logo
28 MAYIS 2026

Terim: Hata tüm takımda

24.08.2007 00:00:00
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Romanya karşısında ortaya koyulan kötü futbol ve alınan yenilginin sorumlusunun tüm takım olduğunu belirterek, "Aurelio'nun eksikliğini hissettik" dedi Emre'yi hazırlamamız lazım'Bazı oyuncuların sezon başı olması nedeniyle hazır olmadığını anlatan Fatih Terim, "Kaybetmek istemezdik ama bizim açımızdan bir sıkıntı yok. Bu yenilginin resmi maçlar dışında olması da bizim için önemli. Şimdiye kadar oynamayan ve şans veremediğimiz oyuncuları görmek istedim. Amacımız daha fazla oyuncu sayısı elde etmek. Aurelio'nun eksikliğini hissettik. Aurelio'nun yokluğunda Emre'yi en azından 20 gün içinde yetiştirmemiz gerekiyor'' diye konuştu. Bağlantı kopunca dağılıyoruzHatanın genel ve bütün futbolculara ait olduğunu vurgulayan Terim, şöyle devam etti: "Bağlantımız koptuğu zaman maalesef iyi oyunu devam ettiremiyoruz. Bunun sadece dafensla ilgisi yok, bunu bir bütün olarak düşünmemiz lazım. Hatalar Türkiye liglerinde makul olabilir ama uluslararası seviyede kabul edilemez. Ben bahane ileri sürmem ama Nihat, Halil, Fatih Tekke, Emre ve Yıldıray gibi oyuncuları geçen sene hiç kullanamadık.''

Süper serveti olmayan bu takıma başkan olamıyor


 
37 yaşındaki Real Madrid Başkan Adayı Enrique Jose Riquelme, 79 yaşındaki 6'sı Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu olmak üzere 37 kupalı Real Madrid'in efsanevi başkanı Florentino Perez'in karşısında aday oldu. Bunun için ciddi miktarda banka garantisi göstermek zorundaydı!
 

28.05.2026 15:14:00 / Güncelleme: 28.05.2026 15:24:04
HASAN GÜNDOĞDU
 Süper serveti olmayan bu takıma başkan olamıyor
 Süper serveti olmayan bu takıma başkan olamıyor

Real Madrid Başkan Adayı Enrique Jose Riquelme, dünyanın en zengin kulübü Real Madrid'in tüzüğünde belirtilen ve Florentino Perez'in başkanlığı döneminde sıkılaştırılan zorlu şartları yerine getirmek zorundaydı.
Başkan adaylarının İspanyol vatandaşı ve en az 20 yıldır kulüp üyesi olması ve kulüp bütçesinin yüzde 15'i değerinde bir banka garantisi sağlaması gerekiyordu.

187.2 milyon Euro banka teminatı

2025-26 sezonu için bu garanti, Real Madrid'in 1 milyar 248 milyar Euro'luk rekor harcama bütçesine dayanarak 187.2 milyon Euro olarak belirlendi. Konuyla ilgili bilgi sahibi bir kaynağa göre, Riquelme bu garantiyi Katalonya merkezli Andbank aracılığıyla sağladı.



Perez, İspanya'nın en zengin 10 kişisinden biri

Forbes'a göre inşaat grubu ACS'nin başkanı olarak 6.8 milyar dolarlık bir servet biriktiren Perez, 2000 yılında Lorenzo Sanz'ı yenerek Real Madrid'in başına geçtiğinden beri iki dönem boyunca Real Madrid'i yönetti. 2009'da tek aday olarak geri döndü ve o zamandan beri rakipsiz olarak art arda beş seçim kazandı.

Göztepe, Lille ile Juan için görüşüyor

Fransız ekibi Lille, Göztepe'nin Brezilyalı futbolcu Juan için İzmir ekibiyle yeniden görüşmelere başladı

28.05.2026 14:30:00
İhlas Haber Ajansı
Göztepe, Lille ile Juan için görüşüyor
Göztepe, Lille ile Juan için görüşüyor
Fransız ekibi Lille, Göztepe'nin Brezilyalı futbolcu Juan için İzmir ekibiyle yeniden görüşmelere başladı.

Trendyol Süper Lig'de sezonun sona ermesiyle birlikte Göztepe'de yeni sezon planlamaları doğrultusunda transfer çalışmaları hız kazandı. İzmir temsilcisi, ilk olarak Heliton ile yollarını ayırırken ardından Efkan Bekiroğlu'nun sözleşmesini uzattı. Kadro yapılanmasını sürdüren sarı-kırmızılı ekip, savunmadaki boşluğu ise Yunanistan temsilcisi Aris forması giyen Noah Sonko Sundberg ile doldurmak için önemli mesafe katetti.



Göztepe ara transfer döneminde de görüşmeler gerçekleştirdiği Lille ile Juan transferi için yeniden masaya oturdu. Fransız temsilcisinin, sezonun tamamlanmasının hemen ardından İzmir takımıyla tekrar temas kurduğu öğrenildi. Ara transfer döneminde Lille'den gelen 18 milyon euroluk teklifi geri çeviren sarı-kırmızılıların, bu kez daha yüksek bir bonservis bedeli talep ettiği ifade edildi.

Lille cephesinin henüz net bir yanıt vermediği ancak görüşmelerin sürdüğü belirtilirken, Fransız temsilcisinin teklifini 20 milyon euro seviyelerine çıkarması halinde transferin gerçekleşmesinin beklendiği kaydedildi.

Brezilyalı futbolcu, bu sezon Göztepe formasıyla ligde 32 maça çıkarken, 11 gol ve 4 asistlik performans sergiledi.

Okan Buruk, rotayı Muriqi'den Virgili'ye çevirdi


Okan Buruk'un Vedat Muriqi bekleyişi sürerken, Mallorca'nın küme düşmesiyle Galatasaray'ın teknik direktörünü heyecanlandıran bir oyuncu daha ortaya çıktı. Buruk, Osimhen'in yanına düşündüğü Kosovalı golcüden bile önce serbest kalma bedeli 30 milyon Euro'dan 12 milyon Euro'ya düşen 19 yaşındaki Jan Virgili'yi ilk sıraya aldı. TFF'nin yabancı kuralına da uyan İspanyol yıldız adayı için resmi temaslara başlandı.

28.05.2026 14:22:00
Haber Merkezi
Okan Buruk, rotayı Muriqi'den Virgili'ye çevirdi
Okan Buruk, rotayı Muriqi'den Virgili'ye çevirdi

Galatasaray'ın hocası Okan Buruk, Rizespor döneminden öğrencisi Vedat Muriqi'yi kadrosunda görmeyi arzuluyor. Deneyimli çalıştırıcının ana hedefi, Kosovalı golcüyü Victor Osimhen ile bir araya getirerek durdurulamaz bir çift forvet hattı oluşturmak. Ancak bu transfer sürecinde acele etmeyen Muriqi'nin önceliği, sürekli forma giyebileceği bir projede yer almak. Eski kulübü Fenerbahçe de kendisiyle ilgileniyor.







Jan Virgili de kim?

Muriqi için bekleyiş sürerken Buruk'u heyecanlandıran bir başka Mallorcalı oyuncu daha var. Turizm cenneti ada takımının küme düşmesiyle 19 yaşındaki Jan Virgili bir anda Okan Buruk'un radarına girdi. İspanyol ekibiyle bu sezon 31 maça çıkan ve 2 gol, 6 asistlik performansıyla dikkatleri üzerine çeken genç yetenek, geleceğin en parlak isimleri arasında gösteriliyor.







Serbest kalma bedeli düştü

Transferi asıl cazip kılan ve Okan Buruk'u harekete geçiren detay ise oyuncunun sözleşmesindeki özel madde oldu. 2006 doğumlu Jan Virgili'nin (TFF'nin 2004 ve sonrası yabancı oyuncu kuralına uygun) normal şartlarda 30 milyon Euro olan serbest kalma bedeli, Mallorca'nın küme düşmesiyle birlikte otomatik olarak 12 milyon Euro'ya geriledi.







Öncelik genç oyuncuda

Bu finansal fırsatı kaçırmak istemeyen Galatasaray yönetimi, teknik heyetin talebi doğrultusunda düğmeye bastı. Sarı-kırmızılılar, Vedat Muriqi transferinden bile daha öncelikli hale gelen 19 yaşındaki kanat oyuncusu için İspanyol kulübüyle resmi temaslara başlamaya hazırlanıyor.

Galatasaray'daki 'sızıntı' ne oldu? Başkan'a köstepek suçlaması

Yeşil sahaların perde arkasında yaşanan bilgi sızdırma krizleri, kulüplerin soyunma odalarını adeta birer cadı avı merkezine dönüştürdü. Fransa'nın köklü ekibi Marsilya'da baş gösteren casusluk takıntısı, kulüp efsanelerinden futbolculara, hatta Başkan Pablo Longoria’ya kadar uzanan kitlesel bir paranoyaya yol açtı. Akıllara Fatih Terim'den Okan Buruk'a miras kalan "köstebek" krizini getirdi.
 

28.05.2026 12:14:00
Haber Merkezi
Galatasaray'daki 'sızıntı' ne oldu? Başkan'a köstepek suçlaması
Galatasaray'daki 'sızıntı' ne oldu? Başkan'a köstepek suçlaması
Futbol dünyası sadece sahada oynanan taktik savaşlarla değil, perde arkasındaki "bilgi sızdırma" krizleriyle de çalkalanıyor. Kulüplerin adeta birer kale gibi korumak istediği soyunma odaları, içeriden basına sızan haberlerle sarsılırken, bu durumun en somut örnekleri Türkiye'de Galatasaray, Fransa'da ise Marsilya kulüplerinde yaşanıyor.






GALATASARAY'DA DA ÇÖZÜLEMİYOR

Galatasaray'da "köstebek" tartışmaları yeni bir mevzu değil. Temelleri Fatih Terim dönemine kadar uzanan bu kriz, sarı-kırmızılı kulübün iç dinamiklerini uzun süre meşgul etti. Takım içindeki taktiklerin, ilk 11'lerin ve özel tartışmaların basına sızması üzerine kulüp içinde ciddi bir inceleme başlatıldı.






METEHAN BALTACI BİLE SUÇLANDI

Süreç öyle bir noktaya geldi ki, kulübün önemli figürlerinden Ayhan Akman, idari kadrodan Fatih Demireli ve hatta genç futbolcu Metehan Baltacı bile hedef tahtasına oturtuldu, sızıntının kaynağı olmakla suçlandı.

Günün sonunda kesin bir çözüm bulunamadı ve net bir isim deşifre edilemedi. Ancak futboldaki o meşhur kural yeniden işledi: Şampiyonluk gelince, köstebek iddiaları da rafa kaldırıldı ve unutuldu.






SON 2 YILDIR ÜST SEVİYEYE YÜKSELDİ

Galatasaray'da kamufle edilen bu kriz, Fransa'nın köklü kulübü Marsilya'da "paranoya dalgasına" dönüştü. Son iki yıldır kulüpte eşi benzeri görülmemiş bir güvensizlik ortamı hakim. Personel, oyuncuları şüpheli bulurken; oyuncular da yönetimi medyayı manipüle etmekle suçluyor. Gruplaşmalar, fısıltılı tartışmalar ve herkesin konuşmadan önce arkasını kolladığı sürekli bir öz sansür kulübü içeriden kemiriyor.






BAŞKAN BİLE KÖSTEBEK OLMAKLA SUÇLANDI

Marsilya'daki cadı avı, kulübün en alt kademesinden en üst düzey yöneticisine kadar kimseyi esirgemedi. Eski başkan Pablo Longoria bile suçlamaların hedefi oldu. Kulüp efsanesi ve 20 yıldır kulübün içinde yer alan Pancho Abardonado ile orta saha oyuncusu Valentin Rongier bile suçlandı. Hatta Güvenlik bir dönem De Zerbi'nin Menajeri de casusluk iddialarının hedefi haline geldi. Ancak hiç birinden sonuç alınamadı.

Bu golcü seçim kaybettirir! Fenerbahçe'ye Fransa'dan santrfor

Fenerbahçe’de nefeslerin tutulduğu seçim öncesi kulisleri altüst edecek bir iddia ortaya atıldı. Büyük yıldız bekleyen camiada, adaylardan birinin listesindeki ikinci golcünün Ukraynalı Roman Yaremchuk olduğu öne sürüldü!

28.05.2026 12:01:00
Haber Merkezi
Bu golcü seçim kaybettirir! Fenerbahçe'ye Fransa'dan santrfor
Bu golcü seçim kaybettirir! Fenerbahçe'ye Fransa'dan santrfor
Fenerbahçe'de nefeslerin tutulduğu seçim öncesi kulisleri altüst edecek bir iddia ortaya atıldı. Büyük yıldız bekleyen camiada, adaylardan birinin listesindeki ikinci golcünün Ukraynalı Roman Yaremchuk olduğu öne sürüldü!
Ocak ayında sarı-lacivertlilerin kapısından dönüp Lyon forması giyen golcü için aracıların, 5 milyon Euro'luk serbest kalma bedelini ödemeye hazır olarak Olympiakos'la temasa geçtiği iddia edildi.






Fenerbahçe'de yaklaşan seçim öncesi başkan adaylarının transfer listelerine dair dedikodular kulisleri kaynatmaya devam ediyor. Ancak bu kez ortaya atılan iddia "kazandıracak" değil adeta "seçim kaybettirecek" cinsten. Başkan adaylarından birinin kadroya katmayı planladığı ikinci forvet adayının Ukraynalı golcü Roman Yaremchuk olduğu öne sürüldü.






OLYMPIAKOS'TAN LYON'A RED CEVABI

İddialara göre bazı aracılar, Ukraynalı santrforun kontratında yer alan 5 milyon Euro'luk serbest kalma bedelini ödemeye hazır olduklarını belirterek bonservisini elinde bulunduran Olympiakos kulübüyle temasa geçti. Fenerbahçe adına gelen bu hamle sonrası, şu anda oyuncuyu kadrosunda kiralık olarak bulunduran ve rakamı düşürmek isteyen Lyon'un Olympiakos'a yaptığı görüşme talebi Yunan kulübü tarafından reddedildi.






DEVRE ARASINDA DA KAPIDAN DÖNDÜ

Yaremchuk ile Fenerbahçe arasındaki bağın yeni olmadığı, oyuncunun ocak ayındaki ara transfer döneminde de sarı-lacivertli kulübün kapısından döndüğü iddia edildi. O dönem yapılan görüşmelerin tıkanması üzerine Ukraynalı forvetin rotasını Fransa'ya çevirerek Lyon'a kiralanmayı tercih ettiği belirtiliyor.






ÇOK YÜKSEK PERDEDEN İDDİALAR

Fenerbahçe başkan adaylarının seçim sürecinde çok yüksek perdeden, dünya çapında yıldız santrfor isimlerini telaffuz ettiği bir ortamda, Roman Yaremchuk'un listelerde yer alması spor kamuoyunda soru işaretlerini de beraberinde getirdi.






CİDDİ MEMNUNİYETSİZLİK YARATIR

Taraftarın ve camianın beklentisinin oldukça yüksek olduğu bu dönemde, Yaremchuk isminin herhangi bir adayın listesinde "ikinci forvet" olarak dahi yer almasının kulüp içinde ciddi bir memnuniyetsizlik ve sıkıntı yaratabileceği ifade ediliyor.

Galatasaray'dan TFF'yi devirecek plan! Fenerbahçe ve Beşiktaş'la

Şampiyonluk kupasının kurye ile gönderilmesi ile büyüyen krizde Galatasaray, TFF'ye karşı Türk futbol tarihinin en büyük operasyonu için düğmeye bastı. 7 Haziran'daki Mali Genel Kurul öncesi diplomasi trafiği yürüten sarı-kırmızılı yönetim, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı da yanına çekerek dev bir "İbra Koalisyonu" kurmaya çalışıyor

28.05.2026 11:32:00
Haber Merkezi
Galatasaray'dan TFF'yi devirecek plan! Fenerbahçe ve Beşiktaş'la
Galatasaray'dan TFF'yi devirecek plan! Fenerbahçe ve Beşiktaş'la
Galatasaray ile İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığındaki TFF arasındaki gerilim farklı bir boyuta evrilmek üzere... şampiyonluk gecesinde sarı-kırmızılı camiaya yaşatılan "kurye krizini" kurumsal onura yapılmış bir saygısızlık olarak nitelendiren Dursun Özbek yönetimi, bu durumu sadece bir protestoyla geçiştirmeyi düşünmüyor.






FENERBAHÇE VE BEŞİKTAŞ'A MESAJ
 
Kulislerden sızan bilgilere göre sarı-kırmızılı kulüp, TFF'yi köşeye sıkıştıracak iki aşamalı bir stratejiyi masaya yatırdı. TFF'yi devirecek bir erken seçim dalgası yaratmak için diplomasi trafiği başlattı. Hakem kararlarından, kurulların işleyişinden ve 10+4 yabancı kuralından uzun süredir rahatsız olan diğer Süper Lig kulüpleriyle (başta Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor olmak üzere) temas kuran sarı-kırmızılı kurmaylar, sandıkta blok halinde "red" oyu kullanılması için nabız yokluyor.







ANADOLU KULÜPLERİYLE İŞ BİRLİĞİ
 
TFF yönetiminin mali yönden ibra edilmemesi için genel kurul salonunda hazır bulunan delegelerin salt çoğunluğunun oyuna ihtiyaç var. Kulüpler Birliği'ni tek bir cephe altında toplamayı amaçlayan Galatasaray, eğer Anadolu kulüplerini de ikna ederek TFF'yi ibra etmeyecek matematiksel güce ulaşırsa salona tam kadro çıkarma yapacak. Amaç TFF yönetiminin meşruiyetini bitirmek.







GENEL KURULA KATILIM OLMAYABİLİR
 
Ancak kulis çalışmalarında ibra için gereken mutlak çoğunluk sağlanamaz ve TFF yönetiminin bir şekilde ibra edileceği netleşirse, Galatasaray "Plan B"yi devreye sokacak.
 
Sarı-kırmızılı yönetim, TFF ile lobi savaşında yalnız kalma riski görürse, federasyonu meşru bir muhatap olarak kabul etmediğini göstermek adına Mali Genel Kurul'a katılmama kararı alacak.
 
BOYKOT PLANININ İÇERİĞİ
 
Kurulduğu günden bu yana TFF'nin mali kongrelerini eksiksiz takip eden ve hiçbirini kaçırmayan Galatasaray, salona adım atmayarak kulüp tarihinde bir ilke imza atacak. Camia içinden gelen sesler, yönetimin bu duruşunu net bir dille özetliyor:
 
- Ya salona gidip o masayı TFF'nin başına yıkacağız ya da gücümüz yetmiyorsa o masayı tamamen yok sayıp tarihin en büyük boykotunu gerçekleştireceğiz.

Filipe Luis bahane, Serdar Topraktepe şahane

Beşiktaş’ta teknik direktörlük koltuğu için Filipe Luís ile dirsek teması devam ediyor. Madalyonun diğer tarafında ise yasal ve bürokratik gerçekler var

28.05.2026 11:19:00
Haber Merkezi
Filipe Luis bahane, Serdar Topraktepe şahane
Filipe Luis bahane, Serdar Topraktepe şahane
Beşiktaş'ta teknik direktörlük koltuğu için Filipe Luís ile dirsek teması devam ediyor. Madalyonun diğer tarafında ise yasal ve bürokratik gerçekler var.

Bu da siyah-beyazlıların öz evladı Serdar Topraktepe'yi bir kez daha kilit bir figür haline getirdi. Brezilyalı hocanın UEFA Pro Lisansı olmaması işleri Topraktepe ile çözülmesine neden olacak.

Beşiktaş'ta teknik direktör arayışları baş döndüren bir trafiğe sahne oluyor. Siyah-beyazlılar, Avrupa futbolunda adı sıkça anılan Filipe Luís'i takımın başına getirmek istiyor. İddialara göre; Beşiktaş Futbol Direktörü Önder Özen ve ünlü menajer Ahmet Bulut, Portekiz'de Brezilya teknik adamla bir araya geldi.







BAZI GÜVENCELER VERİLMESİNİ İSTİYOR

Avrupa kariyerine Beşiktaş gibi köklü bir camiada başlamaya sıcak bakan Filipe Luis iddialara göre siyah-beyazlıların projesine "evet" demeye yakın. Transferin resmiyete dökülmesi için geriye kalan tek kriter; yönetimin Luís ile aynı vizyonda buluşması ve iddialı bir kadro yapılanması için güvence vermesi.







TFF'YE GÖRE TÜRKİYE'DE ÇALIŞAMAZ

Son dönemde adı Chelsea, Leverkusen, Strasbourg, Benfica ve ezeli rakip Fenerbahçe ile de anılan Filipe Luís'in Avrupa piyasasındaki değeri her geçen gün katlanıyor. Görüşmeler olumlu yönde ilerlese de tarafların önünde ciddi bir yasal engel var.

Filipe Luís'in elinde şu anda Güney Amerika Futbol Konfederasyonu'na ait CONMEBOL A Lisansı var. TFF talimatlarına göre ise, Süper Lig'de teknik direktör olarak kulübede yer alabilmek için UEFA Pro Lisans şartı aranıyor.







TFF'YE TOPRAKTEPE İSMİ VERİLECEK

Beşiktaş yönetimi, bu lisans krizini son dönemde sık sık takımın başına geçen Serdar Topraktepe ile çözmeyi planlıyor.  TFF'ye resmi teknik direktör olarak UEFA Pro Lisans sahibi Serdar Topraktepe bildirilecek. Filipe Luís ise kağıt üzerinde farklı bir statüyle (danışman, menajer veya antrenör) kulübede yer alarak takımı fiilen yönetecek.







SERGEN YALÇIN A TAKIMDAN GÖNDERDİ

Son dönemde Beşiktaş'a gelen tüm yabancı teknik adamların ekibinde yer alan ve kulüp yapısını en iyi bilen isimlerden biri olan Topraktepe, bu projenin kilit figürü konumunda.

Geçmişte teknik direktör Sergen Yalçın tarafından A takım teknik heyetinden çıkarılan ancak kulüp bünyesinde farklı görevlerde çalışmaya devam eden Topraktepe, yeni dönemde Filipe Luís'in en büyük yardımcısı ve köprüsü olacak.

Fenerbahçe'nin işi 'noter'e kaldı! TFF izin vermezse ne olacak?

Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım’ın 28. şampiyonluğun tescili için ortaya attığı "Gerekirse notere ve mahkemeye gider, hakkımızı alırız" çıkışı, Türk futbolunda yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi

28.05.2026 11:13:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'nin işi 'noter'e kaldı! TFF izin vermezse ne olacak?
Fenerbahçe'nin işi 'noter'e kaldı! TFF izin vermezse ne olacak?
Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım'ın 28. şampiyonluğun tescili için ortaya attığı "Gerekirse notere ve mahkemeye gider, hakkımızı alırız" çıkışı, Türk futbolunda yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Spor hukukçuları, Anayasa'nın 59. maddesi uyarınca spor müsabakalarında tek nihai mercinin TFF ve Tahkim Kurulu olduğunu hatırlatarak; sivil mahkemelerin bu konuda yetkisiz kalacağını ve noter formülünün yasal bir karşılığı bulunmadığını belirtti.







Fenerbahçe'nin tarihi şampiyonluklarının tescili için kurulan TFF komisyonunun sürecini eleştiren Aziz Yıldırım, hakkı olanı almak için kimsenin kapısını çalmak zorunda olmadıklarını belirtti.

- 28. şampiyonluğu istiyorsak bu kolay. Oraya buraya kimseye müracaat etmemize de gerek yok. Çünkü elimizde belge var, bilgi var. Gideriz noterden tasdik ettiririz. Gerekirse mahkemeye gideriz. Hakkımızı oradan alırız elimize. Buraya yıldız koyacağız. Nereye yapacağız? Yaparız.







NOTER VE MAHKEME FORMÜLÜ GEÇERSİZ

Aziz Yıldırım'ın bu sözleri, "TFF onay vermezse ne olur?" ve "Mahkeme yoluyla bu hak alınabilir mi?" sorularını da beraberinde getirdi.

Spor hukukçuları ve uzmanlar, Yıldırım'ın "noter ve mahkeme" formülünün önündeki yasal sınırları ve kulübün karşılaşabileceği senaryoları şu şekilde değerlendiriyor:

ANAYASA'NIN 59. MADDESİ GEREĞİ

Anayasa'nın 59. maddesi gereği, Türkiye'de spor müsabakalarına ve tescillere dair kararlarda tek ve nihai yetkili merci TFF ve onun üst kurulu olan TFF Tahkim Kurulu'dur.

Sivil mahkemeler (Asliye Hukuk veya İdare Mahkemeleri), sporun yönetimine dair bu tür davalarda "görevsizlik" kararı vermektedir. Bu nedenle noter tasdiki ya da sivil mahkeme kararı, TFF'yi resmi lig tescilini değiştirmeye doğrudan zorlayamaz.







Beşiktaş İspanyolları dondurdu! Sevilla kolunu kımıldatamadı

Beşiktaş, Yunanistan Milli Takımı'nın dünyaca ünlü kalecisi Odysseas Vlachodimos için İspanya’ya çıkarma yaptı

28.05.2026 11:09:00
Haber Merkezi
Beşiktaş İspanyolları dondurdu! Sevilla kolunu kımıldatamadı
Beşiktaş İspanyolları dondurdu! Sevilla kolunu kımıldatamadı
Beşiktaş, Yunanistan Milli Takımı'nın dünyaca ünlü kalecisi Odysseas Vlachodimos için İspanya'ya çıkarma yaptı. Siyah-beyazlı kurmayların milyon euro'luk dev sözleşmeyle yürüttüğü operasyon karşısında Sevilla adeta donakaldı.

Başarılı eldivenin haklarını elinde bulunduran Premier Lig ekibi Newcastle United'a da resmi teklifi sunan Beşiktaş, uyguladığı agresif stratejiyle Endülüs ekibini devre dışı bıraktı.

Beşiktaş transfer piyasasında ses getirecek bir operasyon için tam gaz çalışıyor. Siyah-beyazlılar, Yunanistan Milli Takımı'nın dünyaca ünlü kalecisi Odysseas Vlachodimos'u kadrosuna katmak için İspanya'ya çıkarma yaptı, Sevilla'nın tüm planlarını altüst etti.

İspanyol VamosMiSevillaFC.'nin doğruladığı bilgilere göre; Beşiktaş'ın bu agresif hamlesi sonrası Sevilla, başarılı eldiveni takımda tutma ümidini tamamen kesti.







MENAJERİ VE KALECİYLE ANLAŞILDI

Kalede dünyaca ünlü bir isim görmek isteyen Beşiktaş, transferi bitirmek için beklememe kararı aldı. Siyah-beyazlıların temsilcileri, Vlachodimos'un menajerleriyle yüz yüze görüşmek üzere acilen Sevilla'ya gitti. İspanya'da gerçekleşen bu kritik zirvede, Beşiktaş yönetiminin tecrübeli kaleciyi ikna etmek adına milyon euro'luk göz kamaştırıcı bir sözleşme teklifi sunduğu bildirildi.







NEWCASTLE'A DA TEKLİF YAPILDI

Beşiktaş ayrıca transferin Sevilla ayağını tamamen devre dışı bırakacak usta işi bir strateji izliyor. Oyuncu şu anda kiralık statüsünde olduğu için, siyah-beyazlı yönetim Vlachodimos'un haklarını elinde bulunduran Premier Lig ekibi Newcastle United'a da satın alma teklifi sundu. Bu bitirici hamleyle birlikte, Sevilla'nın başarılı kaleciyi elinde tutmak için yapabileceği tüm manevra şansı ortadan kaldırıldı.







SERGEN YALÇIN VETO ETTİ

Beşiktaş'ın bu gövde gösterisi ve bitirici hamleleri karşısında havlu atan Sevilla ise kaleci arayışlarında B planına geçmek zorunda kaldı. Endülüs ekibi, devre arasında teknik direktör Sergen Yalçın'ın transferini veto ettiği Leeds United'ın kalecisi Illan Meslier'i kadrosuna katmak için yeniden çalışmalara başladı.

Konferans Ligi'nde şampiyon Crystal Palace

UEFA Konferans Ligi finalinde İngiliz ekibi Crystal Palace, İspanyol temsilcisi Rayo Vallecano'yu 1-0 mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

28.05.2026 09:49:00
İhlas Haber Ajansı
Konferans Ligi'nde şampiyon Crystal Palace
Konferans Ligi'nde şampiyon Crystal Palace
UEFA Konferans Ligi finalinde İspanyol takımı Rayo Vallecano'yu 1-0 yenen İngiliz ekibi Crystal Palace, kupasına kavuştu.

Leipzig Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmadı.

Rayo Vallecano karşısında ikinci yarıda Jean-Philippe Mateta ile öne geçen İngiliz takımı, sahadan 1-0 galip ayrıldı ve UEFA Konferans Ligi'nde şampiyonluğa uzanmayı başardı.

İngiltere'de 2024-2025 sezonunda Federasyon Kupası'nı (FA Cup) kazanan ancak "çok kulüplü mülkiyet kriterlerini ihlal ettiği" gerekçesiyle UEFA Konferans Ligi'ne düşürülen Crystal Palace, kupaya uzanarak tarihi bir başarı elde etti.



Karşılaşmanın ardından büyük sevinç yaşayan İngiliz temsilcisinin futbolcuları, coşkularını taraftarlarla paylaşırken, Rayo Vallecano tarafında ise üzüntü vardı.

Finali kaybeden Rayo Vallecano'da taraftarlar futbolcuları alkışlayarak tribüne çağırdı. Rayo Vallecanolu futbolcular taraftara giderek onlarla bir araya geldi. Crystal Palace taraftarları da Rayo Vallecano oyuncularını alkışlayarak destek verdi.

İspanyol temsilcisinin oyuncularına, Crystal Palace futbolcularının alkışları eşliğinde ikincilik madalyaları verildi.

Rayo Vallecano'nun platformdan inmesiyle Crystal Palace sahneye çıktı. Teknik direktör Oliver Glasner ve futbolcular, UEFA Başkanı Aleksander Ceferin'in elinden madalyalarını aldı.


logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.