logo
28 MAYIS 2026

Şampiyonluk moduna girdik

21.01.2008 00:00:00
Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Kasımpaşa karşısında 2 farklı skorla geriye düşmelerine karşın mücadelelerini sonuna dek sürdürerek sahadan 3 puanla ayrıldıklarını belirterek, "Camia olarak şampiyonluk havasına girdik" dedi.

Ertuğrul Sağlam, ligin ikinci yarısına Konyaspor galibiyetiyle başladıklarını hatırlatarak, ''Bu galibiyetin anlam kazanabilmesi için, Kasımpaşa ve gelecek haftaki Gaziantepspor maçları bizim için çok önemliydi. Bu maçlarda alacağımız galibiyetler camiamızın şampiyonluk havasını teneffüs etmesi ve gelecek açısından önemliydi. Zor da olsa kazandık. Önümüzdeki hafta da kazanmak için elimizden geleni yapacağız'' diye konuştu.

Çok çalışmamız gerekiyorSağlam, eksiklerini gidermek için daha çok çalışmaları gerektiğini vurgularken, maça neden 3'lü savunmayle başladıkları sorusuna, ''Rakibimizin tek forvet oynayacağını biliyorduk. Tek forvet oynayanlara karşı 3 savunma oyuncusu bile çok. Bu nedenle 3'lü forvetle çıktık. 2 oyuncumuz rakibin tek forvetini alırken, kenardaki oyuncularımız ise daha çok hücuma çıkacaktı. Daha sonra Serdar'ı sağa doğru çektik ve bazı oyuncuların mevkilerini değiştirdik'' diye yanıt verdi.

Zaafımızı gidermeliyizDaha önce Denizlispor ve Trabzonspor karşısında da 2-0 geriye düştükten sonra kazandıklarını hatırlatan Sağlam, ''Oyunu bırakmama konusunda kendimizi çok geliştirdik. Ama 2-0 geriye düşüp bundan sonra maçları çeviremeyebilirsiniz. Bizim gol yeme konusundaki bu zaafımızı gidermemiz gerekiyor'' dedi.

Stoper transferi bitmek üzereYabancı stoper transferi konusunda çalışmalarının sürdüğünü belirten Sağlam, 'Takip ettiğimiz 2 oyuncu var. Bunlarla görüşmelerimizi yapıyoruz. Önümüzdeki haftanın sonuna kadar bu transferin de sona ereceğine inanıyorum'' diye konuştu. Sağlam, yeni transfer Holosko'yu Kasımpaşa maçında değişik kullandıklarını da ifade ederek, ''Kamuoyunun istediği gibi değil, bizim istediğimiz gibi oynadı. Bizim verdiğimiz görevi layıkıyla yerine getirmeye çalıştı. Zaman gelecek ki, takımın menfaati adına değişik bölgelerde oynamaya alışacak'' dedi.

Nobre coştu bi kere!Beşiktaş'ın forvet oyuncusu Nobre, ligin ikinci yarısındaki ilk iki maçta attığı gollerle takımının bu yarıdaki en golcü oyuncusu oldu.Ligin ilk yarısında sadece 1 gol atabilen Nobre, ikinci yarıda ise iki maçta 3 gol atarak 2008 yılına da iyi bir başlangıç yaptı. Sezonun ilk yarısında zaman zaman yedek kalan ve bu sezonki ilk golünü 8. haftada Gençlerbirliği maçında atan Nobre, kalan 9 maçta ise suskun kalmıştı. İlk yarıyı tek golle kapayan siyah-beyazlı oyuncu, ikinci yarıda form grafiğini üst noktaya taşıdı ve attığı gollerle Beşiktaş'ın galibiyetlerinde büyük rol oynadı. Nobre, devre arasında siyah-beyazlı takımın Fortis Türkiye Kupası'nda Diyarbakır Büyükşehir Belediye DİSKİ Spor ile yaptığı maçta attığı golle ikinci yarıda daha iyi bir performans ortaya koyacağı sinyalini vermişti. Kupada attığı golün ardından ikinci yarıda Beşiktaş'ın yaptığı iki maçta da rakip filelere havalandıran Brezilya asıllı futbolcu, ligdeki gol sayısını da 4'e çıkardı.

Son 5 yılın en iyi Kartal'ı

Turkcell Süper Lig'de Kasımpaşa'yı yenerek 19. haftayı 3 puanla kapayan Beşiktaş, son 5 yılın en iyi 2. yarı başlangıcını yaptı.Siyah-beyazlılar, şampiyonluğa ulaştığı 2002-03 sezonundan bu yana ilk kez ligin ikinci yarısındaki ilk iki maçını da kazandı. Bu sezon ikinci yarıya Konyaspor galibiyeti ile başlayan "Kara Kartallar'', Kasımpaşa karşısında da 3 puana 4 golle ulaşarak, 18 ve 19. haftaları 3'er puanla kapama başarısı gösterdi. Siyah-beyazlılar, 2006-07, 2005-06, 2004-05 ve 2003-04 sezonlarında, ikinci yarının ilk iki maçını birden kazanamamış, 2002-03 sezonunda ise 18. haftada Bursaspor'u, 19. haftada da Kocaelispor'u yenmişti.

Erdoğan: Hedeflerimize ulaşacağız

Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Levent Erdoğan, Kasımpaşa karşısında 2-0 geriye düşmelerine rağmen, çok iyi mücadele ederek önemli bir galibiyet aldıklarını söylediCezalı ve sakat oyuncular nedeniyle savunmada sıkıntı yaşadıklarını anlatan Erdoğan, "Savunma oyuncularımızın cezaları bittiğinde ve sakatlıkları geçtiğinde, ayrıca arayış içerisinde olduğumuz yabancı savunma oyuncusunu transfer edebildiğimiz taktirde yolumuz açık olacaktır'' diye konuştu.Erdoğan, bu sezon hem Fortis Türkiye Kupası hem de Turkcell Süper Lig'de şampiyonluğu hedeflediklerini belirterek, "Takımımız ligin ikinci yarısına çok iyi bir başlangıç yaptı. Bundan sonra da performansımızı artırarak özlemini çektiğimiz şampiyonluğa bu sezon kavuşacağımıza inanıyorum'' diyerek sözlerini tamamladı.

Süper serveti olmayan bu takıma başkan olamıyor


 
37 yaşındaki Real Madrid Başkan Adayı Enrique Jose Riquelme, 79 yaşındaki 6'sı Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu olmak üzere 37 kupalı Real Madrid'in efsanevi başkanı Florentino Perez'in karşısında aday oldu. Bunun için ciddi miktarda banka garantisi göstermek zorundaydı!
 

28.05.2026 15:14:00 / Güncelleme: 28.05.2026 15:24:04
HASAN GÜNDOĞDU
 Süper serveti olmayan bu takıma başkan olamıyor
 Süper serveti olmayan bu takıma başkan olamıyor

Real Madrid Başkan Adayı Enrique Jose Riquelme, dünyanın en zengin kulübü Real Madrid'in tüzüğünde belirtilen ve Florentino Perez'in başkanlığı döneminde sıkılaştırılan zorlu şartları yerine getirmek zorundaydı.
Başkan adaylarının İspanyol vatandaşı ve en az 20 yıldır kulüp üyesi olması ve kulüp bütçesinin yüzde 15'i değerinde bir banka garantisi sağlaması gerekiyordu.

187.2 milyon Euro banka teminatı

2025-26 sezonu için bu garanti, Real Madrid'in 1 milyar 248 milyar Euro'luk rekor harcama bütçesine dayanarak 187.2 milyon Euro olarak belirlendi. Konuyla ilgili bilgi sahibi bir kaynağa göre, Riquelme bu garantiyi Katalonya merkezli Andbank aracılığıyla sağladı.



Perez, İspanya'nın en zengin 10 kişisinden biri

Forbes'a göre inşaat grubu ACS'nin başkanı olarak 6.8 milyar dolarlık bir servet biriktiren Perez, 2000 yılında Lorenzo Sanz'ı yenerek Real Madrid'in başına geçtiğinden beri iki dönem boyunca Real Madrid'i yönetti. 2009'da tek aday olarak geri döndü ve o zamandan beri rakipsiz olarak art arda beş seçim kazandı.

Mehmet Topal'a Belçika, Romanya ve Makedonya'dan teklif var

Teknik Direktör Mehmet Topal, Avrupa'nın çeşitli liglerinden gelen teklifleri değerlendirmeye aldı

28.05.2026 14:27:00
İhlas Haber Ajansı
Mehmet Topal'a Belçika, Romanya ve Makedonya'dan teklif var
Mehmet Topal'a Belçika, Romanya ve Makedonya'dan teklif var
Teknik Direktör Mehmet Topal, Avrupa'nın çeşitli liglerinden gelen teklifleri değerlendirmeye aldı.

İki sezondur farklı dönemlerde Romanya Süper Lig ekibi Petrolul Ploieşti'yi çalıştıran Teknik Direktör Mehmet Topal'a buradaki başarılı performansının ardından Avrupa'nın farklı liglerinden teklifler geliyor.

Son olarak ligde kalma play-off'larında göreve gelen ve Petrolul'ü ligde tutmayı başaran Mehmet Topal gelecek sezon için henüz kararını vermedi. Topal daha önce de takımı UEFA Konferans Ligi elemelerine taşımayı başarmıştı. Romanya'nın farklı takımları, Belçika Ligi ve Makedonya Ligi'nden teklifler alan genç teknik adam, kararını FIFA Dünya Kupası'ndan sonra verecek. Petrolul Ploieşti'nin de Mehmet Topal'ı takımda tutmak için yoğun çaba sarf ediyor.



Mehmet Topal kısa bir süre önce Romanya basınına yaptığı açıklamada, "Petrolul benim teknik direktörlüğe başladığım yer. Petrolul ile kopmaz bir gönül bağım oldu. Zor günlerde de yanlarında oldum ve ligde tuttum. Romanya Ligi artık benim bildiğim bir lig" ifadelerini kullandı.

40 yaşındaki teknik adam öte yandan UEFA Pro Lisans eğitimi tamamlayarak lisansın sahibi oldu.

Dünya Kupası'nı takip edecek

Futbolculuk kariyerinde Galatasaray, Valencia, Fenerbahçe, Başakşehir ve Beşiktaş gibi takımlarda forma giyen Mehmet Topal, 2026 FIFA Dünya Kupası'nı yerinde takip ederek izlenimlerde bulunacak. Topal, Dünya Kupası'ndan sonra gelecekle ilgili kararını verecek.

Mehmet Topal, farklı dönemlerde göreve geldiği Petrolul Ploieşti ile 38 maça çıkarken, 13 galibiyet, 16 beraberlik ve 9 mağlubiyet yaşadı.

Okan Buruk, rotayı Muriqi'den Virgili'ye çevirdi


Okan Buruk'un Vedat Muriqi bekleyişi sürerken, Mallorca'nın küme düşmesiyle Galatasaray'ın teknik direktörünü heyecanlandıran bir oyuncu daha ortaya çıktı. Buruk, Osimhen'in yanına düşündüğü Kosovalı golcüden bile önce serbest kalma bedeli 30 milyon Euro'dan 12 milyon Euro'ya düşen 19 yaşındaki Jan Virgili'yi ilk sıraya aldı. TFF'nin yabancı kuralına da uyan İspanyol yıldız adayı için resmi temaslara başlandı.

28.05.2026 14:22:00
Haber Merkezi
Okan Buruk, rotayı Muriqi'den Virgili'ye çevirdi
Okan Buruk, rotayı Muriqi'den Virgili'ye çevirdi

Galatasaray'ın hocası Okan Buruk, Rizespor döneminden öğrencisi Vedat Muriqi'yi kadrosunda görmeyi arzuluyor. Deneyimli çalıştırıcının ana hedefi, Kosovalı golcüyü Victor Osimhen ile bir araya getirerek durdurulamaz bir çift forvet hattı oluşturmak. Ancak bu transfer sürecinde acele etmeyen Muriqi'nin önceliği, sürekli forma giyebileceği bir projede yer almak. Eski kulübü Fenerbahçe de kendisiyle ilgileniyor.







Jan Virgili de kim?

Muriqi için bekleyiş sürerken Buruk'u heyecanlandıran bir başka Mallorcalı oyuncu daha var. Turizm cenneti ada takımının küme düşmesiyle 19 yaşındaki Jan Virgili bir anda Okan Buruk'un radarına girdi. İspanyol ekibiyle bu sezon 31 maça çıkan ve 2 gol, 6 asistlik performansıyla dikkatleri üzerine çeken genç yetenek, geleceğin en parlak isimleri arasında gösteriliyor.







Serbest kalma bedeli düştü

Transferi asıl cazip kılan ve Okan Buruk'u harekete geçiren detay ise oyuncunun sözleşmesindeki özel madde oldu. 2006 doğumlu Jan Virgili'nin (TFF'nin 2004 ve sonrası yabancı oyuncu kuralına uygun) normal şartlarda 30 milyon Euro olan serbest kalma bedeli, Mallorca'nın küme düşmesiyle birlikte otomatik olarak 12 milyon Euro'ya geriledi.







Öncelik genç oyuncuda

Bu finansal fırsatı kaçırmak istemeyen Galatasaray yönetimi, teknik heyetin talebi doğrultusunda düğmeye bastı. Sarı-kırmızılılar, Vedat Muriqi transferinden bile daha öncelikli hale gelen 19 yaşındaki kanat oyuncusu için İspanyol kulübüyle resmi temaslara başlamaya hazırlanıyor.

Eski oyuncusu Tedesco'yu yerin dibine soktu

Belçika milli takımının golcüsü Romelu Lukaku, eski hocası Domenico Tedesco’nun taktik tercihlerini sert bir dille eleştirdi. Fenerbahçe'den ayrıldığında taraftarın göz yaşı döktüğü Alman hocanın oyun planları için "İşe yaramayacak bir planı vardı ve bunu sahada hissediyorduk; kadrodaki genç oyuncular ise yedek kulübesine gönderilme korkusuyla ses çıkaramadı" dedi.

28.05.2026 12:18:00
Haber Merkezi
Eski oyuncusu Tedesco'yu yerin dibine soktu
Eski oyuncusu Tedesco'yu yerin dibine soktu
Belçika milli takımının golcüsü Romelu Lukaku, La Dernière Heure gazetesine verdiği röportajda Fenerbahçe eski teknik direktörü Domenico Tedesco'yu yerden yere vurdu.

İlk ayrıldığı dönemde sarı-lacivertli taraftarların özel olarak veda törenleri tertiplediği, sonra da bir anda unuttuğu Tedesco için Lukaku'nun sözleri çok su kaldıracak cinsten.






DE BRUYNE'U ÖRNEK GÖSTERDİ

Euro 2024'te Roberto Martinez'in yerine göreve gelen Tedesco'nun taktik tercihlerini sert bir dille eleştiren Lukaku, turnuva boyunca takım içinde büyük bir memnuniyetsizlik olduğunu itiraf etti:

- Sizce ne düşünüyorduk? İşe yaramayacak bir taktik plan vardı. Oyuncu olarak bunu sahada hissedersiniz. İnanmıyorsanız Kev'e (Kevin De Bruyne) sorun.






FEDERASYONU DA ELEŞTİRDİ

- Kendi kendinize düşünürsünüz: 'Bu işe yaramayacak.' Kadromuzdaki genç oyuncuların çoğu da durumun farkındaydı. Ama yedek kulübesine gönderilme korkusuyla seslerini çıkaramadılar. Bu durum takımda büyük bir hayal kırıklığına neden oldu.






HENRY'Yİ İSTEDİKLERİNİ SÖYLEDİ

Martinez'in ayrılığının ardından oyuncu grubu olarak yardımcı antrenör Thierry Henry'nin göreve getirilmesini talep ettiklerini belirten Lukaku, federasyonun bu kararına sitem etti:

- Hırvatistan'a karşı alınan yenilgiden sonra Katar'da kendi aramızda konuştuk. Herkes, 'Bizim Thierry Henry'ye ihtiyacımız var' diyordu.

- Çünkü Henry bizi iyi tanıyordu ve hatalarımızdan ötürü bizi doğrudan sorumlu tutacak, yüzümüze söyleyecek biriydi. Başından beri kafamızda sorular vardı.






GARCIA'YA ÖVGÜLER DİZEN SÖZLER

Tedesco ile yolların ayrılmasının ardından Belçika milli takımının dümenine geçen Fransız teknik adam Rudi Garcia ise Lukaku'dan tam not aldı:

- Rudi Garcia'nın net fikirleri var. Önce bizlerle istişare ediyor, söylediklerimizi dikkate alıyor ve ardından son kararı kendisi veriyor. Oyuncular da artık Avrupa Şampiyonası'ndaki döneme kıyasla çok daha olgun.

Galatasaray'daki 'sızıntı' ne oldu? Başkan'a köstepek suçlaması

Yeşil sahaların perde arkasında yaşanan bilgi sızdırma krizleri, kulüplerin soyunma odalarını adeta birer cadı avı merkezine dönüştürdü. Fransa'nın köklü ekibi Marsilya'da baş gösteren casusluk takıntısı, kulüp efsanelerinden futbolculara, hatta Başkan Pablo Longoria’ya kadar uzanan kitlesel bir paranoyaya yol açtı. Akıllara Fatih Terim'den Okan Buruk'a miras kalan "köstebek" krizini getirdi.
 

28.05.2026 12:14:00
Haber Merkezi
Galatasaray'daki 'sızıntı' ne oldu? Başkan'a köstepek suçlaması
Galatasaray'daki 'sızıntı' ne oldu? Başkan'a köstepek suçlaması
Futbol dünyası sadece sahada oynanan taktik savaşlarla değil, perde arkasındaki "bilgi sızdırma" krizleriyle de çalkalanıyor. Kulüplerin adeta birer kale gibi korumak istediği soyunma odaları, içeriden basına sızan haberlerle sarsılırken, bu durumun en somut örnekleri Türkiye'de Galatasaray, Fransa'da ise Marsilya kulüplerinde yaşanıyor.






GALATASARAY'DA DA ÇÖZÜLEMİYOR

Galatasaray'da "köstebek" tartışmaları yeni bir mevzu değil. Temelleri Fatih Terim dönemine kadar uzanan bu kriz, sarı-kırmızılı kulübün iç dinamiklerini uzun süre meşgul etti. Takım içindeki taktiklerin, ilk 11'lerin ve özel tartışmaların basına sızması üzerine kulüp içinde ciddi bir inceleme başlatıldı.






METEHAN BALTACI BİLE SUÇLANDI

Süreç öyle bir noktaya geldi ki, kulübün önemli figürlerinden Ayhan Akman, idari kadrodan Fatih Demireli ve hatta genç futbolcu Metehan Baltacı bile hedef tahtasına oturtuldu, sızıntının kaynağı olmakla suçlandı.

Günün sonunda kesin bir çözüm bulunamadı ve net bir isim deşifre edilemedi. Ancak futboldaki o meşhur kural yeniden işledi: Şampiyonluk gelince, köstebek iddiaları da rafa kaldırıldı ve unutuldu.






SON 2 YILDIR ÜST SEVİYEYE YÜKSELDİ

Galatasaray'da kamufle edilen bu kriz, Fransa'nın köklü kulübü Marsilya'da "paranoya dalgasına" dönüştü. Son iki yıldır kulüpte eşi benzeri görülmemiş bir güvensizlik ortamı hakim. Personel, oyuncuları şüpheli bulurken; oyuncular da yönetimi medyayı manipüle etmekle suçluyor. Gruplaşmalar, fısıltılı tartışmalar ve herkesin konuşmadan önce arkasını kolladığı sürekli bir öz sansür kulübü içeriden kemiriyor.






BAŞKAN BİLE KÖSTEBEK OLMAKLA SUÇLANDI

Marsilya'daki cadı avı, kulübün en alt kademesinden en üst düzey yöneticisine kadar kimseyi esirgemedi. Eski başkan Pablo Longoria bile suçlamaların hedefi oldu. Kulüp efsanesi ve 20 yıldır kulübün içinde yer alan Pancho Abardonado ile orta saha oyuncusu Valentin Rongier bile suçlandı. Hatta Güvenlik bir dönem De Zerbi'nin Menajeri de casusluk iddialarının hedefi haline geldi. Ancak hiç birinden sonuç alınamadı.

Galatasaray'dan TFF'yi devirecek plan! Fenerbahçe ve Beşiktaş'la

Şampiyonluk kupasının kurye ile gönderilmesi ile büyüyen krizde Galatasaray, TFF'ye karşı Türk futbol tarihinin en büyük operasyonu için düğmeye bastı. 7 Haziran'daki Mali Genel Kurul öncesi diplomasi trafiği yürüten sarı-kırmızılı yönetim, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı da yanına çekerek dev bir "İbra Koalisyonu" kurmaya çalışıyor

28.05.2026 11:32:00
Haber Merkezi
Galatasaray'dan TFF'yi devirecek plan! Fenerbahçe ve Beşiktaş'la
Galatasaray'dan TFF'yi devirecek plan! Fenerbahçe ve Beşiktaş'la
Galatasaray ile İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığındaki TFF arasındaki gerilim farklı bir boyuta evrilmek üzere... şampiyonluk gecesinde sarı-kırmızılı camiaya yaşatılan "kurye krizini" kurumsal onura yapılmış bir saygısızlık olarak nitelendiren Dursun Özbek yönetimi, bu durumu sadece bir protestoyla geçiştirmeyi düşünmüyor.






FENERBAHÇE VE BEŞİKTAŞ'A MESAJ
 
Kulislerden sızan bilgilere göre sarı-kırmızılı kulüp, TFF'yi köşeye sıkıştıracak iki aşamalı bir stratejiyi masaya yatırdı. TFF'yi devirecek bir erken seçim dalgası yaratmak için diplomasi trafiği başlattı. Hakem kararlarından, kurulların işleyişinden ve 10+4 yabancı kuralından uzun süredir rahatsız olan diğer Süper Lig kulüpleriyle (başta Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor olmak üzere) temas kuran sarı-kırmızılı kurmaylar, sandıkta blok halinde "red" oyu kullanılması için nabız yokluyor.







ANADOLU KULÜPLERİYLE İŞ BİRLİĞİ
 
TFF yönetiminin mali yönden ibra edilmemesi için genel kurul salonunda hazır bulunan delegelerin salt çoğunluğunun oyuna ihtiyaç var. Kulüpler Birliği'ni tek bir cephe altında toplamayı amaçlayan Galatasaray, eğer Anadolu kulüplerini de ikna ederek TFF'yi ibra etmeyecek matematiksel güce ulaşırsa salona tam kadro çıkarma yapacak. Amaç TFF yönetiminin meşruiyetini bitirmek.







GENEL KURULA KATILIM OLMAYABİLİR
 
Ancak kulis çalışmalarında ibra için gereken mutlak çoğunluk sağlanamaz ve TFF yönetiminin bir şekilde ibra edileceği netleşirse, Galatasaray "Plan B"yi devreye sokacak.
 
Sarı-kırmızılı yönetim, TFF ile lobi savaşında yalnız kalma riski görürse, federasyonu meşru bir muhatap olarak kabul etmediğini göstermek adına Mali Genel Kurul'a katılmama kararı alacak.
 
BOYKOT PLANININ İÇERİĞİ
 
Kurulduğu günden bu yana TFF'nin mali kongrelerini eksiksiz takip eden ve hiçbirini kaçırmayan Galatasaray, salona adım atmayarak kulüp tarihinde bir ilke imza atacak. Camia içinden gelen sesler, yönetimin bu duruşunu net bir dille özetliyor:
 
- Ya salona gidip o masayı TFF'nin başına yıkacağız ya da gücümüz yetmiyorsa o masayı tamamen yok sayıp tarihin en büyük boykotunu gerçekleştireceğiz.

Talisca özel jetine ismini yazdırdı

Fenerbahçe'nin yıldızı Talisca, saha içindeki futbol kimliğinin ötesine geçerek saha dışındaki müzik yaşamıyla ezberleri bozmaya devam ediyor

28.05.2026 11:07:00
Haber Merkezi
Talisca özel jetine ismini yazdırdı
Talisca özel jetine ismini yazdırdı
Fenerbahçe'nin yıldızı Talisca, saha içindeki futbol kimliğinin ötesine geçerek saha dışındaki müzik yaşamıyla ezberleri bozmaya devam ediyor.

Yoğun geçen sezonun ardından eşi Carolaine Freitas ile birlikte lüks bir tatile çıkan golcü oyuncu, havaalanına geldiği 500 bin dolarlık ultra lüks aracı ve isminin baş harfleriyle bezeli özel jetiyle kendisinden söz ettirmeyi başardı.

Talisca sezonun sona ermesinin ardından tatile çıktı. Sosyal medyada büyük yankı uyandıran lüks tatil görüntüleriyle dikkat çeken yıldız Fenerbahçeli futbolcu, saha dışındaki çok yönlü kariyeriyle de adından söz ettiriyor.

Eşi Carolaine Freitas ile tatile çıkan Talisca, sosyal medyada dolaşıma giren bir videosuyla gündeme oturdu.







500 BİN DOLAR'LIK LÜKS ARAÇ

Görüntülerde havaalanına yaklaşık 500 bin dolar değerindeki lüks bir araçla vardığı, ardından kendisi için hazırlanan özel bir jete doğru ilerlediği görülüyor. Uçağın yan tarafında yer alan ve sporcunun baş harflerinden oluşan özel tasarım görsel kimlik detayı dikkatlerden kaçmıyor.

ASKERİ DİSİPLİNLE ÇALIŞIYOR

Son yıllarda bir hobiden öteye geçerek dijital platformlarda düzenli yayınlar yapan yapılandırılmış bir faaliyete dönüşen bu ikinci kariyerinde yıldız oyuncu, "Spark" sahne adını kullanıyor. Boş zamanlarını şarkı kaydetmek, söz yazmak ve yeni albümler planlamak için kullanan sporcu, rutinini adeta askeri bir disiplinle yönetiyor.







YENİ EP'Sİ YAYINLANDI

Maç dönemlerinde tamamen Fenerbahçe ile antrenmanlara, maçlara ve seyahatlere odaklanıyor. Tatil dönemlerinde evindeki özel stüdyosuna ayırdığı zamanı artırıyor; kayıt seanslarına ağırlık veriyor.







Spark, geçtiğimiz ay "Ciclos" (Döngüler) adını taşıyan yeni EP'sini müzikseverlerin beğenisine sundu. Çağdaş R&B çizgilerini taşıyan albümün prodüktörlüğünü, Spark'ın sık sık birlikte çalıştığı TX ve destek ekibi üstlendi.

Konferans Ligi'nde şampiyon Crystal Palace

UEFA Konferans Ligi finalinde İngiliz ekibi Crystal Palace, İspanyol temsilcisi Rayo Vallecano'yu 1-0 mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

28.05.2026 09:49:00
İhlas Haber Ajansı
Konferans Ligi'nde şampiyon Crystal Palace
Konferans Ligi'nde şampiyon Crystal Palace
UEFA Konferans Ligi finalinde İspanyol takımı Rayo Vallecano'yu 1-0 yenen İngiliz ekibi Crystal Palace, kupasına kavuştu.

Leipzig Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmadı.

Rayo Vallecano karşısında ikinci yarıda Jean-Philippe Mateta ile öne geçen İngiliz takımı, sahadan 1-0 galip ayrıldı ve UEFA Konferans Ligi'nde şampiyonluğa uzanmayı başardı.

İngiltere'de 2024-2025 sezonunda Federasyon Kupası'nı (FA Cup) kazanan ancak "çok kulüplü mülkiyet kriterlerini ihlal ettiği" gerekçesiyle UEFA Konferans Ligi'ne düşürülen Crystal Palace, kupaya uzanarak tarihi bir başarı elde etti.



Karşılaşmanın ardından büyük sevinç yaşayan İngiliz temsilcisinin futbolcuları, coşkularını taraftarlarla paylaşırken, Rayo Vallecano tarafında ise üzüntü vardı.

Finali kaybeden Rayo Vallecano'da taraftarlar futbolcuları alkışlayarak tribüne çağırdı. Rayo Vallecanolu futbolcular taraftara giderek onlarla bir araya geldi. Crystal Palace taraftarları da Rayo Vallecano oyuncularını alkışlayarak destek verdi.

İspanyol temsilcisinin oyuncularına, Crystal Palace futbolcularının alkışları eşliğinde ikincilik madalyaları verildi.

Rayo Vallecano'nun platformdan inmesiyle Crystal Palace sahneye çıktı. Teknik direktör Oliver Glasner ve futbolcular, UEFA Başkanı Aleksander Ceferin'in elinden madalyalarını aldı.


Fenerbahçe'nin başkan adayı Hakan Safi olmak ne kadar?

Forbes listelerini zorlayan yüz milyonlarca dolarlık servetine ve devasa holding yatırımlarına rağmen düne kadar sadece iş dünyasının tanıdığı bir isim olan Hakan Safi, Fenerbahçe başkan adaylığı süreci ve peş peşe patlattığı transfer iddialarıyla Türkiye'nin en çok aranılan figürlerinden biri oldu

27.05.2026 13:06:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'nin başkan adayı Hakan Safi olmak ne kadar?
Fenerbahçe'nin başkan adayı Hakan Safi olmak ne kadar?
Forbes listelerini zorlayan yüz milyonlarca dolarlık servetine ve devasa holding yatırımlarına rağmen düne kadar sadece iş dünyasının tanıdığı bir isim olan Hakan Safi, Fenerbahçe başkan adaylığı süreci ve peş peşe patlattığı transfer iddialarıyla Türkiye'nin en çok aranılan figürlerinden biri oldu. Futbolun sunduğu bu akılalmaz "kitlesel bilinirliği" kullanmadan, konvansiyonel medya ve agresif reklam stratejileriyle aynı zihin payını satın almak için ne kadar harcaması gerekirdi?






İş dünyasında Safiport Liman İşletmeciliği, şeker fabrikaları ve madencilik yatırımlarıyla tanınan, Forbes listelerindeki yüz milyonlarca dolarlık servete sahip Hakan Safi, son dönemde Türkiye gündemini en çok işgal eden figürlerden biri.

Önce Kerem Aktürkoğlu transferindeki rolü, ardından dünyaca ünlü futbol efsanesi Paolo Maldini ile masaya oturması ve Fenerbahçe başkanlığı vizyonu, onu her gün ulusal TV kanallarında saatlerce canlı yayına çıkan, Google'da ismi en çok aratılan isimlerden biri haline getirdi.






İŞTE FATURASI BU ŞEKİLDE ÇIKARILDI

Arkasında milyonlarca taraftarın dinamizmi olmadan, sadece ticari başarılarıyla tanınan başka bir iş insanı bu seviyede bir kitlesel popülariteyi yakalamak isteseydi ne yapmalıydı?

Deneyimli PR ve marka uzmanları, futbolun sunduğu bu organik gücü geleneksel reklam ve iletişim yöntemleriyle taklit etmenin "faturasını" çıkardı.






RTÜK'ÜN KURALLARINA BİLE AYKIRI

PR uzmanlarına göre; ticari bir markanın patronunu televizyon kanallarında her gün 1-2 saat tutmak, geleneksel yayıncılık kuralları ve RTÜK mevzuatları gereği imkansız. Kanallar, bu isimleri reklam parası aldıkları için değil, "reyting garantisi" sundukları için ekranlarında ağırlıyor.

Uzmanların hazırladığı projeksiyona göre, futbol dışı bir iş insanının Hakan Safi'nin ulaştığı "haftalık erişim sıklığı" ve "toplumsal görünürlük" seviyesine ulaşması için yıllık yaklaşık 22 milyon dolar'ı gözden çıkarması gerekiyor.






İŞTE KALEM KALEM HARCAMASI GEREKENLER

- TV Ana Akım Program ve Kuşak Sponsorlukları: 9 milyon dolar
(Ulusal haber kanallarında her hafta prime-time kuşaklarında özel programlar ve içerik ortaklıkları)

-Dijital Dominasyon ve Keşfet Algoritması: 6.5 milyon dolar
(Büyük haber sitelerinde her gün manşet reklamları, Google SEO operasyonları ve YouTube'un en büyük bağımsız programlarına düzenli sponsorluklar)

-"Maldini Efekti" (Global Network ve Prestij): $5 milyon dolar

- Ajans Hizmeti ve Kriz Yönetimi Bedeli: $1.5 milyon dolar.






HİÇ BİR İŞADAMI BUNU YAKALAYAMAZ

Yılda 22 milyon dolar harcayan bir iş insanı, sokaktaki herkes tarafından tanınan, saygı duyulan ve merak edilen bir figür haline gelebilir. Ancak harcanan milyonlarca dolara rağmen, kitlelerin bir futbol kulübü başkanına duyduğu o "tutku, aidiyet, aşk ve fanatizm" karışımı duyguyu geleneksel reklamla satın almak imkansız.

Vedat Muriqi tercihini yaptı: Fenerbahçe mi, Galatasaray mı?

Transfer derbisi için geri sayım başladı... hem Fenerbahçe hem de Galatasaray'ın kadrosuna katmak istediği Vedat Muriqi'den Türkiye'yi sallayacak açıklamalar geldi

27.05.2026 12:59:00
Haber Merkezi
Vedat Muriqi tercihini yaptı: Fenerbahçe mi, Galatasaray mı?
Vedat Muriqi tercihini yaptı: Fenerbahçe mi, Galatasaray mı?
Transfer derbisi için geri sayım başladı... hem Fenerbahçe hem de Galatasaray'ın kadrosuna katmak istediği Vedat Muriqi'den Türkiye'yi sallayacak açıklamalar geldi! La Liga'da Kylian Mbappe'nin hemen arkasından gol krallığı yarışını domine eden Kosovalı golcü Türkiye'ye ancak "yıldız" statüsünde döneceğinin altını çizdi. Ayrıca Okan Buruk'un kendisini Victor Osimhen ile yan yana oynatma projesini ilginç bulduğu bildirildi.






Transfer kulisleri Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki Vedat Muriqi derbisiyle sallanıyor. Adı ezeli rakiplerle anılan golcü oyuncu, geleceğine dair adeta bomba etkisi yaratacak ifadeler kullandı. Kalitesinden ve başarılarından ödün vermeyen deneyimli santrfor, Türkiye'ye sadece sıradan bir transfer olarak değil, gerçek bir "yıldız" olarak döneceğinin sinyalini verdi.






LA LIGA'DA MBAPPE'NİN ENSESİNDEYDİ

Kosovalı forvet, Avrupa'nın en zorlu liglerinden birinde rüştünü ispatladığının altını çizerek şunları söyledi:

- Ben Kylian Mbappe'nin hemen arkasında La Liga'nın gol krallığı yarışında zirveye oynadım. Bunu Avrupa'nın en büyük 5 liginden biri olan La Liga'da başardım. Aynı zamanda Kosova Milli Takımı'nın kaptanıyım. Eğer Türkiye'ye döneceksem, buraya doğrudan 'yıldız' olarak geleceğim.






BURUK'UN SUNDUĞU PLAN DAHA DEĞERLİ

Muriqi'in transferinde ezeli rakipler arasındaki en büyük farkı ise teknik adamların taktiksel planları belirliyor. Golcü oyuncunun, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un kendisine sunduğu projeye çok daha sıcak baktığı öğrenildi.

Buruk'un, Muriqi'i Victor Osimhen ile birlikte çift forvet oynatma fikri, Kosovalı yıldızın kararında belirleyici rol oynuyor. Dünyaca ünlü bir isimle partner olmak ve hücum hattında ana planın parçası haline gelmek Muriqi'in iştahını kabartıyor.






FENERBAHÇE'NİN AS TERCİHİ DEĞİL

Fenerbahçe'nin de masada olduğu bilinirken, sarı-lacivertlilerin planı Muriqi'i ikna etmeye yetmedi. Başkan adaylarının Serhou Guirassy ya da o tarzda dünyaca ünlü, baskın bir "yıldız" forvet daha almayı planlaması, transferin önünü tıkadı.

Böyle bir senaryoda kulübede beklemeyi ya da ikinci planda kalmayı kesinlikle kabul etmeyen Muriqi'in, Guirassy gibi bir forvetin arkasında yedek beklemeye sıcak bakmadığı bildirildi.






ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE RESMİYET KAZANIR

Hücumda doğrudan ilk 11'i ve liderliği hedefleyen Vedat Muriqi'in, taktiksel roller ve kendisine verilen değer nedeniyle transferde Galatasaray'a çok daha sıcak baktığı ve rotasını sarı-kırmızılılara çevirdiği öğrenildi.
Dev transferde önümüzdeki günlerde resmi adımların atılması bekleniyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.