logo
28 MAYIS 2026

Renault'un F1 şovu Rusya'da

27.08.2005 00:00:00
Formula 1 takımlarından Renault, ünlü pilotlarını bu kez Rusya'da hayranlarıyla buluşturacak. Renault F1 Takımı'dan yapılan açıklamada, 28 Ağustos Pazar günü pilotları Fernando Alonso ve Giancarlo Fisichella'nın başkent Moskova'da kent merkezinde özel bir gösteri sürüşü yapacakları belirtildi.  Her iki pilotun da Renault F1 R24 araçlarıyla, Kremlin Sarayı'nın karşısındaki ünlü Moskvoretsky Köprüsü ile Rossia Konser Salonu çevresindeki nehir kıyısı sokaklarını içeren özel parkurda Formula 1 hayranlarını karşısına çıkacakları kaydedildi.

Kupa finalistleri PFDK'ye sevk edildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Ziraat Türkiye Kupası finalinde karşılaşan Trabzonspor ve TÜMOSAN Konyaspor'u, Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti

28.05.2026 10:24:00
AA
Kupa finalistleri PFDK'ye sevk edildi
Kupa finalistleri PFDK'ye sevk edildi
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Ziraat Türkiye Kupası finalinde karşılaşan Trabzonspor ve TÜMOSAN Konyaspor'u, Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti.

TFF'nin açıklamasına göre Trabzonspor ve Konyaspor, çirkin ve kötü tezahürat, saha olayları ve 6 oyuncunun sarı kart görmesi nedeniyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareket gerekçeleriyle disipline gönderildi.

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut'un PFDK'ye sevki ise sportmenliğe aykırı hareket, talimatlara aykırı hareket ve tedbire uymama gerekçeleriyle yapıldı.

Trabzonspor'un rakibi Arda Turan! 18'lik Sambacı için çılgın yarış

Gelecek sezon şampiyonluğa oynayacak güçlü bir kadro kurmak için transfer çalışmalarına hız veren Trabzonspor, aradığı genç yıldızı Brezilya’da buldu

27.05.2026 13:10:00
Haber Merkezi
Trabzonspor'un rakibi Arda Turan! 18'lik Sambacı için çılgın yarış
Trabzonspor'un rakibi Arda Turan! 18'lik Sambacı için çılgın yarış
Gelecek sezon şampiyonluğa oynayacak güçlü bir kadro kurmak için transfer çalışmalarına hız veren Trabzonspor, aradığı genç yıldızı Brezilya'da buldu. Bordo-mavililer, Flamengo forması giyen 18 yaşındaki kanat oyuncusu Ryan Roberto'yu kadrosuna katmak için 6 milyon euro'luk devasa bir teklifle masaya oturdu. Bu transferde Arda Turan faktörüyle Shakhtar da devreye girdi. Diğer talipler CSKA ve Lille.






Trabzonspor transfer komitesi, gelecek vaat eden yetenekleri kadrosuna katma stratejisi doğrultusunda rotayı bir kez daha Brezilya'ya çevirdi.

Globo Esporte'nin iddiasına göre bordo-mavililer, Flamengo forması giyen 18 yaşındaki kanat oyuncusu Ryan Roberto'yu gözüne kestirdi.






6 MİLYON EURO'LUK DEV TEKLİF

Geleceğin en büyük yıldız adayları arasında gösterilen Ryan Roberto için Avrupa transfer piyasası cıvıl cıvıl.

Genç Sambacı için Fransa'dan Lille, Ukrayna'dan Arda Turan'ın takımı Shakhtar Donetsk ve Rusya'dan CSKA Moskova ciddi şekilde devreye girmiş durumda.

Ancak bu transfer yarışında en somut ve agresif adımı atan kulüp Trabzonspor oldu. Karadeniz devi, Brezilya ekibinin kapısını 6 milyon euro'luk devasa bir teklifle çalarak görüşmeleri resmen başlattı.






OYUNCU BU DÖNEM AYRILMAK İSTEMİYOR

Bordo-mavililerin bu çılgın teklifine rağmen, genç forvet oyuncusunu hemen ikna etmek kolay görünmüyor. Globo'nun haberine eklediği kritik detaylara göre; oyuncunun bu yaz döneminde takımdan ayrılması beklenmiyor.






İMZA PARASI KAZANMAK İSTİYORLAR

Flamengo ile sözleşme uzatmaya yanaşmayan Ryan Roberto'nun menajerleri ise tamamen farklı bir strateji peşinde. Oyuncunun sözleşme durumunu koz olarak kullanmak isteyen menajerler, önümüzdeki sonbahar döneminden itibaren taliplilerle bedelsiz transfer (bunu imza parası avantajına çevirerek) üzerinden masaya oturmayı planlıyor.

Fenerbahçe'nin başkan adayı Hakan Safi olmak ne kadar?

Forbes listelerini zorlayan yüz milyonlarca dolarlık servetine ve devasa holding yatırımlarına rağmen düne kadar sadece iş dünyasının tanıdığı bir isim olan Hakan Safi, Fenerbahçe başkan adaylığı süreci ve peş peşe patlattığı transfer iddialarıyla Türkiye'nin en çok aranılan figürlerinden biri oldu

27.05.2026 13:06:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'nin başkan adayı Hakan Safi olmak ne kadar?
Fenerbahçe'nin başkan adayı Hakan Safi olmak ne kadar?
Forbes listelerini zorlayan yüz milyonlarca dolarlık servetine ve devasa holding yatırımlarına rağmen düne kadar sadece iş dünyasının tanıdığı bir isim olan Hakan Safi, Fenerbahçe başkan adaylığı süreci ve peş peşe patlattığı transfer iddialarıyla Türkiye'nin en çok aranılan figürlerinden biri oldu. Futbolun sunduğu bu akılalmaz "kitlesel bilinirliği" kullanmadan, konvansiyonel medya ve agresif reklam stratejileriyle aynı zihin payını satın almak için ne kadar harcaması gerekirdi?






İş dünyasında Safiport Liman İşletmeciliği, şeker fabrikaları ve madencilik yatırımlarıyla tanınan, Forbes listelerindeki yüz milyonlarca dolarlık servete sahip Hakan Safi, son dönemde Türkiye gündemini en çok işgal eden figürlerden biri.

Önce Kerem Aktürkoğlu transferindeki rolü, ardından dünyaca ünlü futbol efsanesi Paolo Maldini ile masaya oturması ve Fenerbahçe başkanlığı vizyonu, onu her gün ulusal TV kanallarında saatlerce canlı yayına çıkan, Google'da ismi en çok aratılan isimlerden biri haline getirdi.






İŞTE FATURASI BU ŞEKİLDE ÇIKARILDI

Arkasında milyonlarca taraftarın dinamizmi olmadan, sadece ticari başarılarıyla tanınan başka bir iş insanı bu seviyede bir kitlesel popülariteyi yakalamak isteseydi ne yapmalıydı?

Deneyimli PR ve marka uzmanları, futbolun sunduğu bu organik gücü geleneksel reklam ve iletişim yöntemleriyle taklit etmenin "faturasını" çıkardı.






RTÜK'ÜN KURALLARINA BİLE AYKIRI

PR uzmanlarına göre; ticari bir markanın patronunu televizyon kanallarında her gün 1-2 saat tutmak, geleneksel yayıncılık kuralları ve RTÜK mevzuatları gereği imkansız. Kanallar, bu isimleri reklam parası aldıkları için değil, "reyting garantisi" sundukları için ekranlarında ağırlıyor.

Uzmanların hazırladığı projeksiyona göre, futbol dışı bir iş insanının Hakan Safi'nin ulaştığı "haftalık erişim sıklığı" ve "toplumsal görünürlük" seviyesine ulaşması için yıllık yaklaşık 22 milyon dolar'ı gözden çıkarması gerekiyor.






İŞTE KALEM KALEM HARCAMASI GEREKENLER

- TV Ana Akım Program ve Kuşak Sponsorlukları: 9 milyon dolar
(Ulusal haber kanallarında her hafta prime-time kuşaklarında özel programlar ve içerik ortaklıkları)

-Dijital Dominasyon ve Keşfet Algoritması: 6.5 milyon dolar
(Büyük haber sitelerinde her gün manşet reklamları, Google SEO operasyonları ve YouTube'un en büyük bağımsız programlarına düzenli sponsorluklar)

-"Maldini Efekti" (Global Network ve Prestij): $5 milyon dolar

- Ajans Hizmeti ve Kriz Yönetimi Bedeli: $1.5 milyon dolar.






HİÇ BİR İŞADAMI BUNU YAKALAYAMAZ

Yılda 22 milyon dolar harcayan bir iş insanı, sokaktaki herkes tarafından tanınan, saygı duyulan ve merak edilen bir figür haline gelebilir. Ancak harcanan milyonlarca dolara rağmen, kitlelerin bir futbol kulübü başkanına duyduğu o "tutku, aidiyet, aşk ve fanatizm" karışımı duyguyu geleneksel reklamla satın almak imkansız.

Jorge Jesus Fenerbahçe'yi kullanarak servet kazandı

Türkiye’deki başkanlık seçimlerini ve transfer gündemini satranç tahtası gibi kullanarak Suudi Arabistan’da servetine servet katan Jorge Jesus’un devasa PR tezgahı deşifre oldu! Al-Nassr’daki 12 milyon Euro'luk maaşını yetersiz bularak gözünü daha fazlasına diken Portekizli kurt hoca, "Fenerbahçe ve Beşiktaş benimle ilgileniyor, Türkiye’den astronomik teklifler var" algısını sosyal medya ve dış basın üzerinden köpürterek Arapları köşeye sıkıştırdı

27.05.2026 12:27:00
Haber Merkezi
Jorge Jesus Fenerbahçe'yi kullanarak servet kazandı
Jorge Jesus Fenerbahçe'yi kullanarak servet kazandı
Geçtiğimiz yaz Cristiano Ronaldo'nun talebiyle Al-Nassr'da teknik direktörlük koltuğuna oturan Jorge Jesus, Suudi Arabistan'da krallar gibi... ancak aldığı para kendisine yetmedi. 1 yıllık sözleşmesi kapsamında net maaşı ve bonuslarıyla yıllık 12 Euro kazancı olan deneyimli teknik adam yaptığı "PR hamleleriyle" maaşını 18 milyon Euro'ya güncelledi.






CİDDİ BİR ZAM ALDI
 
Portekiz basını son dönemde Jorge Jesus'un eski takımı Fenerbahçe'den yıllık 15 milyon Euro'luk astronomik bir teklif aldığını ileri sürüyordu. Ancak Al-Nassr'ın yaptığı yüzde 50'lik zam hamlesi, tecrübeli hocanın Arabistan'da kalacağını ve iddiaların sadece kağıt üzerinde kaldığını net bir şekilde gözler önüne serdi.







KİMSENİN ALAKASI YOK
 
Maaş zammı gündemi sarsarken, Jorge Jesus'ın PR oyunları da ortaya çıktı. Kurt hoca sözleriyle Arapları sıkıştırdı:
 
- Sadece Fenerbahçe değil, Türkiye'den başka bir takım daha bana teklif yaptı. Türkiye'de üç büyük takım var; Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş. Bu üç takımdan ikisi benimle ilgilendi. İkinci takım şimdilik sır olarak kalmaya devam ediyor.
 
- Aziz Yıldırım (Fenerbahçe Başkan Adayı): Jorge Jesus ile hiç görüşmedim.
- Hakan Safi (Fenerbahçe Başkan Adayı): Jorge Jesus ile temasımız olmadı.
-Beşiktaş Kulübü: Basında çıkan isimlere itibar etmeyin.







71 YAŞINDAKİ ÇAKAL
 
Kısacası 71 yaşındaki Portekizli teknik adamın maaşına zam almak için Türkiye'deki başkanlık seçimlerini ve sosyal medyayı alet ederek ortaya attığı "teklif var" iddiaları boşa düştü. Zamlı kontrat kapma yolundaki tüm bu PR hamleleri "dede işi biliyor" dedirtti.

Amedspor'a Tunceli çocuğu! İsviçre milli takım stoperi

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın geçmiş yıllardaki tekliflerini geri çeviren Eray Cömert'e Süper Lig yolu açıldı

27.05.2026 12:17:00
Haber Merkezi
Amedspor'a Tunceli çocuğu! İsviçre milli takım stoperi
Amedspor'a Tunceli çocuğu! İsviçre milli takım stoperi
Fenerbahçe ve Galatasaray'ın geçmiş yıllardaki tekliflerini geri çeviren Eray Cömert'e Süper Lig yolu açıldı.

Valencia ile sözleşmesi sona erecek 28 yaşındaki tecrübeli savunmacı Amedspor'un radarına girdi. Avrupa'dan da talipleri bulunan uluslararası tecrübeye sahip Tuncelili bir ailenin çocuğu olan oyuncuya Süper Lig'den başka takımlarında da ilgi gösterdiği söyleniyor.

Geçmiş dönemlerde Türk futbolunun iki devi Fenerbahçe ve Galatasaray'ın radarına giren, ancak yapılan teklifleri geri çeviren Eray Cömert için sürpriz bir transfer gelişmesi yaşanıyor. Türk asıllı İsviçreli savunmacıya Süper Lig kapıları ardına kadar açıldı.







SÖZLEŞMESİ SEZON SONU BİTİYOR

İspanya La Liga ekiplerinden Valencia ile olan sözleşmesi resmen sona eren ve bonservisini eline alan 28 yaşındaki tecrübeli stoperin yeni adresi netleşiyor.

Gelen bilgilere göre, Süper Lig'in yeni ve iddialı ekiplerinden Amedspor, boşa çıkan savunma oyuncusunu kadrosuna katmak için kolları sıvadı. Yönetimin, Eray Cömert ve temsilcisiyle ileri düzeyde transfer görüşmeleri yürüttüğü bildirildi.







BAŞKA TAKIMLAR DA PEŞİNDE

Ailesi Tunceli'den İsviçre'ye göç eden ve kariyerinde 20 kez İsviçre Milli Takımı forması giyen başarılı stoperin tek talibi Amedspor değil. Bonservis engelinin bulunmaması ve uluslararası tecrübesiyle dikkat çeken 28 yaşındaki oyuncunun peşinde, Süper Lig'den başka kulüplerin yanı sıra Avrupa'dan da bazı takımların olduğu belirtildi.







İSPANYA VE FRANSA'DA OYNADI

Kariyerinde Basel, Valencia ve Nantes gibi önemli kulüplerin formasını terleten Eray Cömert'in, Türkiye seçeneğine bu kez oldukça sıcak baktığı ve geleceğiyle ilgili kesin kararını kısa süre içinde vereceği ifade edildi.

Beşiktaş'ın yeni hava kuvvetleri komutanı!

Futbol aklı Önder Özen’in sunduğu raporda adı geçen 1.93'lük Gabriele Guarino'nun transferi gerçekleşirse Beşiktaş'ın yeni 'Hava Kuvvetleri Komutanı' olmaya aday

27.05.2026 12:13:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'ın yeni hava kuvvetleri komutanı!
Beşiktaş'ın yeni hava kuvvetleri komutanı!
Futbol aklı Önder Özen'in sunduğu raporda adı geçen 1.93'lük Gabriele Guarino'nun transferi gerçekleşirse Beşiktaş'ın yeni 'Hava Kuvvetleri Komutanı' olmaya aday.

2004 doğumlu İtalyan kule, Beşiktaş'ın aradığı o lider stoper profilinin tam karşılığı. Ancak Torino ve Bologna da pusuda beklerken, siyah-beyazlıların elini çabuk tutması gerekiyor.

Beşiktaş'ta yeni sezonun transfer çalışmaları tüm hızıyla sürerken futbol aklı Önder Özen'den ezber bozacak bir transfer önerisi geldi. Özen, İtalya Serie B'de sergilediği performansla devleri peşine takan 22 yaşındaki Gabriele Guarino'yu yönetimin önüne koydu.







HAVA TOPU SORUNUNA KÖKTEN ÇÖZÜM

Süper Lig'de şampiyonluk yarışının uzağında kalan ve gelecek sezon savunma kurgusunu tamamen değiştirmeyi hedefleyen Beşiktaş'ta yeni futbol dirktörü Özen'e göre 1.93'lük dev stoper, Beşiktaş'ın savunmadaki pek çok krizini kökten çözebilecek bir isim.







YENİ YABANCI STATÜSÜNE UYUYOR

Beşiktaş'ın bu sezon özellikle yan toplarda ve duran top savunmasında yaşadığı ciddi zaafiyetler göz önüne alındığında, Guarino can suyu olabilir.

Henüz 22 yaşında olan İtalyan savunmacı, sert ve hamleli oyun tarzıyla Süper Lig'in fiziksel sertliğine uyum sağlayacak nitelikte. Genç yaşı ve 2004 sonrası oyuncu statüsüne uyumluluğu da Beşiktaş için gelecekte yüksek bonservis beklentisi yaratabilir.







BOLOGNA VE TORINO DA İSTİYOR

Sözleşmesi biten hava topu uzmanı Guillermo Maripan'ın yerini doldurmak isteyen Torino, genç oyuncuyu mercek altına aldı. Savunma rotasyonunu potansiyelli isimlerle genişletmek isteyen Bologna da pusuda bekleyen bir diğer ciddi aday.

Piyasa değeri 2.5 milyon Euro civarında olan ve Empoli ile 2028'e kadar sözleşmesi bulunan İtalyan stoper için Beşiktaş yönetiminin yapacağı hamle merakla bekleniyor.

Serdal Adalı'dan Önder Özen'e 'yasaklı isimler' listesi

Başkan Serdal Adalı, Beşiktaş'ı oyalayan, astronomik taleplerde bulunan isimlerle vakit kaybedilmemesi için Önder Özen’e kesin talimat verdi

27.05.2026 11:40:00
Haber Merkezi
Serdal Adalı'dan Önder Özen'e 'yasaklı isimler' listesi
Serdal Adalı'dan Önder Özen'e 'yasaklı isimler' listesi
Başkan Serdal Adalı, Solskjaer ve Sergen Yalçın isimlerinden önce Beşiktaş'ı oyalayan, astronomik taleplerde bulunan veya sert tepkiler gösteren isimlerle vakit kaybedilmemesi için Futbol Direktörü Önder Özen'e kesin talimat verdi. Roger Schmidt, Niko Kovac ve Massimo Allegri'nin başını çektiği listede dünyaca ünlü pek çok teknik adamın yer alması dikkat çekiyor.






Beşiktaş'ta teknik direktör arayışları sürerken ilginç, bir o kadar da "vah vah" denilecek bir iddia ortaya atıldı. Başkan Serdal Adalı'nın, Solskjaer ve Sergen Yalçın isimlerini masaya yatırmadan önce görüştüğü bazı isimlerle vakit kaybetmemesi için Futbol Direktörü Önder Özen'e talimat verdiği iddia edildi.






ÇOK GENİŞ BİR LİSTE VAR

Başkan Adalı'nın, Özen'e bu listedeki teknik adamlarla kesinlikle görüşme yapmamasını ve bu isimlerle vakit kaybetmemesini istediği belirtildi.






- Roger Schmidt: Döneminde Beşiktaş ile görüşmeyi dahi kabul etmeyen Alman teknik adam, şu anda Japonya Futbol Ligi Genel Direktörü olarak görev yapıyor.

- Niko Kovac: Hırvat teknik adam, Adalı'yı "12 ayda 4 kez kapıma geldiniz. Sürekli teknik direktör arıyorsunuz" diyerek Beşiktaş'ı sert bir dille reddetmişti.

- Massimo Allegri: Juventus'tan olaylı bir şekilde kovulan İtalyan stratejist, Adalı'yı zamanında astronomik maaş beklentisi ile şok etmişti.






- Rudi Garcia: Fransız teknik adam o dönemde kulüp düzeyinde bir maceraya sıcak bakmadı. Şu anda Belçika Milli Takımı'nın başında.

- Sergio Conceiçao: Portekizli teknik adam o dönemde tercihini paradan ve Suudi Arabistan'dan yana kullanmayı tercih etti.






- Maurizio Sarri: Adalı'yı en fazla oyalayan isimdi... tam "Beşiktaş'a geliyor" denilen ortamda İtalya'da kalmayı tercih etti.

- Tite: Sergen Yalçın'dan da önce Solskjaer'le çalışıldığı dönemde görüşüldü... hatta iddialara göre "geleceğim" dediği için Norveçli kovuldu. Sonra bir anda vazgeçti.

Salih Özcan ile sadece bir takım ilgileniyor!


 
Borussia Dortmund ile bağlarını kopardıktan sonra bonservisi elinde bulunan Salih Özcan için sıcak gelişmeler yaşanıyor. Türkiye’den gelecek tekliflere açık olan gurbetçi orta saha oyuncusu için 4 büyüklerin hiç birisinden net bir teklif yok. Sadece Trabzonspor'un bir ilgisi olabilir ancak Salih'in istediği rakamlarla olmasına imkan yok.

27.05.2026 11:31:00
Haber Merkezi
Salih Özcan ile sadece bir takım ilgileniyor!
Salih Özcan ile sadece bir takım ilgileniyor!

Borussia Dortmund ile yollarını ayıran ve an itibarıyla bonservisi elinde olan milli futbolcu Salih Özcan, Süper Lig'de kendine yeni bir rota çizmek için kulüp arayışlarını sürdürüyor. Ancak gurbetçi oyuncunun transfer dönemi öncesindeki durumu, Süper Lig devlerinde bambaşka senaryolara yol açmış durumda.







Beşiktaş da istekli değil

Ara transfer döneminde Beşiktaş'ın kapısından dönen Salih Özcan için siyah-beyazlı cephede şu an hiçbir hareketlilik yok. Yönetimin ve transfer komitesinin milli oyuncuyla herhangi bir ilgisi bulunmuyor. Devre arasında gelmeyi kabul etmeyen Salih'i, görevden ayrılan Sergen Yalçın da yeni sezon planlamasında kesinlikle kadrosunda istemiyordu. Futbol aklı olarak göreve gelen Önder Özen'in bu konuda nasıl bir rapor sunacağı ise henüz net değil.







Buruk'un önceliği Atakan

Orta sahaya yerli takviyesi düşünen Galatasaray'ın, bonservisi elinde olan Salih Özcan ile bir dirsek teması yok. Okan Buruk'un listesinin ilk sırasında Salih yer almıyor. Buruk'un bu bölge için kesin ve net önceliği, Stuttgart'ta kaptanlığa kadar yükselen Atakan Karazor.







Fenerbahçe ilgilenmiyor

Orta saha rotasyonu zaten güçlü olan Fenerbahçe cephesinde ise Salih Özcan ismi hiçbir şekilde gündemde yer almıyor. Kadrosunda İsmail Yüksek ve N'Golo Kante gibi iki çok güçlü alternatifi bulunduran sarı-lacivertliler, bu bölgeye yeni bir yerli oyuncu takviyesi yapmayı kesinlikle düşünmüyor.







Trabzonspor 'pahalı' buldu

Dört Büyüklerden bir tek Trabzonspor, Salih Özcan seçeneğine belki sıcak bakabilir ancak burada da karşılıklı beklentiler arasında uçurum var. Bonservisi elinde olan 28 yaşındaki oyuncunun Türkiye haklarından beklentisi yıllık 3-4 milyon Euro civarında. Bordo-mavili kulübün mevcut ekonomik yapısıyla bu rakamları karşılama veya bu maliyetlerin altına girme ihtimali neredeyse sıfır.

Muhammed Salah, Fenerbahçe'ye göz kırpıyor


 
Liverpool’a veda eden Muhammed Salah’ın geleceği yılan hikayesine dönerken, Fenerbahçe başkan adayı Aziz Yıldırım’ın işaret ettiği 90 milyon Euro’luk dev paket transfer piyasasını salladı. 
 

27.05.2026 11:06:00
Haber Merkezi
Muhammed Salah, Fenerbahçe'ye göz kırpıyor
Muhammed Salah, Fenerbahçe'ye göz kırpıyor

Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu'nun (PIF) 3 yıl için reklamlar dahil 200 milyon Dolar'ı bulan tarihi bir kontratla Mısırlı yıldızın aklını çelmeye çalıştığı bu dönemde, Muhammed Salah'ın sarı-lacivertliler için yapacağı fedakarlık hayallerin ötesinde.







Liverpool'a resmen veda eden Muhammed Salah'ın geleceğiyle ilgili transfer piyasası sıcak... Öyle ki Fenerbahçe'de başkan adayı Aziz Yıldırım'ın TRT Spor'da gündeme getirdiği rakamlar ise çok dikkat çekici: "20 milyon Euro maaş istiyor. Menajeri de 10 istese 30 oluyor. Vergilerle vesaire 90 milyon Euro'luk bir pakete denk geliyor."







Suud'un 200 milyon doları hazır!

İşin bir de Suudi Arabistan tarafı var... Kamu Yatırım Fonu (PIF) destekli kulüpler (özellikle Cristiano Ronaldo'lu Al-Nassr ve Al-Hilal,  Al-Ahli), bonservisi elinde olan 33 yaşındaki Mısırlı yıldızı getirmek için tüm finansal sınırları zorluyor. Suudi spor basınından sızan bilgilere göre masadaki net teklif yıllık garanti 30 milyon dolar. 20 milyon dolar imza parası ve reklam ve sponsorluk gelirleriyle birlikte 3 yıllık süreçte 200 milyon doları bulan tarihi bir kontrat.

Eğer Mısırlı, Suudların teklifini reddedip Fenerbahçe'ye gelmek isterse 3 yıl için yaklaşık 100 ila 150 milyon dolar'ı elinin tersiyle itmesi gerekiyor.







Önceliği Avrupa'da

İngiliz ve Suudi basınının orta yolu bulduğu nokta, Salah'ın henüz 'emeklilik kontratı' imzalamak istememesi. 33 yaşındaki kanat oyuncusu, Liverpool'da teknik direktör Arne Slot ile yaşadığı dönemsel krizlerin ardından Premier Lig defterini kapatmış olsa da, Şampiyonlar Ligi arenasında boy göstermek ve Avrupa futbolunun merkezinde kalmak istiyor.

Süper Lig geçen sezon 26,7 yaş ortalamasıyla oynandı

Trendyol Süper Lig'in tamamlanan 2025-2026 sezonunda forma giyen oyuncuların yaş ortalaması 26,7 olarak kayıtlara geçti

27.05.2026 08:41:00
Haber Merkezi
Süper Lig geçen sezon 26,7 yaş ortalamasıyla oynandı
Süper Lig geçen sezon 26,7 yaş ortalamasıyla oynandı
Trendyol Süper Lig'in tamamlanan 2025-2026 sezonunda forma giyen oyuncuların yaş ortalaması 26,7 olarak kayıtlara geçti.

Ligde bu sezon mücadele eden 18 takımda toplam 571 futbolcu forma giydi.

Süper Lig'deki en yaşlı ekip, 27,94 yaş ortalamasıyla Kocaelispor oldu. Yeşil-siyahlıları 27,90 yaş ortalamasıyla Kasımpaşa ve 27,53 ortalamayla Hesap.com Antalyaspor takip etti.

En genci Göztepe

Göztepe, yaş ortalamasında Süper Lig'in en genç takımı oldu.

İzmir ekibinde 2025-2026 sezonunda top koşturan oyuncuların yaş ortalaması 25,06 olarak gerçekleşti.

Göztepe'yi 25,08'lik yaş ortalamasıyla Trabzonspor ve 25,67'lik ortalamayla TÜMOSAN Konyaspor izledi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.