logo
29 MAYIS 2026

Halilhodziç: Ben pes etmem

15.11.2005 00:00:00
Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodziç, bordo-mavili takımın aldığı kötü sonuçlar sonrası kimsenin kendisinden görevi bırakmasını ve pes etmesini beklememesini istedi.

Sihirli değneğim yokHalilhodziç, Trabzon'da yayın yapan yerel bir televizyonda katıldığı programda yaptığı konuşmada, elinde sihirli bir değneğin bulunmadığını ve bir anda her şeyi değiştiremeyeceğini belirterek, "Benden bu kötü, olumsuz sonuçlar sonrasında kimse bırakmamı, pes etmemi beklemesin. Ben düşündüğünüzden daha sağlamım. Kalan maçlarımızı kazanacağımızı söyleyemem, ama kazanmak için çaba sarf edeceğiz, çalışacağız derim" dedi.

İsteseydim 10 gün önce bırakırdım"Trabzonspor'u bırakmak isteseydim, 10 gün önce bırakırdım" diyen Halilhodziç, şöyle devam etti: "Avrupa'nın önemli bir kulübü tazminatımı ödeme koşuluyla bana teklif getirdi, ancak kabul etmedim. Türkiye'ye gelmemin nedenlerinden biri savaşta Türkler bize çok yardımcı oldu. Yıkılan Mostar Köprüsü'nü Türkler yeniden yaptırdı. Daha ünlü kulüplerden teklif aldım, ama sıcak ilişkilerden dolayı buraya geldim. Bir sergide Türkiye'nin Fransız Büyükelçisiyle karşılaşmıştım. Bana Türkiye'ye gelecek misin demişti. Ben de bir gün Türkiye'ye geleceğimi söylemiştim. Ben de Trabzonspor ile anlaşarak ona verdiğim sözü yerine getirdim."

Kaybetmeye alışık değilimBordo-mavili taraftara yaşattıkları sonuçlar nedeniyle çok üzüldüklerini ifade eden Halilhodziç, "Son maçta bizi iyi desteklediler. Bu taraftara sevinç yaşatmak için her şeyi yapacağız. Ben de kaybetmeye alışık değilim. Her maçtan sonra hasta olmak istemiyorum. Benim de gülmem gerekiyor" diye konuştu.

Fenerbahçe gibi olamayızTrabzonspor'un daha önce ligdeki yerinin dördüncülük ile altıncılık arasında olduğu yönünde yaptığı açıklamalar ile ilgili olarak da Halilhodziç, şöyle konuştu: "Bazen gerçekler acıdır. Yalan söylemeyi kimse benden beklemesin. Zaten yalan söylemeyi de sevmem. Şampiyon olacak bir ekip için iyi planlama gerekir. Trabzonspor, Fenerbahçe gibi olamaz. Onun bütçesi, 3-4 kat daha fazla. Transferde bütün kulüpler istedikleri oyuncuları alamıyorlar. Paris Saint Germain'de görev yaparken de maddi gücümüz 1-2 oyuncuyu almaya yetmedi. Bütün kulüp başkanları, Chelsea'nın başkanı Abramoviç değil. Transfer konusunda bir takım çalışmalar içindeyiz ve gizli tutuyoruz. En büyük güçlenmeyi Fatih, Gökdeniz ve Szmykowiak'ın katılımıyla bekliyoruz."

Gökdeniz'i benimsedimHalilhodziç, Gökdeniz'in hata yaptığını ve af dilediğini de belirterek, "Genç, modern bir hücum oyuncusu. Ben onu benimsedim. Oynaması halinde çok mutlu olurum. O ve Fatih olsaydı, içeride üç maçıda kazanırdık. Türk futbolunun yöneticileri, Gökdeniz ile ilgili olumlu bir karar vermeli. Türk futbolu için gerekli bir oyuncu. Önümüzde 5 maçlık zorlu bir dönem var. Bir ay öncesine oranla iyi durumdayız. Krizden çıkmak için bu dönemden galibiyetlerle çıkmamız gerekiyor. Özellikle iç sahada puan kaybetmemeliyiz" diye konuştu.

Milli takımın finalleri gitmesi zorMilli takımın İsviçre ile yaptığı karşılaşma öncesi favori olduğunu kaydeden Halilhodziç, "Şimdi İsviçre, favori gözüküyor. Türkiye, beklenmedik bir futbol oynadı. Tur atlaması zor olacak. Kenditakımımda gördüğüm zaafı milli takımda da gördüm. Fatih'in oyuna girmemesine üzüldüm. İsviçre günümüzün modern futbolunu, Türkiye ise 20 yıl öncesinin futbolunu oynadı. Gökdeniz ve Fatih aynı anda oynasaydı, milli takım bu duruma düşmezdi" diye konuştu.

Yabancı oyuncu Türk futbolunu bitirirFazla yabancı oyuncunun Türkiye'ye gelmesinin iyi bir durum olmayacağını kaydeden Halilhodziç, "Türkiye'de yetenekli oyuncular var. Onlarla iyi çalışmak gerek. Yabancı oyuncunun fazlalaşması Türk milli takımının kalitesini kaybetmesi anlamına gelir" dedi.

Szmykowiak ve M. Yılmaz çalışmalara başladı Trabzonspor, hafta sonu deplasmanda Diyarbakırspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürüyor. Teknik direktör Vahid Halilhodziç yönetiminde, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yapılan çalışmaya milli oyuncular Fatih, Hüseyin, Lee Yong, Yattara ve Jun katılmadı. Sakatlıkları sona eren Szmykowiak ve Mehmet Yılmaz ise takımla birlikte çalışmalara başladı.

Sakatlığı tamamen düzeldiKulüp doktoru Ahmet Çağlar, ligin 5. haftasındaki Gaziantepspor maçında ayağı kırıldıktan sonra ilk kez takımla birlikte çalışmalara başlayan Szmykowiak'ın sakatlığının düzeldiğini ancak bu futbolcunun idman eksiklikliğini tamamlaması gerektiğini söyledi. Çağlar, Polonyalı oyuncunun Diyarbakırspor deplasmanına götürülmeyeceğini kaydederek, ''Çaykur Rizespor karşılaşmasında teknik heyetin görev vermesi halinde oynayacağını düşünüyoruz'' dedi.

Hüseyin bugün idmana çıkacak(A) Milli Futbol Takımı'nın İsviçre ile yaptığı maçta sarı kart görerek cezalı konuma düşen Hüseyin'in Trabzon'a döneceği ve bugün takımla birlikte antrenmana katılacağı belirtildi. Teknik direktör Vahid Halilhodziç, genç takımdan 18 yaşındaki orta alan oyuncusu Aykut'u ise (A) takım kadrosuyla idmanlara çıkartmaya başladı.Bordo-mavili oyuncular, antrenman da pas çalışmasının ardından yarım alanda taktik ağırlıklı maç oynadı. Trabzonspor, bugün yapacağı antrenmanla Diyarbakırspor maçının hazırlıklarını sürdürecek. Karadeniz ekibinin, Diyarbakır'a ise 18 Kasım Cuma günü özel uçakla gideceği öğrenildi.

Fenerbahçe gerçekten Igor Thiago için devrede mi? UEFA tehlikesi ne durumda?

Fenerbahçe’de tarihi kongre öncesi mali gerçekler ile ortaya atılan transfer iddiaları arasındaki uçurum ilginç bir yere doğru gidiyor 

28.05.2026 17:50:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe gerçekten Igor Thiago için devrede mi? UEFA tehlikesi ne durumda?
Fenerbahçe gerçekten Igor Thiago için devrede mi? UEFA tehlikesi ne durumda?
Fenerbahçe'de 6-7 Haziran'daki tarihi kongre öncesi mali gerçekler ile ortaya atılan transfer iddiaları arasındaki uçurum ilginç bir yere doğru gidiyor. Başkan adayı Aziz Yıldırım bir yandan "Harcama limitleri çok ciddi, hataya devam edilirse UEFA puan silme ve küme düşme cezası verir" diyor... Diğer yandan da Premier Lig'de Haaland'la kapışan 80 milyon Euro'luk dünya yıldızı Igor Thiago için "Arkadaşlar inceliyor" ifadelerini kullanabiliyor.






Fenerbahçe'de 6-7 Haziran'da yapılacak seçim öncesinde transfer iddiaları ilginç yerlere doğru gitmeye başladı. Kulübün üzerinde dolaşan mali kara bulutlara rağmen piyasada konuşulan isimler büyük çelişkileri barındırıyor.

UEFA'nın limit aşımı nedeniyle Haziran ayının ilk haftasında Fenerbahçe'ye 15 milyon Euro seviyesinde ceza açıklayacağı iddiaları sıcaklığını korurken, Premier Lig'in süper yıldızı Igor Thiago isminin "normalmiş" gibi mmanşetleri süslemesi kafaları karıştırıyor.






YILDIRIM'A GÖRE İNCELENİYOR

Başkan adaylarından olan Aziz Yıldırım, geçtiğimiz günlerde katıldığı canlı yayında Thiago'ya dair çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Kendisine yöneltilen "Igor Thiago ismine ne diyorsunuz, incelediğiniz oyunculardan biri galiba?" sorusuna deneyimli futbol adamı şu yanıtı verdi:

- Onu birisi söylüyor da, söylemeyeyim burada ayıp olur... Ben incelemiyorum. Veriyorum görevli arkadaşlara, onlar bakıyorlar.






MALİ TABLOYU KİMSE KONUŞMUYOR

Yıldırım, her ne kadar topu teknik ekibe atsa da, kulislerde yeni sezonun "bomba santrforu" olarak bu operasyon için nabız yoklandığı iddiaları yer alıyor. Ancak madalyonun diğer yüzündeki mali tablo, bu transferin önündeki en büyük bariyer.

PREMIER LİG DEVLERİ PEŞİNDE

Brentford formasıyla Premier Lig'de müthiş bir çıkış yakalayan ve gol krallığı yarışında Erling Haaland'ın hemen ardında yer alarak dikkatleri üzerine çeken Brezilyalı golcü için adeta savaş yaşanıyor. Oyuncunun talipleri çok güçlü.

Forvet rotasyonunu güçlendirmek isteyen Chelsea ve hücum hattında istikrar arayan Manchester United, 24 yaşındaki golcü için bütçe planlaması yapıyor.






80 MİLYON EURO'LUK BONSERVİS

Diego Simeone'nin fizik gücü yüksek forvet profiline hayran olduğu Atletico Madrid'in yanı sıra İtalya Serie A'nın iki devi; AC Milan ve Juventus da scout ekipleriyle devrede.

Premier Lig ekibi Brentford, bu yoğun ilgi karşısında kapıyı 60 milyon Sterlin (yaklaşık 80 milyon Euro) civarında bir bonservis bedeliyle açtı.






YILDIRIM KENDİSİ SÖYLEMİŞTİ

Aziz Yıldırım'ın geçtiğimiz günlerde bizzat yaptığı "Hataya devam ederseniz UEFA'dan küme düşme, puan silme cezası alırsınız, harcama limitleri çok ciddi" uyarıları hafızalardayken, Fenerbahçe'nin transferde bu denli rahat hareket edip edemeyeceği büyük bir soru işareti.

Icardi'nin eli Türkiye'ye mahkum! Cuma günü büyük gün

Wanda Nara ile son perdeye gelinirken, Icardi’nin kızlarının tam velayetini alarak Türkiye’ye getirmek için mahkemeye sunduğu plan ortaya çıktı 

28.05.2026 17:16:00
Haber Merkezi
Icardi'nin eli Türkiye'ye mahkum! Cuma günü büyük gün
Icardi'nin eli Türkiye'ye mahkum! Cuma günü büyük gün
Wanda Nara ile velayet savaşında son perdeye gelinirken, Mauro Icardi'nin kızlarının tam velayetini alarak Türkiye'ye getirmek için mahkemeye sunduğu planın detayları ortaya çıktı. Cuma günü hakim onay verirse, Arjantinli golcü China Suarez ile birlikte İstanbul'da yeni bir hayat kurmak ve Galatasaray'da kalabilmek adına maaşında %40 indirime gitmek zorunda kalacak. Aksi takdirde menajeri Pino'nun görüştüğü Hakan Safi'nin masaya getireceği teklif ya da gündemi sarsan Amedspor iddiası devreye girecek.






Mauro Icardi'nin sözleşme süreci yeşil sahalardan çok adliye koridorlarında şekillenecek gibi duruyor. Wanda Nara ile sancılı bir boşanma ve velayet süreci yaşayan golcü oyuncu için 29 Mayıs Cuma günü çok kritik... çünkü iki tarafın avukatlarının karşı karşıya geleceği bu kritik duruşma, sadece Icardi'nin özel hayatını değil, Galatasaray hatta Türkiye kariyerini de doğrudan etkileyecek.






CUMA GÜNÜ MAHKEMEDE NETLEŞECEK

Arjantinli gazeteci Guido Záffora'nın haberine göre Icardi, mahkemeden kızlarının tam velayetini talep etti. Çocuklarının Türkiye'ye taşınmasını ve burada yaşamasını isteyen Icardi, mahkemeye gerekli tüm resmi evrakları sundu. Davanın en çarpıcı hamlesi de China Suárez'in Arjantinli golcü lehine ifade vermesi oldu. Eğer mahkeme Icardi'nin sunduğu Türkiye planını onaylarsa, yıldız futbolcu China Suarez ve kızlarıya beraber Türkiye'de yaşamak durumunda kalacak.






YÜZDE 40 İNDİRİMLE GALATASARAY'DA KALMAK

Cuma günü mahkemeden çıkacak hukuki ve maddi kararların ardından, Mauro Icardi'nin transfer piyasasındaki haritası da netleşecek.

Mahkemenin ekonomik yükümlülükleri ve Türkiye planını onaylaması halinde, Icardi Galatasaray'da kalmak için fedakarlık yapmak zorunda kalacak. Yıldız oyuncu, sarı-kırmızılı yönetimle masaya oturarak %40'lık bir maaş indirimini kabul edip parçalıyı giymeye devam edebilir.






HAKAN SAFİ'DEN GELECEK RESMİ TEKLİF

Icardi'nin menajeri Elio Pino, gizli bir transfer operasyonu yürütüyordu. Pino'nun dirsek temasında olduğu Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi de, cuma günkü duruşma ve gelecek pazar günü yapılacak seçimin ardından Icardi'ye resmi bir teklif sunabilir.






UÇUK AMEDSPOR İDDİASI GÜÇLENEBİLİR

Kulislerde kulaktan kulağa yayılan ve ilk başta "imkansız" gözüyle bakılan Amedspor iddiası da, mahkeme sonrasındaki kaos ortamına göre çok daha yüksek sesle konuşulmaya başlanabilir. Küme düşme veya yükselme dinamikleri içinde bu uçuk iddia, transfer döneminin en büyük sansasyonu olmaya aday.

Göztepe, Lille ile Juan için görüşüyor

Fransız ekibi Lille, Göztepe'nin Brezilyalı futbolcu Juan için İzmir ekibiyle yeniden görüşmelere başladı

28.05.2026 14:30:00
İhlas Haber Ajansı
Göztepe, Lille ile Juan için görüşüyor
Göztepe, Lille ile Juan için görüşüyor
Fransız ekibi Lille, Göztepe'nin Brezilyalı futbolcu Juan için İzmir ekibiyle yeniden görüşmelere başladı.

Trendyol Süper Lig'de sezonun sona ermesiyle birlikte Göztepe'de yeni sezon planlamaları doğrultusunda transfer çalışmaları hız kazandı. İzmir temsilcisi, ilk olarak Heliton ile yollarını ayırırken ardından Efkan Bekiroğlu'nun sözleşmesini uzattı. Kadro yapılanmasını sürdüren sarı-kırmızılı ekip, savunmadaki boşluğu ise Yunanistan temsilcisi Aris forması giyen Noah Sonko Sundberg ile doldurmak için önemli mesafe katetti.



Göztepe ara transfer döneminde de görüşmeler gerçekleştirdiği Lille ile Juan transferi için yeniden masaya oturdu. Fransız temsilcisinin, sezonun tamamlanmasının hemen ardından İzmir takımıyla tekrar temas kurduğu öğrenildi. Ara transfer döneminde Lille'den gelen 18 milyon euroluk teklifi geri çeviren sarı-kırmızılıların, bu kez daha yüksek bir bonservis bedeli talep ettiği ifade edildi.

Lille cephesinin henüz net bir yanıt vermediği ancak görüşmelerin sürdüğü belirtilirken, Fransız temsilcisinin teklifini 20 milyon euro seviyelerine çıkarması halinde transferin gerçekleşmesinin beklendiği kaydedildi.

Brezilyalı futbolcu, bu sezon Göztepe formasıyla ligde 32 maça çıkarken, 11 gol ve 4 asistlik performans sergiledi.

Mehmet Topal'a Belçika, Romanya ve Makedonya'dan teklif var

Teknik Direktör Mehmet Topal, Avrupa'nın çeşitli liglerinden gelen teklifleri değerlendirmeye aldı

28.05.2026 14:27:00
İhlas Haber Ajansı
Mehmet Topal'a Belçika, Romanya ve Makedonya'dan teklif var
Mehmet Topal'a Belçika, Romanya ve Makedonya'dan teklif var
Teknik Direktör Mehmet Topal, Avrupa'nın çeşitli liglerinden gelen teklifleri değerlendirmeye aldı.

İki sezondur farklı dönemlerde Romanya Süper Lig ekibi Petrolul Ploieşti'yi çalıştıran Teknik Direktör Mehmet Topal'a buradaki başarılı performansının ardından Avrupa'nın farklı liglerinden teklifler geliyor.

Son olarak ligde kalma play-off'larında göreve gelen ve Petrolul'ü ligde tutmayı başaran Mehmet Topal gelecek sezon için henüz kararını vermedi. Topal daha önce de takımı UEFA Konferans Ligi elemelerine taşımayı başarmıştı. Romanya'nın farklı takımları, Belçika Ligi ve Makedonya Ligi'nden teklifler alan genç teknik adam, kararını FIFA Dünya Kupası'ndan sonra verecek. Petrolul Ploieşti'nin de Mehmet Topal'ı takımda tutmak için yoğun çaba sarf ediyor.



Mehmet Topal kısa bir süre önce Romanya basınına yaptığı açıklamada, "Petrolul benim teknik direktörlüğe başladığım yer. Petrolul ile kopmaz bir gönül bağım oldu. Zor günlerde de yanlarında oldum ve ligde tuttum. Romanya Ligi artık benim bildiğim bir lig" ifadelerini kullandı.

40 yaşındaki teknik adam öte yandan UEFA Pro Lisans eğitimi tamamlayarak lisansın sahibi oldu.

Dünya Kupası'nı takip edecek

Futbolculuk kariyerinde Galatasaray, Valencia, Fenerbahçe, Başakşehir ve Beşiktaş gibi takımlarda forma giyen Mehmet Topal, 2026 FIFA Dünya Kupası'nı yerinde takip ederek izlenimlerde bulunacak. Topal, Dünya Kupası'ndan sonra gelecekle ilgili kararını verecek.

Mehmet Topal, farklı dönemlerde göreve geldiği Petrolul Ploieşti ile 38 maça çıkarken, 13 galibiyet, 16 beraberlik ve 9 mağlubiyet yaşadı.

Okan Buruk, rotayı Muriqi'den Virgili'ye çevirdi


Okan Buruk'un Vedat Muriqi bekleyişi sürerken, Mallorca'nın küme düşmesiyle Galatasaray'ın teknik direktörünü heyecanlandıran bir oyuncu daha ortaya çıktı. Buruk, Osimhen'in yanına düşündüğü Kosovalı golcüden bile önce serbest kalma bedeli 30 milyon Euro'dan 12 milyon Euro'ya düşen 19 yaşındaki Jan Virgili'yi ilk sıraya aldı. TFF'nin yabancı kuralına da uyan İspanyol yıldız adayı için resmi temaslara başlandı.

28.05.2026 14:22:00
Haber Merkezi
Okan Buruk, rotayı Muriqi'den Virgili'ye çevirdi
Okan Buruk, rotayı Muriqi'den Virgili'ye çevirdi

Galatasaray'ın hocası Okan Buruk, Rizespor döneminden öğrencisi Vedat Muriqi'yi kadrosunda görmeyi arzuluyor. Deneyimli çalıştırıcının ana hedefi, Kosovalı golcüyü Victor Osimhen ile bir araya getirerek durdurulamaz bir çift forvet hattı oluşturmak. Ancak bu transfer sürecinde acele etmeyen Muriqi'nin önceliği, sürekli forma giyebileceği bir projede yer almak. Eski kulübü Fenerbahçe de kendisiyle ilgileniyor.







Jan Virgili de kim?

Muriqi için bekleyiş sürerken Buruk'u heyecanlandıran bir başka Mallorcalı oyuncu daha var. Turizm cenneti ada takımının küme düşmesiyle 19 yaşındaki Jan Virgili bir anda Okan Buruk'un radarına girdi. İspanyol ekibiyle bu sezon 31 maça çıkan ve 2 gol, 6 asistlik performansıyla dikkatleri üzerine çeken genç yetenek, geleceğin en parlak isimleri arasında gösteriliyor.







Serbest kalma bedeli düştü

Transferi asıl cazip kılan ve Okan Buruk'u harekete geçiren detay ise oyuncunun sözleşmesindeki özel madde oldu. 2006 doğumlu Jan Virgili'nin (TFF'nin 2004 ve sonrası yabancı oyuncu kuralına uygun) normal şartlarda 30 milyon Euro olan serbest kalma bedeli, Mallorca'nın küme düşmesiyle birlikte otomatik olarak 12 milyon Euro'ya geriledi.







Öncelik genç oyuncuda

Bu finansal fırsatı kaçırmak istemeyen Galatasaray yönetimi, teknik heyetin talebi doğrultusunda düğmeye bastı. Sarı-kırmızılılar, Vedat Muriqi transferinden bile daha öncelikli hale gelen 19 yaşındaki kanat oyuncusu için İspanyol kulübüyle resmi temaslara başlamaya hazırlanıyor.

7 Haziran'daki seçimin vaadi Victor Osimhen!


 
Fenerbahçe ile Real Madrid aynı gün yeni başkanını seçecek... Sarı-lacivertlilerde efsane Başkan aziz Yıldırım'ın rakibi Hakan Safi. Real Madrid'de de efsane başkan 79 yaşındaki Florentino Perez'in rakibi 37 yaşındaki Enrique Riquelme. Fenerbahçe'de iki başkan santrfor transferi için sözler verirken, Riquelme'nin santrfor sözü ise Galatasaray'ın yıldızı Victor Osimhen oldu.

28.05.2026 14:12:00 / Güncelleme: 28.05.2026 15:14:35
Haber Merkezi
7 Haziran'daki seçimin vaadi Victor Osimhen!
7 Haziran'daki seçimin vaadi Victor Osimhen!

Real Madrid'de gelecek hafta sonu yapılacak seçim öncesi kulisler yanıyor. Florentino Perez'e karşı başkanlık yarışına giren Enrique Riquelme, seçim projesinin merkezine Galatasaray'ın yıldız forveti Victor Osimhen'i koydu.
Riquelme, mevcut başkan Perez'e karşı elini güçlendirmek ve kulüp üyelerini harekete geçirmek için Nijeryalı golcüyü kilit figür olarak kullanmayı kararlaştırdı.







Osimhen seçim vaadi

Seçim kampanyasındaki ana mesaj ise net: Kulübün acil hedeflerine ulaşması için yüksek etki yaratacak bir yönetim anlayışı. Real Madrid'in hücum hattındaki santrafor ihtiyacı uzun süredir spor kamuoyunda tartışma konusuydu. Riquelme'ye göre Osimhen, tam da bu tartışmaları bitirecek profil. Riquelme, Osimhen'le taraftara "büyük düşünen ve agresif hamleler yapabilen" bir yönetim vaat ediyor.







100 milyon Euro nakit koyacak

Nijeryalı golcüyü kadrosuna katmak için daha önce önemli bir yatırım yapan Galatasaray, oyuncusunu ucuza bırakmaya kesinlikle niyetli değil. Bizzat Başkan Dursun Özbek açıkladı. İddialara göre Riquelme, sarı-kırmızılı yönetimi ikna etmek için masaya 90 ila 100 milyon Euro'yu nakit olarak koyarak işi bitirecek.
Riquelme'nin bu büyük vaadi, Real Madrid'in mevcut finansal gerçekliğiyle çelişebilir. Bu büyüklükte bir transferin gerçekleşmesi; maaş bütçesi istikrarı, kadro derinliği sınırları ve ertelenmiş ödeme yapısı gibi çok titiz bir finansal yönetimi zorunlu kılıyor.







Riquelme'nin işi zor

Ancak seçimi kazanmak Enrique Riquelme için madalyonun sadece ilk yüzü. Bu kalibredeki bir forvet için yarış sadece Real Madrid ile sınırlı değil. İngiltere'nin dev kulüpleri (Chelsea, Asenal vb...) Osimhen'in durumunu yakından izliyor. Osimhen'in önündeki projeleri, sunulan rekabet avantajlarını değerlendirerek en doğru fırsatı bekleyeceği belirtiliyor. Riquelme'nin şirketi Cox Energy, dünyanın önde gelen güneş enerjisi şirketlerinden biri olarak dikkat çekiyor.
Eğer Riquelme seçimi kazanırsa, sadece kulüp üyelerine verdiği sözü tutmakla kalmayacak; aynı zamanda Premier Lig devlerinin de dahil olduğu son derece rekabetçi bir ortamda Galatasaray ile çetin bir pazarlık masasına oturacak.






Razvan Lucescu'dan Beşiktaş açıklaması: Kulüpler görüştüler ve...

Beşiktaş'ın teknik direktör adayları arasında adı geçen PAOK’un Rumen çalıştırıcısı Razvan Lucescu, siyah-beyazlıların ilgisine dair sessizliğini bozarak spekülasyonlara son noktayı koydu. Yunan kulübüyle olan güçlü bağına ve sözleşme detaylarına dikkat çeken deneyimli hoca, geçmişten verdiği çarpıcı örnekle transfer kapısını kapattı

28.05.2026 11:43:00
Haber Merkezi
Razvan Lucescu'dan Beşiktaş açıklaması: Kulüpler görüştüler ve...
Razvan Lucescu'dan Beşiktaş açıklaması: Kulüpler görüştüler ve...
Beşiktaş'ta yeni sezon öncesi teknik direktör arayışları doğrultusunda PAOK'un Rumen çalıştırıcısı Razvan Lucescu'nun gündeme geldiği iddiaları ilk ağızdan yalanlandı. Lucescu, ülkesinin Prima Sport kanalına yaptığı açıklamalarda Yunanistan ekibindeki geleceğine sadık olduğunu vurguladı. Spekülasyonlara son noktayı koydu






KONUYU KAPATMAYI İSTEDİ
 
Beşiktaş'ın kendisine yönelik ilgisiyle ilgili gelen soruyu doğrudan yanıtlayan 57 yaşındaki teknik direktör, PAOK ile olan sözleşmesini işaret ederek şu ifadeleri kullandı:
 
- Bu konuyu çabucak kapatalım. Sözleşmemin bitmesine bir yıl daha var. Kulüple ve oradaki insanlarla çok derin, anlamlı bir bağ kurdum; bu bağ halen devam ediyor. Ne olursa olsun onları üzecek bir adım atmam söz konusu bile olamaz.







YAPILAN TEKLİFİ AÇIKLADI
 
Sözleşmesinde yer alan çıkış maddesine ve kulübün yönetim yapısına da değinen tecrübeli çalıştırıcı, geçmişten bir örnek vererek kararın yönetimde olduğunu belirtti:
 
- Burada kendi kararlarını veren bir kulüp sahibi var. Sonrasında ise kararları antrenör verir, bunu zamanla göreceğiz. İki yıl önce başka bir takım transferimi istediğinde onlara fesih maddemi hatırlatmıştım.
 
- Kulüple görüştüler ve kulüp ayrılığıma onay vermedi. Serbest kalma maddem şu anda da geçerli ancak bunun hiçbir önemi yok.







LUCESCU TOPU PATRONA ATTI
 
Lucescu'nun geçmişteki transfer sürecini örnek göstererek topu kulüp sahibine atması, sözleşme maddelerinden ziyade PAOK'un duruşunun belirleyici olduğunu bir kez daha kanıtladı.
 
Bu açıklamaların ardından Beşiktaş kurmaylarının, rotayı listesindeki diğer yerli ve yabancı teknik adamlara çevirmesine kesin gözüyle bakılıyor.







Fenerbahçe'nin işi 'noter'e kaldı! TFF izin vermezse ne olacak?

Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım’ın 28. şampiyonluğun tescili için ortaya attığı "Gerekirse notere ve mahkemeye gider, hakkımızı alırız" çıkışı, Türk futbolunda yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi

28.05.2026 11:13:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'nin işi 'noter'e kaldı! TFF izin vermezse ne olacak?
Fenerbahçe'nin işi 'noter'e kaldı! TFF izin vermezse ne olacak?
Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım'ın 28. şampiyonluğun tescili için ortaya attığı "Gerekirse notere ve mahkemeye gider, hakkımızı alırız" çıkışı, Türk futbolunda yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Spor hukukçuları, Anayasa'nın 59. maddesi uyarınca spor müsabakalarında tek nihai mercinin TFF ve Tahkim Kurulu olduğunu hatırlatarak; sivil mahkemelerin bu konuda yetkisiz kalacağını ve noter formülünün yasal bir karşılığı bulunmadığını belirtti.







Fenerbahçe'nin tarihi şampiyonluklarının tescili için kurulan TFF komisyonunun sürecini eleştiren Aziz Yıldırım, hakkı olanı almak için kimsenin kapısını çalmak zorunda olmadıklarını belirtti.

- 28. şampiyonluğu istiyorsak bu kolay. Oraya buraya kimseye müracaat etmemize de gerek yok. Çünkü elimizde belge var, bilgi var. Gideriz noterden tasdik ettiririz. Gerekirse mahkemeye gideriz. Hakkımızı oradan alırız elimize. Buraya yıldız koyacağız. Nereye yapacağız? Yaparız.







NOTER VE MAHKEME FORMÜLÜ GEÇERSİZ

Aziz Yıldırım'ın bu sözleri, "TFF onay vermezse ne olur?" ve "Mahkeme yoluyla bu hak alınabilir mi?" sorularını da beraberinde getirdi.

Spor hukukçuları ve uzmanlar, Yıldırım'ın "noter ve mahkeme" formülünün önündeki yasal sınırları ve kulübün karşılaşabileceği senaryoları şu şekilde değerlendiriyor:

ANAYASA'NIN 59. MADDESİ GEREĞİ

Anayasa'nın 59. maddesi gereği, Türkiye'de spor müsabakalarına ve tescillere dair kararlarda tek ve nihai yetkili merci TFF ve onun üst kurulu olan TFF Tahkim Kurulu'dur.

Sivil mahkemeler (Asliye Hukuk veya İdare Mahkemeleri), sporun yönetimine dair bu tür davalarda "görevsizlik" kararı vermektedir. Bu nedenle noter tasdiki ya da sivil mahkeme kararı, TFF'yi resmi lig tescilini değiştirmeye doğrudan zorlayamaz.







Talisca özel jetine ismini yazdırdı

Fenerbahçe'nin yıldızı Talisca, saha içindeki futbol kimliğinin ötesine geçerek saha dışındaki müzik yaşamıyla ezberleri bozmaya devam ediyor

28.05.2026 11:07:00
Haber Merkezi
Talisca özel jetine ismini yazdırdı
Talisca özel jetine ismini yazdırdı
Fenerbahçe'nin yıldızı Talisca, saha içindeki futbol kimliğinin ötesine geçerek saha dışındaki müzik yaşamıyla ezberleri bozmaya devam ediyor.

Yoğun geçen sezonun ardından eşi Carolaine Freitas ile birlikte lüks bir tatile çıkan golcü oyuncu, havaalanına geldiği 500 bin dolarlık ultra lüks aracı ve isminin baş harfleriyle bezeli özel jetiyle kendisinden söz ettirmeyi başardı.

Talisca sezonun sona ermesinin ardından tatile çıktı. Sosyal medyada büyük yankı uyandıran lüks tatil görüntüleriyle dikkat çeken yıldız Fenerbahçeli futbolcu, saha dışındaki çok yönlü kariyeriyle de adından söz ettiriyor.

Eşi Carolaine Freitas ile tatile çıkan Talisca, sosyal medyada dolaşıma giren bir videosuyla gündeme oturdu.







500 BİN DOLAR'LIK LÜKS ARAÇ

Görüntülerde havaalanına yaklaşık 500 bin dolar değerindeki lüks bir araçla vardığı, ardından kendisi için hazırlanan özel bir jete doğru ilerlediği görülüyor. Uçağın yan tarafında yer alan ve sporcunun baş harflerinden oluşan özel tasarım görsel kimlik detayı dikkatlerden kaçmıyor.

ASKERİ DİSİPLİNLE ÇALIŞIYOR

Son yıllarda bir hobiden öteye geçerek dijital platformlarda düzenli yayınlar yapan yapılandırılmış bir faaliyete dönüşen bu ikinci kariyerinde yıldız oyuncu, "Spark" sahne adını kullanıyor. Boş zamanlarını şarkı kaydetmek, söz yazmak ve yeni albümler planlamak için kullanan sporcu, rutinini adeta askeri bir disiplinle yönetiyor.







YENİ EP'Sİ YAYINLANDI

Maç dönemlerinde tamamen Fenerbahçe ile antrenmanlara, maçlara ve seyahatlere odaklanıyor. Tatil dönemlerinde evindeki özel stüdyosuna ayırdığı zamanı artırıyor; kayıt seanslarına ağırlık veriyor.







Spark, geçtiğimiz ay "Ciclos" (Döngüler) adını taşıyan yeni EP'sini müzikseverlerin beğenisine sundu. Çağdaş R&B çizgilerini taşıyan albümün prodüktörlüğünü, Spark'ın sık sık birlikte çalıştığı TX ve destek ekibi üstlendi.

Kupa finalistleri PFDK'ye sevk edildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Ziraat Türkiye Kupası finalinde karşılaşan Trabzonspor ve TÜMOSAN Konyaspor'u, Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti

28.05.2026 10:24:00
AA
Kupa finalistleri PFDK'ye sevk edildi
Kupa finalistleri PFDK'ye sevk edildi
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Ziraat Türkiye Kupası finalinde karşılaşan Trabzonspor ve TÜMOSAN Konyaspor'u, Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti.

TFF'nin açıklamasına göre Trabzonspor ve Konyaspor, çirkin ve kötü tezahürat, saha olayları ve 6 oyuncunun sarı kart görmesi nedeniyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareket gerekçeleriyle disipline gönderildi.

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut'un PFDK'ye sevki ise sportmenliğe aykırı hareket, talimatlara aykırı hareket ve tedbire uymama gerekçeleriyle yapıldı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.