFF yönetiminin mali yönden ibra edilmemesi için genel kurul salonunda hazır bulunan delegelerin salt çoğunluğunun oyuna ihtiyaç var. Kulüpler Birliği'ni tek bir cephe altında toplamayı amaçlayan Galatasaray, eğer Anadolu kulüplerini de ikna ederek TFF'yi ibra etmeyecek matematiksel güce ulaşırsa salona tam kadro çıkarma yapacak. Amaç TFF yönetiminin meşruiyetini bitirmek.







GENEL KURULA KATILIM OLMAYABİLİR
 
Ancak kulis çalışmalarında ibra için gereken mutlak çoğunluk sağlanamaz ve TFF yönetiminin bir şekilde ibra edileceği netleşirse, Galatasaray "Plan B"yi devreye sokacak.
 
Sarı-kırmızılı yönetim, TFF ile lobi savaşında yalnız kalma riski görürse, federasyonu meşru bir muhatap olarak kabul etmediğini göstermek adına Mali Genel Kurul'a katılmama kararı alacak.
 
BOYKOT PLANININ İÇERİĞİ
 
Kurulduğu günden bu yana TFF'nin mali kongrelerini eksiksiz takip eden ve hiçbirini kaçırmayan Galatasaray, salona adım atmayarak kulüp tarihinde bir ilke imza atacak. Camia içinden gelen sesler, yönetimin bu duruşunu net bir dille özetliyor:
 
- Ya salona gidip o masayı TFF'nin başına yıkacağız ya da gücümüz yetmiyorsa o masayı tamamen yok sayıp tarihin en büyük boykotunu gerçekleştireceğiz.

Fenerbahçe'nin işi 'noter'e kaldı! TFF izin vermezse ne olacak?

Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım’ın 28. şampiyonluğun tescili için ortaya attığı "Gerekirse notere ve mahkemeye gider, hakkımızı alırız" çıkışı, Türk futbolunda yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi

28.05.2026 11:13:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'nin işi 'noter'e kaldı! TFF izin vermezse ne olacak?
Fenerbahçe'nin işi 'noter'e kaldı! TFF izin vermezse ne olacak?
Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım'ın 28. şampiyonluğun tescili için ortaya attığı "Gerekirse notere ve mahkemeye gider, hakkımızı alırız" çıkışı, Türk futbolunda yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Spor hukukçuları, Anayasa'nın 59. maddesi uyarınca spor müsabakalarında tek nihai mercinin TFF ve Tahkim Kurulu olduğunu hatırlatarak; sivil mahkemelerin bu konuda yetkisiz kalacağını ve noter formülünün yasal bir karşılığı bulunmadığını belirtti.







Fenerbahçe'nin tarihi şampiyonluklarının tescili için kurulan TFF komisyonunun sürecini eleştiren Aziz Yıldırım, hakkı olanı almak için kimsenin kapısını çalmak zorunda olmadıklarını belirtti.

- 28. şampiyonluğu istiyorsak bu kolay. Oraya buraya kimseye müracaat etmemize de gerek yok. Çünkü elimizde belge var, bilgi var. Gideriz noterden tasdik ettiririz. Gerekirse mahkemeye gideriz. Hakkımızı oradan alırız elimize. Buraya yıldız koyacağız. Nereye yapacağız? Yaparız.







NOTER VE MAHKEME FORMÜLÜ GEÇERSİZ

Aziz Yıldırım'ın bu sözleri, "TFF onay vermezse ne olur?" ve "Mahkeme yoluyla bu hak alınabilir mi?" sorularını da beraberinde getirdi.

Spor hukukçuları ve uzmanlar, Yıldırım'ın "noter ve mahkeme" formülünün önündeki yasal sınırları ve kulübün karşılaşabileceği senaryoları şu şekilde değerlendiriyor:

ANAYASA'NIN 59. MADDESİ GEREĞİ

Anayasa'nın 59. maddesi gereği, Türkiye'de spor müsabakalarına ve tescillere dair kararlarda tek ve nihai yetkili merci TFF ve onun üst kurulu olan TFF Tahkim Kurulu'dur.

Sivil mahkemeler (Asliye Hukuk veya İdare Mahkemeleri), sporun yönetimine dair bu tür davalarda "görevsizlik" kararı vermektedir. Bu nedenle noter tasdiki ya da sivil mahkeme kararı, TFF'yi resmi lig tescilini değiştirmeye doğrudan zorlayamaz.







Talisca özel jetine ismini yazdırdı

Fenerbahçe'nin yıldızı Talisca, saha içindeki futbol kimliğinin ötesine geçerek saha dışındaki müzik yaşamıyla ezberleri bozmaya devam ediyor

28.05.2026 11:07:00
Haber Merkezi
Talisca özel jetine ismini yazdırdı
Talisca özel jetine ismini yazdırdı
Fenerbahçe'nin yıldızı Talisca, saha içindeki futbol kimliğinin ötesine geçerek saha dışındaki müzik yaşamıyla ezberleri bozmaya devam ediyor.

Yoğun geçen sezonun ardından eşi Carolaine Freitas ile birlikte lüks bir tatile çıkan golcü oyuncu, havaalanına geldiği 500 bin dolarlık ultra lüks aracı ve isminin baş harfleriyle bezeli özel jetiyle kendisinden söz ettirmeyi başardı.

Talisca sezonun sona ermesinin ardından tatile çıktı. Sosyal medyada büyük yankı uyandıran lüks tatil görüntüleriyle dikkat çeken yıldız Fenerbahçeli futbolcu, saha dışındaki çok yönlü kariyeriyle de adından söz ettiriyor.

Eşi Carolaine Freitas ile tatile çıkan Talisca, sosyal medyada dolaşıma giren bir videosuyla gündeme oturdu.







500 BİN DOLAR'LIK LÜKS ARAÇ

Görüntülerde havaalanına yaklaşık 500 bin dolar değerindeki lüks bir araçla vardığı, ardından kendisi için hazırlanan özel bir jete doğru ilerlediği görülüyor. Uçağın yan tarafında yer alan ve sporcunun baş harflerinden oluşan özel tasarım görsel kimlik detayı dikkatlerden kaçmıyor.

ASKERİ DİSİPLİNLE ÇALIŞIYOR

Son yıllarda bir hobiden öteye geçerek dijital platformlarda düzenli yayınlar yapan yapılandırılmış bir faaliyete dönüşen bu ikinci kariyerinde yıldız oyuncu, "Spark" sahne adını kullanıyor. Boş zamanlarını şarkı kaydetmek, söz yazmak ve yeni albümler planlamak için kullanan sporcu, rutinini adeta askeri bir disiplinle yönetiyor.







YENİ EP'Sİ YAYINLANDI

Maç dönemlerinde tamamen Fenerbahçe ile antrenmanlara, maçlara ve seyahatlere odaklanıyor. Tatil dönemlerinde evindeki özel stüdyosuna ayırdığı zamanı artırıyor; kayıt seanslarına ağırlık veriyor.







Spark, geçtiğimiz ay "Ciclos" (Döngüler) adını taşıyan yeni EP'sini müzikseverlerin beğenisine sundu. Çağdaş R&B çizgilerini taşıyan albümün prodüktörlüğünü, Spark'ın sık sık birlikte çalıştığı TX ve destek ekibi üstlendi.

Konferans Ligi'nde şampiyon Crystal Palace

UEFA Konferans Ligi finalinde İngiliz ekibi Crystal Palace, İspanyol temsilcisi Rayo Vallecano'yu 1-0 mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

28.05.2026 09:49:00
İhlas Haber Ajansı
Konferans Ligi'nde şampiyon Crystal Palace
Konferans Ligi'nde şampiyon Crystal Palace
UEFA Konferans Ligi finalinde İspanyol takımı Rayo Vallecano'yu 1-0 yenen İngiliz ekibi Crystal Palace, kupasına kavuştu.

Leipzig Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmadı.

Rayo Vallecano karşısında ikinci yarıda Jean-Philippe Mateta ile öne geçen İngiliz takımı, sahadan 1-0 galip ayrıldı ve UEFA Konferans Ligi'nde şampiyonluğa uzanmayı başardı.

İngiltere'de 2024-2025 sezonunda Federasyon Kupası'nı (FA Cup) kazanan ancak "çok kulüplü mülkiyet kriterlerini ihlal ettiği" gerekçesiyle UEFA Konferans Ligi'ne düşürülen Crystal Palace, kupaya uzanarak tarihi bir başarı elde etti.



Karşılaşmanın ardından büyük sevinç yaşayan İngiliz temsilcisinin futbolcuları, coşkularını taraftarlarla paylaşırken, Rayo Vallecano tarafında ise üzüntü vardı.

Finali kaybeden Rayo Vallecano'da taraftarlar futbolcuları alkışlayarak tribüne çağırdı. Rayo Vallecanolu futbolcular taraftara giderek onlarla bir araya geldi. Crystal Palace taraftarları da Rayo Vallecano oyuncularını alkışlayarak destek verdi.

İspanyol temsilcisinin oyuncularına, Crystal Palace futbolcularının alkışları eşliğinde ikincilik madalyaları verildi.

Rayo Vallecano'nun platformdan inmesiyle Crystal Palace sahneye çıktı. Teknik direktör Oliver Glasner ve futbolcular, UEFA Başkanı Aleksander Ceferin'in elinden madalyalarını aldı.


Trabzonspor'un rakibi Arda Turan! 18'lik Sambacı için çılgın yarış

Gelecek sezon şampiyonluğa oynayacak güçlü bir kadro kurmak için transfer çalışmalarına hız veren Trabzonspor, aradığı genç yıldızı Brezilya’da buldu

27.05.2026 13:10:00
Haber Merkezi
Trabzonspor'un rakibi Arda Turan! 18'lik Sambacı için çılgın yarış
Trabzonspor'un rakibi Arda Turan! 18'lik Sambacı için çılgın yarış
Gelecek sezon şampiyonluğa oynayacak güçlü bir kadro kurmak için transfer çalışmalarına hız veren Trabzonspor, aradığı genç yıldızı Brezilya'da buldu. Bordo-mavililer, Flamengo forması giyen 18 yaşındaki kanat oyuncusu Ryan Roberto'yu kadrosuna katmak için 6 milyon euro'luk devasa bir teklifle masaya oturdu. Bu transferde Arda Turan faktörüyle Shakhtar da devreye girdi. Diğer talipler CSKA ve Lille.






Trabzonspor transfer komitesi, gelecek vaat eden yetenekleri kadrosuna katma stratejisi doğrultusunda rotayı bir kez daha Brezilya'ya çevirdi.

Globo Esporte'nin iddiasına göre bordo-mavililer, Flamengo forması giyen 18 yaşındaki kanat oyuncusu Ryan Roberto'yu gözüne kestirdi.






6 MİLYON EURO'LUK DEV TEKLİF

Geleceğin en büyük yıldız adayları arasında gösterilen Ryan Roberto için Avrupa transfer piyasası cıvıl cıvıl.

Genç Sambacı için Fransa'dan Lille, Ukrayna'dan Arda Turan'ın takımı Shakhtar Donetsk ve Rusya'dan CSKA Moskova ciddi şekilde devreye girmiş durumda.

Ancak bu transfer yarışında en somut ve agresif adımı atan kulüp Trabzonspor oldu. Karadeniz devi, Brezilya ekibinin kapısını 6 milyon euro'luk devasa bir teklifle çalarak görüşmeleri resmen başlattı.






OYUNCU BU DÖNEM AYRILMAK İSTEMİYOR

Bordo-mavililerin bu çılgın teklifine rağmen, genç forvet oyuncusunu hemen ikna etmek kolay görünmüyor. Globo'nun haberine eklediği kritik detaylara göre; oyuncunun bu yaz döneminde takımdan ayrılması beklenmiyor.






İMZA PARASI KAZANMAK İSTİYORLAR

Flamengo ile sözleşme uzatmaya yanaşmayan Ryan Roberto'nun menajerleri ise tamamen farklı bir strateji peşinde. Oyuncunun sözleşme durumunu koz olarak kullanmak isteyen menajerler, önümüzdeki sonbahar döneminden itibaren taliplilerle bedelsiz transfer (bunu imza parası avantajına çevirerek) üzerinden masaya oturmayı planlıyor.

Vedat Muriqi tercihini yaptı: Fenerbahçe mi, Galatasaray mı?

Transfer derbisi için geri sayım başladı... hem Fenerbahçe hem de Galatasaray'ın kadrosuna katmak istediği Vedat Muriqi'den Türkiye'yi sallayacak açıklamalar geldi

27.05.2026 12:59:00
Haber Merkezi
Vedat Muriqi tercihini yaptı: Fenerbahçe mi, Galatasaray mı?
Vedat Muriqi tercihini yaptı: Fenerbahçe mi, Galatasaray mı?
Transfer derbisi için geri sayım başladı... hem Fenerbahçe hem de Galatasaray'ın kadrosuna katmak istediği Vedat Muriqi'den Türkiye'yi sallayacak açıklamalar geldi! La Liga'da Kylian Mbappe'nin hemen arkasından gol krallığı yarışını domine eden Kosovalı golcü Türkiye'ye ancak "yıldız" statüsünde döneceğinin altını çizdi. Ayrıca Okan Buruk'un kendisini Victor Osimhen ile yan yana oynatma projesini ilginç bulduğu bildirildi.






Transfer kulisleri Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki Vedat Muriqi derbisiyle sallanıyor. Adı ezeli rakiplerle anılan golcü oyuncu, geleceğine dair adeta bomba etkisi yaratacak ifadeler kullandı. Kalitesinden ve başarılarından ödün vermeyen deneyimli santrfor, Türkiye'ye sadece sıradan bir transfer olarak değil, gerçek bir "yıldız" olarak döneceğinin sinyalini verdi.






LA LIGA'DA MBAPPE'NİN ENSESİNDEYDİ

Kosovalı forvet, Avrupa'nın en zorlu liglerinden birinde rüştünü ispatladığının altını çizerek şunları söyledi:

- Ben Kylian Mbappe'nin hemen arkasında La Liga'nın gol krallığı yarışında zirveye oynadım. Bunu Avrupa'nın en büyük 5 liginden biri olan La Liga'da başardım. Aynı zamanda Kosova Milli Takımı'nın kaptanıyım. Eğer Türkiye'ye döneceksem, buraya doğrudan 'yıldız' olarak geleceğim.






BURUK'UN SUNDUĞU PLAN DAHA DEĞERLİ

Muriqi'in transferinde ezeli rakipler arasındaki en büyük farkı ise teknik adamların taktiksel planları belirliyor. Golcü oyuncunun, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un kendisine sunduğu projeye çok daha sıcak baktığı öğrenildi.

Buruk'un, Muriqi'i Victor Osimhen ile birlikte çift forvet oynatma fikri, Kosovalı yıldızın kararında belirleyici rol oynuyor. Dünyaca ünlü bir isimle partner olmak ve hücum hattında ana planın parçası haline gelmek Muriqi'in iştahını kabartıyor.






FENERBAHÇE'NİN AS TERCİHİ DEĞİL

Fenerbahçe'nin de masada olduğu bilinirken, sarı-lacivertlilerin planı Muriqi'i ikna etmeye yetmedi. Başkan adaylarının Serhou Guirassy ya da o tarzda dünyaca ünlü, baskın bir "yıldız" forvet daha almayı planlaması, transferin önünü tıkadı.

Böyle bir senaryoda kulübede beklemeyi ya da ikinci planda kalmayı kesinlikle kabul etmeyen Muriqi'in, Guirassy gibi bir forvetin arkasında yedek beklemeye sıcak bakmadığı bildirildi.






ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE RESMİYET KAZANIR

Hücumda doğrudan ilk 11'i ve liderliği hedefleyen Vedat Muriqi'in, taktiksel roller ve kendisine verilen değer nedeniyle transferde Galatasaray'a çok daha sıcak baktığı ve rotasını sarı-kırmızılılara çevirdiği öğrenildi.
Dev transferde önümüzdeki günlerde resmi adımların atılması bekleniyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.