logo
20 MAYIS 2026

NBA'de şov başlıyor

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) 2016-2017 sezonu, 26 Ekim Çarşamba günü sabaha karşı oynanacak maçlarla başlıyor

24.10.2016 00:00:00
merikan Basketbol Ligi'nde (NBA) 2016-2017 sezonu, 26 Ekim Çarşamba günü sabaha karşı oynanacak Cleveland Cavaliers-New York Knicks, Portland Trail Blazers-Utah Jazz ve Golden State Warriors-San Antonio Spurs maçlarıyla başlıyor. 

Amerika Basketbol Birliği (BAA) adıyla 1946-1947'de başlayan NBA'in yeni sezonunun ilk gününde, yıldız oyuncu LeBron James önderliğinde 2015-16 sezonunu şampiyon tamamlayan Cleveland Cavaliers, başantrenörlüğe Jeff Hornacek'i getiren, kadrosuna all-star oyuncular Derrick Rose ve Joakim Noah'ı katan New York Knicks'i konuk edecek. Aynı gün ayrıca Stephen Curry, Klay Thompson, Draymond Green'in bulunduğu kadrosunu, bir diğer all-star oyuncu Kevin Durant'le güçlendiren geçen sezonunun finalisti Golden State Warriors, 19 yılın ardından emeklilik kararı alan efsane oyuncusu Tim Duncan'dan sonra yeni bir döneme başlayacak San Antonio Spurs'ü ağırlayacak. Günün diğer maçında ise Batı Konferansı ekipleri Portland Trail Blazers ile Utah Jazz karşılaşacak.

NBA'deki milli basketbolcuların takımları ise 2. gün sahaya çıkacak. Ömer Aşık'ın forma giydiği New Orleans Pelicans, sahasında Denver Nuggets ile karşı karşıya gelecek. Ersan İlyasova'nın sezon öncesi takas edildiği Oklahoma City Thunder ise 2016 draftında, ilk sıradan Ben Simmons'ı seçen Philadelphia 76ers deplasmanına gidecek. Sağ ayak bileğinde kırık tespit edilen 20 yaşındaki Simmons, yeni yıla kadar parkeye adım atamayacak. Basketbolseverler ayrıca ligin son 20 yılına damga vuran Kobe Bryant, Tim Duncan ve Kevin Garnett'i, aktif kariyerlerine son verdikleri için izleyemeyecek. 14 yıllık NBA kariyerini noktalayan all-star forvet Amare Stoudemire ise basketbol hayatına, İsrail'in Hapoel Jerusalem takımında devam edecek.

All-Star maçı, play-off'lar ve final serisi
Bu yıl "NBA Global Games" kapsamında 3 karşılaşma, ABD veya Kanada sınırları dışında yapılacak. 12 Ocak'ta Denver Nuggets ile Indiana Pacers İngiltere'nin başkenti Londra'da karşı karşıya gelecek. 13 Ocak'taki Phoenix Suns-Dallas Mavericks ve 15 Ocak'taki Phoenix Suns-San Antonio Spurs karşılaşmaları ise Meksika'nın başkenti Mexico City'de oynanacak. NBA All-Star maçı, 20 Şubat 2017'de Louisiana eyaletinin New Orleans kentindeki Smoothie King Center'da gerçekleştirilecek. 30 takımın seksen ikişer maça çıkacağı normal sezon, 13 Nisan'da sona erecek. Play-off'ların 16 Nisan'da başlayacağı 2016-2017 NBA sezonunun final serisi ise haziran ayında yapılacak.

Warriors ve Cavaliers yine favori
2015 şampiyonu Warriors ile unvanını korumak için mücadele edecek Cavaliers'ın, şampiyonluğun en önemli favorileri olduğu 2016-2017 sezonu öncesinde bazı takımlar, yaptıkları hamlelerle öne çıktı. 73 galibiyetle normal sezonda en fazla maç kazanan takım, 24 galibiyetle en iyi sezon başlangıcı ve 54 maçla en uzun iç saha galibiyet serisi rekorlarını kırdığı 2015-2016 sezonununda, şampiyonluğu Cavaliers'a kaptıran Warriors, yıldız oyuncu Durant'i renklerine bağlayarak "süper takım" haline geldi. 2015-2016 normal sezonunda Warriors'tan sonra en yüksek galibiyet yüzdesine sahip San Antonio Spurs, aktif kariyerini noktalayan Duncan'ın boşluğunu, uzun rotasyonuna eklediği all-star isimler Pau Gasol ve David Lee ile doldurmayı deneyecek. Kawhi Leonard, LaMarcus Aldridge, Tony Parker, Emanuel Ginobili'yi kadrosunda barındıran Spurs, Warriors ve Cavaliers'ı zorlamaya çalışacak.

Üç yıldır play-off'ların dışında kalan New York Knicks, yıldız ismi Carmelo Anthony ve gelecek vadeden Letonyalı forveti Kristaps Porzingis'in yanına, son yıllarda sakatlıkların peşini bırakmadığı all-star oyun kurucu Derrick Rose'u ekledi. Doğu Konferansı ekibi ayrıca Joakim Noah, Brandon Jennings, Courtney Lee gibi önemli rol oyuncularını da aldı. Rose'u Knicks'e gönderen Chicago Bulls da 12 kez all-star seçilen Dwyane Wade'i, 13 yıl formasını giydiği ve 2006, 2012, 2013'te şampiyonluk kazandığı Miami Heat'ten kopardı. All-star gard Jimmy Butler'ın da oynadığı Bulls, kadrosunu Rajon Rondo, Robin Lopez ve Michael Carter-Williams ile zenginleştirdi. Isaiah Thomas, Avery Bradley, Jae Crowder, Marcus Smart, Tyler Zeller gibi genç ve dinamik isimlerden oluşan kadrosuyla son 2 sezondur play-off'lara yükselmesine rağmen ilk turu geçemeyen Boston Celtics, Atlanta Hawks'tan ayrılan all-star uzun Al Horford'la anlaştı. Doğu'nun iddialı ekiplerinden Hawks ise Horford'ın yerine bir başka all-star pivot Dwight Howard'ı aldı. Ölü sezonun hareketli takımlarından biri olan Indiana Pacers, yıldız oyuncusu Paul George'un etrafına birçok değerli parça ekledi. All-star oyun kurucu Jeff Teague'i takasla Hawks'tan alan Pacers, Thaddeus Young ve Al Jefferson'ı da kadrosuna kattı. Cavaliers, LeBron James, Kyrie Irving ve Kevin Love'ın etrafına kurduğu kadroyu korudu. Play-off mücadelesi vermesi beklenen Toronto Raptors, Los Angeles Clippers, Memphis Grizzlies de Cavaliers gibi kadroda değişikliğe gitmemeyi tercih etti.

Oyuncu maaşları tavan yaptı
NBA takımlarının, bir sezonda oyuncularına ödeyebileceği maaş miktarının sınırlandırılmasını öngören "salary cap" (ücret tavanı) uygulaması, 2016-2017 sezonunda bambaşka bir seviyeye ulaştı. NBA'in yayın haklarının, 2016-2017 sezonundan başlamak üzere 24 milyar dolar karşılığında, 9 yıllığına satılmasının ardından her sezon yaklaşık 2 milyon dolar artan ücret tavanı, 24 milyon dolarlık yükselişle 94,143 milyon dolara çıktı. Oyuncuların maaşlarına yansıyacak bu değişim, 3'ten fazla yıldız basketbolcunun yer aldığı takımların kurulmasına da imkan tanıyacak. Bu sayede Stephen Curry, Klay Thompson, Draymond Green, Andre Iguodala gibi yıllık 10 milyon doların üstünde maaş alan basketbolcuları kadrosunda barındıran Golden State Warriors, serbest oyuncu Kevin Durant'e 2 yıllığına 54 milyon dolar ödeyebildi. Ücret tavanındaki ani artış sonrası Cleveland Cavaliers, yıldız oyuncusu LeBron James'i, sözleşmesini 100 milyon dolar karşılığında 3 yıl uzatarak ödüllendirdi. Cavaliers'ın yanı sıra Miami Heat formasıyla da 2 şampiyonluk kazanan, 4 kez normal sezonun, 3 kez ise final serisinin en değerli oyuncusu seçilen James böylece 1997-98 sezonunda Michael Jordan ve 2013-14 sezonunda Kobe Bryant'tan sonra "NBA tarihinin yıllık 30 milyon dolar kazanan 3. oyuncusu" oldu.

Ücret tavanındaki yükselişin ardından yeni sözleşme imzalayan oyuncular ve alacakları maaşlar şöyle:

Mike Conley (Memphis Grizzlies): 5 yıl için 153 milyon dolar
Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder): 3 yıl için 85 milyon dolar
DeMar DeRozan (Toronto Raptors): 5 yıl için 139 milyon dolar
James Harden (Houston Rockets): 4 yıl için 118 milyon dolar
Andre Drummond (Detroit Pistons): 5 yıl için 130 milyon dolar
Bradley Beal (Washington Wizards): 5 yıl için 128 milyon dolar
Nicolas Batum (Charlotte Hornets): 5 yıl için 120 milyon dolar
Al Horford (Boston Celtics): 4 yıl için 113 milyon dolar
C.J. McCollum (Portland Trail Blazers): 4 yıl için 106 milyon dolar
Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks): 4 yıl için 100 milyon dolar
Hassan Whiteside (Miami Heat): 4 yıl için 98 milyon dolar
Chandler Parsons (Memphis Grizzlies): 4 yıl için 94 milyon dolar
Harrison Barnes (Dallas Mavericks): 4 yıl için 94 milyon dolar
Dwight Howard (Atlanta Hawks): 3 yıl için 70,5 milyon dolar

Yeni kurallar
NBA yönetimi, Orlando Magic ve Los Angeles Lakers'ta oynadığı dönemde rakiplerinin savunmakta zorlandığı eski basketbolcu Shaquille O'Neal'a fazlasıyla uygulandığı için "Hack-a-Shaq" olarak adlandırılan topsuz alandaki taktik faulleri azaltmak için bir bazı kararlar aldı. Yeni kurallar doğrultusunda, tek serbest atış ve topun kenardan oyuna sokulmasıyla cezalandırılan, 4. çeyrek veya uzatmaların son 2 dakikasında topsuz alanda yapılan fauller için uygulanan kural, 2016-2017 sezonundan itibaren her periyodun son 2 dakikasını kapsayacak şekilde genişletilecek. Ayrıca tehlikeli veya ölçüsüz darbe içeren kasti fauller, artık hakemlerin yorumuna bırakılmaksızın otomatikman centilmenlik dışı faul olarak değerlendirilecek.

Normal sezondan akılda kalanlar
Ligde normal sezona ait bazı istatistikler şöyle:

En fazla şampiyon olan takım:

1. Boston Celtics: 17 kez 
2. Los Angeles Lakers: 16 
3. Chicago Bulls: 6

En fazla şampiyonluk sevinci yaşayan oyuncu: 
1. Bill Russell (Boston Celtics): 11 
2. Sam Jones (Boston Celtics): 10 
3. Tom Heinsohn (Boston Celtics): 8
    K.C. Jones (Boston Celtics): 8
    Tom "Satch" Sanders (Boston Celtics): 8
    John Havlicek (Boston Celtics): 8

Aktif oyuncular arasında en fazla şampiyonluk sevinci yaşayan oyuncu: 

1. Tony Parker, Emanuel Ginobili (San Antonio Spurs): 4
2. LeBron James, James Jones (Miami Heat / Cleveland Cavaliers), Dwyane Wade, Udonis Haslem (Miami Heat): 3

Normal sezondaki takım rekorları:
En fazla galibiyet: Golden State Warriors (2015-16) - 73
En fazla mağlubiyet: Philadelphia 76ers (1972-73) - 73 
En iyi galibiyet yüzdesi: Golden State Warriors (2015-16) 73-9 (yüzde 89) 
En kötü galibiyet yüzdesi: Charlotte Bobcats (2011-12) 7-59 (yüzde 10,6) 
En fazla sayı atılan maç: Detroit Pistons: 186 - Denver Nuggets: 184 (1983'te 3 kez uzatmaya giden, 370 sayının atıldığı maç, aynı zamanda bir takımın en çok sayı (186) attığı maç olarak da NBA tarihine geçti) 
En az sayı atılan maç: Milwaukee Hawks: 57 - Boston Celtics: 62 (1955)

Ernest Muçi artık Trabzonsporlu

Trabzonspor, geçtiğimiz sezon kiralık olarak forma giyen Beşiktaş'ın Arnavut orta saha oyuncusu Ernest Muçi'nin bonservisini aldığını açıkladı

20.05.2026 19:01:00
İhlas Haber Ajansı
Ernest Muçi artık Trabzonsporlu
Ernest Muçi artık Trabzonsporlu
Trabzonspor, geçtiğimiz sezon kiralık olarak forma giyen Beşiktaş'ın Arnavut orta saha oyuncusu Ernest Muçi'nin bonservisini aldığını açıkladı.



Bordo-mavili kulüpten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcumuz Ernest Muçi'nin kesin transferi konusunda, kiralama sözleşmesinde yer alan kulübümüze ait opsiyon hakkı kullanılmıştır. Buna göre; Beşiktaş A.Ş.'ye sözleşme fesih bedeli olarak 8 (Sekiz) taksit halinde 8.500.000.-EUR+KDV tutarında ödeme yapılacaktır" denildi.

Sınır kapısında 198 tabanca ele geçirildi

Edirne Hamzabeyli Sınır Kapısı karşısındaki Bulgaristan gümrüğüne gelen bir tırda kutular içerisinde 198 adet tabanca ele geçirildi.

20.05.2026 14:08:00
İhlas Haber Ajansı
Sınır kapısında 198 tabanca ele geçirildi
Sınır kapısında 198 tabanca ele geçirildi
Edirne Hamzabeyli Sınır Kapısı karşısındaki Bulgaristan gümrüğüne gelen bir tırda kutular içerisinde 198 adet tabanca ele geçirildi.

Bulgaristan üzerinden Norveç'e gitmek üzere Türkiye'den yola çıkan Türk vatandaşı Y.G.'nin kullandığı yabancı plakalı tır Lesovo Gümrük Kapısı'nda detaylı aramaya alındı.

Araçta taşınan boya ve otomobil parçaları arasında yapılan incelemede, beyan edilmemiş 7 kutu içerisinde boş şarjörlü 198 adet tabanca ile 120 adet fişek ele geçirildi. Kaçak silahlara el konulurken, olayla ilgili Yambol Bölge Savcılığı gözetiminde soruşturma başlatıldı. Türk vatandaşı sürücünün 72 saate kadar gözaltında tutulduğu öğrenildi.

İngiltere'de 22 yıl aradan sonra şampiyon Arsenal

İngiltere Premier Lig'de Arsenal, 22 yıl sonra şampiyon oldu.

20.05.2026 11:18:00
İhlas Haber Ajansı
İngiltere'de 22 yıl aradan sonra şampiyon Arsenal
İngiltere'de 22 yıl aradan sonra şampiyon Arsenal
İngiltere Premier Lig'de Arsenal, 22 yıl sonra şampiyon oldu.

İngiltere Premier Lig'in 37. haftasında Manchester City, deplasmanda Bournemouth ile karşı karşıya geldi. Mücadelenin 39. dakikasında Eli Junior Kroupi'nin attığı golle geriye düşen City, 90+5'te Haaland'ın attığı golle beraberliği yakaladı. Maçta başka gol olmazken Manchester City, 1-1 berabere kaldı ve lider Arsenal 82 puanla; rakibinin 4 puan önünde şampiyonluğunu ilan etti.

22 yıllık hasret bitti



'Topçular' en son 2003-2004 sezonunda Arsene Wenger yönetiminde The Invincibles (Yenilmezler) kadrosu adı verilen kadro ile şampiyon olmuştu. 22 yıldır şampiyonluk hasreti çeken Arsenal, bu şampiyonluğuyla beraber 14. kez kupaya uzandı.

Duran toplar şampiyonluğu getirdi



Arsenal bu haftaya kadar 19 maçta penaltılar hariç duran toplardan gol buldu. Bu sezon köşe vuruşlarından 18 gol bulan Kuzey Londra temsilcisi, bu alanda yeni bir rekora da imza attı.

Mikel Arteta 7 sezon sonra şampiyon

Arsenal'de 20 Aralık 2019 tarihinde göreve başlayan İspanyol teknik adam Mikel Arteta, 7. sezonunda takımının başında kupaya uzandı. Arteta yönetiminde Arsenal, Premier Lig'te 246 maç oynarken bu maçlarda 148 galibiyet, 48 beraberlik ve 50 mağlubiyet aldı. Bu sezon yüzde 61,4'lük galibiyet oranı yakalayan İspanyol teknik adam, Arsene Wenger dahil kulüp tarihindeki en yüksek galibiyet yüzdesine sahip teknik direktör oldu.

Arteta yönetimindeki Arsenal, 30 Mayıs Cumartesi günü PSG ile UEFA Şampiyonlar Ligi finali oynayacak.

Onuachu finalde sessizliğini bozmak istiyor

20.05.2026 10:59:00
İhlas Haber Ajansı
Onuachu finalde sessizliğini bozmak istiyor
Onuachu finalde sessizliğini bozmak istiyor
Trabzonspor'un Nijeryalı golcüsü Paul Onuachu, forma giydiği son 7 resmi maçta gol sevinci yaşayamazken, sessizliğini Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde bozmayı hedefliyor.

Trendyol Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda forma giydiği son 7 resmi karşılaşmada rakip fileleri havalandıramayan Nijeryalı forvet Paul Onuachu, Trabzonspor kariyerindeki en uzun gol sessizliği dönemlerinden birini yaşıyor. Nijeryalı oyuncu ligde 5, kupada ise 2 maçtır gol sevinci yaşayamadı.

Gol krallığında zirveyi paylaştı



Süper Lig'de attığı 22 golle gol krallığı yarışında zirvede bulunan Onuachu, sezon boyunca ortaya koyduğu performansla bordo-mavili ekibin skor yükünü sırtlayan isim oldu. Deneyimli forvet ligde 22 golle Başakşehir'in Özbek futbolcusu Eldor Shomurodov ile tahtı paylaşırken, final öncesinde yeniden ritmini yakalamak istiyor.

Kupada 2 golü bulunuyor

Bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda da etkili bir performans ortaya koyan Onuachu'nun 2 golü bulunuyor. Kritik maçlarda takımına skor katkısı veren Nijeryalı forvet, finalde de teknik heyetin en büyük kozlarından biri olacak.

Hedef hem gol hem kupa

Konyaspor ile oynanacak final mücadelesinde gözler tecrübeli golcüde olacak. Onuachu, hem 7 maçlık gol hasretine son vermeyi hem de Trabzonspor'a kupayı kazandıran isim olmayı hedefliyor. Bordo-mavili taraftarlar da sezonun en kritik randevusunda yıldız golcünün yeniden sahneye çıkmasını bekliyor.

Sergen Yalçın'ı 'çoluk-çocuk' gönderdi!


 
Beşiktaş'da bir devir sona erdi. Sergen Yalçın istifa etti. Bu sürecin perde arkasından "gençlik krizi" çıktı! Siyah-beyazlı kulübün geleceği olan genç yıldızlara her fırsatta "Çoluk çocukla uğraşacak zamanım yok, PAF ligine hazırlanmıyoruz" diyerek kapıyı gösteren, altyapı patentli oyuncuları taktiksel ve fiziksel olarak A takım seviyesinin gerisinde görmekle suçlayan tecrübeli hocanın bu katı tutumu soyunma odasında dev bir ihtilale zemin hazırladı. İşte o iddiaların detayları...

19.05.2026 17:38:00
Haber Merkezi
 Sergen Yalçın'ı 'çoluk-çocuk' gönderdi!
 Sergen Yalçın'ı 'çoluk-çocuk' gönderdi!

Beşiktaş'ta Sergen Yalçın dönemi resmen kapandı... Deneyimli hoca istifa edip gitti! Ancak bu ayrılığın perde arkasında kulübün geleceğini sarsacak, çok konuşulacak bir "gençlik krizi" yattığı iddia ediliyor. Kulislerde konuşulan en çarpıcı iddia ise Yalçın'ın yönetimle yaptığı görüşmelerde genç oyuncular konusunda net bir tavır koyması olarak gösterildi.







Gençlere fırsat veren bir tip değil

İddialara göre Yalçın'ın, kendisine her "gençler" denildiğinde, "çoluk çocukla uğraşacak zamanım yok" diyerek kestirip attığı belirtiliyor. Tecrübeli teknik adamın felsefesi ise şu sözlerle özetleniyor. Bu belki de doğrudur, çünkü Yalçın'ın genç oyuncularla ilgili fikri zaten belli: "Biz büyük camiayız, şampiyonluğa oynayan bir camiayız. PAF ligine hazırlanmıyoruz. Daha kaç tane genç olması lazım? 15-20 genç oyuncuyla da sezona başlayamayız."







Gençleri hiç hazır görmedi

Yalçın'a göre genç oyuncu, ancak güçlü ve tıkır tıkır işleyen bir takım omurgası içinde "faydalı bir dişli" olabilir. Semih Kılıçsoy gibi tek başına takımı sırtlamasını beklemenin hem oyuncuya hem takıma haksızlık olduğunu savundu.
Altyapıdan gelenlerin taktiksel olgunluk ve özellikle 'temaslı oyun' konusunda A takım seviyesinin gerisinde kalmasından şikayetçiydi. Fiziksel olarak cevap verilemediğinde, gençliğin bir öneminin kalmadığını düşünen hoca, maç sonlarında da "Çocuklar çok genç, bunu kaldırmaları biraz zor oluyor, onları motive etmekte çok zorlandık" diyerek faturayı gençlere kesiyordu.







Gençler de rest çekti

Yalçın'ın bu katı tutumu, takımdaki genç yetenekleri ve hatta takımdan gönderilen tecrübeli isimleri birer birer patlama noktasına getirdi... Demir Ege Tıknaz, net tavır koydu... "Sergen varsa ben yokum!" dedi ve Braga'ya giti.
Semih Kılıçsoy, "Sergen kalacaksa ben dönmek istemiyorum" restini çekti. Genç yıldızın menajerinin Trabzonspor ve Galatasaray ile dirsek temasında olduğu sızan bilgiler arasında.
Taylan: Sözleşmesinde "Alman Milli Takımı'na seçilirse bonus ödenir" maddesi bulunan genç yetenek, Yalçın'ın tutumu sonrası takımdan ayrılmak istedi.
Yasin Özcan: Dünya Kupası'na gitme hayaliyle geldi ancak son haftalara kadar hiçbir şans bulamadı.
Can Keleş: Takımda bir tane bile sol kanat olmamasına rağmen, sırf Sergen Yalçın yüzünden geri dönmek istemedi.
Ersin Destanoğlu: "Sergen kalacaksa ben gideceğim" diyerek tepkisini ortaya koyduğu konuşuldu.
Emrecan Terzi: Yaşanan bu kaos ortamında takımdan gitti.
Devrim ve Emre Bilgin: Devrim'e hiç şans vermeyen Yalçın, Emre Bilgin'i ise bir kez bile oynatmadı. Hatta Emre'yi "Kim bu?" diyerek düşünmediği Davis'in bile gerisine attı.
Mustafa Erhan Hekimoğlu: Yalçın, genç golcüyü sadece sakatlık ve ceza gibi zorunluluk hallerinde sahaya sürdü.







Rafa krizi yeniden gündemde

Kriz sadece gençlerle sınırlı kalmadı. Takımın yıldızı Rafa Silva giderken, sembol isimler Necip Uysal ve Mert Günok ise gönderildi. İddialara göre bu 3 tecrübeli oyuncunun gönderilmesinin arkasındaki ana sebep de Sergen Yalçın'dı. Üç oyuncunun da Yalçın'ın özellikle genç oyunculara karşı sergilediği kırıcı tutum ve sert yaklaşımdan dolayı hocayla ters düştüğü ve bu yüzden ipinin çekildiği ileri sürülüyor.

Icardi Türkiye'yi terketti!


 
 
Galatasaray'da Dursun Özbek ile Elio Pino arasındaki kritik zirveden uzlaşma çıktı ancak resmi imza "yabancı kuralı" engeline takıldı! Yönetimin "bekle" mesajı üzerine Arjantinli süper star, uçağa atlayıp Türkiye'yi terk etti.

19.05.2026 17:35:00
Haber Merkezi
 Icardi Türkiye'yi terketti!
 Icardi Türkiye'yi terketti!

Galatasaray camiasının gözü kulağı Başkan Dursun Özbek ile Mauro Icardi'nin menajeri Elio Pino arasında gerçekleşen kritik zirvedeydi.
Herkes bu görüşmeden çıkacak 'nikah tazeleme' kararını beklerken, şok bir gelişme yaşandı. Arjantinli süper star, kulübün kararını beklemeden rotayı Uzak Doğu'ya çevirdi.







Maddede sorun yok ancak...

Gelen son iddialara göre, Başkan Dursun Özbek ile menajer Elio Pino arasında yapılan görüşmede maddi konularda taraflar prensip anlaşmasına vardı. Ancak masadaki en büyük engel, TFF'nin önümüzdeki sezon uygulayacağı yabancı kuralı oldu.







Başkan Özbek'in, Pino'ya "10+4 kuralı resmi olarak netleşmeden şu an için Icardi ile resmi sözleşme yenileyemeyiz, biraz sabretmeniz gerekiyor" mesajını ilettiği öğrenildi.
Yönetimden gelen bu "bekleme" talebi, Arjantinli golcü cephesinde karşılık bulmadı. Icardi, tatil planlarından taviz vermedi. Yıldız oyuncu, sevgilisi China Suarez ile birlikte Uzak Doğu turuna çıkmak için Türkiye'den ayrıldı.

Antonio Conte Fenerbahçe için mi bıraktı?

Antonio Conte 2027’ye kadar olan sözleşmesini tek kalemde sildi! Conte’nin bu devasa fedakarlığının arkasından İtalya Milli Takımı çıktı 

19.05.2026 14:00:00
Haber Merkezi
Antonio Conte Fenerbahçe için mi bıraktı?
Antonio Conte Fenerbahçe için mi bıraktı?
Napoli'yi şampiyon yapan Antonio Conte 2027'ye kadar olan sözleşmesini ve servet değerindeki maaşını tek kalemde sildi! Fenerbahçe'de başkan adayı Hakan Safi ve futbol aklı Paolo Maldini'nin rüya listesinde 1 numara olan Conte'nin bu devasa fedakarlığının arkasından İtalya Milli Takımı çıktı.






Fenerbahçe'de yaklaşan olağanüstü seçimli genel kurul öncesi, başkan adaylarından Hakan Safi'nin futbol yapılanmasının başına getirmek için el sıkıştığı konuşulan Paolo Maldini'nin teknik direktör listesindeki 1 numaralı hedef olan Antonio Conte, kariyeriyle ilgili radikal bir karar aldı.






Safi'nin seçilmesi durumunda takımın başında görmeyi hayal ettiği İtalyan çalıştırıcı, rotasını Türkiye yerine ülkesinin milli takımına çevirdi.






Napoli ile 2027 yılına kadar sözleşmesi bulunan deneyimli teknik adam, kulüpten ayrılmak için hiçbir finansal zorluk çıkarmadı ve kontratında kalan 7 milyon euro'luk devasa maaşından feragat etti.






Gelen son iddialara göre deneyimli teknik adam, doğrudan İtalya Milli Takımı'nın (Gök Mavililer) başına geçmeye hazırlanıyor.

Sergen Yalçın gönderemedi! Ama o Sergen'i kıtır kıtır yedi

Sergen Yalçın’ın her fırsatta hedef alıp kulüpten göndermek için hamle yaptığı futbol direktörü Eduard Graf, tecrübeli hocayı adeta kıtır kıtır yedi 

19.05.2026 13:40:00
Haber Merkezi
Sergen Yalçın gönderemedi! Ama o Sergen'i kıtır kıtır yedi
Sergen Yalçın gönderemedi! Ama o Sergen'i kıtır kıtır yedi
Beşiktaş'ta aylardır perde arkasında süren güç savaşında son raunt tamamlandı. Sergen Yalçın'ın her fırsatta hedef alıp kulüpten göndermek için hamle yaptığı futbol direktörü Eduard Graf, tecrübeli hocayı adeta kıtır kıtır yedi!

Konyaspor yenilgisinin ardından cebinde Dino Toppmöller'le İstanbul'a çıkarma yapan Graf'ın bu hamlesine Başkan Serdal Adalı'nın da sessiz kalması ve son toplantıya 1 saat geç gelmesi ipleri tamamen kopardı.






Beşiktaş'ta taşlar yerinden oynadı, teknik direktör Sergen Yalçın ile yönetim arasındaki ipler koptu. Siyah-beyazlı kulübün perde arkasında uzun süredir devam eden "Sergen Yalçın - Eduard Graf" savaşı, futbol direktörünün mutlak zaferiyle sonuçlandı.






Sergen Yalçın'ın daha önce defalarca aleyhinde açıklamalar yaptığı ve takımdan gönderilmesini istediği Graf, tecrübeli hocanın sonunu hazırlayan isim oldu.






TEKNİK DİREKTÖR LİSTESİYLE GELDİ

Başkan Serdal Adalı, Yalçın ile Graf arasında yaşanan krizin ardından devreye girmiş ve Alman futbol direktörünü ülkesine göndermişti. Ancak görevden alma değil, sadece bir "süreç yönetimiydi". Nitekim Graf, Konyaspor mağlubiyetinin hemen ardından ansızın İstanbul'da yeniden ortaya çıktı.

Graf'ın İstanbul'a yeni sezon öncesi bir "transfer raporu" getirdiği iddia edilse de, perde arkasındaki gerçek çok geçmeden anlaşıldı.






Graf, cebinde transfer listesiyle değil, Sergen Yalçın'ın yerine gelecek teknik direktör adaylarının isimleriyle gelmişti.

Graf'ın listesindeki bir numaralı adayın Dino Toppmöller olduğu ve Alman direktörün bu isimle daha önceden zaten her konuda dirsek teması kurup görüştüğü de yazıldı.






GRAF'IN TRANSFER RAPORU SIZDI

Yalçın ile iplerin kopma noktasına gelmesine neden olan iki büyük skandal yaşandı... Graf'ın, devre arasında (Ocak ayında) takıma katılan isimler hakkında hazırladığı olumsuz raporun basına sızdırılması Yalçın cephesinde büyük infial yarattı.

Teknik direktör arayışları ayyuka çıkmışken, Başkan Serdal Adalı'nın Graf ile yaptığı görüşmeleri yalanlamaması, Sergen Yalçın için bardağı taşıran ilk büyük hamle oldu.






1 SAAT GECİKME İŞİ BİTİRDİ

Tüm bu gerginliklerin üzerine bugün gerçekleştirilen kritik yönetim toplantısında adeta film koptu. Başkan Serdal Adalı'nın, Sergen Yalçın'ın da hazır bulunduğu toplantıya tam 1 saat geç gelmesi tecrübeli teknik adamı tamamen çileden çıkardı. Bunu kabul etmeyen Yalçın, ipleri tamamen kopardı ve Beşiktaş'ta Sergen Yalçın dönemi resmen sona erdi.

Leroy Sane'ye sürpriz teklif: Galatasaray'da hesapta olmayan ayrılık

Kazanılan şampiyonluğun başrol oyuncularından Leroy Sané hakkında gündeme bomba gibi düşen bir iddia ortaya atıldı. Ailesinin uzun süredir ABD’de yaşaması ve çocuğunun eğitimi nedeniyle kariyerine MLS’te devam etmeye sıcak bakan 31 yaşındaki tecrübeli kanat oyuncusu için Amerika kulüplerinin harekete geçtiği iddia edildi. Galatasaray yönetiminin hiç beklemediği bu ayrılık hamlesi karşısında ABD temsilcisinin sarı-kırmızılı kulübün kapısını 15-20 milyon Euro'luk astronomik bir bonservis teklifiyle çalmaya hazırlandığı belirtildi

19.05.2026 12:43:00
Haber Merkezi
Leroy Sane'ye sürpriz teklif: Galatasaray'da hesapta olmayan ayrılık
Leroy Sane'ye sürpriz teklif: Galatasaray'da hesapta olmayan ayrılık
Galatasaray'ın sezon başında kadrosuna katarak büyük bir transfere imza attığı ve kazanılan şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Leroy Sané hakkında gündeme bomba gibi düşen bir transfer iddiası ortaya atıldı. Alman yıldızın, önümüzdeki Dünya Kupası organizasyonunun ardından kariyerine ABD Major League Soccer (MLS) ekiplerinden birinde devam etmek istediği ileri sürüldü.






EŞİ ABD'Lİ VE ORADA YAŞIYOR

Yıldız futbolcunun eşinin ABD vatandaşı olduğu ve çocuğunun da eğitim hayatına ABD'de devam ettiği biliniyor.
Zaman zaman Türkiye'ye gelseler de hayatlarının büyük bölümünü ABD'de geçiren ailesinden uzak kalmak istemeyen Sané'nin, kariyerinin bu döneminde gelen MLS tekliflerine oldukça sıcak baktığı belirtiliyor. 31 yaşına merdiven dayayan tecrübeli kanat oyuncusunun, ailesiyle bir arada olabilmek adına bu radikal adımı atmaya hazır olduğu ifade ediliyor.






15-20 MİLYON EUO GELEBİLİR

Galatasaray yönetiminin hiç beklemediği ve planları arasında yer almayan bu gelişme, transfer piyasasını da hareketlendirdi. Normal şartlarda sözleşme durumları nedeniyle süreç farklı işlese de iddialara göre, Sané'yi kadrosuna katmak isteyen ABD kulübü sarı-kırmızılı ekibin kapısını astronomik bir teklifle çalmaya hazırlanıyor.

ABD temsilcisinin, Alman yıldızın transferini bitirmek için Galatasaray'a 15-20 milyon Euro arasında bir bonservis bedeli ödemeye hazır olduğu gelen bilgiler arasında.






NOA LANG İLE B PLANI

Sané, Galatasaray ile 2028 yılına kadar (3 yıllık) sözleşme imzalamıştı ve yıldız oyuncu yıllık net 9 milyon Euro garanti ücret ile 3 milyon Euro sadakat primi alıyor.

Okan Buruk'un, yeni sezon planlamasında Sané'nin ayrılma ihtimali yok. Bu ayrılık ihtimaline karşılık Buruk'un Noa Lang ile bir 'B planı' hazırlama ihtimali üzerinde duruluyor.






Okan Buruk'tan 'gül gibi' rest! "Ben Icardi'ye garanti vermedim"

Galatasaray’da yeni sezon forvet transferi taktik ve kulis savaşına sahne oluyor. Abdülkerim vasıtasıyla "Galatasaray’da oynamak istiyorum" mesajı gönderen Bertuğ Yıldırım için Başakşehir 10 milyon Euro istiyor. Porto'dan benzer bir maliyetle gelecek olan Deniz Gül ise oynama garantisi istiyor. Okan Buruk ise hızı ve çok yönlülüğüyle hem santrforda hem de kanatlarda görev yapabilen Franculino’dan vazgeçmiyor

19.05.2026 12:39:00
Haber Merkezi
Okan Buruk'tan 'gül gibi' rest! "Ben Icardi'ye garanti vermedim"
Okan Buruk'tan 'gül gibi' rest! "Ben Icardi'ye garanti vermedim"
Sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray'da yeni sezon transfer hareketliliği başladı. Forvet hattını güçlendirmek isteyen sarı-kırmızılılarda masadaki isimler, maliyetler ve Okan Buruk'un kafasındaki oyun planı netleşiyor. Bertuğ Yıldırım, Deniz Gül ve Franculino üçgeninde yaşananlar dikkat çekici.






BERTUĞ GELMEYE DÜNDEN HAZIR

Gelecek sezon yerli rotasyonunu sağlam tutmak isteyen Galatasaray'ın gündemindeki ilk isimlerden biri Bertuğ Yıldırım. Genç golcünün, milli takımdan arkadaşı Abdülkerim Bardakcı üzerinden teknik direktör Okan Buruk'a mesajlar gönderdiği söyleniyor. Ancak Başakşehir'in Bertuğ için kapıyı 10 milyon Euro'dan açması yönetimi düşündürüyor.






ICARDI'YE BİLE VERİLMEDİ

Buruk'un listesinin ilk sırasında Deniz Gül var. Porto forması giyen genç yıldız için de Portekiz kulübünün talep ettiği bonservis bedeli hemen hemen Bertuğ ile aynı seviyelerde. Ancak Deniz Gül transferinde rakamdan ziyade oyuncunun "oynama garantisi" talebi krize neden oldu.

Deniz Gül, Victor Osimhen ile birlikte 3-5-2 formasyonunda düzenli olarak ilk 11'de oynama garantisi istiyor. Ancak adaletiyle bilinen Okan Buruk, Icardi'ye bile böyle bir garanti vermediği için gönderme kararı almış durumda.






BİR DE FRANCULINO VAR

Deniz Gül'ün bir diğer şartı da kulübede beklemeyi kabul etse dahi, Osimhen ve kendisinin üzerine üçüncü bir yabancı golcü transfer edilmemesi.

Forvet transferinde hem maliyet hem de oyuncu talepleri süreci zora sokarken, Okan Buruk'un asıl hücum jokeri Midtjylland forması giyen ve sadece santrfor değil, kanatlarda da görev yapabilen Franculino. Buruk'un, hücum hattına getireceği dinamizm ve taktiksel esneklik nedeniyle Franculino transferinde ısrarcı olduğu da biliniyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.