logo
17 EYLÜL 2025


Türkiye nefesini tuttu

21.04.2006 00:00:00
Yarın akşam Kadıköy'de oynanacak ve 2005-2006 sezonu şampiyonunu belirlemesi açısından büyük önem taşıyan F.Bahçe-G.Saray maçı öncesi Türkiye bu derbiyi konuşuyor. Sonucu merakla beklenen dev randevu öncesi artılar ve eksiler masaya yatırıldı.

Gözler asistçilerde olacakFenerbahçe ile Galatasaray arasında yarın yapılacak ve 2005-2006 sezonu şampiyonunu belirlemesi açısından büyük önem taşıyan maçta gözler her iki takımın asistçilerinde olacak. Ligin en çok gol pası veren 2 oyuncusu Fenerbahçeli Alex de Souza ile Galatasaraylı Hasan Şaş, derbide de servisleriyle takımlarına katkı yapmaya çalışacaklar. Ligin asist kralı Alex'in 25, ikinci sıradaki Hasan Şaş'ın ise 18 gol pası bulunuyor. Attığı 12 golün yanı sıra, 25 asistiyle, sarı-lacivertli takımın attığı toplam 78 golden 37'sinde (yüzde 47.43) pay sahibi olan Alex, Fortis Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Kadıköy'de Galatasaray ile yapılan ve ev sahibi takımın 2-1 kazandığı maçta 85. attığı golle takımını galibiyete taşımıştı. Bu sezonki üstün performansıyla, 2002 Dünya Kupası sonrası yaşadığı durgunluğu üzerinden attığı gözlenen Hasan Şaş ise özellikle asistleriyle takımına önemli katkı yapıyor. Bu sezon lig maçlarında sadece 2 golü bulunan Hasan, buna rağmen 18 gol pasıyla takımının hücum gücünde büyük pay sahibi.Son çeyreğe dikkat!Fenerbahçe ile Galatasaray, Turkcell Süper Ligi'nde bu sezon gollerin çoğunluğunu maçların son 15 dakikalarında attı. Ligde geride kalan 30 maçta son 15 dakikalarda Fenerbahçe 26, Galatasaray ise 15 kez rakip fileleri havalandırdı. Geride kalan 30 lig maçında toplam Fenerbahçe 78 gol atıp, 29 gol yerken Galatasaray ise 73 gol atıp, kalesinde 29 gol gördü.Biletler anında tükendi2005-2006 sezonu şampiyonunu belirlemesi açısından büyük önem taşıyan derbi maç öncesi Galatasaraylı taraftarlara ayrılan biletler satışa çıkar çıkmaz tükendi. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak maç için sarı-kırmızılı taraftarlara ayrılan 2 bin 250 kişilik bölümünbiletleri dün sabah saat 10.00'dan itibaren Biletix gişelerinde satışa sunuldu. Biletix yetkilileri, yoğun talep üzerine biletlerin yarım saat içinde tükendiğini açıkladı. Fenerbahçe Kulübü'nün, kendi taraftarları için 16 Şubat'ta satışa çıkardığı, sadece Fenerbahçe Kulübü Genel Kurul Üyeleri ve Fenerbahçe Taraftar Kart sahiplerine satışı yapılan biletler ise geçtiğimiz hafta başında tükenmişti.

Kalp hastaları bu derbiyi izlemesinYarın Kadıköy'de yapılacak ve şampiyonu büyük ölçüde belirleyecek F.Bahçe-Galatasaray derbi maçı öncesinde uzmanlar, bu tür heyecanı yüksek karşılaşmaların, kalp krizi riskini artıracağını belirterek, uyarılarda bulundu.Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Spor Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çetin İşleğen, özellikle kalp rahatsızlığı bulunanların ya da herhangi bir kontrolden geçmemiş 35 yaş üstü erkek ve 40 yaş üstü kadınların, bu riski taşıdığını kaydetti. Maçı seyretmemek bir tedbirdirFenerbahçe-Galatasaray maçlarının, bu takımların taraftarları için her zaman önem taşıdığını, bu kez puan cetvelindeki durum itibarıyla heyecanın daha da artacağını vurgulayan İşleğen, şöyle konuştu: "Aşırı heyecan, kalp atımını hızlandırır. Eğer bir rahatsızlık söz konusuysa, bu durumda damarlar kalbi yeterince beslemeyebilir. Bazı kalp krizlerinin böyle durumlarda meydana geldiğini biliyoruz. Çok fanatik olan kalp hastaları için maçı hiç seyretmemek, bir tedbirdir. Nefes darlığı bulunan, yüksek tansiyonu olan, zaman zaman baygınlık geçiren ve kalbi ağrıyan kişiler mutlaka maçı seyretmek isterse kendine çok dikkat etmeli, heyecana kapılmamalıdır.''

Derbinin hakemi Cüneyt ÇakırFenerbahçe ile Galatasaray arasında yapılacak derbi maçı hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ile Mustafa Emre Eyisoy yapacak. Dev maçın 4. hakemi ise Yunus Yıldırım. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki karşılaşma saat 19.00'da başlayacak. 2001-2002 sezonunda üst klasman hakemi olan Çakır, kariyerinde ilk kez iki takım arasındaki bu sezon oynanan Türkiye Kupası Çeyrek final ilk maçını yönetti. Karşılaşmayı Fenerbahçe 2-1 kazandı. Haftanın hakemleri:22 Nisan Cumartesi:19.00 F.Bahçe-G.Saray: Cüneyt Çakır14.00 Ankaraspor-V.Manisa: Cem Deda23 Nisan Pazar:16.00 G.Birliği-Denizli: Vedat Yüksel16.00 Diyarbakır-K.Erciyes: Cem Papila16.00 Konya-Malatya: Hüseyin Göçek16.00 Kayseri-Gaziantep: Serdar Tatlı16.00 Samsun-A.Gücü: Fırat Aydınus16.00 Ç.Rize-Trabzon: Kuddusi Müftüoğlu19.00 Beşiktaş-Sivasspor: Barış ŞimşekDerbide kartlar havada uçuşuyorFenerbahçe ile Galatasaray arasında yapılacak Turkcell Süper Ligi maçı için geriye sayım sürerken, ezeli rakipler arasında yapılan son maçlarda kartlar adeta havada uçuşuyor. Ezeli rakiplerin 11'i lig, 4'ü de Türkiye Kupası olmak üzere son 15 randevusunda hakemler toplam 10 kırmızı, 78 de sarı kart kullandı. Ezeli rakipler ligde bu sezon kart bakımından sakin bir sezon geçiriyor. Lig lideri Galatasaray'da futbolcular geride kalan 30 maçta 3 kırmızı 52 sarı, Fenerbahçe'de ise 1 kırmızı 45 sarı kart gördü. Derbi maç öncesi her iki takımda da çok sayıda sarı kart cezası sınırında oyuncu bulunuyor. Fenerbahçe'de Mehmet, Nobre, Luciano, Tuncay ve Serkan, Galatasaray'da ise Song, Hasan Şaş, Tomas, Uğur, Mondragon, Sabri ve Ayhan, Kadıköy'deki derbide sarı kart görmeleri halinde bir sonraki hafta forma giyemeyecek.Teknik adamların derbi karnesiYarın yapılacak derbi maçla birlikte Christoph Daum ile Erik Gerets, ezeli rekabette 4. kez birbirlerine rakip olacaklar. Alman ve Belçikalı teknik adamlar, sezonun ilk yarısında ligde Ali Sami Yen Stadı'nda ilk kez takımlarının başında birbirlerine karşı Türkiye'de maça çıkmış, gülen taraf 1-0'lık sonuçla Daumlu Fenerbahçe olmuştu. Fortis Türkiye Kupası çeyrek finalindeki eşleşmede ise Fenerbahçe Kadıköy'de 2-1, Galatasaray da Mecidiyeköy'de 3-2 galip geldi. Fenerbahçe, Daum yönetiminde bugün 14. derbi maçına çıkacak. Sarı-lacivertliler, Daum yönetiminde 3 sezonda yaptığı toplam 13 derbi maçta 6 galibiyet, 4 yenilgi, 3 beraberlik aldı.Türkiye'de ilk sezonunu geçiren Erik Gerets ise Galatasaray'ın başında 5 derbi maça çıktı. Belkiçalı teknik adam yönetimindeki sarı-kırmızılılar, bu maçlarda 3 yenilgi, 2 galibiyet elde etti.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
Bayrampaşa Belediye Başkanı da tutuklandı
İstanbul'da CHP'li 12 başkan tutuklu
BTP harekete geçiyor
Tüm Türkiye'de bu tuzak anlatılacak!
Meclis'te komisyon 10. kez toplanıyor
Bugün 9 akademisyen dinlenecek
Özel sektörün dış borcu arttı
199.3 milyar dolara ulaştı
Sapıklık görüntüleri Windsor Kalesi’nin duvarlarına yansıtıldı
Sapıklık görüntüleri Windsor Kalesi’nin duvarlarına yansıtıldı
Çete patlaması
49 ilde 115 gözaltı
Bayrampaşa soruşturmasında karar verildi
26 tutuklu, 19 adli kontrol
Netanyahu, Katar'a yönelik 'sözlü' saldırılarını artırdı
Önce saldırdı, şimdi bahane üretiyor!
Katar'dan Netanyahu'ya sert cevap
"Hesap sorulmalı"
Gazze'nin kuzeyindeki Filistinliler göçe direniyor
Tersine göç hareketi bile var
Bayrampaşa Belediyesi operasyonunda yeni gelişme
39 kişiye tutuklama talebi
Erdoğan Katar dönüşü konuştu
'Biz bu davanın hiçbir yerinde yokuz'
İstanbul'u besleyen barajlar çekildi
Megakentte barajlar alarm veriyor
'Geleceği inşa ediyoruz' sloganıyla tanınmıştı
Finans dünyasında büyük bir skandal daha patlak verdi!
İsrail Gazze'ye kara harekatı başlattı
Gazze tamamen işgal ediliyor
Bayrampaşa Belediye Başkanı da tutuklandı
İstanbul'da CHP'li 12 başkan tutuklu
BTP harekete geçiyor
Tüm Türkiye'de bu tuzak anlatılacak!
Meclis'te komisyon 10. kez toplanıyor
Bugün 9 akademisyen dinlenecek
Özel sektörün dış borcu arttı
199.3 milyar dolara ulaştı
Sapıklık görüntüleri Windsor Kalesi’nin duvarlarına yansıtıldı
Sapıklık görüntüleri Windsor Kalesi’nin duvarlarına yansıtıldı
Çete patlaması
49 ilde 115 gözaltı
Bayrampaşa soruşturmasında karar verildi
26 tutuklu, 19 adli kontrol
Netanyahu, Katar'a yönelik 'sözlü' saldırılarını artırdı
Önce saldırdı, şimdi bahane üretiyor!
Katar'dan Netanyahu'ya sert cevap
"Hesap sorulmalı"
Gazze'nin kuzeyindeki Filistinliler göçe direniyor
Tersine göç hareketi bile var
Bayrampaşa Belediyesi operasyonunda yeni gelişme
39 kişiye tutuklama talebi
Erdoğan Katar dönüşü konuştu
'Biz bu davanın hiçbir yerinde yokuz'
İstanbul'u besleyen barajlar çekildi
Megakentte barajlar alarm veriyor
'Geleceği inşa ediyoruz' sloganıyla tanınmıştı
Finans dünyasında büyük bir skandal daha patlak verdi!
İsrail Gazze'ye kara harekatı başlattı
Gazze tamamen işgal ediliyor
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.