logo
28 MAYIS 2026

Haber turu...

10.03.2006 00:00:00
Günün diğer önemli spor olayları için haber turu;

Mehmet Okur 6 sayıyla oynadıNBA'e yapılan 10 maçla devam edildi. Mehmet Okur'un takımı Utah Jazz, sahasında Minnesota Timberwolves'u 96-93 yenerken, ilk 5'te sahaya çıkan ve 26 dakika oyunda kalan milli basketbolcu, istikrarsız performansını sürdürdü ve maçı 6 sayı, 3 ribaundla tamamladı. Jazz'ın Rus yıldızı Andrei Kirilenko, 15 sayı, 11 ribaunt, 8 asist ve 8 blokluk başarılı oyunuyla takımına galibiyeti getirdi. Utah ekibinin zaferindeki bir diğer önemli isim de 24 sayı ve 7 asistle maçı tamamlayan Deron Williams oldu. Timberwolves'ta ise Kevin Garnett'ın 26 sayı, 13 ribaundluk "double-double''ı ve Sırp forvet Marko Jaric'in 20 sayılık performansı, galibiyet için yeterli olmadı.Serkan Erdoğan yine döktürdü...ULEB Erkekler Avrupa Ligi 2. tur F Grubu'nda mücadele eden TAU Ceramica Vitoria, evinde yaptığı maçta Litvanya'nın Lietuvos Rytas takımını 96-89 yenerken, milli basketbolcu Serkan Erdoğan maçın yıldızı oldu. Erdoğan, 25 dakika oynadığı karşılaşmada 27 sayı, 4 ribaund istatistiği ile oynadı. Maçın en skorer oyuncusu olan Serkan Erdoğan için İspanyol basınında bugün övgüler yağarken, İspanya'da Kral Kupasıturnuvasında "en garantili skorer" ödülünü kazandıktan sonra son 2-3maçtır formsuz olan Türk basketbolcunun tekrardan kendini gösterdiği vurgulandı. Marca gazetesi, "Erdoğan öldürücü oldu. 4. periyotta oyuna girişitakımı için devrim gibi oldu ve Litvanya defansına acı çektirdi" yorumunda bulundu.Atletizm dünyasının gözü Moskova'da Atletizm dünyasının en önemli organizasyonlarından biri olan Dünya Salon Şampiyonası, bugün Rusya'nın başkenti Moskova'da başlıyor. Bu yıl 11'incisi yapılacak ve 3 gün sürecek olan şampiyona, 2 yılda bir düzenleniyor. Resmi sponsorları arasında Toyota, Yamaha ve Seiko gibi büyük firmaların bulunduğu organizasyonda, toplam 2 milyon 288 bin dolar para ödülü dağıtılmasının yanı sıra, rekor kıran sporcuları ayrıca bir 50 bin dolar daha para ödülü bekliyor. Bayanlar ve erkeklerde 13'er olmak üzere 26 branşın yer aldığı şampiyonada 60, 400, 800, 1500 ve 3000 metre, 60 metre engelli, yüksek atlama, sırıkla yüksek atlama, uzun atlama, 3 adım atlama, gülle atma, heptatlon ve pentatlon kategorileri yer alıyor.

U 19 Genç Milliler Rusya'yı devirdiElit Turnuva hazırlıklarını sürdüren U19 Genç Milli Takımı Rusya ile oynadığı hazırlık maçını 2-0 kazandı. 40. dakikada Kenan'ın ceza alanına gönderdiği topta defanstan sekerek önüne düşen meşin yuvarlağı düzgün bir vuruşla ağlara gönderenCafercan, Türkiye'yi 1-0 öne geçirdi. 89. dakikada gelişen atakta kaleci ile karşı karşıya kalan Serdar'ın plase vuruşunda top ağlarla buluşunca karşılaşma 2-0 Türkiye'nin üstünlüğü ile sona erdi.

Belçika'da üç oyuncu gözaltındaBelçika Hasselt Federal Polisi, Birinci Lig takımlarından Sint-Truiden takımında forma giyen 3 oyuncuyu, bugünkü antrenman sırasında gözaltına aldı. Sint-Truiden Kulübü ile bu sezon sözleşme imzalayan ve sorgulanmaküzere mahkemeye götürülen İlija Stolica, Cyril Ramond, Marco Niys'in, daha önceki kulüplerinde de şike olaylarına karıştıkları iddia ediliyor. Öte yandan, Sint-Truiden Kulübü'nün eski kalecisi Dusan Beliç, dün sabah gözaltına alınarak Haselt Adli Binası'na götürüldü.

Icardi'nin eli Türkiye'ye mahkum! Cuma günü büyük gün

Wanda Nara ile son perdeye gelinirken, Icardi’nin kızlarının tam velayetini alarak Türkiye’ye getirmek için mahkemeye sunduğu plan ortaya çıktı 

28.05.2026 17:16:00
Haber Merkezi
Icardi'nin eli Türkiye'ye mahkum! Cuma günü büyük gün
Icardi'nin eli Türkiye'ye mahkum! Cuma günü büyük gün
Wanda Nara ile velayet savaşında son perdeye gelinirken, Mauro Icardi'nin kızlarının tam velayetini alarak Türkiye'ye getirmek için mahkemeye sunduğu planın detayları ortaya çıktı. Cuma günü hakim onay verirse, Arjantinli golcü China Suarez ile birlikte İstanbul'da yeni bir hayat kurmak ve Galatasaray'da kalabilmek adına maaşında %40 indirime gitmek zorunda kalacak. Aksi takdirde menajeri Pino'nun görüştüğü Hakan Safi'nin masaya getireceği teklif ya da gündemi sarsan Amedspor iddiası devreye girecek.






Mauro Icardi'nin sözleşme süreci yeşil sahalardan çok adliye koridorlarında şekillenecek gibi duruyor. Wanda Nara ile sancılı bir boşanma ve velayet süreci yaşayan golcü oyuncu için 29 Mayıs Cuma günü çok kritik... çünkü iki tarafın avukatlarının karşı karşıya geleceği bu kritik duruşma, sadece Icardi'nin özel hayatını değil, Galatasaray hatta Türkiye kariyerini de doğrudan etkileyecek.






CUMA GÜNÜ MAHKEMEDE NETLEŞECEK

Arjantinli gazeteci Guido Záffora'nın haberine göre Icardi, mahkemeden kızlarının tam velayetini talep etti. Çocuklarının Türkiye'ye taşınmasını ve burada yaşamasını isteyen Icardi, mahkemeye gerekli tüm resmi evrakları sundu. Davanın en çarpıcı hamlesi de China Suárez'in Arjantinli golcü lehine ifade vermesi oldu. Eğer mahkeme Icardi'nin sunduğu Türkiye planını onaylarsa, yıldız futbolcu China Suarez ve kızlarıya beraber Türkiye'de yaşamak durumunda kalacak.






YÜZDE 40 İNDİRİMLE GALATASARAY'DA KALMAK

Cuma günü mahkemeden çıkacak hukuki ve maddi kararların ardından, Mauro Icardi'nin transfer piyasasındaki haritası da netleşecek.

Mahkemenin ekonomik yükümlülükleri ve Türkiye planını onaylaması halinde, Icardi Galatasaray'da kalmak için fedakarlık yapmak zorunda kalacak. Yıldız oyuncu, sarı-kırmızılı yönetimle masaya oturarak %40'lık bir maaş indirimini kabul edip parçalıyı giymeye devam edebilir.






HAKAN SAFİ'DEN GELECEK RESMİ TEKLİF

Icardi'nin menajeri Elio Pino, gizli bir transfer operasyonu yürütüyordu. Pino'nun dirsek temasında olduğu Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi de, cuma günkü duruşma ve gelecek pazar günü yapılacak seçimin ardından Icardi'ye resmi bir teklif sunabilir.






UÇUK AMEDSPOR İDDİASI GÜÇLENEBİLİR

Kulislerde kulaktan kulağa yayılan ve ilk başta "imkansız" gözüyle bakılan Amedspor iddiası da, mahkeme sonrasındaki kaos ortamına göre çok daha yüksek sesle konuşulmaya başlanabilir. Küme düşme veya yükselme dinamikleri içinde bu uçuk iddia, transfer döneminin en büyük sansasyonu olmaya aday.

Süper serveti olmayan bu takıma başkan olamıyor


 
37 yaşındaki Real Madrid Başkan Adayı Enrique Jose Riquelme, 79 yaşındaki 6'sı Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu olmak üzere 37 kupalı Real Madrid'in efsanevi başkanı Florentino Perez'in karşısında aday oldu. Bunun için ciddi miktarda banka garantisi göstermek zorundaydı!
 

28.05.2026 15:14:00 / Güncelleme: 28.05.2026 15:24:04
HASAN GÜNDOĞDU
 Süper serveti olmayan bu takıma başkan olamıyor
 Süper serveti olmayan bu takıma başkan olamıyor

Real Madrid Başkan Adayı Enrique Jose Riquelme, dünyanın en zengin kulübü Real Madrid'in tüzüğünde belirtilen ve Florentino Perez'in başkanlığı döneminde sıkılaştırılan zorlu şartları yerine getirmek zorundaydı.
Başkan adaylarının İspanyol vatandaşı ve en az 20 yıldır kulüp üyesi olması ve kulüp bütçesinin yüzde 15'i değerinde bir banka garantisi sağlaması gerekiyordu.

187.2 milyon Euro banka teminatı

2025-26 sezonu için bu garanti, Real Madrid'in 1 milyar 248 milyar Euro'luk rekor harcama bütçesine dayanarak 187.2 milyon Euro olarak belirlendi. Konuyla ilgili bilgi sahibi bir kaynağa göre, Riquelme bu garantiyi Katalonya merkezli Andbank aracılığıyla sağladı.



Perez, İspanya'nın en zengin 10 kişisinden biri

Forbes'a göre inşaat grubu ACS'nin başkanı olarak 6.8 milyar dolarlık bir servet biriktiren Perez, 2000 yılında Lorenzo Sanz'ı yenerek Real Madrid'in başına geçtiğinden beri iki dönem boyunca Real Madrid'i yönetti. 2009'da tek aday olarak geri döndü ve o zamandan beri rakipsiz olarak art arda beş seçim kazandı.

Galatasaray'daki 'sızıntı' ne oldu? Başkan'a köstepek suçlaması

Yeşil sahaların perde arkasında yaşanan bilgi sızdırma krizleri, kulüplerin soyunma odalarını adeta birer cadı avı merkezine dönüştürdü. Fransa'nın köklü ekibi Marsilya'da baş gösteren casusluk takıntısı, kulüp efsanelerinden futbolculara, hatta Başkan Pablo Longoria’ya kadar uzanan kitlesel bir paranoyaya yol açtı. Akıllara Fatih Terim'den Okan Buruk'a miras kalan "köstebek" krizini getirdi.
 

28.05.2026 12:14:00
Haber Merkezi
Galatasaray'daki 'sızıntı' ne oldu? Başkan'a köstepek suçlaması
Galatasaray'daki 'sızıntı' ne oldu? Başkan'a köstepek suçlaması
Futbol dünyası sadece sahada oynanan taktik savaşlarla değil, perde arkasındaki "bilgi sızdırma" krizleriyle de çalkalanıyor. Kulüplerin adeta birer kale gibi korumak istediği soyunma odaları, içeriden basına sızan haberlerle sarsılırken, bu durumun en somut örnekleri Türkiye'de Galatasaray, Fransa'da ise Marsilya kulüplerinde yaşanıyor.






GALATASARAY'DA DA ÇÖZÜLEMİYOR

Galatasaray'da "köstebek" tartışmaları yeni bir mevzu değil. Temelleri Fatih Terim dönemine kadar uzanan bu kriz, sarı-kırmızılı kulübün iç dinamiklerini uzun süre meşgul etti. Takım içindeki taktiklerin, ilk 11'lerin ve özel tartışmaların basına sızması üzerine kulüp içinde ciddi bir inceleme başlatıldı.






METEHAN BALTACI BİLE SUÇLANDI

Süreç öyle bir noktaya geldi ki, kulübün önemli figürlerinden Ayhan Akman, idari kadrodan Fatih Demireli ve hatta genç futbolcu Metehan Baltacı bile hedef tahtasına oturtuldu, sızıntının kaynağı olmakla suçlandı.

Günün sonunda kesin bir çözüm bulunamadı ve net bir isim deşifre edilemedi. Ancak futboldaki o meşhur kural yeniden işledi: Şampiyonluk gelince, köstebek iddiaları da rafa kaldırıldı ve unutuldu.






SON 2 YILDIR ÜST SEVİYEYE YÜKSELDİ

Galatasaray'da kamufle edilen bu kriz, Fransa'nın köklü kulübü Marsilya'da "paranoya dalgasına" dönüştü. Son iki yıldır kulüpte eşi benzeri görülmemiş bir güvensizlik ortamı hakim. Personel, oyuncuları şüpheli bulurken; oyuncular da yönetimi medyayı manipüle etmekle suçluyor. Gruplaşmalar, fısıltılı tartışmalar ve herkesin konuşmadan önce arkasını kolladığı sürekli bir öz sansür kulübü içeriden kemiriyor.






BAŞKAN BİLE KÖSTEBEK OLMAKLA SUÇLANDI

Marsilya'daki cadı avı, kulübün en alt kademesinden en üst düzey yöneticisine kadar kimseyi esirgemedi. Eski başkan Pablo Longoria bile suçlamaların hedefi oldu. Kulüp efsanesi ve 20 yıldır kulübün içinde yer alan Pancho Abardonado ile orta saha oyuncusu Valentin Rongier bile suçlandı. Hatta Güvenlik bir dönem De Zerbi'nin Menajeri de casusluk iddialarının hedefi haline geldi. Ancak hiç birinden sonuç alınamadı.

Beşiktaş'a 'ayı' gibi sol bek! Operasyonu Adalı yürütüyor

Vlachimidos ve Pavlidis hamleleri için İspanya’ya giden Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, Sevilla forması giyen ve güçlü fiziği nedeniyle "Oso" (Ayı) lakabıyla anılan 22 yaşındaki sol bek Joaquín Martínez Gauna için resmen devreye girdi

28.05.2026 12:07:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'a 'ayı' gibi sol bek! Operasyonu Adalı yürütüyor
Beşiktaş'a 'ayı' gibi sol bek! Operasyonu Adalı yürütüyor
Vlachimidos ve Pavlidis hamleleri için İspanya'ya giden Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, Sevilla forması giyen ve güçlü fiziği nedeniyle "Oso" (Ayı) lakabıyla anılan 22 yaşındaki sol bek Joaquín Martínez Gauna için resmen devreye girdi. Fransız Strasbourg'un da peşinde olduğu genç yetenek için bonuslar hariç 5 milyon Euro'luk bir teklif sunulurken, transferin kaderini oyuncunun sözleşmesindeki boşluk belirleyecek.






Yeni sezon kadro yapılanması doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, savunmanın solunu yetenekli ve potansiyel bir isimle güçlendirmek için harekete geçti. Siyah-beyazlı yönetim, Sevilla forması giyen ve güçlü fiziği nedeniyle "Oso" (Ayı) lakabıyla anılan 22 yaşındaki Joaquín Martínez Gauna'yı gündemine aldı.






5 MİLYON EURO'LUK TEKLİF

Sol bek pozisyonunu uzun yıllar güvence altına almak isteyen Beşiktaş, genç oyuncu için kesenin ağzını açtı. Siyah-beyazlıların, Sevilla kulübüne bonuslar hariç net 5 milyon Euro değerinde resmî bir teklif ilettiği iddia edildi. Kulübüyle 2027 yılına kadar sözleşmesi bulunan İspanyol sol bek için Fransa'nın Strasbourg kulübünün de devrede olduğu ve transfer piyasasında ciddi bir rekabetin yaşandığı iddia edildi.






SCOUT VE MENAJER TAVSİYESİ

Operasyonun perde arkasındaki detaylar da netleşmeye başladı. Alınan bilgilere göre transferi bizzat Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı yürütüyor. Vlachimidos ve Pavlidis transferlerine nokta koymak adına İspanya'ya çıkarma yapan Başkan Adalı, burada önemli bir scout ve menajer tavsiyesi aldı.






SÖZLEŞMESİNDE YER ALAN BOŞLUK

Adalı'ya eşlik eden menajerin, Oso'nun sergilediği üstün performansın yanı sıra sözleşmesinde yer alan hukuki bir boşluktan bahsetmesi üzerine siyah-beyazlılar harekete geçti. Bu fırsatı kaçırmak istemeyen Başkan Adalı, oyuncunun şartlarını masaya yatırarak Sevilla ile ilk resmî temasları kurdu.

Bu golcü seçim kaybettirir! Fenerbahçe'ye Fransa'dan santrfor

Fenerbahçe’de nefeslerin tutulduğu seçim öncesi kulisleri altüst edecek bir iddia ortaya atıldı. Büyük yıldız bekleyen camiada, adaylardan birinin listesindeki ikinci golcünün Ukraynalı Roman Yaremchuk olduğu öne sürüldü!

28.05.2026 12:01:00
Haber Merkezi
Bu golcü seçim kaybettirir! Fenerbahçe'ye Fransa'dan santrfor
Bu golcü seçim kaybettirir! Fenerbahçe'ye Fransa'dan santrfor
Fenerbahçe'de nefeslerin tutulduğu seçim öncesi kulisleri altüst edecek bir iddia ortaya atıldı. Büyük yıldız bekleyen camiada, adaylardan birinin listesindeki ikinci golcünün Ukraynalı Roman Yaremchuk olduğu öne sürüldü!
Ocak ayında sarı-lacivertlilerin kapısından dönüp Lyon forması giyen golcü için aracıların, 5 milyon Euro'luk serbest kalma bedelini ödemeye hazır olarak Olympiakos'la temasa geçtiği iddia edildi.






Fenerbahçe'de yaklaşan seçim öncesi başkan adaylarının transfer listelerine dair dedikodular kulisleri kaynatmaya devam ediyor. Ancak bu kez ortaya atılan iddia "kazandıracak" değil adeta "seçim kaybettirecek" cinsten. Başkan adaylarından birinin kadroya katmayı planladığı ikinci forvet adayının Ukraynalı golcü Roman Yaremchuk olduğu öne sürüldü.






OLYMPIAKOS'TAN LYON'A RED CEVABI

İddialara göre bazı aracılar, Ukraynalı santrforun kontratında yer alan 5 milyon Euro'luk serbest kalma bedelini ödemeye hazır olduklarını belirterek bonservisini elinde bulunduran Olympiakos kulübüyle temasa geçti. Fenerbahçe adına gelen bu hamle sonrası, şu anda oyuncuyu kadrosunda kiralık olarak bulunduran ve rakamı düşürmek isteyen Lyon'un Olympiakos'a yaptığı görüşme talebi Yunan kulübü tarafından reddedildi.






DEVRE ARASINDA DA KAPIDAN DÖNDÜ

Yaremchuk ile Fenerbahçe arasındaki bağın yeni olmadığı, oyuncunun ocak ayındaki ara transfer döneminde de sarı-lacivertli kulübün kapısından döndüğü iddia edildi. O dönem yapılan görüşmelerin tıkanması üzerine Ukraynalı forvetin rotasını Fransa'ya çevirerek Lyon'a kiralanmayı tercih ettiği belirtiliyor.






ÇOK YÜKSEK PERDEDEN İDDİALAR

Fenerbahçe başkan adaylarının seçim sürecinde çok yüksek perdeden, dünya çapında yıldız santrfor isimlerini telaffuz ettiği bir ortamda, Roman Yaremchuk'un listelerde yer alması spor kamuoyunda soru işaretlerini de beraberinde getirdi.






CİDDİ MEMNUNİYETSİZLİK YARATIR

Taraftarın ve camianın beklentisinin oldukça yüksek olduğu bu dönemde, Yaremchuk isminin herhangi bir adayın listesinde "ikinci forvet" olarak dahi yer almasının kulüp içinde ciddi bir memnuniyetsizlik ve sıkıntı yaratabileceği ifade ediliyor.

Galatasaray'dan TFF'yi devirecek plan! Fenerbahçe ve Beşiktaş'la

Şampiyonluk kupasının kurye ile gönderilmesi ile büyüyen krizde Galatasaray, TFF'ye karşı Türk futbol tarihinin en büyük operasyonu için düğmeye bastı. 7 Haziran'daki Mali Genel Kurul öncesi diplomasi trafiği yürüten sarı-kırmızılı yönetim, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı da yanına çekerek dev bir "İbra Koalisyonu" kurmaya çalışıyor

28.05.2026 11:32:00
Haber Merkezi
Galatasaray'dan TFF'yi devirecek plan! Fenerbahçe ve Beşiktaş'la
Galatasaray'dan TFF'yi devirecek plan! Fenerbahçe ve Beşiktaş'la
Galatasaray ile İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığındaki TFF arasındaki gerilim farklı bir boyuta evrilmek üzere... şampiyonluk gecesinde sarı-kırmızılı camiaya yaşatılan "kurye krizini" kurumsal onura yapılmış bir saygısızlık olarak nitelendiren Dursun Özbek yönetimi, bu durumu sadece bir protestoyla geçiştirmeyi düşünmüyor.






FENERBAHÇE VE BEŞİKTAŞ'A MESAJ
 
Kulislerden sızan bilgilere göre sarı-kırmızılı kulüp, TFF'yi köşeye sıkıştıracak iki aşamalı bir stratejiyi masaya yatırdı. TFF'yi devirecek bir erken seçim dalgası yaratmak için diplomasi trafiği başlattı. Hakem kararlarından, kurulların işleyişinden ve 10+4 yabancı kuralından uzun süredir rahatsız olan diğer Süper Lig kulüpleriyle (başta Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor olmak üzere) temas kuran sarı-kırmızılı kurmaylar, sandıkta blok halinde "red" oyu kullanılması için nabız yokluyor.







ANADOLU KULÜPLERİYLE İŞ BİRLİĞİ
 
TFF yönetiminin mali yönden ibra edilmemesi için genel kurul salonunda hazır bulunan delegelerin salt çoğunluğunun oyuna ihtiyaç var. Kulüpler Birliği'ni tek bir cephe altında toplamayı amaçlayan Galatasaray, eğer Anadolu kulüplerini de ikna ederek TFF'yi ibra etmeyecek matematiksel güce ulaşırsa salona tam kadro çıkarma yapacak. Amaç TFF yönetiminin meşruiyetini bitirmek.







GENEL KURULA KATILIM OLMAYABİLİR
 
Ancak kulis çalışmalarında ibra için gereken mutlak çoğunluk sağlanamaz ve TFF yönetiminin bir şekilde ibra edileceği netleşirse, Galatasaray "Plan B"yi devreye sokacak.
 
Sarı-kırmızılı yönetim, TFF ile lobi savaşında yalnız kalma riski görürse, federasyonu meşru bir muhatap olarak kabul etmediğini göstermek adına Mali Genel Kurul'a katılmama kararı alacak.
 
BOYKOT PLANININ İÇERİĞİ
 
Kurulduğu günden bu yana TFF'nin mali kongrelerini eksiksiz takip eden ve hiçbirini kaçırmayan Galatasaray, salona adım atmayarak kulüp tarihinde bir ilke imza atacak. Camia içinden gelen sesler, yönetimin bu duruşunu net bir dille özetliyor:
 
- Ya salona gidip o masayı TFF'nin başına yıkacağız ya da gücümüz yetmiyorsa o masayı tamamen yok sayıp tarihin en büyük boykotunu gerçekleştireceğiz.

Filipe Luis bahane, Serdar Topraktepe şahane

Beşiktaş’ta teknik direktörlük koltuğu için Filipe Luís ile dirsek teması devam ediyor. Madalyonun diğer tarafında ise yasal ve bürokratik gerçekler var

28.05.2026 11:19:00
Haber Merkezi
Filipe Luis bahane, Serdar Topraktepe şahane
Filipe Luis bahane, Serdar Topraktepe şahane
Beşiktaş'ta teknik direktörlük koltuğu için Filipe Luís ile dirsek teması devam ediyor. Madalyonun diğer tarafında ise yasal ve bürokratik gerçekler var.

Bu da siyah-beyazlıların öz evladı Serdar Topraktepe'yi bir kez daha kilit bir figür haline getirdi. Brezilyalı hocanın UEFA Pro Lisansı olmaması işleri Topraktepe ile çözülmesine neden olacak.

Beşiktaş'ta teknik direktör arayışları baş döndüren bir trafiğe sahne oluyor. Siyah-beyazlılar, Avrupa futbolunda adı sıkça anılan Filipe Luís'i takımın başına getirmek istiyor. İddialara göre; Beşiktaş Futbol Direktörü Önder Özen ve ünlü menajer Ahmet Bulut, Portekiz'de Brezilya teknik adamla bir araya geldi.







BAZI GÜVENCELER VERİLMESİNİ İSTİYOR

Avrupa kariyerine Beşiktaş gibi köklü bir camiada başlamaya sıcak bakan Filipe Luis iddialara göre siyah-beyazlıların projesine "evet" demeye yakın. Transferin resmiyete dökülmesi için geriye kalan tek kriter; yönetimin Luís ile aynı vizyonda buluşması ve iddialı bir kadro yapılanması için güvence vermesi.







TFF'YE GÖRE TÜRKİYE'DE ÇALIŞAMAZ

Son dönemde adı Chelsea, Leverkusen, Strasbourg, Benfica ve ezeli rakip Fenerbahçe ile de anılan Filipe Luís'in Avrupa piyasasındaki değeri her geçen gün katlanıyor. Görüşmeler olumlu yönde ilerlese de tarafların önünde ciddi bir yasal engel var.

Filipe Luís'in elinde şu anda Güney Amerika Futbol Konfederasyonu'na ait CONMEBOL A Lisansı var. TFF talimatlarına göre ise, Süper Lig'de teknik direktör olarak kulübede yer alabilmek için UEFA Pro Lisans şartı aranıyor.







TFF'YE TOPRAKTEPE İSMİ VERİLECEK

Beşiktaş yönetimi, bu lisans krizini son dönemde sık sık takımın başına geçen Serdar Topraktepe ile çözmeyi planlıyor.  TFF'ye resmi teknik direktör olarak UEFA Pro Lisans sahibi Serdar Topraktepe bildirilecek. Filipe Luís ise kağıt üzerinde farklı bir statüyle (danışman, menajer veya antrenör) kulübede yer alarak takımı fiilen yönetecek.







SERGEN YALÇIN A TAKIMDAN GÖNDERDİ

Son dönemde Beşiktaş'a gelen tüm yabancı teknik adamların ekibinde yer alan ve kulüp yapısını en iyi bilen isimlerden biri olan Topraktepe, bu projenin kilit figürü konumunda.

Geçmişte teknik direktör Sergen Yalçın tarafından A takım teknik heyetinden çıkarılan ancak kulüp bünyesinde farklı görevlerde çalışmaya devam eden Topraktepe, yeni dönemde Filipe Luís'in en büyük yardımcısı ve köprüsü olacak.

Talisca özel jetine ismini yazdırdı

Fenerbahçe'nin yıldızı Talisca, saha içindeki futbol kimliğinin ötesine geçerek saha dışındaki müzik yaşamıyla ezberleri bozmaya devam ediyor

28.05.2026 11:07:00
Haber Merkezi
Talisca özel jetine ismini yazdırdı
Talisca özel jetine ismini yazdırdı
Fenerbahçe'nin yıldızı Talisca, saha içindeki futbol kimliğinin ötesine geçerek saha dışındaki müzik yaşamıyla ezberleri bozmaya devam ediyor.

Yoğun geçen sezonun ardından eşi Carolaine Freitas ile birlikte lüks bir tatile çıkan golcü oyuncu, havaalanına geldiği 500 bin dolarlık ultra lüks aracı ve isminin baş harfleriyle bezeli özel jetiyle kendisinden söz ettirmeyi başardı.

Talisca sezonun sona ermesinin ardından tatile çıktı. Sosyal medyada büyük yankı uyandıran lüks tatil görüntüleriyle dikkat çeken yıldız Fenerbahçeli futbolcu, saha dışındaki çok yönlü kariyeriyle de adından söz ettiriyor.

Eşi Carolaine Freitas ile tatile çıkan Talisca, sosyal medyada dolaşıma giren bir videosuyla gündeme oturdu.







500 BİN DOLAR'LIK LÜKS ARAÇ

Görüntülerde havaalanına yaklaşık 500 bin dolar değerindeki lüks bir araçla vardığı, ardından kendisi için hazırlanan özel bir jete doğru ilerlediği görülüyor. Uçağın yan tarafında yer alan ve sporcunun baş harflerinden oluşan özel tasarım görsel kimlik detayı dikkatlerden kaçmıyor.

ASKERİ DİSİPLİNLE ÇALIŞIYOR

Son yıllarda bir hobiden öteye geçerek dijital platformlarda düzenli yayınlar yapan yapılandırılmış bir faaliyete dönüşen bu ikinci kariyerinde yıldız oyuncu, "Spark" sahne adını kullanıyor. Boş zamanlarını şarkı kaydetmek, söz yazmak ve yeni albümler planlamak için kullanan sporcu, rutinini adeta askeri bir disiplinle yönetiyor.







YENİ EP'Sİ YAYINLANDI

Maç dönemlerinde tamamen Fenerbahçe ile antrenmanlara, maçlara ve seyahatlere odaklanıyor. Tatil dönemlerinde evindeki özel stüdyosuna ayırdığı zamanı artırıyor; kayıt seanslarına ağırlık veriyor.







Spark, geçtiğimiz ay "Ciclos" (Döngüler) adını taşıyan yeni EP'sini müzikseverlerin beğenisine sundu. Çağdaş R&B çizgilerini taşıyan albümün prodüktörlüğünü, Spark'ın sık sık birlikte çalıştığı TX ve destek ekibi üstlendi.

Kupa finalistleri PFDK'ye sevk edildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Ziraat Türkiye Kupası finalinde karşılaşan Trabzonspor ve TÜMOSAN Konyaspor'u, Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti

28.05.2026 10:24:00
AA
Kupa finalistleri PFDK'ye sevk edildi
Kupa finalistleri PFDK'ye sevk edildi
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Ziraat Türkiye Kupası finalinde karşılaşan Trabzonspor ve TÜMOSAN Konyaspor'u, Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti.

TFF'nin açıklamasına göre Trabzonspor ve Konyaspor, çirkin ve kötü tezahürat, saha olayları ve 6 oyuncunun sarı kart görmesi nedeniyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareket gerekçeleriyle disipline gönderildi.

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut'un PFDK'ye sevki ise sportmenliğe aykırı hareket, talimatlara aykırı hareket ve tedbire uymama gerekçeleriyle yapıldı.

Trabzonspor'un rakibi Arda Turan! 18'lik Sambacı için çılgın yarış

Gelecek sezon şampiyonluğa oynayacak güçlü bir kadro kurmak için transfer çalışmalarına hız veren Trabzonspor, aradığı genç yıldızı Brezilya’da buldu

27.05.2026 13:10:00
Haber Merkezi
Trabzonspor'un rakibi Arda Turan! 18'lik Sambacı için çılgın yarış
Trabzonspor'un rakibi Arda Turan! 18'lik Sambacı için çılgın yarış
Gelecek sezon şampiyonluğa oynayacak güçlü bir kadro kurmak için transfer çalışmalarına hız veren Trabzonspor, aradığı genç yıldızı Brezilya'da buldu. Bordo-mavililer, Flamengo forması giyen 18 yaşındaki kanat oyuncusu Ryan Roberto'yu kadrosuna katmak için 6 milyon euro'luk devasa bir teklifle masaya oturdu. Bu transferde Arda Turan faktörüyle Shakhtar da devreye girdi. Diğer talipler CSKA ve Lille.






Trabzonspor transfer komitesi, gelecek vaat eden yetenekleri kadrosuna katma stratejisi doğrultusunda rotayı bir kez daha Brezilya'ya çevirdi.

Globo Esporte'nin iddiasına göre bordo-mavililer, Flamengo forması giyen 18 yaşındaki kanat oyuncusu Ryan Roberto'yu gözüne kestirdi.






6 MİLYON EURO'LUK DEV TEKLİF

Geleceğin en büyük yıldız adayları arasında gösterilen Ryan Roberto için Avrupa transfer piyasası cıvıl cıvıl.

Genç Sambacı için Fransa'dan Lille, Ukrayna'dan Arda Turan'ın takımı Shakhtar Donetsk ve Rusya'dan CSKA Moskova ciddi şekilde devreye girmiş durumda.

Ancak bu transfer yarışında en somut ve agresif adımı atan kulüp Trabzonspor oldu. Karadeniz devi, Brezilya ekibinin kapısını 6 milyon euro'luk devasa bir teklifle çalarak görüşmeleri resmen başlattı.






OYUNCU BU DÖNEM AYRILMAK İSTEMİYOR

Bordo-mavililerin bu çılgın teklifine rağmen, genç forvet oyuncusunu hemen ikna etmek kolay görünmüyor. Globo'nun haberine eklediği kritik detaylara göre; oyuncunun bu yaz döneminde takımdan ayrılması beklenmiyor.






İMZA PARASI KAZANMAK İSTİYORLAR

Flamengo ile sözleşme uzatmaya yanaşmayan Ryan Roberto'nun menajerleri ise tamamen farklı bir strateji peşinde. Oyuncunun sözleşme durumunu koz olarak kullanmak isteyen menajerler, önümüzdeki sonbahar döneminden itibaren taliplilerle bedelsiz transfer (bunu imza parası avantajına çevirerek) üzerinden masaya oturmayı planlıyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.