logo
09 ŞUBAT 2026

Centilmenlik lafta kaldı

09.11.2003 00:00:00
Beşiktaş ile Fenerbahçe taraftarlarının kurdukları "www.bjkhaber.com" ve "www.fenerhaber.com" siteleri Galatasaray taraftarları tarafından hack'lendi. Sitelere maskeli bir taraftar silületi yerleştirilirken Fenerbahçe'nin haber sitesine "Ezikbahçe" yazıldı. Beşiktaş'ın sitesinde ise "Vatan Haini Mekteb-i Sultani yazılı pankarta cevaptır" başlıklı yazıda kulübün verdiği şehitler hakkında bilgiler yer aldı.

"Ezikbahçe'nin ilkleri"

"www.fenerhaber.com" sitesine "Bu siteye Galatasaraylı taraftarlarca el konulmuştur" yazısı yazan hackerlar, "Ezikbahçe'nin ilkleri", "Ezikbahçe Avrupa Tarihi", "Ezikbahçeli olmanın ayrıcalıkları", "Ezikbahçenin yapabilecekleri" ve "Ezikbahçe masalları" linkleri altında ilginç iddialara yer verdi. "Ezikbahçe İlkleri" adı altında, "Pendik'e elenen ilk 1. lig takımı", "Kendi futbolcusunu cip içinde döven taraftara sahip ilk dünya takımı", "Ezeli rakibi tarafından kalesinin ortasına bayrak dikilen ilk ve tek takım", gibi iddialara yer veriliyor.

Beşiktaş'ta, Oh ilk maçında golle tanıştı

Beşiktaş'ın ikinci transfer döneminde kadrosuna kattığı Güney Koreli santrfor Hyun-Gyu Oh, siyah-beyazlı formayla çıktığı ilk maçta Alanyaspor ağlarını sarsmayı başardı

09.02.2026 11:23:00
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaş'ta, Oh ilk maçında golle tanıştı
Beşiktaş'ta, Oh ilk maçında golle tanıştı
Beşiktaş'ın ikinci transfer döneminde kadrosuna kattığı Güney Koreli santrfor Hyun-Gyu Oh, siyah-beyazlı formayla çıktığı ilk maçta Alanyaspor ağlarını sarsmayı başardı.



Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında sahasında Corendon Alanyaspor ile 2-2 berabere kaldı. Siyah-beyazlıların gollerini 32. dakikada Orkun Kökçü ve 54. dakikada Hyun-Gyu Oh attı. İkinci transfer döneminde Belçika ekibi Genk'ten kadroya katılan Oh, ilk maçında gol sevinci yaşamayı başardı. Röveşatayla fileleri havalandıran Güney Koreli futbolcu, Tüpraş Stadyumu'nda tribünleri sevindirdi.



Aynı zamanda az sayıda Güney Koreli futbolseverin de Hyun-Gyu Oh'u desteklemek için tribünlerdeki yerlerini aldığı görüldü.

Joao Pereira: "Hep kazanmaya yakın oluyoruz ama kazanamıyoruz"

Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, son haftalarda oynadıkları müsabakalarda iyi bir oyun ortaya koyup öne geçmelerine rağmen 3 puanla sahadan ayrılamadıklarını söyledi

09.02.2026 11:20:00
İhlas Haber Ajansı
Joao Pereira: "Hep kazanmaya yakın oluyoruz ama kazanamıyoruz"
Joao Pereira: "Hep kazanmaya yakın oluyoruz ama kazanamıyoruz"
Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, son haftalarda oynadıkları müsabakalarda iyi bir oyun ortaya koyup öne geçmelerine rağmen 3 puanla sahadan ayrılamadıklarını söyledi.

Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Corendon Alanyaspor, deplasmanda Beşiktaş ile 2-2 berabere kaldı. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, "Bugün sadece size ve mesleğinize saygı gösterdiğim için konuşacağım. Bugün olanlardan sonra bazı kişiler konuşmamı hak etmiyor. İlk dakikalar mükemmel futbol oynadık.

Penaltı pozisyonuna kadar her şey iyi gidiyordu. Beşiktaş gol atınca takımım biraz sallandı. 2-0 öndeyken de daha fazla atabileceğimiz pozisyonlara girdik. Devre arasında bazı değişikler yaptık. Ama ikinci yarıda herkes neler olduğunu gördü.

İyi bir takıma karşı oynadık. Muhteşem statta, muhteşem bir taraftar üzerimizde baskı kurdu. Ama ben geleceğimde ilgili baskı hissediyorsam herkesin bu baskıyı hissetmesi gerekiyor. Takımı tebrik ediyorum ilk dakikalardaki mücadelesi için. Hep kazanmaya yakın oluyoruz ama kazanamıyoruz. Bir şekilde 3 puan alamıyoruz ve kazanmamız gerekiyor. Maçların büyük bölümünü üstün geçiriyoruz, bunu bugün de gösterdik ama maçı bir şekilde bitirmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"Kontrol edemediğimiz şeyler var"

Müsabakanın hakemi Oğuzhan Çakır'ın performansı hakkında gelen bir soruya Pereira, "Konuşmak istemiyorum çünkü konuşursam bir şeyler olabilir. Oyuncularım, biz, ekip olarak herkes elinden geleni yaptı ama kontrol edemediğimiz şeyler var. Sadece büyük takımlara bakıyoruz ama futbol böyle değil. Herkesin 3 puan için savaşmaya hakkı olması gerekiyor" cevabını verdi.

Rizespor'dan VAR tepkisi

Çaykur Rizespor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Özdoğan, "Gaziantep-Çaykur Rizespor maçında VAR görevi yapan şahsın o gün Çaykur Rizespor aleyhinde sarf ettiği çaba ve verdirdiği penaltı hâlâ tazeliğini korurken, aynı ismin bugün yine görev almış olması dikkat çekicidir" dedi

09.02.2026 11:16:00
İhlas Haber Ajansı
Rizespor'dan VAR tepkisi
Rizespor'dan VAR tepkisi
Çaykur Rizespor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Özdoğan, "Gaziantep-Çaykur Rizespor maçında VAR görevi yapan şahsın o gün Çaykur Rizespor aleyhinde sarf ettiği çaba ve verdirdiği penaltı hâlâ tazeliğini korurken, aynı ismin bugün yine görev almış olması dikkat çekicidir" dedi.

Çaykur Rizespor Kulübü, Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Galatasaray ile oynadığı karşılaşmada iptal edilen gol ve maç boyunca verilen hakem kararlarına ilişkin Çaykur Rizespor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Özdoğan açıklama yaparak tepki gösterdi. Yeşil-mavili kulüp, özellikle 60. dakikada Ali Sowe'un attığı ve ofsayt gerekçesiyle geçerlilik kazanmayan golün kamuoyunda ciddi soru işaretleri oluşturduğunu vurguladı.



Çaykur Rizespor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Özdoğan yaptığı açıklamada, "Bu işte bir terslik VAR. Artık biliyoruz. Süper Lig'de haftalar geçiyor, sonuçlar değişiyor ama değişmeyen tek şey Çaykur Rizespor camiasına karşı verilen hayal kırıklıkları ile dolu kararlar. Çaykur Rizespor'un haksızlığa uğradığı konusunda spor kamuoyunun görüş birliği içerisinde olduğu bir haftayı daha geride bırakıyoruz. Bu akşam maçın henüz 2. dakikasında apar topar verilen sarı kart, maçın yönetimine dair duyulan endişeyi perçinler nitelikteydi.

19. dakikasında konuk takımın bulduğu golün öncesinde lehimize verilmesi gereken faul kararı maalesef aleyhimize verildi ve aynı pozisyon golle sonuçlandı. Üstelik pozisyonun içerisindeki oyuncu net ofsaytta olmasına rağmen görmezden gelinmesi, incelenmeyerek oyunun alelacele başlatılması büyük bir şaşkınlığa neden oldu. Yine maçın 42. dakikasında bariz şekilde rakip oyuncunun kolunu açması sonucunda topun kola değerek yön değiştirmesine "devam" kararı verildi. Benzer pozisyonlarda defalarca penaltı kararı verildiği herkesin malumu" ifadelerine yer verildi.

Maçta VAR'dan dönen gol hakkında da açıklamalarda bulunan Özdoğan, "Bir diğer hayal kırıklığı ise 60. dakikada yaşandı. Ali Sowe ile bulduğumuz gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Üstelik karar saniyeler içerisinde verilirken pozisyonun incelenmesi ve ekrana getirilmesi yaklaşık 7 dakikayı buldu. Hazırlanan görseldeki rakibin önde olan ayağı ile topa temas anındaki önde olan ayağının örtüşmemesini ise kamuoyunun taktirine bırakıyoruz.

Şaşırdık mı' Tabii ki hayır. Gaziantep - Çaykur Rizespor maçında VAR görevi yapan şahsın o gün Çaykur Rizespor aleyhinde sarf ettiği çaba ve verdirdiği penaltı hâlâ tazeliğini korurken, aynı ismin bugün yine görev almış olması dikkat çekicidir. Ne desek boş; Çaykur Rizespor camiası şahsi bir husumetin bedelini ödemeye devam ediyor" ifadelerine yer verdi.

Yüksel Yıldırım: 'Ligi ilk 5'te bitiremezsek bu bir başarısızlıktır'

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, hedeflerinin Süper Lig'i ilk 5'te bitirmek olduğunu söyleyerek, "İlk 5'te olamazsak bu bir başarısızlıktır ama kesinlikle ilk 10'un altına da düşmemeliyiz" dedi

09.02.2026 11:10:00
İhlas Haber Ajansı
Yüksel Yıldırım: 'Ligi ilk 5'te bitiremezsek bu bir başarısızlıktır'
Yüksel Yıldırım: 'Ligi ilk 5'te bitiremezsek bu bir başarısızlıktır'
Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, hedeflerinin Süper Lig'i ilk 5'te bitirmek olduğunu söyleyerek, "İlk 5'te olamazsak bu bir başarısızlıktır ama kesinlikle ilk 10'un altına da düşmemeliyiz" dedi.

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Yıldırım, toplantının sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ülke puanına katkı sağlayan bir takım olduklarının altını çizen Başkan Yüksel Yıldırım, "Biz bu takımı aşağı doğru giderken aldık ve kötü gidişatı durdurduk. Ardından TFF 1. Lig'e çıktık, sonra Süper Lig'e geldik. Şimdi hedef, Süper Lig'de kalıcı bir takım olmak.

Bunun için bazı şartlar var ve bunları kulüp olarak yerine getirmemiz gerekiyor. Her şeyin sürdürülebilir olması, kalıcı hale gelmesi şart. Ondan sonraki esas hedef ise Samsunspor'un Türkiye'yi Avrupa'da temsil eden bir kulüp olması. Samsunspor, hedefi olan bir kulüp olacak. Süper Lig'i ilk 5 içinde bitirdiğinde ya da ilk 4 sıradan Avrupa'ya giden ya da Türkiye Kupası'nı kazanarak Avrupa'ya katılan bir takım olması gerekiyor. Bunun için açık ve net şekilde iyi transferler yapmalı, güçlü kadrolar kurmalıyız. Sadece ligde yarışan bir takım değil; kupada ve ardından katıldığımız Avrupa kupalarında da başarılı olan, hem Türkiye'yi temsil eden hem de ülke puanına katkı sağlayan bir kulüp olmalıyız" diye konuştu.

"Türkiye Kupası'nı kazanıp Avrupa'ya gitmek istiyoruz"



Gelecek sene de Avrupa sahnesinde yer almak için çaba sarf ettiklerini ifade eden Başkan Yıldırım, "Bu sene Avrupa'daki ilk yılımızdı ve bunu başarıyla geçirdik. Kimse beklemiyordu ama bir üst tura çıktık. Bir ara hedefimiz ilk 8'di ancak son üç maçta bunu başaramadık. Şu an ilk 24 içindeyiz. Kuzey Makedonya ekibi Shkendija ile oynayacağız. İnşallah turu geçen taraf oluruz ve ilk 16'ya kalırız. Bu sezonki hedefimiz Avrupa'da gidebildiğimiz yere kadar gitmek. Türkiye Kupası'nda da bu sezon bulunduğumuz B grubunda lideriz. Grubu lider bitirirsek direkt çeyrek finale kalacağız. Çeyrek finalde iyi bir eşleşme yakalarsak, çeyrek final, yarı final ve final olmak üzere üç maç oynayarak Türkiye Kupası'nı kazanıp Avrupa'ya gitmek istiyoruz. Bu, Avrupa'ya gidişin en kısa yolu. Eğer bunu başaramazsak ligde yukarıyı zorlayacağız. Ancak şu anki gidişat çok umut vermiyor. İlk beş hedefi hala var ama Trabzonspor yenilgisi işi oldukça zorlaştırdı. Yine de lig bitmeden havlu atmayacağız, sonuna kadar mücadele edeceğiz" şeklinde konuştu.

"Ligi ilk 5'te bitiremezsek bu bir başarısızlıktır"



Hedeflerinin ligi ilk 5 içerisinde bitirmek olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Artık asansör takım lafını Samsun'dan kaldıracağız. Kalıcı, hedefi olan ve yarışmacı bir takım olacağız. Bunun için çalışıyoruz. Şimdiden önümüzdeki sezonun kadro yapılanmasına başladık. Gidecek oyuncular, alınacak oyuncular, oyun sistemi gibi konular üzerinde çalışıyoruz. Bu sezon seyirci sayısında bir miktar düşüş olsa da kemik bir Samsunspor taraftarı var. 15 bin kişi tek yürek, tek ses olduğunda inanılmaz bir destek ortaya koyuyor. 30 bin kişinin yapamadığını yapabiliyorlar. Biz de yapılanmamızı bu doğrultuda sürdüreceğiz.

Taraftar, futbolcular, teknik ekip ve yönetim bir araya gelip başarıyı nasıl birlikte yakalayacağımızı konuşacağız. Samsunspor'un kesinlikle ilk 10'un altında olmaması gerekiyor. Hedef ilk 5. İlk 5'te olamazsak bu bir başarısızlıktır ama kesinlikle ilk 10'un altına da düşmemeliyiz. Düşme korkusu yaşamak istemiyoruz. Biz birlikte başaracağız, birlikte yükseleceğiz derken kastettiğimiz şey 12. adamdır. Taraftar bu takıma sahip çıkarsa, 'kulübün sahibi taraftardır' sözünün gereğini yerine getirirse, bu takım ayakta kalır ve başarılı olur. Aksi hâlde bu takımın bir ayağı sakat kalır" cümlelerine yer verdi.

Taraftarları Samsunspor'a daha çok destek vermeye de davet eden Yüksel Yıldırım, şunları dile getirdi:

"Futbol seyirciyle güzelleşir. Boş tribünlerde oynamak futbolcuları mutlu etmez, iyi oyuncuların gelmesini de zorlaştırır. Önemli olan sahiplenmek, aidiyet duygusunu göstermek. Taraftar yönetime kızabilir, başkana kızabilir, oyuncuya kızabilir ama armaya kızmamalı. Kulübün rengine kızmamalı. Tribüne gelip kulübü ve takımı desteklemeli. Eleştiri yapacaksa yapıcı olmalı, yıkıcı olmamalı."

Talisca'nın geleceği netleşti

Fenerbahçe Kulübü, Brezilyalı futbolcu Anderson Talisca'nın sözleşmesini uzattı.

09.02.2026 00:21:00
Haber Merkezi
Talisca'nın geleceği netleşti
Talisca'nın geleceği netleşti
Fenerbahçe Kulübü, Brezilyalı futbolcu Anderson Talisca'nın sözleşmesini uzattı.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamaya göre sözleşmesi sezon sonunda bitecek Talisca ile 2027-2028 sezonunun sonuna kadar yeni sözleşme imzalandı.

Açıklamada, "Anderson Talisca'ya hedeflerimiz doğrultusunda çubuklu formamız ile nice başarılar diliyoruz." denildi.

Talisca için Chobani Stadı'nda gerçekleştirilen imza törenine yönetim kurulu üyesi Ertan Torunoğulları, futbol AŞ yönetim kurulu üyeleri Ömer Topbaş ve Turgay Terzi ile sportif direktör Devin Özek katıldı.

Torunoğluları ve Talisca'dan açıklama

İmzaların ardından futbol şubesinden sorumlu yönetici Ertan Torunoğulları ve futbolcu Anderson Talisca, FB TV'ye açıklamalarda bulundu.

Torunoğulları, Talisca'nın teknik ekip ve takım arkadaşları tarafından sevilen bir futbolcu olduğuna değinerek, "Talisca, ailemizin sevilen en büyük parçalarından biri. İnanıyoruz ki bu yıl şampiyonlukta da çok büyük katkısı olacak. Kendisine, kulübümüze ve camiamıza hayırlı uğurlu olsun.

Taraftarlarımıza şu mesajı vermek isterim; rahat olsunlar, sakin olsunlar. Biz hocamıza, ekibine ve oyuncularımıza çok güveniyoruz. İnşallah mayıs ayında hep birlikte şampiyonluğu kutlayacağız." ifadelerini kullandı.

Talisca ise Fenerbahçe'de devam edeceği için mutlu olduğunu belirterek, "Bu kulüpte 2 sezon daha forma giyecek olmaktan dolayı çok mutluyum. Başkanımıza, yönetim kurulumuza ve benimle birlikte çalışan, kulüpte çalışan herkese çok teşekkür ediyorum.

Aynı zamanda Acun (Ilıcalı) da benim buraya gelmemde çok önemli birisiydi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Deniz ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Burada olduğum için çok mutluyum. Bu formayla sahada mücadele ederek, goller atarak takımıma yardım etmek için sabırsızlanıyorum. Hazırım." değerlendirmesinde bulundu.

Sarı-lacivertli taraftarlara da mesaj gönderen Talisca, "Bizi desteklemeye her geçen gün daha da devam etsinler. Göstermiş oldukları sevgiden dolayı onlara çok büyük saygı duyuyorum. Her geçen gün elimden gelenin en iyisini onlar için vereceğim. Bana güvenebilirler." diyerek sözlerini tamamladı.

Beşiktaş geri döndü ama yetmedi

Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Beşiktaş, sahasında Corendon Alanyaspor ile 2-2 berabere kaldı

08.02.2026 22:24:00
AA
Beşiktaş geri döndü ama yetmedi
Beşiktaş geri döndü ama yetmedi
Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Beşiktaş, sahasında Corendon Alanyaspor ile 2-2 berabere kaldı.

5. dakikada soldan içe kateden Ruan'ın ceza yayının gerisinden yaptığı sert vuruşta top az farkla yandan dışarı çıktı.

9. dakikada Alanyaspor golü buldu. Hwang'ın pasıyla topla buluşan Güven Yalçın, ceza sahasına girmeden sol ayağıyla yaptığı düzgün vuruşla meşin yuvarlağı direk dibinden ağlara gönderdi: 0-1.

16. dakikada Alanyaspor, farkı 2'ye çıkardı. Savunma oyuncusu Ümit Akdağ, soldan taşıdığı topu ortadaki Güven Yalçın'a çıkardı. Güven, ceza sahasına girdikten sonra sol çaprazdan yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 0-2.

29. dakikada Güney Koreli futbolcu Oh, ceza sahası içinde yerde kalırken hakem Oğuzhan Çakır, oyunu devam ettirdi. VAR'dan gelen uyarı sonrasında pozisyonu saha kenarında izleyen Oğuzhan Çakır, Ümit Akdağ'ın Oh'a yaptığı müdahaleyi faul olarak değerlendirdi ve penaltı noktasını gösterdi. 33'üncü dakikada penaltıyı kullanan kaptan Orkun Kökçü, meşin yuvarlağı filelere yolladı: 1-2.

45+3. dakikada Orkun Kökçü'nün soldan ortasında savunmanın uzaklaştırmak istediği top, sol çaprazdaki Cerny'nin önünde kaldı. Oyuncunun altıpasın çaprazından çektiği şutta kaleci Victor, meşin yuvarlağı çeldi.

Alanyaspor, ilk yarıyı 2-1 önde bitirdi.

İkinci yarı



52. dakikada Olaitan'ın pasıyla topla buluşan Ndidi'nin uzak mesafeden şutunda kaleci Victor, gole izin vermedi.

53. dakikada Orkun Kökçü'nün kullandığı frikikte arka direkte Agbadou, topu kale önüne indirdi. Altıpas gerisinde Güney Koreli futbolcu Oh'un savunmaya rağmen yaptığı röveşatada meşin yuvarlak üst direğe de çarparak ağlara gitti. Maçın hakemi Oğuzhan Çakır, pozisyonda Oh'a topu çıkaran Emmanuel Agbadou'nun ofsaytta olduğu gerekçesiyle önce golü geçerli saymadı. VAR hakemlerinin uyarısı üzerine pozisyonu saha kenarındaki monitörden izleyen hakem Çakır, 58. dakikada gol kararı verdi: 2-2.

61. dakikada Beşiktaş, net pozisyondan yararlanamadı. Orkun Kökçü'nün savunma arkasına gönderdiği şık pasa hareketlenen Cerny'nin penaltı noktasının gerisinden yaptığı vuruşta kaleci Victor, üzerine gelen meşin yuvarlağı çıkardı.

71. dakikada sağ kanattan Cengiz Ünder'in kale önüne yerden çıkardığı pasa kayarak sol ayağıyla vuran Oh'un şutunda kaleci Victor, bir kez daha gole izin vermedi.

84. dakikada Orkun Kökçü'nün uzak mesafeden kullandığı frikikte meşin yuvarlak az farkla yandan dışarı gitti.

Karşılaşma, 2-2'lik eşitlikle sonuçlandı.

Konyaspor ile Göztepe berabere kaldı

Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında TÜMOSAN Konyaspor ile Göztepe 0-0 berabere kaldı

08.02.2026 19:23:00
AA
Konyaspor ile Göztepe berabere kaldı
Konyaspor ile Göztepe berabere kaldı
Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında TÜMOSAN Konyaspor ile Göztepe 0-0 berabere kaldı.

5. dakikada Muleka'nın pasında ceza sahasında topla buluşan Kramer'in şutunda meşin yuvarlak, kaleci Lis'te kaldı.

18. dakikada Muleka'nın sağ kanattan pasında ceza sahasında topla buluşan Olaigbe'nin şutunda, kaleci Lis meşin yuvarlağı kontrol etti.

25. dakikada Bardhi'nin köşe vuruşundan attığı pasta ceza sahası dışından topa gelişine vuran Melih İbrahimoğlu'nun şutunda, kaleci Lis meşin yuvarlağı önledi.

44. dakikada Melih İbrahimoğlu'nun ceza sahasına ortasında topa yükselen Uğurcan Yazğılı'nın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla dışarıya çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı, golsüz tamamlandı.

İkinci Yarı

69. dakikada Cherni'nin ceza sahasına ortasında Adil Demirbağ'ın ters vuruşunda top az farkla yandan dışarı çıktı.

Kalan bölümü orta saha mücadelesi şeklinde geçen müsabaka, 0-0 sona erdi.

Onuachu, ilk dönemdeki performansını yakaladı

Trabzonspor'da kiralık olarak forma giydiği 2023-2024 sezonunda gösterdiği mücadeleyle iz bırakan ve sezon başında bonservisiyle transfer edilen Nijeryalı santrfor Paul Onuachu, skorer performansına kaldığı yerden devam ediyor

08.02.2026 16:39:00
AA
Onuachu, ilk dönemdeki performansını yakaladı
Onuachu, ilk dönemdeki performansını yakaladı
Trabzonspor'da kiralık olarak forma giydiği 2023-2024 sezonunda gösterdiği mücadeleyle iz bırakan ve sezon başında bonservisiyle transfer edilen Nijeryalı santrfor Paul Onuachu, skorer performansına kaldığı yerden devam ediyor.

Bordo-mavili ekipte 2023-2024 sezonunda forma giydiği 21 maçında 15 gol atan Nijeryalı santrfor, bu sezon bonservisiyle geldiği takımda 21 haftada görev yaptığı 18 karşılaşmada aynı gol sayısına ulaşmayı başardı.

İlk döneminde maç başına 0,71 gol ortalamasıyla sezonu tamamlayan bordo-mavili futbolcu, bu sezonun geride kalan bölümünde ise 0,83 gol ortalaması yakaladı.

Süper Lig'de son olarak Samsunspor ile oynadıkları maçta attığı 2 gol ile galibiyetle önemli rol oynayan Onuachu, gol krallığında da zirvede yer aldı.

Gollerin yüzde 36'ına imza attı

Paul Onuachu, Süper Lig'de takımının gollerinin yüzde 36'sına imza attı.

Ligde 21 maçta 41 kez rakip fileleri havalandıran Karadeniz ekibinde Nijeryalı futbolcu, 15 golle en skorer oyuncu olarak öne çıktı.

Onuachu'nun golleri

Süper Lig'in ilk haftasında sahasında Kocaelispor'u 1-0 mağlup ederek sezona 3 puanla başlayan Karadeniz ekibinin galibiyet golünü atan Onuachu, 1-1 berabere biten 4. haftadaki Samsunspor ve 6. haftadaki Gaziantep FK maçlarında da takımı adına ağları havlandıran isim oldu.

Nijeryalı santrfor, 7. haftada 4-3 kazanılan Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük maçında iki, 8. haftadaki 4-0 galip gelinen Zecorner Kayserispor ile 9. haftada 2-1 üstünlük sağlanan Çaykur Rizespor müsabakalarında da birer gol kaydetti.

Ligin 12. haftasında 1-1 biten Corendon Alanyaspor maçında takımının tek golüne imza atan Nijeryalı oyuncu, 13. haftada 4-3 kazanılan RAMS Başakşehir müsabakasında bir, 14. haftada 3-1 üstün gelinen TÜMOSAN Konyaspor karşılaşmasında da iki gol attı.

Cezası ve Afrika Uluslar Kupası nedeniyle 3 maç takımdan ayrı kalan Onuachu, döndükten sonra gollerine kaldığı yerden devam etti.

Bordo-mavili futbolcu, 2-1 galip gelinen 19. haftadaki Kasımpaşa maçı ile 1-1 beraberlikle tamamlanan 20. haftadaki Hesap.com Antalyaspor karşılaşmasında birer, 21. haftada 3-0 kazanılan Samsunspor müsabakasında da iki gol attı.

Ligde 45 puanı bulunan bordo-mavili takım, Onuachu'nun gol attığı 12 maçta 8 galibiyet, 4 beraberlik elde etti. Bu maçlarda yenilgi yaşamayan Karadeniz ekibi, 28 puan elde etti.

45 maçta 33 gol

Paul Onuachu, Trabzonspor formasıyla 45 resmi karşılaşmada 33 gole imza attı.

Nijeryalı futbolcu, 2023-2024 sezonunda ligde 21 maçta 15, Ziraat Türkiye Kupası'nda da 4 karşılaşmada 2 olmak üzere toplam 25 müsabakada 17 kez rakip fileleri havalandırdı.

Onuachu, bu sezon da ligde 18 mücadelede 15, Ziraat Türkiye Kupası'nda 2 karşılaşmada 1 gol kaydetmeyi başardı.

Juventus, Kenan Yıldız'ın sözleşmesini uzattı

İtalya Serie A ekiplerinden Juventus, milli futbolcu Kenan Yıldız'ın sözleşmesini uzattı.

08.02.2026 11:57:00
AA
Juventus, Kenan Yıldız'ın sözleşmesini uzattı
Juventus, Kenan Yıldız'ın sözleşmesini uzattı
İtalya Serie A ekiplerinden Juventus, milli futbolcu Kenan Yıldız'ın sözleşmesini uzattı.

Kulüpten yapılan açıklamada, 20 yaşındaki futbolcunun sözleşmesinin 30 Haziran 2030'a kadar uzatıldığı duyuruldu.

Açıklamada Kenan Yıldız'dan övgüyle bahsedilirken, "Liderlik, fedakarlık, sürekli gelişim arayışı, yeteneğin değerini bilme: Kenan, kulübümüzün tarzını ve değerlerini somutlaştırıyor ve bizi farklı kılan hırsı her maçta sahaya yansıyor." ifadeleri kullanıldı.

Juventus ile bu sezon çıktığı 31 maçta 9 gol kaydeden Kenan Yıldız, takımıyla 2023-2024 sezonunda İtalya Kupası'nı kazanmıştı.

Gaziantep FK, yarın Kasımpaşa'yı konuk edecek

Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig'in 21. haftası yarın sahasında Kasımpaşa ile karşılaşacak.

08.02.2026 11:55:00
AA
Gaziantep FK, yarın Kasımpaşa'yı konuk edecek
Gaziantep FK, yarın Kasımpaşa'yı konuk edecek
Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig'in 21. haftası yarın sahasında Kasımpaşa ile karşılaşacak.

Gaziantep Büyükşehir Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak maçı, hakem Mehmet Türkmen yönetecek.

Ligdi oynadığı 20 karşılaşmada 6 galibiyet ile 7'şer beraberlik ve mağlubiyet yaşayan kırmızı-siyahlı ekip, topladığı 25 puanla 8. sırada yer alıyor.

Güneydoğu temsilcisi, bu maçlarda rakiplerine 27 gol atarken kalesinde 34 gole engel olamadı.

Gaziantep FK'de sakatlığı bulunan Mbakata yarınki maçta görev yapamayacak. Tedavisi tamamlanan Abena ise kadrodaki yerini alacak.

Güneydoğu ekibi, daha önce Kasımpaşa ile oynadığı maçların 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 mağlubiyetle ayrıldı.

Süper Lig'deki 20 maçta 3 galibiyet, 7 beraberlik ve 10 mağlubiyeti bulunan Kasımpaşa ise 16 puanla 16. sırada yer alıyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.