ABD'de salgın kontrolden iyice çıktı
Pandeminin başlangıcından bu yana ABD'de 280 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Ülkede 1 Aralık'ta 2 bin 669, 2 Aralık'ta ise 2 bin 883 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Vaka sayısının 14.5 milyonu yaklaştığı ülkede 2 Aralık'ta günlük bazda en yüksek ölüm sayısı görüldü.





Rekorlar kırılıyor
Ülkede 1 Aralık'ta 2 bin 669, 2 Aralık'ta ise 2 bin 883 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Vaka sayısının 14.5 milyonu yaklaştığı ülkede 2 Aralık'ta günlük bazda en yüksek ölüm sayısı görüldü. Öte yandan Washington Üniversitesi'ne bağlı Sağlık Ölçübilim ve Değerlendirme Enstitüsü'ndeki (IHME) araştırmacıların geliştirdiği modele göre, ABD'de önlemlerin gevşetilmesi halinde Ocak ayı sonuna kadar 502 binden fazla, önlemlerin sıkılaştırılması durumunda da 367 binden fazla kişinin hayatını kaybedeceği tahmin ediliyor.
Felaket senaryoları
Söz konusu ölçüm modelinin geçmişte Beyaz Saray tarafından da kullanıldığı belirtiliyor. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Başkanı Robert Redfield de katıldığı bir etkinlikte Şubat ayına kadar 450 bin kişinin virüs kurbanı olabileceği uyarısında bulundu. Amerikalılardan önlemlere uymasını isteyen Redfield, Aralık, Ocak ve Şubat aylarının sert geçeceğini vurgulayarak, "Sanırım ulusal sağlık tarihinin en zor zamanları olacak" dedi. ABD'nin görevi bırakmaya hazırlanan başkanı Donald Trump ise CDC'nin uyarılarına rağmen Noel kutlaması yapacağını açıklamıştı. HABER MERKEZİ














































































