logo
30 MAYIS 2026

"Ne feda, ne cefa kurtuluş yolu değildir"

Beşiktaş Kulübü Başkan Adayı Serdal Adalı, "Beşiktaş'ın kendi bütçesiyle transfer yapması mümkün değildir. Ne feda, ne cefa, ne sefa Beşiktaş'ın kurtuluş yolu değildir" ifadelerini kullandı

13.12.2024 17:30:00
Anadolu Ajansı
"Ne feda, ne cefa kurtuluş yolu değildir"
"Ne feda, ne cefa kurtuluş yolu değildir"

Beşiktaş Kulübü'nde 22 Aralık Pazar günü yapılacak, çoğunluk sağlanamaması durumunda 29 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek seçimli olağanüstü genel kurulda başkanlığa aday olan Serdal Adalı, 3,5 yıl için göreve talip olduklarını, seçilmesi durumunda da sezon sonuna kadar Serdar Topraktepe ile yola devam edeceklerini söyledi.

Beşiktaş'taki bir otelde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Adalı, hedef ve projelerini aktardı. Beşiktaş'ın son 1 aydır entrika, gerilim, yalan ve Beşiktaş ismiyle yan yana gelmemesi gereken konularla uğraştığını dile getiren Adalı, "Saymakla bitmeyecek yakışıksız konuların olduğu kaos ortamı yaşıyoruz. Yanlış transferlerden, hatalı yönetim anlayışından kaynaklı kötü sonuçlar alabiliriz, para kaybedebiliriz. Bunu sineye çekebiliriz ancak Beşiktaş'ın itibarına leke getirilemez. Son 1 ay içinde yaşadıklarımız Beşiktaş'ın itibarına leke düşürmüştür. Beşiktaş'ın itibarına verilen zarar parayla telafi edilemez. Biliyorum ki hepimiz bu kaostan, gerilimden, kavgalardan, şahsi hesaplardan, başkan-2. başkan entrikalarından çok sıkıldık. Beşiktaş'ın imajını, marka değerini korumak, itibarının zedelenmesini önlemek hepimizin sorumluluğudur. 1 yıl önce göreve gelenler her iddiaya yanıt vermek zorundadırlar. Beşiktaş'ta herhangi bir yanlış ya da usulsüzlük yapılmadığını kanıtlamak zorundalar. Hataları varsa kulübün zararını tazmin etmek zorundalar, Beşiktaşlıların vicdanında aklanmak durumundalar." ifadelerini kullandı.

"Olanların üzerine sünger çektiklerini sanıyorlar"

Beşiktaş'ta son dönemde yaşananların "inanılmaz" bir noktaya geldiğini ifade eden Adalı, "Şu yaşadıklarımıza bakın. Sayın Aybaba 'İmzamı taklit ettiler, haberim olmadan 5 milyon avro teklif ettiler.' dedi. Genel sekreter 'Bu teklifi Hüseyin Bey yaptırdı, başkan geri çekti.' dedi. Her gün bir televizyon ekranında Beşiktaş Kulübünün belgeleri, sıradan bir kağıt parçası gibi gösterildi. Beşiktaş Başkanı, yönetim kurulu toplantısından sonra 'Beşiktaş, kalkışma yapılacak yer değildir.' dedi. Başkan adayı Hüseyin Yücel, bu konularla ilgili tek bir açıklama bile yapmadı, tam manasıyla ölü taklidi yaptı. Beşiktaşlılara kurumsal yapı ve şeffaflık sözü verenler, söylediklerinin tam tersini icra ettiler. Tüm bu skandalların üzerine, sorumluluk kendilerinde değilmiş gibi olanların üzerine sünger çektiklerini sanıyorlar. Önce bunların hesabını vermeleri gerekiyor, ondan sonra Beşiktaş ile konuşacak belki bir iki kelimeleri olabilir." açıklamasını yaptı.

Beşiktaş'ın borcunun 4 milyar lira arttığını vurgulayan Adalı, şöyle devam etti: "Beşiktaş'ın gerçekleri, 4 milyar lira daha artan borç yükü, tamamı 2025 mayıs ayına ertelenen bonservis bedellerinin olduğu bir tablo var. Beşiktaş'ın toplam borcu, 1 yılda yüzde 45 seviyesinde artış gösterdi. Mayıs sonuna kadar 50 milyon avro, aralık sonuna kadar da ikinci bir 50 milyon avro açık olduğunu görüyoruz. 100 milyon avrodan bahsediyoruz. Önümüzdeki 3,5 yıl için tüm gelirler kırdırılmış, gelecek delikli kuruş kalmamıştır. Plansız yapılan transferler bu açığa sebebiyet vermiştir. Futbolla alakalı her yöneticinin kendine ait bir transfer politikası uygulaması bunun sebebidir."

"Beşiktaş hiçbir zaman küçülmeye gitmez"

Beşiktaş taraftarının kırgın ve kızgın olduğunu, kendisinin de aynı duyguları yaşadığını aktaran Adalı, 1 yıldır yapılanların ardından mayıs ayını beklemeden adaylığını açıkladığını söyledi. Mevcut eller altında Beşiktaş'ın mayıs ayına kadar daha kötü durumda olacağını dile getiren Adalı, şöyle devam etti: "Temiz bir sayfa açmanın zamanı geldi. Geçtiğimiz seçim döneminde hakkımda yapılan bütün algılara rağmen veremeyeceğim hiçbir hesap, mahcup hissedeceğim hiçbir konu yok. Hayali olan hiçbir projeyi camiamla paylaşmadım. Buradan her bir Beşiktaşlıya seslenmek istiyorum. İş adamından gencine, taraftarından kongre üyesine, divan üyesinden başkanına kadar hepimiz kişisel hırslarımızı bir kenara bırakıp Beşiktaş'ı düşünmezsek, Serdal gider başkası gelir, değişen bir şey olmaz. Ötekileştiren dilden uzaklaşmalıyız. Beşiktaş'ın kıymetli isimlerini küstürmekten vazgeçmeliyiz."

Beşiktaş'ın zarar gören itibarını özüne döndüreceklerini vurgulayan Adalı, "Darmadağın olan camiayı birleştirip dünyanın birbirine bağlı en büyük camiası olduğumuzu göstermemiz lazım. Ekonomik olarak, sezonluk ve anlık kararlardan uzak kalacağız. İtibar, birliktelik, ekonomik bağımsızlık ve sportif başarı bizim önceliklerimiz olacak. Mali disiplin çerçevesinde adımlar atmadıkça, süreklilik arz eden başarı yakalamak mümkün değil. Sportif kazançların haricinde gelir getirecek yeni projeleri hayata geçirmemiz lazım. Bu projeleri hayata geçirmeden, bankalar birliğine yüksek faizli borcu kapatmadan istikrarlı sportif başarı mümkün değildir. Senelerdir konuştuğumuz altyapı düzenine dönüp, genç Türk futbolcuları takımımıza kazandıracağız. Beşiktaş hiçbir zaman küçülmeye gitmez. 34 yaşındaki bir futbolcunun 30 milyon avroluk maliyetinin altına girmektense, genç bir kadro oluşturacağız. Yatırımın karşılığını net şekilde alacağımız bir proje yapacağız. Geçtiğimiz seçimde konuşulan vaatleri ben de söylersem, bunlara inanmayın. Beşiktaş'ta şu anda ne ışıklı şovların ne de cafcaflı transferler yapılmasının imkanı yoktur." diye konuştu.

"5 futbolcunun maliyeti 100 milyon avroya yakın"

Devre arası transfer döneminde yapılacak transferlerin sponsorlarla çözüleceğini anlatan Adalı, camiadaki iş insanlarıyla bu konuyla ilgili gerekli görüşmelerin yapıldığını söyledi. Siyah-beyazlı ekipte yabancı futbolcu kontenjanının dolu olduğuna dikkati çeken Adalı, şunları söyledi: "Son 1 yılda transfer edilen 5 futbolcunun maliyeti 100 milyon avroya yakın. Beşiktaş'ın kendi bütçesiyle transfer yapması mümkün değildir. Ne feda, ne cefa, ne sefa Beşiktaş'ın kurtuluş yolu değildir. Tek bir sezonu dahi çöpe atmadan takımı doğru adımlarla geliştirmemiz gerekiyor. Arabesk söylemlerle tribünlerle oynamayacağız. 30 Aralık itibariyle Beşiktaş, sportif ve finansal olarak tüm planlarıyla gerçekçi, sağlam ve ne yaptığını bilen bir zeka dönemine girecek. Bu söylediklerim, hedef küçültmek anlamına gelmiyor. Beşiktaş'ın hedeflerini biliyoruz ve kulübümüzün layık olduğu yerlere nasıl ulaşacağını da biliyoruz. En doğru kararları alacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Beşiktaşlılar, canlarından çok sevdiği kulüplerini bizlere gönül rahatlığıyla emanet edebilirler."

Mayıs ayında yapılacak seçimli genel kurulun hatırlatılması üzerine göreve 6 aylığına talip olmadıklarını belirten Adalı, "Bütün projelerimizi 3,5 yıl için hazırlıyoruz. Bunu daha sonra paylaşacağım. Futbol kısmında yapacaklarımız belli. Finansal kısımla ilgili çalışmalar yapılıyor. Nihayetinde yapacağımız işleri yazıp, karşılığında maliyeti nasıl çözeceğimizi göstermediğimiz takdirde hayali bir proje sunarız. Bütün planlarımızı 3,5 yıl için yaptık. Önümüzdeki 6 ay Beşiktaş'ta yapacağımız tüm projelerin hazırlık devresi olacak. 1,5 sene içinde hayalimizdeki Beşiktaş'ı meydana getirmeye çalışacağız." diyerek devam etti.

"Gayrimenkul projesini hayata geçireceğiz"

Siyah-beyazlı kulübün Bankalar Birliği'ne borcunu kapatması gerektiğine dikkati çeken Adalı, "Faiz yükünü kulübün üzerinden kaldırmadan Beşiktaş'ın kısır döngü içinde olması kaçınılmaz. 6 aylık hazırlık dönemini bitirip, önümüzdeki 1 sene içinde de gayrimenkul projesini hayata geçireceğiz. Geçen seçimde kaybettiğime üzüldüğüm kadar, gayrimenkul projesini hayata geçiremediğime üzüldüm. Başka bir kurtuluş yok. Bir taraftan faiz öderken, futbol takımına ve diğer branşlara para yetiştirme durumumuz var. Senelik 50 milyon dolar gibi bir faiz yükü var. Ne fedayla ne kampanyalarla bunu kaldırabiliriz. Gayrimenkul projelerini hayata geçirmemiz durumunda Beşiktaş'ın 3,5 yıl sonra ne bankalar birliğine ne de devlete vergi borcu kalacak."

Göreve gelmesi durumunda eski dönemlerin inceleneceğinin altını çizen Adalı, "Benden önceki devreyi inceletip ne devraldığımı bilmek için araştırma yaptıracağım. Eğer Beşiktaş'ın 1 lirasına zarar veren herhangi bir hareket görürsem hukuka başvuracağım, bunu herkes bilsin. Bu eşim olur, dostum olur, akrabam olur ama bu tarafta konu Beşiktaş olunca babamı bile tanımam." dedi.

Rakiplerle aradaki makasın açıldığını ve bu gidişle daha da çok açılacağını söyleyen Adalı, şöyle devam etti: "Bizim özümüze dönmemiz gerekiyor. Beşiktaş'ın ilkelerinden birisidir bu. Biz çoğu şampiyonluğumuzu da böyle yaşadık. Camiadan 1 sene, 1,5 sene sabır bekliyorum. Kimse bize 'Niye yıldız almadın.' demesin. Ne özel hayatımda ne de bulunduğu kurumların başında parayı çar çur eden birisi değilim. 11 ayın hesabını veremeyenler, 2011'deki transferleri gündeme getiriyor. KAP açıklamaları ortada, kaç futbolcuyu bonservis ödemeden Beşiktaş'a kazandırmışım, buna bir baksınlar. Beşiktaş'ın şampiyonluktan başka hedefi olmaz. Yine şampiyonluğa oynayacak bir takım kuracağız. Ama 5 futbolcuya 100 milyon avro harcayıp devamını getirmezseniz olmaz. Rafa gibi bir futbolcunun Beşiktaş'ta olmasından ben de mutluyum. Ama işin ekonomik kısmında ayağımızı yorganımıza göre uzatıp tüm bölgelere transfer yapmak lazım." diye konuştu.

"Yapamayacağım hiçbir şeyi camiamla paylaşmadım"

Yönetimin geçen sene verdiği sözleri yerine getirmediğini vurgulayan Adalı, "Dilimin döndüğü kadar 'İnsanları hayal kurdurarak kandırmayın.' dedim. Ben bugüne kadar yapamayacağım hiçbir şeyi camiamla paylaşmadım. 2 futbolcunun transfer konusunu görüştüm, devre arasında eksik noktalara yapacağımız transferler tamam. Beşiktaşlı iş adamlarından birisi ayrı bir söz verdi, diğeri ayrı bir söz verdi. Seçimden önce 'Transfer yaptırmam.' sözümün özü, genel kuruldan onay almamış bir başkanın, 6 ay daha görevdeyken kulübü borca sokmasının etik olmamasıydı." ifadelerini kullandı.

Göreve gelmeleri durumunda teknik direktör konusunda da karar verdiklerini belirten Adalı, şunları söyledi: "Mayıs ayına kadar Serdar Topraktepe ile devam edeceğiz. 3,5 senelik projeksiyonu da kendisiyle paylaşacağım. Camiada daha önce görev yapmış isimlerin de fikirlerini alacağız. Bu sezon Serdar hocayla devam edeceğiz. Bana göre çok başarılı bir dönem geçiriyor. Fenerbahçe maçında hepimizi sevindirdiler. Maçtan sonra da söyledim, galibiyetlerde devamlılık olursa güzel oluyor, bir çiçekle bahar gelmiyor. Ama Serdar hocayla devam etme arzusundayız."

Başkan adayı Hüseyin Yücel ile geçen hafta bir araya geldiklerini de dile getiren Adalı, "Birleşme konusundaki fikirlerimi kendisine ilettim. Bundan sonrası kendisinin bileceği iş. Bizim bir kere Hüseyin Yücel ile yoğurt yiyişimiz çok farklı. Beşiktaşlılık duruşundan ödün vermeden, ciddi, şovdan uzak bir yönetim kurulu oluşturduk. Eğer bizim şartlarımızda görev almak isterse buyursun gelsin. Hüseyin benim daha önce beraber seçime girdiğim bir arkadaşım. Bence sıkıntı yok." açıklamasını yaptı.

"Ben de yıldız izlemek isterim"

Eski başkanlarla, divan kurulu üyeleriyle bir araya gelmeleri gerektiğinin altını çizen Serdal Adalı, "Yıldırım Demirören, Fikret Orman, Ahmet Nur Çebi, Serdar Bilgili gibi eski başkanlarımız var, divan kurulunda başkanlık yapmış büyüklerimiz var. Camianın tüm büyükleriyle bir araya gelmemiz lazım. Beşiktaş'ın mali sorunlarından çok daha büyüğü manevi sorunlardır. Rakiplerimizin birbirlerine bağlılığını, problem olduğunda bir anda birleşmelerini üzülerek seyrediyorum. Bizim de bir an önce bu birlikteliği herkese göstermemiz lazım. Camia, başkanın arkasında olmadığında çalışma şartları kolay olmuyor. Seçildiğim takdirde tüm camiayı bir araya getireceğim. Saydığım eski başkanlarla ilişkisi kötü olmayan tek insan herhalde benimdir. Divandaki büyüklerimizin de konuya dahil olmaları lazım. Seçimden sonra bu konuyu masaya yatırmamız lazım."

Beşiktaş'ın devre arasında Talisca'yı transfer etme durumunun olup olmadığıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Serdal Adalı, sözlerini şöyle tamamladı: "Talisca cafcaflı, pahalı transferlerden birisi. Beşiktaş'ın şu anda böyle bir lüksü yok. Yine çok iyi transferler yapacağız. Ama sadece ismi var diye transfer yapmamamız lazım. Ben ya da Hüseyin bey için geçerli bu. Hüseyin bey cebinden verip yapıyorsa yapsın, ben de yıldız izlemek isterim. Ama şu anda Beşiktaş'ın böyle bir lüksü yok. Kimsenin beklentisi olmasın. Bana 1,5 sene müsaade etsinler. Sonrasında geçmişte olduğu gibi yıldız transferinde kimsenin aklına gelmeyecek isimleri alır gelirim. Bu anlamda içleri rahat olsun." AA

Liverpool'da Arne Slot ile yollar ayrıldı

Premier Lig ekiplerinden Liverpool, Hollandalı Teknik Direktör Arne Slot ile yolların ayrıldığını açıkladı

30.05.2026 15:05:00
İhlas Haber Ajansı
Liverpool'da Arne Slot ile yollar ayrıldı
Liverpool'da Arne Slot ile yollar ayrıldı
Premier Lig ekiplerinden Liverpool, Hollandalı Teknik Direktör Arne Slot ile yolların ayrıldığını açıkladı.

İngiliz temsilcisi Liverpool'da Teknik Direktör Arne Slot dönemi sona erdi. Liverpool'un resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Hollandalı teknik adam ile yolların ayrıldığı duyuruldu. Yapılan açıklamada ayrıca kulübün lig tarihinde 20. şampiyonluğu kazanmasında katkıları bulunan Slot'un tarihte özel bir yere sahip olacağı da belirtildi. Arne Slot'a teşekkür edilirken, takımın gidişatının yol ayrımına sebep olduğu ifade edildi.



2024-2025 sezonunun başında Liverpool'un çalıştırmaya başlayan 47 yaşındaki çalıştırıcı, ilk senesinde Premier Lig şampiyonluğunu kazanırken, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna kaldı. 2025-2026 sezonunda ise İngiliz ekibi, ligi şampiyon Arsenal'in 25 puan gerisinde 60 puanla 5. sırada tamamladı.

Liverpool kariyerinde 113 resmi müsabakaya çıkan Arne Slot, 66 galibiyet, 18 beraberlik ve 29 mağlubiyetle 1.91'lik puan ortalaması yakaladı.

Dünya Kupası tarihinin en farklı galibiyetleri Macaristan’ın

Dünya Kupası tarihinin en farklı galibiyetlerine Macaristan imza attı

30.05.2026 10:28:00
AA
Dünya Kupası tarihinin en farklı galibiyetleri Macaristan’ın
Dünya Kupası tarihinin en farklı galibiyetleri Macaristan’ın
Dünya Kupası tarihinin en farklı galibiyetlerine Macaristan imza attı.

Macarların 1982 Dünya Kupası'nda El Salvador'u 10-1 mağlup ettiği karşılaşma, kupa tarihinin en farklı galibiyeti olarak tarihe geçti.

Ayrıca Macaristan, 1954 Dünya Kupası'nda Güney Kore'yi 9-0 mağlup etmeyi başardı. Aynı sonucu, 1974 Dünya Kupası'nda Yugoslavya, Zaire karşısında elde etti.

En gollü maçlar

Dünya Kupası'nın en gollü maçı, 1954'te İsviçre'deki turnuvada oynandı.

Avusturya, ev sahibi İsviçre'yi 7-5 mağlup ederken sporseverler, bu karşılaşmada 12 gol gördü.

1938'de Brezilya-Polonya, 1954'te Macaristan-Batı Almanya ve 1982'de Macaristan-El Salvador karşılaşmaları da 11'er gole sahne oldu.

Türkiye'den 7 farklı galibiyet

Türkiye Milli Takımı, 1954 Dünya Kupası'nda kupa tarihinin farklı galibiyetlerinden birini aldı.

Milliler, ilk kez katıldığı turnuvanın grup aşamasında Güney Kore'yi 7-0'lık skorla geçmeyi başardı.

Ay-yıldızlıların grupta Batı Almanya'ya 7-2 kaybettiği karşılaşma da turnuvanın en gollü maçlarından biri oldu.

Dünya Kupası tarihinin en yaşlı futbolcusu o

Dünya Kupası'nda forma giyen en yaşlı futbolcu, Mısırlı Essam El-Hadary oldu.

30.05.2026 10:25:00 / Güncelleme: 30.05.2026 10:32:21
AA
Dünya Kupası tarihinin en yaşlı futbolcusu o
Dünya Kupası tarihinin en yaşlı futbolcusu o
Dünya Kupası'nda forma giyen en yaşlı futbolcu, Mısırlı Essam El-Hadary oldu.

Mısır'ın emektar file bekçisi, 2018'de Rusya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda Suudi Arabistan karşısında forma giydiğinde 45 yaşından 161 gün almıştı.

El-Hadary, böylece 43 yaş 3 gün ile en yaşlı futbolcu ünvanını elinde bulunduran Kolombiyalı kaleci Faryd Mondragon'u geride bırakmayı başardı.

Kamerunlu Roger Milla, 1994 Dünya Kupası'nda 42 yaş 39 günlükken Rusya'ya karşı görev yaptı.

Kuzey İrlandalı Pat Jennings, 1986 Dünya Kupası'nda 41 yaşında Brezilya karşısına çıktı, İngiliz Peter Shilton da 1990 Dünya Kupası'ndaki İtalya maçında 40 yaş 292 günlükken forma giydi.

Haydut devlet ABD, İran milli takımına vizede yan çiziyor


 
İran Milli Futbol Takımı, Dünya Kupası'nın başlamasına 12 gün kalmasına rağmen vize işlemleri için FIFA'dan gelecek cevabı bekliyor. İran Futbol Federasyonu 1. Başkan Yardımcısı Mehdi Muhammed Nabi, "Bildiğiniz gibi hem ABD hem de Meksika için çok girişli vizelere sahip olmamız gerekiyor ve FIFA bu hafta sonuçların bize iletileceği cevabını verdi" dedi.
 

30.05.2026 00:55:00
HABER MERKEZİ/AA
Haydut devlet ABD, İran milli takımına vizede yan çiziyor
Haydut devlet ABD, İran milli takımına vizede yan çiziyor

İran Futbol Federasyonu 1. Başkan Yardımcısı Mehdi Muhammed Nabi, Dünya Kupası için kafilelerinin hem ABD hem de Meksika için çok girişli vizelere sahip olması gerektiğini belirterek, FIFA'nın bu hafta kendilerine sonucun iletileceği yönünde cevap verdiğini söyledi.

Antalya'da özel maç yaptı

Antalya'da İran ile Gambiya milli takımları arasında oynanan hazırlık maçı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Nabi, İran Milli Takımı'nın 2026 Dünya Kupası için ABD'ye gidişiyle alakalı yaşadığı vize sürecine ilişkin bir soru üzerine, bir hafta sonra Meksika'ya gitmeleri gerektiğini ancak bu sorunun cevabını bulmak isteyenlerin FIFA'ya sorması gerektiğini dile getirdi.
FIFA'ya vize durumu hakkında bir e-posta gönderdiklerini belirten Nabi, "Bildiğiniz gibi hem ABD hem de Meksika için çok girişli vizelere sahip olmamız gerekiyor ve FIFA bu hafta sonuçların bize iletileceği yanıtını verdi" dedi.

Hiç de adil değil

Yaşanan sürecin adil olup olmadığı yönündeki bir soru üzerine de Nabi, "İnsanlar ve medya bunun adil olup olmadığını biliyor. Teknik ekibimiz ve oyuncular teknik konulara odaklanıyor. Biz yönetim olarak bunun üzerine çalışacağız ve antrenör, oyuncular ve tüm teknik ekip sadece antrenmanlara odaklanacak" diye konuştu. İran Milli Futbol Takımı, 29 Mayıs'ta hazırlık maçında Gambiya'yı 3-1 yendi.

Kampı Meksika'da yapacaklar

Öte yandan  Meksika Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum, 25 Mayıs'ta, İran Milli Futbol Takımı'nın 2026 FIFA Dünya Kupası kampının, ABD'den Meksika'ya alındığını doğrulamıştı.

Beşiktaş aradığı hocayı buldu

Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı’nın, teknik direktör adayı Kasper Hjulmand’ın raporu karşısında adeta nutku tutuldu. Danimarkalı hocanın diğer adayların aksine, "onu da al, bunu da isterim" demek yerine, kiralıktan dönecek oyuncular da dahil takımda 3-4-2-1 planına uyacak oyuncularla ilgili hazırlanan ön raporu okuması ve işleme alması "aranan hoca" dedirtti

29.05.2026 21:21:00
Haber Merkezi
Beşiktaş aradığı hocayı buldu
Beşiktaş aradığı hocayı buldu
Beşiktaş, yeni sezon öncesi teknik direktör koltuğu için Danimarka Milli Takımı ile adından söz ettiren ve şu anda Leverkusen'in başında olan Kasper Hjulmand ile prensip anlaşmasına vardı. Önder Özen'in yürüttüğü görüşmelerde Danimarkalı teknik adam Beşiktaş'a "Evet" derken, taraflar şimdiden 3-4-2-1 sistemi üzerine kadro mühendisliğine başladı.






SÖZLEŞMESİ FESHEDİLİRSE HEMEN BİTECEK
 
Hjulmand'ın Leverkusen ile 2027 yılına kadar sözleşmesi var. Ancak Alman ekibi, Danimarkalı çalıştırıcının yerine yeni bir teknik adam arayışına girdi. Hatta Beşiktaş'ın da listesinde yer alan Filipe Luis'in kapısını çaldı. Hjulmand'ın kısa süre içinde Leverkusen ile sözleşme fesih görüşmelerini tamamlaması ve Beşiktaş ile resmi mukaveleyi imzalaması planlanıyor.







3-4-2-1 İÇİN İDEAL İSİMLER
 
Danimarkalı teknik adam, Önder Özen ile yaptığı sohbetlerde maliyeti artırmak yerine, eldeki ve kiradan dönecek oyuncuları maksimum verimle sistemine entegre etme konusunu masaya yatırdı.
 
Hjulmand'ın meşhur 3-4-2-1 sistemine göre yaptığı ilk kadro analizi ise siyah-beyazlılarda sürpriz ayrılıkları ve beklenmedik geri dönüşleri beraberinde getirecek.







MUSRATI VE JOAO MARIO'YA GÜN DOĞABİLİR
 
Tiago Djaló: Gücü, hızı ve geniş alandaki süpürücü özellikleriyle üçlü savunmanın sağ stoperi için ideal profil olabilir.  
 
Rıdvan Yılmaz: Sistem için biçilmiş kaftan olabilir.
 
Gökhan Sazdağı: Orijini hücumcu olan ama sağ beke evrilen yapısıyla tam bir modern sağ kanat olabilir.
 
Ndidi: Kusursuz bir defansif çapa. Üçlünün önünü tek başına süpürebilir.
 
Al-Musrati: Ndidi ile birlikte veya onun yokluğunda fiziksel üstünlük ve pas kalitesi sağlayabilir.
 
Semih Kılıçsoy: 3-4-2-1'in forvet arkasındaki sol iç genç yıldız için biçilmiş kaftan.
 
João Mário: Mário işin taktiksel ve akıl boyutunda taktiksel çeşitliliğini üst seviyeye çıkarabilir.







CERNY, ONANA VE SALİH'E YER YOK
 
Václav Černý: Dar alana sıkışmaya müsait oyunuyla bu sistem için lüks ve zorlanması kesin.
 
Jean Onana: Bu sistemin dinamik merkez yapısına hiç uymuyor.
 
Salih Uçan: Temposu 3-4-2-1'in gerektirdiği orta saha dinamizmine ayak uyduramaz.

Trabzonspor'a kafa karıştıran teklif

Türkiye Kupası’nı müzesine götüren Trabzonspor’da zaman zaman iyi performanslar sergileyen Oleksandr Zubkov için ABD profesyonel futbol ligi MLS’ten gelen astronomik transfer hamlesi geldi. Yönetimin belirlediği minimum 6 milyon euro bonservis şartıyla transfer piyasasındaki hareketliliği zirveye tırmandırdı

29.05.2026 21:17:00
Haber Merkezi
Trabzonspor'a kafa karıştıran teklif
Trabzonspor'a kafa karıştıran teklif
Trabzonspor'un Türkiye Kupası şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan Oleksandr Zubkov, kariyerinde yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor. Ukrayna basınının iddiasına göre, 28 yaşındaki kanat oyuncusunun hedefi ABD Ligi MLS.






ZUBKOV DA ABD'Yİ İSTİYOR
 
Novyny tarafından paylaşılan kulis bilgilerine göre; Ukrayna milli takımının ve Trabzonspor'un kilit isimlerinden Zubkov, takımdan ayrılmanın eşiğinde. Son dönemde sergilediği güçlü performansla dikkatleri üzerine çeken yıldız oyuncunun, kariyerine Kuzey Amerika profesyonel futbol ligi olan MLS'te devam etmek istediği ortaya çıktı.







SEZONUN EN İYİ 11'İNE SEÇİLDİ
 
Fatih Tekke yönetimindeki Trabzonspor'da harika bir dönem geçiren Zubkov, takımın sahadaki en büyük kozlarından biri oldu. Ukraynalı oyuncu, 2025/26 sezonunda bordo-mavili formayla Türkiye Kupası zaferi yaşadı. Gösterdiği olağanüstü performans sayesinde, takım arkadaşı Arseniy Batagov ile birlikte Süper Lig'de Sezonun En İyi İlk 11'ine seçilerek başarısını taçlandırdı.







TRABZONSPOR 6 MİLYON EURO İSTİYOR
 
Trabzonspor yönetimi, oyuncunun ayrılma isteğine prensipte sıcak baksa da masadan kolay kolay kalkmaya niyetli değil. Bordo-mavili kulüp, Ukraynalı kanat oyuncusu için kapıyı en az 6 milyon euro transfer bedeliyle açtı.
 
Bu yüksek bonservis talebi, oyuncuyla ilgilenen bazı kulüpler için finansal bir engel teşkil etse de Zubkov'a olan uluslararası ilgi her geçen gün artıyor. Transfer piyasasındaki bu dinamik süreçte, oyuncunun kariyerini üst seviyeye taşıyacak bir anlaşmanın yakın olduğu konuşuluyor.

Fenerbahçe Avrupa'nın devleriyle transfer yarışına girişti

Futbol devleri PSG ve Bayern Münih, Fransa'yı sallayan 21 yaşındaki stoper Ismaëlo Ganiou’yu kadrosuna katmak için savaş veriyor

29.05.2026 16:40:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe Avrupa'nın devleriyle transfer yarışına girişti
Fenerbahçe Avrupa'nın devleriyle transfer yarışına girişti
Avrupa futbolunun devleri PSG ve Bayern Münih, Fransa Ligue 1'i sallayan 21 yaşındaki stoper Ismaëlo Ganiou'yu kadrosuna katmak için savaş veriyor. Fenerbahçe'de başkan adaylarından birisi de transfer piyasasını altüst edecek çılgın bir operasyonla "cehennem"den zaferle çıkmaya hazırlanıyor.






Yeni sezon öncesi savunma hattını dünya çapında bir potansiyelle güçlendirmek isteyen Fenerbahçe'nin, Fransa Ligue 1 ekiplerinden RC Lens forması giyen ve bu sezon gösterdiği performansla Avrupa devlerini peşine takan Ismaëlo Ganiou transferinde mutlu sona yakın olduğu iddia edildi. Hem Aziz Yıldırım hem de Hakan Safi'nin stoper transfer edeceğini açıkladığı ortamda 2005 doğumlu yıldız adayının kime söz verdiği ise sır.






23 MAÇTA 3 GOL ATAN STOPER

Lens formasıyla Ligue 1'de 23 maçta şans bulup 3 gol atan 1.85'lik stoper, sergilediği istikrarlı grafik ve sağlam fiziksel yapısıyla dikkat çekti. Değerini hızla 10 milyon Euro seviyesine çıkaran genç savunmacı için devler sıraya girmiş durumda.






PSG ve Marsilya'nın yakından takip ettiği Burkina Fasolu stoper için Bayern de devrede. Alman ekibinin, takımdan ayrılması beklenen eski Kim Min-jae'nin ideal alternatifi olarak Ganiou'yu belirlediği ve menajeriyle ilk teması kurduğu iddia edildi.






MAAŞI SADECE 450 BİN EURO

Ancak tüm bu dev ilgisine rağmen, oyuncu tarafıyla kurulan sıcak temaslar neticesinde Fenerbahçe'nin imza aşamasına en yakın kulüp olduğu bildirildi.

Yıllık tahmini maaşı 450 bin Euro civarında olan Ganiou için RC Lens, bu yüksek ilgiyi büyük bir nakit girdisine çevirmeyi hedefliyor. Fransız ekibinin kapıyı 20 ila 30 milyon Euro arasında bir bonservis bedeliyle açabileceği belirtiliyor. Fenerbahçe yönetiminin bu transferi bitirmek istediği konuşuluyor.

ultrAslan'dan Dursun Özbek'e uyarı

Galatasaray şampiyon oldu, ancak her şey tam anlamıyla süt limanken kulisler ultrAslan lideri Sebahattin Şirin’in zehir zemberek açıklamasıyla sarsıldı

29.05.2026 16:10:00
Haber Merkezi
ultrAslan'dan Dursun Özbek'e uyarı
ultrAslan'dan Dursun Özbek'e uyarı
Galatasaray'da şampiyonluk geldi... seçim bitti. Her şey tam anlamıyla süt limanken kulisler ultrAslan lideri Sebahattin Şirin'in zehir zemberek açıklamasıyla sarsıldı! Yönetim kurulu üyelerini 'kişisel egolarını kulübün menfaatlerinin önüne koymakla' suçlayan Şirin, camiadaki ağırlığını ve tribün gücünü arkasına alarak Dursun Özbek yönetimine adeta muhtıra verdi.






Galatasaray'da gelen şampiyonluğa rağmen kulüp kulislerinde sıkıntılı bir süreç yaşanıyor. ultrAslan lideri Sebahattin Şirin, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla mevcut yönetime doğrudan muhtıra verdi. Kulüp içi idari çatlakları ve yıpratıcı isimleri hedef alan Şirin, şu sert ifadeleri kullandı:






Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyeliği ego tatmin edilecek bir yer değildir. Kişisel egolarını Galatasaray'ın menfaatleri önüne koyan kimsenin bu pozisyonda ne işi ne görevi olmalıdır.






TRİBÜNLERİN SEBAHATTİN REİS'İ

Galatasaray tribünlerinde "Sebahattin Reis" olarak bilinen Şirin, camiada sadece bir taraftar lideri değil; genel kurul siyasetini, yönetim istikrarlarını ve teknik direktör tercihlerini doğrudan etkileyebilen son derece güçlü bir figürdür.

1980 ve 1990'lı yıllardan itibaren Kapalı ve Açık tribünün en etkili isimlerinden biri olan Şirin, 2001 yılında tribündeki dağınıklığı bitirmek amacıyla Alpaslan Dikmen ile birlikte ultrAslan Grubu'nu kurdu. Dikmen'in 2008'deki vefatının ardından grubun tek ve en operasyonel lideri haline geldi.






TÜM BAŞKANLARLA YAKIN İLİŞKİSİ VAR

Takım kötü gittiğinde veya kritik derbiler öncesinde Metin Oktay Tesisleri'nin kapıları ultrAslan'a açılır. Şirin'in idmanda elinde megafonla futbolculara talimatlar veren imajı, onun kulüp üzerindeki gayriresmi ama somut nüfuzunun en net göstergesidir.

ultrAslan, kulübün elit veya bürokratik üye yapısına karşı devasa bir baskı unsurudur. Geçmişte; Adnan Polat, Dursun Özbek, Mustafa Cengiz ve Burak Elmas dönemlerinde alınan kararlarda ve Fatih Terim'in geri getirilme süreçlerinde Şirin'in ve grubunun tavrı hep belirleyici rol oynamıştır.






KADINLARIN TEPKİSİNİ ÇEKEN SÖZLER

ultrAslan'ın kalesi olan Kuzey Tribünü'nün tamamen "agresif ve erkeksi" kalmasını savunan Şirin, kamuoyunda büyük tartışma yaratan şu açıklamayı dayapmıştı:

Bir tane Kuzey tribünü var... biz söyleyince kadın düşmanı oluyoruz. Ya buraları ayaklandıran, coşturan bir tribün var, [kadınların] başka kısımlara gönüllü gitmeleri lazım. Kadınlar baş tacımız ama güneyde olsunlar.

Galatasaray'ın yeni yönetiminde kriz

Dursun Özbek’in yeni yönetim kurulu listesinde "görev tanımı" ve "yetki alanı" krizleri yaşandığı iddiası gündeme geldi

29.05.2026 15:24:00
Haber Merkezi
Galatasaray'ın yeni yönetiminde kriz
Galatasaray'ın yeni yönetiminde kriz
Dursun Özbek'in yeni yönetim kurulu listesinde "görev tanımı" ve "yetki alanı" krizleri yaşandığı iddiası gündeme geldi. Konuşulanlara göre mazbatanın üzerinden geçen 5 güne rağmen resmi görevlendirmelerin hala açıklanmaması kulisleri hareketlendirdi. Görev dağılımı ilan edilir edilmez bazı yöneticilerin istifa edebileceği yüksek sesle konuşulurken özellikle Metin Öztürk ile Abdullah Kavukcu arasındaki "liderlik" dengesi çok su kaldıracak gibi.

Galatasaray'da Dursun Özbek'in zaferiyle sonuçlanan tek adaylı seçim sonrasında sular bir anda ısındı. Camiada gözler yeni yönetim kurulunun yapacağı resmi görev dağılımına çevrilmişken, kulislerden sızan iddialar taraftarın sabrını taşırdı.






Seçimin üzerinden 5 gün geçmesine rağmen sessizliğini koruyan yönetime en sert tepki, sarı-kırmızılı tribünlerin etkili grubu ultrAslan'ın lideri Sebahattin Şirin'den geldi.

Seçim gününden bugüne 5 gün geçmesine rağmen yönetim kurulu listesi içinde görev tanımları konusunda ciddi anlamda iç çekişmelerin yaşandığı iddiası ortaya atıldı.






İSTİFALAR OLURSA KİMSE ŞAŞIRMAYACAK

Kulübe yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre; Galatasaray'da resmi görevlendirmeler henüz duyurulmadı ancak perde arkasındaki yetki savaşları nedeniyle bazı isimlerin koltukları daha doldurmadan istifayı düşündüğü konuşuluyor.

Yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor:

Başkan Dursun Özbek, Metin Öztürk, Sedat Artukoğlu, Eray Yazgan, Can Natan, Mecit Mert Çetinkaya, Mehmet Saruhan Cibara, Abdullah Kavukcu, Mehmet Burak Kutluğ, Fatih Demircan ve Özen Kuzu.






ÖZTÜRK GÜCÜ BIRAKMAK İSTEMİYOR

Galatasaray yönetim odağında baş gösteren ve krize davetiye çıkaran potansiyel güç savaşları hakkında camia içinde bazı dedikodular var.

Yönetim kurulundaki en belirgin güç rekabetinin Metin Öztürk ile Abdullah Kavukçu arasında yaşandığı iddia ediliyor. Bir önceki dönemde "İkinci Başkan" sıfatıyla kulübün iki numaralı ismi olan ve Özbek sonrası için doğal başkan adayı olarak görülen Öztürk, yeni dönemde yerini korumak istiyor.

Ancak yönetime giren, özellikle transfer ve sponsorluk gibi vitrin işlerde ağırlığını hissettiren Kavukcu'nun varlığı, iki güçlü figür arasında gizli bir liderlik ve rol çalma çekişmesi doğurduğu konuşuluyor.






ERDEN TİMUR'UN BAYRAĞINI TAŞIYOR

Erden Timur'un ayrılığının ardından transferlerde ana yönlendirici olmak isteyen isim Abdullah Kavukcu. Ancak karşısında yönetim süreçlerine oldukça hakim, idari yapıda güçlü olan Genel Sekreter Eray Yazgan ve Can Natan var. İddialara göre transfer dönemlerinde bütçe kullanımı, menajer ilişkileri ve futbol aklının kimde olacağı konusunda Kavukcu-Yazgan-Natan üçgeninde yetki alanı çatışmaları kapıda.






KURUMSAL HAFIZALAR YAZGAN VE NATAN

Kulübün kurumsal hafızasını, tüzüğünü ve idari işleyişini temsil eden, masabaşı operasyonlarda güçlü isimler olan Eray Yazgan ve Can Natan'ın karşısında, iş dünyasının daha agresif reflekslerine sahip Fatih Demircan ve Mehmet Burak Kutluğ yer alıyor.

Agresif iş yapış tarzlarının idari bürokrasiye takıldığı anlarda, bu isimlerin Genel Sekreterlik makamıyla karşı karşıya gelmesi kaçınılmaz görünüyor.






CİBARA AMATÖR SPORLARA PARA İSTİYOR

Geleneksel olarak Galatasaray'da voleybol ve amatör şubelerin hamiliğini yapan ve bütçe savunuculuğu yüksek bir isim olan Mehmet Cibara, kulübün tüm finansal kaynaklarının futbola aktarılmasına mesafeli. Cibara'nın amatör branşların hakkını koruma misyonu, futbol odaklı yöneticilerle  kaynak paylaşımı konusunda "tatlı-sert" bir bütçe kavgasına zemin hazırlıyor.






KUZU VE ARTUKOĞLU'NDA GAYRİ MENKUL SIKINTISI

Kuzu Grup'un başındaki Özen Kuzu ve gayrimenkul sektöründen gelen Sedat Artukoğlu, Galatasaray'ın önündeki devasa gayrimenkul projelerinde teknik olarak söz sahibi olmak istiyor. Ancak Başkan Dursun Özbek, bu projeleri bizzat kendi kontrolünde ve kendi yürütme tarzıyla yönetmeyi seven bir lider. Projelerin ilerleme hızı, müteahhitlik tercihleri ve finansman modelleri konusunda Özen Kuzu gibi majör bir inşaat figürü ile başkanlık makamı arasında ciddi bir vizyon çatışması riski bulunuyor.

Galatasaray'a büyük onur

Uluslararası spor ekonomisinin zirvesi Football Benchmark’ın yayımladığı "Avrupa'nın Elitleri 2026" raporunda, Türk futbolu adına tarihi bir eşik aşıldı. Saha içi ve saha dışındaki agresif mali büyümesini sürdüren Galatasaray, 395 milyon Euro’luk devasa kurumsal değeriyle Avrupa’nın en seçkin 32 kulübü arasına giren tek Türk takımı olmayı başardı

29.05.2026 14:52:00
Haber Merkezi
Galatasaray'a büyük onur
Galatasaray'a büyük onur
Uluslararası spor ekonomisi yönetim ve veri analiz şirketi Football Benchmark, futbol dünyasının her yıl merakla beklediği "Avrupa'nın Elitleri 2026" raporunu yayımladı. Kulüplerin kârlılığı, yayın hakları, sportif potansiyeli, stadyum mülkiyeti ve marka gücü gibi kriterlerin hesaplandığı kurumsal değerleme raporunda, Galatasaray da kendine yer buldu.






395 MİLYON EURO'LUK DEĞER
 
Galatasaray, 395 milyon Euro'luk devasa kurumsal değeriyle Avrupa'nın en değerli 32 kulübü arasına adını yazdırmayı başardı.
 
Football Benchmark analistlerinin raporunda, Galatasaray'ın elit seviyeye tırmanmasının arkasındaki şifreler de belli oldu. Sarı-kırmızılı yönetimlerin finansal sürdürülebilirlik hamleleri ve özellikle RAMS Park'ın yarattığı maç günü ekonomisi bu sıçramada başrolü oynadı.







200 MİLYON BARAJINI AŞTI
 
Kulübün mağazacılık tarafındaki agresif büyümesi, UEFA organizasyonlarından elde edilen düzenli gelirler ve sponsorluk anlaşmaları, sarı-kırmızılıların Avrupa ölçeğinde devlerin arasına soktu. Galatasaray, yılın başlarında açıklanan ön raporlarda da 5 Büyük Lig dışından gelip 282 milyon Euro operasyonel gelir üreterek 200 milyon Euro barajını aşabilen tek Türk kulübü olması da dikkat çekici.







32 TAKIMLI LİSTEDE
 
Sadece 32 kulübün yer aldığı elit listede Galatasaray; Porto, Benfica ve Ajax gibi geleneksel olarak oyuncu satışlarıyla yaşayan devlerin hemen ardında 32. sıradan listeye girdi.
 
UEFA'nın yeni Finansal Sürdürülebilirlik Kuralları'nın (FSR) kulüpleri kendi ürettikleri operasyonel gelire zorladığı bu zorlu dönemde Galatasaray, dışarıdan bir sıcak para desteğiyle değil, kendi yarattığı ekonomiyle bu listeye giren tek Türk kulübü oldu.
 
REAL MADRİD ZİRVEDE
 
Real Madrid'in 7.7 milyar Euro ile zirvede yer aldığı, Barcelona ve Manchester City'nin takip ettiği listenin son genişleme sınırında yer alan Galatasaray, Türk futbol endüstrisinin uluslararası arenadaki en büyük vitrini olduğunu bir kez daha kanıtladı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.