12 bin yıllık siyez toprakla buluştu
Kastamonu'da buğdayın atası olarak bilinen 12 bin yıllık siyez buğdayı, çiftçiler tarafından toprakla buluşturuldu. Kar suyuyla kendini besleyen siyez çiftçiler için önemli bir gelir kapısı haline geldi
İhlas Haber Ajansı





"Yağmurların az olmasından dolayı ekimi biraz geç tamamladık"
İhsangazi ilçesinde çiftçilikle uğraşan Sebahattin Ciğerci, siyezin kendileri için önemli bir ürün haline geldiğini belirterek, "2025-2026 sezonu siyez ekimini tamamlamak üzereyiz. Hava sıcaklıklarının yüksek olması ve yağmurların az olmasından dolayı ekimi biraz geç tamamlamış bulunmaktayız" dedi.
"Katma değerli ürünler haline getirerek Türkiye ekonomisine katkı sağlayacağız"
Genç çiftçi Yasin Ciğerci ise atıl arazilerde ekmeye başladıkları siyezin şimdi Türkiye'nin her yerinden ilgi gördüğünü ifade ederek, "12 bin yıllık siyesi bugün toprakla buluşturuyoruz. Allah nasip ederse hasadını yaptıktan sonra taş değirmenimizde işleyip katma değerli ürünler haline getirerek Türkiye ekonomisine katkı sağlayacağız. Biz bunu uzun yıllardır yapıyoruz. Babam emekli olduktan sonra bu işe gönül vererek başladı. Ben de babamla birlikte bu işe gönül verdim. Şu anda da ilçemizde önemli bir iş yapıyoruz. Allah nasip ederse siyezimizi Türkiye'nin her yerine tanıtmaya çalışıyoruz" diye konutu.












































































