logo
28 MAYIS 2026

NBA'de şov başlıyor

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) 2016-2017 sezonu, 26 Ekim Çarşamba günü sabaha karşı oynanacak maçlarla başlıyor

24.10.2016 00:00:00
merikan Basketbol Ligi'nde (NBA) 2016-2017 sezonu, 26 Ekim Çarşamba günü sabaha karşı oynanacak Cleveland Cavaliers-New York Knicks, Portland Trail Blazers-Utah Jazz ve Golden State Warriors-San Antonio Spurs maçlarıyla başlıyor. 

Amerika Basketbol Birliği (BAA) adıyla 1946-1947'de başlayan NBA'in yeni sezonunun ilk gününde, yıldız oyuncu LeBron James önderliğinde 2015-16 sezonunu şampiyon tamamlayan Cleveland Cavaliers, başantrenörlüğe Jeff Hornacek'i getiren, kadrosuna all-star oyuncular Derrick Rose ve Joakim Noah'ı katan New York Knicks'i konuk edecek. Aynı gün ayrıca Stephen Curry, Klay Thompson, Draymond Green'in bulunduğu kadrosunu, bir diğer all-star oyuncu Kevin Durant'le güçlendiren geçen sezonunun finalisti Golden State Warriors, 19 yılın ardından emeklilik kararı alan efsane oyuncusu Tim Duncan'dan sonra yeni bir döneme başlayacak San Antonio Spurs'ü ağırlayacak. Günün diğer maçında ise Batı Konferansı ekipleri Portland Trail Blazers ile Utah Jazz karşılaşacak.

NBA'deki milli basketbolcuların takımları ise 2. gün sahaya çıkacak. Ömer Aşık'ın forma giydiği New Orleans Pelicans, sahasında Denver Nuggets ile karşı karşıya gelecek. Ersan İlyasova'nın sezon öncesi takas edildiği Oklahoma City Thunder ise 2016 draftında, ilk sıradan Ben Simmons'ı seçen Philadelphia 76ers deplasmanına gidecek. Sağ ayak bileğinde kırık tespit edilen 20 yaşındaki Simmons, yeni yıla kadar parkeye adım atamayacak. Basketbolseverler ayrıca ligin son 20 yılına damga vuran Kobe Bryant, Tim Duncan ve Kevin Garnett'i, aktif kariyerlerine son verdikleri için izleyemeyecek. 14 yıllık NBA kariyerini noktalayan all-star forvet Amare Stoudemire ise basketbol hayatına, İsrail'in Hapoel Jerusalem takımında devam edecek.

All-Star maçı, play-off'lar ve final serisi
Bu yıl "NBA Global Games" kapsamında 3 karşılaşma, ABD veya Kanada sınırları dışında yapılacak. 12 Ocak'ta Denver Nuggets ile Indiana Pacers İngiltere'nin başkenti Londra'da karşı karşıya gelecek. 13 Ocak'taki Phoenix Suns-Dallas Mavericks ve 15 Ocak'taki Phoenix Suns-San Antonio Spurs karşılaşmaları ise Meksika'nın başkenti Mexico City'de oynanacak. NBA All-Star maçı, 20 Şubat 2017'de Louisiana eyaletinin New Orleans kentindeki Smoothie King Center'da gerçekleştirilecek. 30 takımın seksen ikişer maça çıkacağı normal sezon, 13 Nisan'da sona erecek. Play-off'ların 16 Nisan'da başlayacağı 2016-2017 NBA sezonunun final serisi ise haziran ayında yapılacak.

Warriors ve Cavaliers yine favori
2015 şampiyonu Warriors ile unvanını korumak için mücadele edecek Cavaliers'ın, şampiyonluğun en önemli favorileri olduğu 2016-2017 sezonu öncesinde bazı takımlar, yaptıkları hamlelerle öne çıktı. 73 galibiyetle normal sezonda en fazla maç kazanan takım, 24 galibiyetle en iyi sezon başlangıcı ve 54 maçla en uzun iç saha galibiyet serisi rekorlarını kırdığı 2015-2016 sezonununda, şampiyonluğu Cavaliers'a kaptıran Warriors, yıldız oyuncu Durant'i renklerine bağlayarak "süper takım" haline geldi. 2015-2016 normal sezonunda Warriors'tan sonra en yüksek galibiyet yüzdesine sahip San Antonio Spurs, aktif kariyerini noktalayan Duncan'ın boşluğunu, uzun rotasyonuna eklediği all-star isimler Pau Gasol ve David Lee ile doldurmayı deneyecek. Kawhi Leonard, LaMarcus Aldridge, Tony Parker, Emanuel Ginobili'yi kadrosunda barındıran Spurs, Warriors ve Cavaliers'ı zorlamaya çalışacak.

Üç yıldır play-off'ların dışında kalan New York Knicks, yıldız ismi Carmelo Anthony ve gelecek vadeden Letonyalı forveti Kristaps Porzingis'in yanına, son yıllarda sakatlıkların peşini bırakmadığı all-star oyun kurucu Derrick Rose'u ekledi. Doğu Konferansı ekibi ayrıca Joakim Noah, Brandon Jennings, Courtney Lee gibi önemli rol oyuncularını da aldı. Rose'u Knicks'e gönderen Chicago Bulls da 12 kez all-star seçilen Dwyane Wade'i, 13 yıl formasını giydiği ve 2006, 2012, 2013'te şampiyonluk kazandığı Miami Heat'ten kopardı. All-star gard Jimmy Butler'ın da oynadığı Bulls, kadrosunu Rajon Rondo, Robin Lopez ve Michael Carter-Williams ile zenginleştirdi. Isaiah Thomas, Avery Bradley, Jae Crowder, Marcus Smart, Tyler Zeller gibi genç ve dinamik isimlerden oluşan kadrosuyla son 2 sezondur play-off'lara yükselmesine rağmen ilk turu geçemeyen Boston Celtics, Atlanta Hawks'tan ayrılan all-star uzun Al Horford'la anlaştı. Doğu'nun iddialı ekiplerinden Hawks ise Horford'ın yerine bir başka all-star pivot Dwight Howard'ı aldı. Ölü sezonun hareketli takımlarından biri olan Indiana Pacers, yıldız oyuncusu Paul George'un etrafına birçok değerli parça ekledi. All-star oyun kurucu Jeff Teague'i takasla Hawks'tan alan Pacers, Thaddeus Young ve Al Jefferson'ı da kadrosuna kattı. Cavaliers, LeBron James, Kyrie Irving ve Kevin Love'ın etrafına kurduğu kadroyu korudu. Play-off mücadelesi vermesi beklenen Toronto Raptors, Los Angeles Clippers, Memphis Grizzlies de Cavaliers gibi kadroda değişikliğe gitmemeyi tercih etti.

Oyuncu maaşları tavan yaptı
NBA takımlarının, bir sezonda oyuncularına ödeyebileceği maaş miktarının sınırlandırılmasını öngören "salary cap" (ücret tavanı) uygulaması, 2016-2017 sezonunda bambaşka bir seviyeye ulaştı. NBA'in yayın haklarının, 2016-2017 sezonundan başlamak üzere 24 milyar dolar karşılığında, 9 yıllığına satılmasının ardından her sezon yaklaşık 2 milyon dolar artan ücret tavanı, 24 milyon dolarlık yükselişle 94,143 milyon dolara çıktı. Oyuncuların maaşlarına yansıyacak bu değişim, 3'ten fazla yıldız basketbolcunun yer aldığı takımların kurulmasına da imkan tanıyacak. Bu sayede Stephen Curry, Klay Thompson, Draymond Green, Andre Iguodala gibi yıllık 10 milyon doların üstünde maaş alan basketbolcuları kadrosunda barındıran Golden State Warriors, serbest oyuncu Kevin Durant'e 2 yıllığına 54 milyon dolar ödeyebildi. Ücret tavanındaki ani artış sonrası Cleveland Cavaliers, yıldız oyuncusu LeBron James'i, sözleşmesini 100 milyon dolar karşılığında 3 yıl uzatarak ödüllendirdi. Cavaliers'ın yanı sıra Miami Heat formasıyla da 2 şampiyonluk kazanan, 4 kez normal sezonun, 3 kez ise final serisinin en değerli oyuncusu seçilen James böylece 1997-98 sezonunda Michael Jordan ve 2013-14 sezonunda Kobe Bryant'tan sonra "NBA tarihinin yıllık 30 milyon dolar kazanan 3. oyuncusu" oldu.

Ücret tavanındaki yükselişin ardından yeni sözleşme imzalayan oyuncular ve alacakları maaşlar şöyle:

Mike Conley (Memphis Grizzlies): 5 yıl için 153 milyon dolar
Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder): 3 yıl için 85 milyon dolar
DeMar DeRozan (Toronto Raptors): 5 yıl için 139 milyon dolar
James Harden (Houston Rockets): 4 yıl için 118 milyon dolar
Andre Drummond (Detroit Pistons): 5 yıl için 130 milyon dolar
Bradley Beal (Washington Wizards): 5 yıl için 128 milyon dolar
Nicolas Batum (Charlotte Hornets): 5 yıl için 120 milyon dolar
Al Horford (Boston Celtics): 4 yıl için 113 milyon dolar
C.J. McCollum (Portland Trail Blazers): 4 yıl için 106 milyon dolar
Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks): 4 yıl için 100 milyon dolar
Hassan Whiteside (Miami Heat): 4 yıl için 98 milyon dolar
Chandler Parsons (Memphis Grizzlies): 4 yıl için 94 milyon dolar
Harrison Barnes (Dallas Mavericks): 4 yıl için 94 milyon dolar
Dwight Howard (Atlanta Hawks): 3 yıl için 70,5 milyon dolar

Yeni kurallar
NBA yönetimi, Orlando Magic ve Los Angeles Lakers'ta oynadığı dönemde rakiplerinin savunmakta zorlandığı eski basketbolcu Shaquille O'Neal'a fazlasıyla uygulandığı için "Hack-a-Shaq" olarak adlandırılan topsuz alandaki taktik faulleri azaltmak için bir bazı kararlar aldı. Yeni kurallar doğrultusunda, tek serbest atış ve topun kenardan oyuna sokulmasıyla cezalandırılan, 4. çeyrek veya uzatmaların son 2 dakikasında topsuz alanda yapılan fauller için uygulanan kural, 2016-2017 sezonundan itibaren her periyodun son 2 dakikasını kapsayacak şekilde genişletilecek. Ayrıca tehlikeli veya ölçüsüz darbe içeren kasti fauller, artık hakemlerin yorumuna bırakılmaksızın otomatikman centilmenlik dışı faul olarak değerlendirilecek.

Normal sezondan akılda kalanlar
Ligde normal sezona ait bazı istatistikler şöyle:

En fazla şampiyon olan takım:

1. Boston Celtics: 17 kez 
2. Los Angeles Lakers: 16 
3. Chicago Bulls: 6

En fazla şampiyonluk sevinci yaşayan oyuncu: 
1. Bill Russell (Boston Celtics): 11 
2. Sam Jones (Boston Celtics): 10 
3. Tom Heinsohn (Boston Celtics): 8
    K.C. Jones (Boston Celtics): 8
    Tom "Satch" Sanders (Boston Celtics): 8
    John Havlicek (Boston Celtics): 8

Aktif oyuncular arasında en fazla şampiyonluk sevinci yaşayan oyuncu: 

1. Tony Parker, Emanuel Ginobili (San Antonio Spurs): 4
2. LeBron James, James Jones (Miami Heat / Cleveland Cavaliers), Dwyane Wade, Udonis Haslem (Miami Heat): 3

Normal sezondaki takım rekorları:
En fazla galibiyet: Golden State Warriors (2015-16) - 73
En fazla mağlubiyet: Philadelphia 76ers (1972-73) - 73 
En iyi galibiyet yüzdesi: Golden State Warriors (2015-16) 73-9 (yüzde 89) 
En kötü galibiyet yüzdesi: Charlotte Bobcats (2011-12) 7-59 (yüzde 10,6) 
En fazla sayı atılan maç: Detroit Pistons: 186 - Denver Nuggets: 184 (1983'te 3 kez uzatmaya giden, 370 sayının atıldığı maç, aynı zamanda bir takımın en çok sayı (186) attığı maç olarak da NBA tarihine geçti) 
En az sayı atılan maç: Milwaukee Hawks: 57 - Boston Celtics: 62 (1955)

Trabzonspor'un rakibi Arda Turan! 18'lik Sambacı için çılgın yarış

Gelecek sezon şampiyonluğa oynayacak güçlü bir kadro kurmak için transfer çalışmalarına hız veren Trabzonspor, aradığı genç yıldızı Brezilya’da buldu

27.05.2026 13:10:00
Haber Merkezi
Trabzonspor'un rakibi Arda Turan! 18'lik Sambacı için çılgın yarış
Trabzonspor'un rakibi Arda Turan! 18'lik Sambacı için çılgın yarış
Gelecek sezon şampiyonluğa oynayacak güçlü bir kadro kurmak için transfer çalışmalarına hız veren Trabzonspor, aradığı genç yıldızı Brezilya'da buldu. Bordo-mavililer, Flamengo forması giyen 18 yaşındaki kanat oyuncusu Ryan Roberto'yu kadrosuna katmak için 6 milyon euro'luk devasa bir teklifle masaya oturdu. Bu transferde Arda Turan faktörüyle Shakhtar da devreye girdi. Diğer talipler CSKA ve Lille.






Trabzonspor transfer komitesi, gelecek vaat eden yetenekleri kadrosuna katma stratejisi doğrultusunda rotayı bir kez daha Brezilya'ya çevirdi.

Globo Esporte'nin iddiasına göre bordo-mavililer, Flamengo forması giyen 18 yaşındaki kanat oyuncusu Ryan Roberto'yu gözüne kestirdi.






6 MİLYON EURO'LUK DEV TEKLİF

Geleceğin en büyük yıldız adayları arasında gösterilen Ryan Roberto için Avrupa transfer piyasası cıvıl cıvıl.

Genç Sambacı için Fransa'dan Lille, Ukrayna'dan Arda Turan'ın takımı Shakhtar Donetsk ve Rusya'dan CSKA Moskova ciddi şekilde devreye girmiş durumda.

Ancak bu transfer yarışında en somut ve agresif adımı atan kulüp Trabzonspor oldu. Karadeniz devi, Brezilya ekibinin kapısını 6 milyon euro'luk devasa bir teklifle çalarak görüşmeleri resmen başlattı.






OYUNCU BU DÖNEM AYRILMAK İSTEMİYOR

Bordo-mavililerin bu çılgın teklifine rağmen, genç forvet oyuncusunu hemen ikna etmek kolay görünmüyor. Globo'nun haberine eklediği kritik detaylara göre; oyuncunun bu yaz döneminde takımdan ayrılması beklenmiyor.






İMZA PARASI KAZANMAK İSTİYORLAR

Flamengo ile sözleşme uzatmaya yanaşmayan Ryan Roberto'nun menajerleri ise tamamen farklı bir strateji peşinde. Oyuncunun sözleşme durumunu koz olarak kullanmak isteyen menajerler, önümüzdeki sonbahar döneminden itibaren taliplilerle bedelsiz transfer (bunu imza parası avantajına çevirerek) üzerinden masaya oturmayı planlıyor.

Fenerbahçe'nin başkan adayı Hakan Safi olmak ne kadar?

Forbes listelerini zorlayan yüz milyonlarca dolarlık servetine ve devasa holding yatırımlarına rağmen düne kadar sadece iş dünyasının tanıdığı bir isim olan Hakan Safi, Fenerbahçe başkan adaylığı süreci ve peş peşe patlattığı transfer iddialarıyla Türkiye'nin en çok aranılan figürlerinden biri oldu

27.05.2026 13:06:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'nin başkan adayı Hakan Safi olmak ne kadar?
Fenerbahçe'nin başkan adayı Hakan Safi olmak ne kadar?
Forbes listelerini zorlayan yüz milyonlarca dolarlık servetine ve devasa holding yatırımlarına rağmen düne kadar sadece iş dünyasının tanıdığı bir isim olan Hakan Safi, Fenerbahçe başkan adaylığı süreci ve peş peşe patlattığı transfer iddialarıyla Türkiye'nin en çok aranılan figürlerinden biri oldu. Futbolun sunduğu bu akılalmaz "kitlesel bilinirliği" kullanmadan, konvansiyonel medya ve agresif reklam stratejileriyle aynı zihin payını satın almak için ne kadar harcaması gerekirdi?






İş dünyasında Safiport Liman İşletmeciliği, şeker fabrikaları ve madencilik yatırımlarıyla tanınan, Forbes listelerindeki yüz milyonlarca dolarlık servete sahip Hakan Safi, son dönemde Türkiye gündemini en çok işgal eden figürlerden biri.

Önce Kerem Aktürkoğlu transferindeki rolü, ardından dünyaca ünlü futbol efsanesi Paolo Maldini ile masaya oturması ve Fenerbahçe başkanlığı vizyonu, onu her gün ulusal TV kanallarında saatlerce canlı yayına çıkan, Google'da ismi en çok aratılan isimlerden biri haline getirdi.






İŞTE FATURASI BU ŞEKİLDE ÇIKARILDI

Arkasında milyonlarca taraftarın dinamizmi olmadan, sadece ticari başarılarıyla tanınan başka bir iş insanı bu seviyede bir kitlesel popülariteyi yakalamak isteseydi ne yapmalıydı?

Deneyimli PR ve marka uzmanları, futbolun sunduğu bu organik gücü geleneksel reklam ve iletişim yöntemleriyle taklit etmenin "faturasını" çıkardı.






RTÜK'ÜN KURALLARINA BİLE AYKIRI

PR uzmanlarına göre; ticari bir markanın patronunu televizyon kanallarında her gün 1-2 saat tutmak, geleneksel yayıncılık kuralları ve RTÜK mevzuatları gereği imkansız. Kanallar, bu isimleri reklam parası aldıkları için değil, "reyting garantisi" sundukları için ekranlarında ağırlıyor.

Uzmanların hazırladığı projeksiyona göre, futbol dışı bir iş insanının Hakan Safi'nin ulaştığı "haftalık erişim sıklığı" ve "toplumsal görünürlük" seviyesine ulaşması için yıllık yaklaşık 22 milyon dolar'ı gözden çıkarması gerekiyor.






İŞTE KALEM KALEM HARCAMASI GEREKENLER

- TV Ana Akım Program ve Kuşak Sponsorlukları: 9 milyon dolar
(Ulusal haber kanallarında her hafta prime-time kuşaklarında özel programlar ve içerik ortaklıkları)

-Dijital Dominasyon ve Keşfet Algoritması: 6.5 milyon dolar
(Büyük haber sitelerinde her gün manşet reklamları, Google SEO operasyonları ve YouTube'un en büyük bağımsız programlarına düzenli sponsorluklar)

-"Maldini Efekti" (Global Network ve Prestij): $5 milyon dolar

- Ajans Hizmeti ve Kriz Yönetimi Bedeli: $1.5 milyon dolar.






HİÇ BİR İŞADAMI BUNU YAKALAYAMAZ

Yılda 22 milyon dolar harcayan bir iş insanı, sokaktaki herkes tarafından tanınan, saygı duyulan ve merak edilen bir figür haline gelebilir. Ancak harcanan milyonlarca dolara rağmen, kitlelerin bir futbol kulübü başkanına duyduğu o "tutku, aidiyet, aşk ve fanatizm" karışımı duyguyu geleneksel reklamla satın almak imkansız.

Paolo Maldini Fenerbahçe'nin geleceğini planlıyor

Fenerbahçe'de başkan adayı Hakan Safi'nin özel davetlisi olarak İstanbul'a gelen AC Milan'ın efsanevi kaptanı Paolo Maldini'nin Ali Sami Yen Stadyumu'ndaki atmosfer için geçmişte söylediği "Beni orada sadece 25 bin kişi olduğuna kimse inandıramaz" sözleri akıllara geldi. Efsane savunmacı bu kez de Fenerbahçe ile AC Milan arasındaki çarpıcı tarihsel ve kültürel benzerliklere dikkat çekti

27.05.2026 12:21:00
Haber Merkezi
Paolo Maldini Fenerbahçe'nin geleceğini planlıyor
Paolo Maldini Fenerbahçe'nin geleceğini planlıyor
AC Milan'ın efsanevi kaptanı Paolo Maldini, başkan adayı Hakan Safi'nin misafiri olarak geldiği İstanbul'dan evine döndü. Efsane isim, Türk futbolu ve Fenerbahçe hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Oyunculuk döneminde sarı-lacivertli ekibe karşı mücadele ettiğini hatırlatan unutulmaz savunmacı ilginç ifadeler kullandı:
 
- Fenerbahçe, oyuncu olduğum dönemden beri bildiğim bir kulüp. Çok köklü bir camia. Milan ile çok benzer noktaları var. Çok ateşli bir taraftara sahip olduğunu biliyorum.







SAMİ YEN'E ÖVGÜLER DİZMİŞTİ
 
eçmişte Galatasaray'ın eski stadı Ali Sami Yen için söylediği "Beni kimse orada sadece 25 bin kişi olduğuna inandıramaz" sözleriyle Türk taraftarının tutkusuna olan hayranlığını gizlemeyen Maldini'nin işaret ettiği "Milan ve Fenerbahçe" benzerlikleri ise iki kulübün köklü tarihini ve ortak noktalarını yeniden gündeme getirdi.







AC MILAN VE FENERBAHÇE'NİN BENZER YANLARI
 
Her iki kulüp de kuruluş dönemlerinde şehirlerindeki ezeli rakiplerine karşı daha halkçı bir kimlikle özdeşleşti. Milano'da AC Milan daha çok işçi sınıfı tarafından desteklenirken, ezeli rakibi Inter burjuvaziyi temsil ediyordu.
 
Benzer şekilde Fenerbahçe, İstanbul'un Anadolu yakasında kurulup geniş halk kitlelerine yayılırken; rakibi Galatasaray daha çok lise kökenli ve elit bir tabana, Beşiktaş ise semt kültürüne dayanıyordu.







MALDİNİ'NİN HAYALİ ORTAYA ÇIKTI
 
Bu arada Il Giornale gazetesi, Maldini'nin şu anda tereddüt ettiğini, asıl hayalinin AC Milan'ın başına geri dönmek olduğunu, mevcut yönetimle bunun imkansız olduğunu ancak gelecekte ihtimal dışı olmadığını yazdı. Gazete ayrıca Maldini, İtalya Futbol Federasyonu'nun (FIGC) başına geçmesi durumunda Malago'nun ekibine katılma konusunda da ikna olmuş görünmüyor.

Dursun Özbek el yükseltti! İşte büyük planı

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in “Yerel başarılar artık bizi kesmez, küresel adımlar atacağız” çıkışının arkasındaki dev plan deşifre oldu

27.05.2026 12:14:00
Haber Merkezi
Dursun Özbek el yükseltti! İşte büyük planı
Dursun Özbek el yükseltti! İşte büyük planı
Gazetemizin geçtiğimiz günlerde duyurduğu Rakuten flörtünü bir nevi doğrulayan açıklamanın ardından, yönetimin NBA Avrupa projesi ve Avrupa göğüs sponsorluğu için Japon deviyle devam ettirdiği süreç oldukça dikkat çekici.






Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in geleceğe yönelik yaptığı vizyoner açıklamalar camiada büyük heyecan yarattı. Türkiye'deki başarıların artık kendilerini tatmin etmediğini vurgulayan Özbek, gözünü tamamen küresel arenaya diktiklerini belirtti. Şöyle dedi Başkan:
 
- Yerel bazlı başarılar ve sponsorluklarla kısıtlı kalmak istemiyorum. Yeni dönemde global adımlar atacağız. Dünyadaki Galatasaray markasını daha güçlü yapacağız. Beni ve tüm Galatasaraylıları artık Türkiye'deki başarılar kesmez.







JAPONLAR BASKETBOL İÇİN HAZIR
 
Dursun Özbek'in bu iddialı çıkışı, spor kulislerinde geniş yankı bulurken, akıllara gazetemizin gündeme getirdiği Rakuten haberini getirdi. Sarı-kırmızılı yönetimin, küresel marka değerini katlayacak dev bir operasyon için kolları sıvadığı biliniyor.
 
Galatasaray, Ekim 2027'de hayata geçmesi planlanan NBA Avrupa Projesi için şimdiden gözünü kararttı. Amerikan basketbol pazarının en büyük küresel ortaklarından olan Japon teknoloji devi Rakuten ile devasa bir bütçeyle masaya oturuldu. Görüşmelerin merkezinde, yeni salonun isim hakkı ve ana sponsorluğunu kapsayan "Rakuten Arena" projesi yer alıyor.







GALATASARAY TEKLİF SUNDU
 
Sarı-kırmızılı yönetim, basketboldaki bu dev bütçeli anlaşmaya zemin hazırlamak adına Japon devine ilk olarak futbolda iş birliği teklif etti.
 
Socar ile sözleşmesi sona eren Galatasaray, Avrupa kupalarında geçerli olacak yeni göğüs sponsorluğu arayışları kapsamında Rakuten'e sürpriz bir teklif sundu.







GLOBAL KULÜP HEDEFİ
 
Galatasaray yönetimi, bu iki aşamalı stratejik hamleyle hem futbolda hem de basketbolda dünya çapında bir sponsorluk gelirine ulaşmayı ve Başkan Dursun Özbek'in işaret ettiği "global kulüp" vizyonunu hayata geçirmeyi hedefliyor.

Beşiktaş'ın yeni hava kuvvetleri komutanı!

Futbol aklı Önder Özen’in sunduğu raporda adı geçen 1.93'lük Gabriele Guarino'nun transferi gerçekleşirse Beşiktaş'ın yeni 'Hava Kuvvetleri Komutanı' olmaya aday

27.05.2026 12:13:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'ın yeni hava kuvvetleri komutanı!
Beşiktaş'ın yeni hava kuvvetleri komutanı!
Futbol aklı Önder Özen'in sunduğu raporda adı geçen 1.93'lük Gabriele Guarino'nun transferi gerçekleşirse Beşiktaş'ın yeni 'Hava Kuvvetleri Komutanı' olmaya aday.

2004 doğumlu İtalyan kule, Beşiktaş'ın aradığı o lider stoper profilinin tam karşılığı. Ancak Torino ve Bologna da pusuda beklerken, siyah-beyazlıların elini çabuk tutması gerekiyor.

Beşiktaş'ta yeni sezonun transfer çalışmaları tüm hızıyla sürerken futbol aklı Önder Özen'den ezber bozacak bir transfer önerisi geldi. Özen, İtalya Serie B'de sergilediği performansla devleri peşine takan 22 yaşındaki Gabriele Guarino'yu yönetimin önüne koydu.







HAVA TOPU SORUNUNA KÖKTEN ÇÖZÜM

Süper Lig'de şampiyonluk yarışının uzağında kalan ve gelecek sezon savunma kurgusunu tamamen değiştirmeyi hedefleyen Beşiktaş'ta yeni futbol dirktörü Özen'e göre 1.93'lük dev stoper, Beşiktaş'ın savunmadaki pek çok krizini kökten çözebilecek bir isim.







YENİ YABANCI STATÜSÜNE UYUYOR

Beşiktaş'ın bu sezon özellikle yan toplarda ve duran top savunmasında yaşadığı ciddi zaafiyetler göz önüne alındığında, Guarino can suyu olabilir.

Henüz 22 yaşında olan İtalyan savunmacı, sert ve hamleli oyun tarzıyla Süper Lig'in fiziksel sertliğine uyum sağlayacak nitelikte. Genç yaşı ve 2004 sonrası oyuncu statüsüne uyumluluğu da Beşiktaş için gelecekte yüksek bonservis beklentisi yaratabilir.







BOLOGNA VE TORINO DA İSTİYOR

Sözleşmesi biten hava topu uzmanı Guillermo Maripan'ın yerini doldurmak isteyen Torino, genç oyuncuyu mercek altına aldı. Savunma rotasyonunu potansiyelli isimlerle genişletmek isteyen Bologna da pusuda bekleyen bir diğer ciddi aday.

Piyasa değeri 2.5 milyon Euro civarında olan ve Empoli ile 2028'e kadar sözleşmesi bulunan İtalyan stoper için Beşiktaş yönetiminin yapacağı hamle merakla bekleniyor.

Semedo giderse veliahttı hazır!

Fenerbahçe’de başkan adayı Hakan Safi sağ bek mevkii için sürpriz bir hamleye imza atmaya hazırlanıyor

27.05.2026 12:06:00
Haber Merkezi
Semedo giderse veliahttı hazır!
Semedo giderse veliahttı hazır!
Fenerbahçe'de başkan adayı Hakan Safi sağ bek mevkii için sürpriz bir hamleye imza atmaya hazırlanıyor. Semedo'nun ayrılmayı kabul gitmesi halinde boşluğu dolduracak isim William Mikelbrencis olacak. Sarı-lacivertliler bu operasyonu gerçekleştirebilirse hem mali hem de sportif anlamda devasa bir kâr elde edecek.

Fenerbahçe'de yaklaşan genel kurul öncesinde başkan adaylarından Hakan Safi yeni sezon kadro planlaması ve bütçe disiplini doğrultusunda somut stratejileri ortaya koydu.

Safi yönetimi eğer seçilirse mali yapıyı dengelemek adına yüksek maliyetli oyuncularla yolları ayırmayı hedefliyor. Bu doğrultuda listeye alınan ilk isim William Mikelbrencis oldu.

Eğer Safi yönetimi 4.2 milyon euro kazanan Semedo'dan kurtulursa Fransız sağ beki kadrosuna katacak.







MİKELBRENCIS'İN SEÇİLME NEDENİ

Bundesliga takımlarından Hamburg forması giyen 2004 doğumlu Fransız futbolcunun tercih edilmesinin ana nedenleri ise şunlar:

- Bu sezon Hamburg formasıyla 26 resmi maça çıkan genç sağ bek, 4 asistlik performansıyla dikkatleri üzerine çekti.

- Genç futbolcu, yaş avantajı sayesinde TFF'nin yeni yabancı statüsü (2004 sonrası ve doğumlu) kriterlerine tam uyum sağlıyor ve kulübe kontenjan avantajı sunuyor.







SEMEDO'YA GÖRE BÜYÜK TEHDİT

Safi'nin gözdesi Mikelbrencis sezonu 2.30 asist beklentisi ile tamamlarken, Semedo 1.48'de kaldı. Bu da Fransız oyuncunun paslarının gol olma ihtimalinin çok daha yüksek ve kaliteli olduğunu gösteriyor.







Aynı şekilde Mikelbrencis tam 1.14 gol beklentisi yakalarken, Semedo sadece 0.36'da kaldı.

Mikelbrencis ceza sahası içinden 10 şut denerken, Semedo koca sezonda ceza sahası içinden sadece 2 şut çekebilmiş.

Fransız oyuncu üçüncü bölgede kaleyi çok daha fazla düşünen bir tehdit.

Aziz Yıldırım'ın şaşırtan Ortega anısı


 
Fenerbahçe’de yaklaşan kongre öncesi efsane başkan Aziz Yıldırım, Ariel Ortega transferine dair paylaştığı hikayeyle futbol dünyasında büyük şaşkınlık yarattı. Dönemin Arjantin pazarını ve transfer gerçekleriyle çelişen hikaye, Aziz Yıldırım için "Fena halde kandırıldı mı, yoksa hafıza yanılması mı yaşıyor?" sorularını beraberinde getirdi.

27.05.2026 11:22:00
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım'ın şaşırtan Ortega anısı
Aziz Yıldırım'ın şaşırtan Ortega anısı

Fenerbahçe'de yaklaşan seçim öncesi başkan adayı Aziz Yıldırım'ın açıklamaları kafa karıştırmaya devam ediyor. TRT Spor'da katıldığı canlı yayında Ariel Ortega transferini anlatırken dile getirdiği bazı detaylar, futbol dünyasında "hafızası mı karıştı, yoksa fena halde yanıltıldı mı?" sorusunu beraberinde getirdi.







Arjantin'de yaşananları anlattı

Yıldırım, Arjantinli dünya yıldızı Ariel Ortega'nın transfer sürecini anlatırken, ezeli rakip Boca Juniors'ın efsanesi Juan Roman Riquelme'yi River Plate ile bağdaştırınca ortaya tarihi bir kronolojik hata çıktı. Aziz Yıldırım, transfer döneminde kardeşi Ali Yıldırım ve dönemin yöneticisi Celalettin Doğan'ın Arjantin'e gittiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: "Ortega'yı aldığımızda bizim biraderle Celalettin Bey gittiler. Orada bir çaycı, kulübü süpürüyor... Çay yapıyor aynı zamanda. 'Benim hayatımı mahvettiniz bu adamı (Ortega) alarak' diyor. Sonra o Arjantinli oyuncu vardı; Juan Román Riquelme. O da o kulüpte o zaman. Diyor ki: 'Beni alın.' Onlar da 'Biz Ortega'yla anlaştık, alıyoruz' diyorlar. Riquelme'ye Ortega'nın Arjantin futbolundaki yerini soruyorlar. Riquelme, '1 numara Maradona, sonra Ortega, sonra ben' diyor. Bizimkiler de 'Biz ortadakini alıyoruz' diyorlar."







River Plate'de hiç oynamadı

Aziz Yıldırım'ın hafızasında kalan bu anı futbolun gerçekleriyle çelişiyor. Yıldırım'ın bahsettiği kulüp Ortega'nın oynadığı River Plate olmalı ancak transferin diğer öznesi Juan Román Riquelme, ömrü boyunca River Plate forması giymedi.
Riquelme, River Plate'in can düşmanı, ezeli rakibi Boca Juniors'ın en büyük efsanelerinden biri... Hatta şu anda kulübün başkanı. İki oyuncunun aynı kulüp binasında bulunması veya aynı çaycıyla muhatap olması dönemin şartlarında imkansız.







Riquelme, Barça'ya gitti

Yıldırım'ın "Riquelme beni alın dedi, biz ortadakini (Ortega'yı) seçtik" anlatısı, o dönemki transfer piyasasının finansal gerçekliğiyle de pek uyuşmuyor.
Riquelme, o dönem Boca Juniors ile Copa Libertadores'i kaldırmış, özellikle Kıtalararası Kupa'da Real Madrid'e karşı tek başına sergilediği futbol resitaliyle dünya devlerinin radarına girmişti. Barcelona Başkanı Joan Gaspart, teknik direktör Louis van Gaal'in muhalefetine rağmen Riquelme'yi sezon bitmeden 15 milyon Euro bedelle Katalan devine transfer etmişti.
Fenerbahçe ise aynı dönemde River Plate'ten Ariel Ortega'yı 6.5 milyon Euro gibi o dönem için Türkiye adına rekor bir bonservisle kadrosuna katmıştı.

Fenerbahçe'de Ederson'un kaderi çizildi! Jorge Mendes uyarmıştı

Aziz Yıldırım'dan radikal bir Ederson kararı geldi. Taraftarın "gitsin" dediği sambacıya sahip çıkan Yıldırım, seçimi kazanması halinde Brezilyalı eldivenle yola devam etme kararı aldı 

27.05.2026 11:20:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'de Ederson'un kaderi çizildi! Jorge Mendes uyarmıştı
Fenerbahçe'de Ederson'un kaderi çizildi! Jorge Mendes uyarmıştı
Fenerbahçe'de yaklaşan seçim öncesi Aziz Yıldırım'dan radikal bir Ederson kararı geldi. Camianın ve taraftarın bir kısmının "gitsin" dediği sambacıya sahip çıkan Yıldırım, seçimi kazanması halinde Brezilyalı eldivenle yola devam etme kararı aldı. Astronomik kaleci maliyetlerinin ve yeni bir macera arayışının takımı krize sokacağını düşünen Yıldırım ve ekibinin bu hamlesi Jorge Mendes'in, Hakan Safi'ye tavsiyesiyle de uyuşuyor.






Fenerbahçe'de haziran başında yapılacak seçim öncesi başkan adaylarının hamleleri ve transfer kulisleri baş döndürücü bir hıza ulaştı. Bu sırada Aziz Yıldırım'dan "aklı selim" bir hamle geldi. Camianın ve taraftarın bir kısmının performansını eleştirdiği ve "gitsin" yorumları yaptığı Ederson için Yıldırım'dan radikal bir hamle geldi: Efsane başkan seçilirse Ederson'la devam edecek.






EDERSON'DAN İYİSİ ÇOK ZOR BULUNUR

Aziz Yıldırım tarafının bu kararı almasındaki en büyük etken, piyasada Ederson'dan daha kaliteli ve kalibresi yüksek bir kaleci bulmanın neredeyse imkansız olması. Yeni bir kaleci transferinin sadece astronomik bir maliyet getirmekle kalmayacağını, aynı zamanda Ederson'un kalitesinin altında kalacak bir ismin takımda çok daha büyük krizlere yol açacağını düşünen Yıldırım ve ekibi, Ederson'la devam edip bütçeyi diğer bölgelere harcamayı hedefliyor.






JORGE MENDES, SAFİ'YE ANLATMIŞTI

Bu arada akıllara gazetemizin yaklaşık 15 gün önce yaptığı "Hakan Safi'ye dev tavsiye: Ederson Fenerbahçe'de kalsın" haberi akıllara geldi.






Asensio, Semedo ve Ederson gibi dünya yıldızlarının haklarını elinde bulunduran Jorge Mendes ile masaya oturan Hakan Safi, Portekizli menajerden "Ederson krizini çözmesi" tavsiyesi almıştı.






Ederson'un hala dünyanın en iyi 5-10 kalecisi arasında yer aldığını yedeği Livakovic'in de bu listede olduğunu hatırlattı. Elindeki en iyi kaleci Diogo Costa'yı (Porto) Fenerbahçe'ye gelmeye ikna edemeyeceğini savundu.

Konferans Ligi'nde 5'inci final heyecanı

UEFA Konferans Ligi tarihindeki 5'nci finalde yarın Crystal Palace ile Rayo Vallecano, karşı karşıya gelecek

27.05.2026 08:43:00
AA
Konferans Ligi'nde 5'inci final heyecanı
Konferans Ligi'nde 5'inci final heyecanı
UEFA Konferans Ligi tarihindeki 5'nci finalde yarın Crystal Palace ile Rayo Vallecano, karşı karşıya gelecek.

Almanya'nın Leipzig şehrindeki Leipzig Stadı'nda oynanacak final, TSİ 22.00'de başlayacak.

UEFA tarafından 2021-22 sezonunda düzenlenmeye başlanan Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki üç numaralı turnuvasının ilk finalinde, İtalya'nın Roma ve Hollanda'nın Feyenoord ekipleri karşı karşıya geldi.

Arnavutluk'taki Air Albania Stadı'nda yapılan karşılaşmada rakibini 1-0 mağlup eden Roma, organizasyonda şampiyonluğa ulaşan ilk ekip oldu.

Kupayı ilk kazanan teknik adam Mourinho

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Jose Mourinho, 2021-22 sezonunda Roma ile bu kupayı kazanan ilk teknik adam ünvanını aldı.

Portekizli çalıştırıcı, İtalyan ekibiyle yaşadığı başarıyla kariyerinde Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'ni kazanan tek teknik adam olarak kaydedildi.

Fiorentina, üst üste iki final kaybetti

İngiltere'nin West Ham United ekibiyle İtalya'nın Fiorentina takımı 2022-23 sezonu finalinde karşı karşıya geldi.

İngiliz ekibi, Jarrod Bowen'in 90. dakikada attığı golle karşılaşmayı 2-1 kazanarak şampiyon oldu.

Fiorentina, 2023-24 sezonunda da finale yükselme başarısı gösterdi.

İtalya temsilcisi, finalde Yunan ekibi Olympiakos ile karşılaştı. Normal süresi 0-0 biten karşılaşmada Olympiakos, 116. dakikada eski Hataysporlu futbolcu El Kaabi'nin golüyle 1-0 kazanarak kupayı müzesine götürdü.

Üst üste 2 sezon final oynayan Fiorentina, geçen sezon yarı, bu sezon ise çeyrek finalde organizasyona veda etti.

Son final İngiliz ekibinin

UEFA Konferans Ligi'nde son finali geçen sezon İngiltere temsilcisi Chelsea kazandı.

Polonya'nın Wroclaw kentindeki Wroclaw Stadı'nda oynanan finalde Chelsea, İspanyol ekibi Real Betis ile kozlarını paylaştı.

Real Betis, ilk yarıyı 1-0 önde tamamlarken İngiliz ekibi, ikinci yarıda üst üste bulduğu gollerle rakibini 4-1 yendi ve şampiyon oldu.

İspanyolların ikinci, İngilizlerin üçüncü finali

UEFA Konferans Ligi'nde geçen sezon olduğu gibi bu yıl da İspanyol ve İngiliz ekipleri finalde mücadele edecek.

Organizasyonun 5. sezonunda İspanyollar ikinci, İngilizler ise üçüncü kez finalde boy gösterecek.

Bugüne kadar oynanan 4 finalde 3 kez İtalyan takımı yer alırken 2 defa İngiliz, 1'er kez de Hollanda, Yunanistan ve İspanya takımları karşı karşıya geldi.

İspanyol ekipleri finallerde başarılı

İspanyol takımları, Avrupa'nın üç önemli organizasyonundaki finallerde rakiplerine üstünlük kurdu.

İspanya temsilcilerinin 2000-01 sezonundan bu yana 26 kez yer aldığı Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi (UEFA Kupası) ve Konferans Ligi'ndeki finallerin 23'ünün sonucunda kupa İspanya'ya gitti.

Şampiyonlar Ligi'nde 2014 ve 2016'da oynanan finallerin yanı sıra 2007 ve 2012'deki Avrupa Ligi finallerinde İspanyol takımları karşı karşıya geldi.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2000-01 sezonunda oynanan finalde Alman ekibi Bayern Münih, Valencia'yı normal süresi ve uzatmaları 1-1 sona eren karşılaşmada penaltılarda yenerek kupayı kazandı. Aynı sezon UEFA Kupası'nda ise Liverpool, gol düellosu yaşanan maçta İspanyol ekibi Alaves'i altın golle 5-4 yendi ve kupa 2'de mutlu sona ulaştı.

İspanyol ekipleri, 2000-01'den sonra 2024-25 sezonuna kadar çıktıkları hiçbir Avrupa finalini kaybetmedi. Konferans Ligi finalinde geçen sezon Chelsea, Real Betis'i 4-1 yendi ve İspanya temsilcilerinin serisini sona erdirdi.

Söz konusu süreçte İspanyollar, Şampiyonlar Ligi kupasını 11, Avrupa Ligi kupasını 12 kez müzesine götürdü.

Şampiyonlar

Konferans Ligi'nde geride kalan dört sezonda İngiliz ekipleri 2, İtalya ve Yunanistan temsilcileri ise 1'er kez kupayı kazandı.

Organizasyonda ilk kupayı 2021-22 sezonunda İtalyan ekibi Roma kazanırken 2022-23'te İngiliz takımı West Ham United, mutlu sona ulaştı.

Yunan takımı Olimpiakos, 2023-24 sezonunda kupa zaferi yaşarken 2024-25'te İngiltere temsilcisi Chelsea, organizasyonu şampiyon tamamladı.

Süper Lig geçen sezon 26,7 yaş ortalamasıyla oynandı

Trendyol Süper Lig'in tamamlanan 2025-2026 sezonunda forma giyen oyuncuların yaş ortalaması 26,7 olarak kayıtlara geçti

27.05.2026 08:41:00
Haber Merkezi
Süper Lig geçen sezon 26,7 yaş ortalamasıyla oynandı
Süper Lig geçen sezon 26,7 yaş ortalamasıyla oynandı
Trendyol Süper Lig'in tamamlanan 2025-2026 sezonunda forma giyen oyuncuların yaş ortalaması 26,7 olarak kayıtlara geçti.

Ligde bu sezon mücadele eden 18 takımda toplam 571 futbolcu forma giydi.

Süper Lig'deki en yaşlı ekip, 27,94 yaş ortalamasıyla Kocaelispor oldu. Yeşil-siyahlıları 27,90 yaş ortalamasıyla Kasımpaşa ve 27,53 ortalamayla Hesap.com Antalyaspor takip etti.

En genci Göztepe

Göztepe, yaş ortalamasında Süper Lig'in en genç takımı oldu.

İzmir ekibinde 2025-2026 sezonunda top koşturan oyuncuların yaş ortalaması 25,06 olarak gerçekleşti.

Göztepe'yi 25,08'lik yaş ortalamasıyla Trabzonspor ve 25,67'lik ortalamayla TÜMOSAN Konyaspor izledi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.